آریا بانو

آخرين مطالب

دعوای دوقلوها را چطور مدیریت کنیم؟ خانواده

دعوای دوقلوها را چطور مدیریت کنیم؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - کودکت / اگر فکر می‌کنید تولد فرزندان دوقلو و رسیدگی به آن‌ها در روزهای اول تولد کار دشواری است، احتمالا هنوز به سال‌های پیش‌دبستانی فکر نکرده‌اید. احتمالا با بزرگ شدن دوقلوها، از اینکه مدام باید کارهای مربوط به آن‌ها را انجام دهید خسته و کلافه خواهید شد. تربیت و مدیریت دوقلوها وظیفه‌ای چالش‌برانگیز است و این چالش، وقتی مدام با هم دعوا می‌کنند، سخت‌تر می‌شود. اگر به‌موقع مداخله نکنید، درگیری آن‌ها به‌مرور زمان بدتر می‌شود. در این مقاله، به نکاتی درباره رسیدگی به دعوای دوقلوها اشاره شده است که به کار بستن آن‌ها در مدیریت این موقعیت کمک بسیاری خواهد کرد.
معمولا علت دعوای دوقلوها چیست؟
 دوقلوها، مانند سایر خواهر و برادرها، اغلب با هم دعوا می‌کنند. معمولا این درگیری‌ها از نوپایی شروع می‌شود و بر سر مسائلی مثل هل دادن یکدیگر یا اسباب‌بازی مورد علاقه است. البته نوع درگیری و دعوای آن‌ها ممکن است متفاوت باشد. هل دادن، کتک زدن، گاز گرفتن، کشیدن موهای یکدیگر، چنگ زدن بازوها و در نهایت گریه کردن از انواع دعواهاست. دعواهای خواهر و برادری در این سن کاملا طبیعی است و بخشی از مراحل رشدی آن‌هاست. در این مرحله، آن‌ها نحوه مذاکره با هم را یاد می‌گیرند و این مهارت به آن‌ها کمک می‌کند هویت خود را کشف کنند و آن را شکل دهند. به مرور زمان، این درگیری‌ها از بین می‌رود.
چگونه می توان به دعوا و رقابت بین دوقلوها رسیدگی کرد؟
اگرچه در ابتدا رقابت و درگیری دوقلوها چندان نگران‌کننده نیست، اما والدین باید به آن رسیدگی کنند و مطمئن شوند این رقابت به‌ هیچ‌ عنوان به رابطه آن‌ها با یکدیگر لطمه‌ نمی‌زند. روش‌هایی که در ادامه گفته می‌شود به شما، در مدیریت این موقعیت و بازگرداندن صلح و صفا به خانه کمک می‌کند:
1. هر دوی آن‌ها را تائید کنید
وقتی دیدید دعوایی در حال رخ دادن است، بلافاصله مداخله کنید و دوقلوهایتان را آرام کنید. برای اینکه منصف باشید، به هر دوی آن‌ها اجازه صحبت کردن بدهید. در ابتدا، یکی را مقصر بدانید و دیگری را قربانی، سپس این نقش‌ها را جابجا کنید. در این شرایط، هر دو نفر برای بیان نظراتشان شانس دارند و پس‌ از آن می‌توانید تصمیم‌گیری کنید. وقتی دوقلوها را آرام می‌کنید، بسیار مهم است که منصف باشید. اینکه همیشه طرف یکی را بگیرید باعث می‌شود کودک دیگر احساس بدی داشته باشد و این احساس به خشونت تبدیل شود. بنابراین، مهم است که آن‌ها را تائید و اشتباهاتشان را گوشزد کنید.
2. باثبات باشید
بی‌ثباتی در رفتار یعنی امروز یک قانون بگذارید و فردا آن را فراموش یا نقض کنید. معمولا یکی از دلایل درگیری‌های بین دوقلوها بی‌ثباتی والدین است. بنابراین، یکی از وظایف شما این است که مطمئن شوید فرزندانتان از قوانین پیروی می‌کنند. به آن‌ها توضیح دهید که چرا رفتارشان درست نیست و دلایلتان را در این‌باره بیان کنید. بی‌ثباتی در اجرای قوانین آن‌ها را گیج می‌کند و تفاوت درست و غلط را یاد نخواهند گرفت. همچنین، قوانین باید برای هر دوی کودکان یکسان باشد.
3. خروج از خانه
یکی از بهترین روش‌ها برای آرام کردن دعوای دوقلوها (یا تمام کودکان) بیرون رفتن از خانه است. اگر نگرانید که این کار دعوا را به دنیای خارج منتقل می‌کند، بهتر است برای مدت کوتاهی آن را تحمل‌کنید. وقتی از خانه بیرون می‌روید و به محیط جدیدی وارد می‌شوید، فرزندانتان آرام خواهند شد و در خلق‌وخوی بد آن‌ها معجزه‌ای اتفاق خواهد افتاد. ممکن است کودکان مدت طولانی در خانه مانده و نیاز به تخلیه انرژی داشته باشند. قدم زدن در محله یا تغییر محیط می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

