عصرانه/ کیک شکلاتی گیاهی، عالی برای دورهمیها
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - مجله قرمز / در اینجا یک کیک کاملا گیاهی بدون گلوتن، بدون روغن، بدون شکر تصفیه شده، بدون غله و 100 درصد خوشمزه داریم که رویاهای ما برای یک کیک شکلاتی کاملا گیاهی و سالم را به حقیقت میپیوندد. یک کیک شکلاتی نرم و پفی، شکلاتی با شیرینی طبیعی و خوشمزه و آسان برای درست کردن که همه مواد در یک کاسه ریخته شده و حداقل کثیف ظرفها را به دنال خواهد داشت. همه چیز اینجاست در سطر زیرین!
مواد لازم:
موز نرم خالدار: 2/3 پیمانه له شده (از 2 عدد موز کوچک)
سیب پخته: 1/4 پیمانه
کره بادام: 2 قاشق غذاخوری (یا کره بادام زمینی، کره بادام هندی، ارده یا کره تخم آفتابگردان)
اسانس وانیل: 1 قاشق چایخوری
شیره افرا: 3/4 پیمانه یا شربت ذرت
شکر نارگیل: 1/2 پیمانه یا شکر خرما
بیکینگ پودر: 1 و 1/2 قاشق چایخوری
جوش شیرین: 1 و 1/2 قاشق چایخوری
نمک دریا: 1/2 قاشق چایخوری نمک (اختیاری)
شیر گیاهی: 1 و 1/4 پیمانه (شیر بادام یا شیر برنج یا شیر نارگیل)
پودر کاکائو الک شده: 1 پیمانه
نشاسته سیب زمینی: 1 پیمانه
آرد بادام: 2 و 1/2 پیمانه
طرز تهیه:
فر را با حرارت 350 درجه فارنهایت (176 درجه سلسیوس) گرم کنید و دو قالب گرد 20 سانتی یا یک قالب مستطیل 22 در 33 سانتی متری یا سه قالب گرد 15 سانتی را با مقدار کمی روغن (آووکادو از همه بهتر است)، چرب کنید و کمی پودر کاکائو روی آن بپاشید ، تکان دهید تا مقدار اضافی آن آن خارج شود و بعد قالبها را کنار بگذارید.
در یک کاسه مخلوط بزرگ، موز را له کرده سپس برای اطمینان از اندازه دقیق آن را با پیمانه، اندازه بگیرید. بعد سس سیب یا همان سیب پخته، وانیل و کره بادام را افزوده و بهم بزنید. بعد شیره افرا، شکر نارگیل (یا شکر خرما)، بیکینگ پودر، جوش شیرین و نمک را (اختیاری) اضافه کنید و هم بزنید تا ترکیب شوند.
شیر گیاهی را هم اضافه کرده و با همزن سیمی بهم بزنید. سپس پودر کاکائوی الک شده را هم بیفزایید و با سایر مواد مخلوط کنید بعد نشاسته سیب زمینی را و با همزن مخلوط کنید.
آرد بادام را کم کم به مواد داخل کاسه اضافه کنید تا حدی که غلظتی سس مانند داشته باشد. این خمیر نباید همانند بروانی غلیظ باشد و نباید هم آبکی باشد. اگر خیلی رقیق است، آرد بادام بیشتر اضافه کنید. اگر هم خیلی غلیظ است کمی شیر گیاهی داخل مواد بریزید. اینجا از 2 و 1/2 پیمانه استفاده شده است. بسته به مواد تشکیل دهنده شما ممکن است کم یا زیاد باشد.
این خمیر را بین قالبهای آماده شده به صورت مساوی تقسیم کنید و آنها را در وسط فر قرار داده به مدت 28 تا 38 دقیقه یا تا زمانی که خلال دندان فرو کرده در مرکز کیک تمیز بیرون بیاید، بپزید (یک مقدار خیلی کم رنگ قهوهای روی خلال دندان مشکلی ندارد). لبهها باید ظاهری خشک داشته باشند و کمی هم از لبههای جدا شده باشند. دقت کنید که کیک زیادی نپزد.
قالبها را به مدت 15 دقیقه بگذارید خنک شوند. برای خارج کردن کیک از قالبها، یک چاقوی کره را دور تا دور قالب به آرامی تاب بدهید تا لبههای کیک را از قالب جدا کند. سپس کیکها را روی توری خنک کننده بگذارید و بعد از مدتی برگردانید تا دو سوی آن به خوبی خنک شده و کیک عرق نکند. قبل از ریختن خامه شکلاتی یا گاناش باید به طور کامل خنک شده باشد. 1 ساعت زمان خوبی است البته میتوانید با گذاشتن آنها در یخچال یا فریزر این زمان را به سرعت کوتاه کنید.
در این لحظه شما میتوانید از کیک شکلاتی گیاهی خود لذت ببرید. اما توصیه میکنیم حتما یک تزئین شکلاتی هم روی انجام دهید.
بهتر است کیک ظرف 24 تا 36 پس از پخته شدن، سرو شود. بافت این کیک پس از این مدت رو به خشکی میرود. آن را در ظرفی دردار و در دمای اتاق به مدت 2 تا 3 روز نگهداری کنید یا در یخچال به مدت 4 تا 5 روز. میتوان آن را به مدت یک ماه در فریزر هم نگهداری کرد.
منبع: minimalistbaker
-
جمعه ۱۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۹:۲۷
-
۴۵ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/394908/