آریا بانو

آخرين مطالب

فرق عرضه اولیه با صندوق ETF‌ چیست؟ کدام بهتر است؟ اقتصادي

فرق عرضه اولیه با صندوق ETF‌ چیست؟ کدام بهتر است؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو-

فرق عرضه اولیه با پذیره نویسی چیست؟ فرق عرضه اولیه با عرضه عمده چیست؟ فرق عرضه اولیه با خرید سهام در بورس چیست؟ فرق عرضه اولیه با خرید سهام در فرابورس چیست؟ فرق عرضه اولیه با خرید بلوک های صندوق ETF چیست؟ فرق عرضه اولیه با خرید بلوک های صندوق های سرمایه گذاری چیست؟

این ها نمونه پرسش هایی است که برای مخاطبان گرامی سایت و شاید برای میلیون ها دارنده کد بورس در کشور که به تازگی به جمع فعالان بازار سرمایه اضافه شده اند، مطرح شده باشد. هم عرضه اولیه و هم پذیره نویسی و هم خرید بلوک های صندوق ای تی اف و هم خرید بلوک های صندوق های سرمایه گذاری برای سهامداران بلند مدتی، سود خوبی به ارمغان خواهد آورد.

فرق عرضه اولیه با پذیره نویسی آن است که در پذیره نویسی، شما بایستی به ازای خرید هر سهم از شرکت بر اساس اطلاعیه رسمی پذیره نویسی که مجوز سازمان بورس و وزارت اقتصاد را دارد، مبلغی به حساب شرکت واریز کنید. پذیره نویسی بر اساس تعداد مشخصی از سهام صورت میگیرد.

معمولا شرکت های پیش از ورود به بازار سرمایه، فرآیند پذیره نویسی را انجام داده و برای اطلاع از شرکت هایی که پذیره نویسی دارند، باید سایت های رسمی دولتی را دنبال کنید. اما در عرضه اولیه، یک شرکت سهامی عام شده که در بورس پذیرفته شده است، در زمان مشخص و بر اساس سقف و کف قیمتی، تعداد مشخصی از سهام خود را به مشارکت کنندگان در عرضه اولیه ارائه می کند.

یعنی شما باید بر اساس سقف قیمتی، تعداد سهمی که به هر کد اختصاص می یابد، درخواست خود را از طریق سامانه معاملات آنلاین کارگزاری ها، ثبت سفارش کنید. زمان ثبت سفارش عرضه اولیه و زمان تخصیص سهام عرضه اولیه توسط سازمان بورس اعلام می شود. تا اسفند 1400 شمسی، حدود 140 عرضه اولیه داریم. اطلاعات آن ها را در SEO.IR‌دنبال کنید.

پس فرض عرضه اولیه با پذیره نویسی آن است که تعداد سهم در عرضه اولیه مشخص است. اما در پذیره نویسی، شما مجاز به خرید هر تعداد سهم تا سقف مورد نظر هستید که معمولا محدودیت های حداکثر سهم در عرضه اولیه را ندارد. اما فرق عرضه اولیه با صندوق ETF آن است که در صندوق ای تی اف، شما تعداد مشخصی از سهام را با 20 تا 30 درصد زیر قیمت تابلو معاملاتی آن سهام، خریداری می کنید.

برای خرید بلوک های صندوق ای تی اف مثل صندوق دارا دوم، شما نیاز به کد بورس ندارید. می توانید با کد ملی، به یکی از شعب بانک های سراسر کشور رفته و درخواست خرید تا سقف ریالی مشخص شده بکنید. برای صندوق دارا یکم، سقف خرید، 20 میلیون ریال برای هر دارنده کد ملی و برای صندوق دارا دوم ، سقف خرید برای هر کد ملی، 50 میلیون ریال بود. صندوق ای تی اف، سود تضمینی ندارد.

مثل اوراق مشارکت نیست که سالانه سود مشخصی به حساب شما واریز شود یا تخصیص داده شود. صندوق ای تی اف چون کلکسیونی از سهام خوب بازار است، به دلیل بلند مدت ارزش خرید و سهامداری دارد. مخصوصا برای کسانی که اطلاعاتی درباره بورس ندارند.