آریا بانو

4. کودکان را برای مدتی از هم جدا کنید
دوقلوها ترجیح می‌دهند، چه در مهدکودک و چه با دوستان، همیشه و در همه حال با هم باشند. خانه نیز از این قضیه مستثنی نیست، بنابراین، بیشتر اوقات، با اعصاب هم بازی می‌کنند. اگر هر کاری را امتحان کردید و مؤثر نبود، بهتر است آن‌ها را برای مدتی از هم جدا کنید. اگر یکی از آن‌ها برای مدتی از خانه خارج باشد، دیگری کسی را برای دعوا کردن نخواهد داشت و به این ترتیب، برای مدتی در خانه آرامش حاکم خواهد شد. همچنین، ضرب‌المثلی در این‌باره می‌گوید فاصله قلب‌ها را به هم نزدیک‌تر می‌کند، پس جدا کردن آن‌ها موجب می‌شود دلتنگ هم شوند و از دعوا دست بردارند.
5. آرامش خود را حفظ کنید
اگر می‌خواهید دعوای دوقلوها را متوقف کنید، باید از داد زدن خودداری کنید. اگر سرشان داد بزنید، ممکن است از شما تقلید کنند، پس بهتر است راه دیگری را امتحان کنید. چند نفس عمیق بکشید یا به موسیقی گوش کنید. از اتاقی که دوقلوها در حال دعوا هستند خارج شوید و به آن‌ها اجازه دهید مشکلاتشان را خودشان حل کنند. آرامشتان را حفظ کنید، چون شما الگوی فرزندانتان هستید و آن‌ها با دیدن شما نحوه کنترل و مدیریت هیجانات و احساساتشان را یاد می‌گیرند.
6. به صورت فردی به آن ها توجه کنید
روش مؤثری برای جلوگیری از اختلاف‌نظر و دعوای دوقلوها توجه فردی و مساوی به آن‌هاست. شما می‌توانید زمان‌هایی را برای چیدن پازل یا خواندن کتاب با آن‌ها اختصاص دهید. در حقیقت، کاری انجام دهید که بفهمند به طور اختصاصی برایشان وقت صرف می‌کنید. صرف زمان اختصاصی برای هر یک از کودکان به آن‌ها احساس مهم و دوست‌داشتنی بودن می‌دهد و رابطه آن‌ها را به عنوان دوقلو بهبود می‌بخشد.
7. مذاکره کنید
سعی کنید برای دوقلوهایتان، در هر فعالیتی که می‌خواهند با هم انجام دهند، موقعیت برد ـ برد ایجاد کنید. این کار می‌تواند در حفظ صلح و آرامش میان آن‌ها به مدت طولانی مؤثر باشد. به یکی از آن‌ها اجازه دهید نوع بازی را انتخاب کند و پس از انجام آن بازی، نوبت انتخاب را به کودک دیگر بدهید. آن‌ها را تشویق کنید برای هر کاری که می‌خواهند انجام دهند نوبت را رعایت کنند و به‌آرامی آن‌ها را به سمت نتیجه برد ـ برد سوق دهید.
8. به آن‌ها اخطار دهید
 در نقش پدر یا مادر، وظیفه دارید به فرزندتان آموزش دهید درگیری‌هایشان را خودشان حل کنند. بیشتر دوقلوها دوست دارند با هم بازی کنند و همین امر نیز در برخی موارد موجب درگیری می‌شود، ولی از آنجا‌ که آن‌ها سن کمی دارند، نمی‌توانند این درگیری‌ها را بین خودشان حل کنند. به آن‌ها اخطار دهید که اگر دفعه بعدی مجبور به مداخله شوید، باید یک ساعت به شما کاری نداشته باشند و خودشان کارهایشان را انجام دهند. این کار رفتار آن‌ها را تغییر و دعواها را کاهش می‌دهد.
9. قانون علت و معلول را به آن‌ها بیاموزید
کودکان در ابتدای زندگی‌شان به‌‌ندرت تاثیر عملی مثل کتک زدن یا تنه زدن به هم را متوجه می‌شوند. به همین منظور، وقتی یکی از آن‌ها دیگری را گاز می‌گیرد یا او را کتک می‌زند، چهره‌ای غمگین به خود بگیرید و بگویید: «آخ! واقعا درد داشت».
10. محرک‌ها را از بین ببرید
به دنبال چیزهایی بگردید که باعث دعوای دوقلوها می‌شود. در نقش پدر یا مادر، باید از اسباب‌بازی‌ها یا چیزهایی که آن‌ها را برای دعوا با یکدیگر تحریک می‌کند آگاه شوید و مطمئن شوید هیچ‌گاه با آن وسیله تنها نمی‌مانند. علاوه بر این، دوقلوها وقتی خسته‌اند بیشتر با هم دعوا می‌کنند، پس وقتی وقوع این دعوا را نزدیک دانستید، سعی کنید در اطراف آن‌ها باشید. این امر زندگی را برای همه راحت‌تر می‌کند.
خشونت در سن نوپایی رفتاری ناخواسته و طبیعی است و با این‌ حال، کودکان به‌سرعت واکنش به موقعیت‌های منفی را درک می‌کنند و یاد می‌گیرند که والدین این رفتار را تائید نمی‌کنند. شما با حفظ آرامش و باثبات بودن در چنین شرایطی و دانستن شیوه‌های فرزندپروری می‌توانید دعوای دوقلوها را به حداقل برسانید و صلح و آرامش را در خانه برقرار کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/399196/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این استان ها امروز منتظر بارش باران باشند

