آریا بانو

آخرين مطالب

مدیریت صحیح و درک متقابل؛ تیشه به ریشه تعارض‌های زناشویی گفتگو

مدیریت صحیح و درک متقابل؛ تیشه به ریشه تعارض‌های زناشویی
  بزرگنمايي:

آریا بانو- به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، تعارض در زندگی زناشویی یکی از مهم ترین مسائل دنیای امروز است چرا که این موضوع زمانی اتفاق می افتد که زوجین توافق و ناسازگاری نداشته باشند و یا تفاوتی میان آن ها وجود داشته باشد.

دلایل متعددی برای تعارض های زناشویی وجود دارد که از آن جمله می توان به اختلاف نظر زوجین در زمینه اهداف شخصی، انگیزه ها، ارزش ها و یا اولویت های رفتاری اشاره کرد.

مهرداد ثابت، روانشناس، در گفت و گو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر رابطه با تعارض زناشویی اظهار کرد: تعارض زناشویی، فرایندی تعاملی است که در آن، یکی از زوجین یا هر دوی آن ها در خصوص جنبه هایی از رابطه شان احساس ناراحتی کرده و تلاش می کنند به یک طریق، آن را حل کنند.

وی با اشاره به بروز تعارض در روابط زوجین بیان کرد: وقتی تعارض در روابط بروز می کند که رفتار یک شخص با توقعات شخص دیگر مطابقت نداشته باشد که همین موضوع به تدریج باعث اختلاف های زناشویی و در نتیجه طلاق می شود که طلاق، شایع ترین جلوه تعارض شدید است.

این روانشناس با بیان این که تعارض های زناشویی روی کودکان تاثیرهای جدی دارد تصریح کرد: تعارض زناشویی، یکی از مشکلاتی است که کودکان سراسر دنیا با آن روبرو هستند تا جایی که تقریبا اغلب آن ها تا حدی از تعارض بین والدین را تجربه کرده و هنگامی که بزرگتر می شوند از آن به عنوان یک منبع تنیدگی یاد می کنند.

ثابت با اشاره به پیامدهای منفی تعارض شدید زوجین گفت: تعارض شدید زوجین با پیامدهایی از قبیل والدگری‌ ضعیف، افزایش دیدگاه منفی فرزندان در مورد ازدواج و افزایش احتمال خشونت والدین نسبت به دختران همراه است و نکته شایان ذکر است که یافته های پژوهشی در ایران نشان می دهد که تعارض زناشویی می تواند باعث دلبستگی ناایمن کودک به والدین شود.

وی ادامه داد: پرداختن به تعارض های زناشویی بسیار حائز اهمیت است به طوری که می تواند تاثیرات زیادی روی سلامت جسمانی، روانی و سلامت خانواده داشته باشد و این را می توان از نمونه های بارز وجود بیماری های روانی چون افسردگی و بیماری های خاص جسمانی مثل درد مزمن در اغلب افرادی که با این مشکل روبرو بوده و هستند مشاهده کرد.

ثابت افزود: اگرچه آمار دقیقی از شیوع تعارض زناشویی در ایران در دست نیست، اما با توجه به این که بسیاری ها از تعارض ها منجر به طلاق می شوند و این را می توان از روند افزایشی این معضل دریافت، در نتیجه می توان گفت که اختلاف و تعارض میان زوجین نیز درحال گسترش است.

این روانشناس با تاکید بر نقش مهم مدیریت تعارض های زناشویی اذعان کرد: اگرچه، تعارض در زندگی زناشویی، امری اجتناب ناپذیر تلقی می شود امّا نحوه برخورد با آن تعارض، بیش از مفهوم و عوامل ایجاد کننده آن، بر رابطه زوجین تاثیر معینی دارد.

ثابت تصریح کرد: اگر تعارض بین زوجین به خوبی مدیریت شود باعث رشد و توانمندی افراد می شود امّا اگر این مدیریت به صورت ناکارآمد باشد باعث می شود که زوجین مجبور به تحمل رابطه ای دلسرد کننده باشند که در این میان، بهترین راه مدیریت تعارض، رعایت احترام و قدردانی از همکاری و صحبت های مفید طرف مقابل است.

وی افزود: مدیریت تعارض، رعایت احترام و قدردانی از همکاری و صحبت های مفید طرف مقابل باعث می شود زوجین به وضعیت برنده - برنده دست پیدا کنند و از اهداف یکدیگر حمایت کنند و لذت ببرند. هرچند که امکان خطا هم از طرف زوجین وجود دارد و گذشت و درک متقابل تا حد زیادی می تواند کمک کننده باشد تا هر دو طرف از یکدیگر احساس رضایت داشته باشند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/387034/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب

اختلال وحشت خواب: تعریف، علل، علائم و درمان

بحران سی سالگی

10 راهکار عملی برای کنترل خشم

گوش دادن فعال چیست و چه مزایایی دارد؟