غذای اصلی/ شکر پلو؛ نذری محبوب شیرازی ها
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - جام جم / چی لازم دارم:
برنج: نیم کیلو
مرغ، گوشت یا گوشت چرخکرده: نیم کیلو
خلال پوست نارنج و پرتقال: 100 گرم
خلال بادام و پسته: 100 گرم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
زعفران دمکرده: 2 قاشق غذاخوری
شکر: 4 قاشق غذاخوری
گلاب: یک فنجان
روغن: به میزان لازم
پیاز متوسط: یک عدد
چطور بپزم:
برنج را چند ساعت قبل از پخت شسته و با آب ولرم و نمک خیس میکنیم. خلال بادام و پسته را در گلاب خیسکرده و خلال پوست نارنج و پرتقال را سه بار در آبجوش ریخته و میجوشانیم تا تلخیاش گرفته شود و در نهایت آنها را در آبکش میریزیم تا آب اضافهاش برود. شکر را با مقداری آب در قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت کم میگذاریم تا بجوشد و وقتی غلیظ شد خلال پوست نارنج و پرتقال را به آن اضافه کرده و هم میزنیم. زعفران را در آب حل کرده و به شهد اضافه میکنیم و در نهایت مقداری روغن اضافه کرده و شهد را کنار میگذاریم. در قابلمه بزرگ و مناسبی تا نیمه آب ریخته، کمی نمک به آن اضافه کرده و روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاید. برنج را در آب جوش ریخته و با حرارت کم جوشانده و سپس آبکش میکنیم. خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج کرده و در آبکش میریزیم. در قابلمهای کمی روغن ریخته، تهدیگ مناسب گذاشته و کمی از برنج را در آن ریخته و مقداری از شهد را روی برنج میریزیم و این کار را تا تمام شدن برنج و شهد ادامه میدهیم و در نهایت روی قابلمه دمکنی گذاشته و ابتدا روی حرارت زیاد و بعد از کمی جمعشدن بخار، روی حرارت کم میگذاریم. وقتی برنج پخت در قابلمه را برداشته و بعد از چند دقیقه آن را در ظرف مخصوص ریخته و گوشت، گوشت چرخکرده یا مرغی را که پخته و آماده کردیم روی آنها ریخته و با خلال پسته و بادام تزیین کرده و سرو میکنیم. این نذری شیرین، خوش عطر و خوشطعم یکی از معروفترین نذریهای شیراز است.
-
شنبه ۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۳:۲۷
-
۵۱ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/389668/