خبری تازه از عرضه شیرخشک در داروخانه ها

تجلیل استاندار یزد از خانواده شهدای ارتش

مدیرکل بنیاد استان آذربایجان شرقی به مشکلات 50 نفر از مراجعا رسیدگی کرد

گشت و گذار دختران جوان در تهران 100 سال قبل

خلاقیت منحصر بفرد عاشقان باغ ارکیده در جزیره مالدیو / نفیسه روشن رونمایی کرد

حرف های دلی و عاشقانه بازیگر سریال پدر پسری برای همسرش در سالروز تولدش / به هر تپش قلبم جون دادی

امید اسماعیل خانی پسر گوهر خیراندیش و همسر در خانه ابدی پدرش با رونمایی از سنگ قبر بازیگر معروف

علایم افسردگی در سن یائسگی به چه شکل است؟

دیدار تشکل‌های شاهد و ایثارگر با معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری

اسرائیلی‌ها به میزان خسارت خود پس از حمله پهپادی_موشکی سپاه ایران اعتراف کردند!

اولین واکنش ژیلا صادقی به ماجرای ممنوع الکار بودنش در برنامه تلویزیونی برمودا!

پیش بینی جدید درباره قیمت مسکن در سال 1403| تا آخرسال قیمت آپارتمان به این اعداد می‌رسد!

جشن تولد نیلوفر پارسا بیتای آوای باران در 33 سالگی / رونمایی از بارداری دوقلوهایش

خاطرات ناصرالدین‌شاه؛ خرس‌ها ول می‌شدند می‌رفتند توی مردم؛ خنده داشت

استایل جدید و متفاوت بهنوش طباطبایی بازیگر سینما و تلویزیون با شعری معنادار

دابسمش زیبای الهه حصاری کیمیا زخم کاری و دوستش با آهنگ چاوشی در خودروی لاکچری اش

لو رفتن اسم واقعی سیدجواد هاشمی در برنامه «صداتو»/ محسن کیایی افشاگری کرد

چهره جدید نیکا فرقانی دختر نقی و همای پایتخت در شهربازی استکهلم

رونمایی از تغییرات جدید چهره بهنوش طباطبایی خانم بازیگر همیشه خوشتیپ در آسانسور

دورهمی دوستانداران عارف لرستانی در سالگردش / بازیگر طنزی که در بهار مرگی تلخ داشت

فلزات سنگین تهدید جدی رژ لب های تقلبی

پیام تسلیت دکتر رئیسی در پی درگذشت پدر شهیدان «دهنوی»

رونمایی سیدحسین حسینی دروازه بان استقلال از چهره عروسکی دخترش / این کوچولوی ریزه میزه ماشاالله داره

ماجرای عمل جراحی رهبر انقلاب بدون بیهوشی عمومی و آخرین وضعیت سلامتی ایشان | رهبر انقلاب رژیم غذایی خاصی دارند؟

بهترین راه برای داشتن همسری بهتر: نگاهی به تجربه‌ی یک زن ایرانی

10 نکته برای بهبود کیفیت خواب

پاتوق معتادان متجاهر در عمق 10 متری زمین در تهران

جدیدترین عکس منتشر شده از محمدرضا گلزار و همسرش آیسان آقاخانی بعد از ازدواج!

رفع تیرگی زانو، آرنج و قوزک پا با 5 روش موثر خانگی ارزان قیمت!

قانون فرزندآوری با آن همه بودجه و اعتبار و اصرار شکست خورد

از کجا بفهمیم آب مروارید داریم؟

رژیم تخم مرغ، یک رژیم سریع و آسان برای لاغری

جلوگیری از چین و چروک دور لب با چند پیشنهاد ساده

اثبات یک رابطه میان سدیم و بیماری های قلبی و عروقی

واکنش جالب و متفاوت ژیلا صادقی مجری مشهور به حمله سپاه پاسداران به اسرائیل

تعطیلی پنجشنبه ها قطعی شد؟ | خبر مهم و جدید درباره کاهش ساعت کاری ادارات

ابلاغ دستورالعمل دانشگاه آزاد درباره حجاب

مدیرکل بنیاد شهید کرمانشاه بر شناساندن سبک و سیره عملی شهدا به جوانان تآکید کرد

اقدامات سازمان اقتصادی کوثر منجر به خودکفایی‌های بزرگ در حوزه اقتصادی شد

افزایش تعامل بنیاد شهید و امور ایثارگران با آموزش و پرورش برای توسعه فعالیت های فرهنگی

صبر و ایثار خانواده‌های معظم شاهد و ایثارگر درس آموز است

افشاگری مجری جنجالی زن تلویزیون: شهروند آمریکا هستم!

شیطنت‌های دختر با نمک سروش رفیعی در تمرین پرسپولیس / روزمو ساختی عمر بابا

تصویر تازه نوه ی اکبر عبدی که مثل پدر بزرگش بانمک و توپوله / ماشالا به هردوشون

رونمایی از چهره جدید هانده ارچل «کیمیا خاتون» فیلم مست عشق در ژاپن

نیوشا ضیغمی از بزرگترین راز زندگی اش پرده برداشت / دلنوشته تلخ بازیگر معروف 2 سال بعد از جدایی همسرش

خرید شیرخشک بدون تغییر قیمت از داروخانه ها

آیا تهوع و استفراغ شدید در دوران بارداری مضر است؟

برگزاری جلسه شورای معاونان و اطلاع رسانی بنیاد استان سمنان