صندوق ای تی اف اول یا دارا یکم، شامل سهام بانکی بود. صندوق ای تی اف دوم یا دارا دوم که قرار است 5 شهریور یا 15 شهریور امسال ارائه شود، شامل سهام پالایشگاهی به نام : شبندر، شبریز، شتران و شپنا است.

این 4 سهم از سهام خوب گروه پالایشی بورس ایران هستند که دولت قصد دارد بخشی از سهام خود در این 4 سهم را در قالب صندوق ای تی اف دوم، ارائه کند. قیمت نیز 30 درصد پایین تر از قیمت روز تابلو این 4 سهم است.

پس اگر این 4 سهم دارید، بدانید که سهام خوبی در سبد داشته و حداقل 24 ماه سهامداری کنید. دارا دوم را از طریق سامانه معاملاتی خود پس از اعلام رسمی واگذاری، می توانید تا سقف 50 میلیون ریال، خریداری کنید. دارایکم دراین لینک است.

بعضی از عزیزان سوال می کنند که چرا برخی از عرضه اولیه ها، ظرف 1 ماه، 50 درصد سود و بازدهی نداشته است. علت را میتوان در حجم مبنا جست و جو کرده که اجازه رشد به سهم را نمی دهد. اما به هر حال، مشارکت در کلیه عرضه اولیه های سال 1399 و سال 1400 شمسی به عزیزان توصیه می شود. همچنین در کلیه عرضه اولیه ها، فارغ از اینکه چه تعداد سهمی به شما داده شده و سهم مربوط به کدام گروه است، حداقل 12 ماه سهامداری کنید. حتی اگر 10 تا 30 سهم به شما اختصاص یافت، حتما سهامداری کنید.

عرضه اولیه

قیمت شتران، شبریز، شبندر و شپنا 4 سهم اختصاص یافته به صندوق پالایشی ای تی اف دوم را 28 مرداد 99 مشاهده میکنید. این قیمت ها سال آینده خاطره می شود

علت اینکه مشاهده می کنید که ماه به ماه تعداد سهم تخصیص یافته به شما در عرضه اولیه ها کاهش می یابد، هم به تعداد سهام عرضه شده به سهامداران از طرف شرکت مزبور، ارتباط دارد و هم افزایش قابل توجه شمار مشارکت کنندگان در عرضه اولیه. در عرضه اولیه پتروشیمی پارس و نوری در سال 97، زیر 400 هزار کد مشارکت کرد. اکنون برای عرضه اولیه غکورش و گدنا که اخرین عرضه اولیه های مرداد 99 بودند، بیش از 5.5 میلیون کد حقیقی و حقوقی شرکت کرد.

در عرضه اولیه ها صرفا دنبال افزایش قیمت سهم نباشید. منتظر افزایش سرمایه سهم تازه راه یافته به بورس باشید. منتظر تقسیم سود سالانه مجمع باشید. نگاه بلند مدت، فواید زیاد دارد. نمونه اش شستا که امسال عرضه شد. از 870 تومان تا 6200 تومان رفت. نمونه ای عرضه اولیه نوری و پارس بود که سود عالی به سهامداران صبور دارد.

پس از این گزارش نتیجه می گیریم که در کلیه عرضه اولیه ها مشارکت کنید و اگر سهامدار سهام ارائه شده در صندوق های ای تی اف نیستید و شناخت کافی از گروه پالایشی ندارید، بخشی از نقدینگی مازاد خود را به خرید بلوک های دارا دوم پس از عرضه در بازار سرمایه کشور، اختصاص دهید. فراموش نکنید که بورس،‌محفل پول مازاد است با چاشنی صبر.

شاخص کل بورس ایران همان طور که قبلا در گفتارهای قبلی به اطلاع عزیزان رسید، به سمت سقف کانال سوم که 8 میلیون واحد است در حرکت است و هر اصلاحی در بورس، مصداق ریزش یا سقوط نبوده و فرصت خوبی برای کم کردن میانگین سهامدارن صبور بلند مدتی است. برای اطلاع دوستان و آشنایان درباره جزییاتی که در این گفتار ارائه شده است، لینک این گفتار را از طریق کانال هایی که در شبکه های اجتماعی عضویت دارد، به اشتراک گذاشته و برای آن ها ارسال کنید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/382630/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود