آریا بانو

آخرين مطالب

توزیع بیمارستانی داروی ایرانی رمدسیویر برای موارد شدید کووید-19 گوناگون

توزیع بیمارستانی داروی ایرانی رمدسیویر برای موارد شدید کووید-19
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / محققان یکی از شرکت‌های دانش بنیان به فرمولاسیون تولید داروی رمدسیویر برای بیماران با علایم شدید کووید-19 دست یافتند که بنا بر سیاست‌های وزارت بهداشت در حال حاضر این دارو تنها توزیع بیمارستانی دارد.
دکتر سعید ملکی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه این شرکت در سال 1381 فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: هدف از تاسیس این شرکت، تولید داروهای خاص و وارداتی بوده است؛ از این رو توانستیم بسیاری از داروهای وارداتی مورد نیاز کشور را تولید کنیم.
ملکی، داروهای تولید شده در این شرکت را داروهای وارداتی مورد نیاز برای بیماران مبتلا به بیماری‌های خاص مانند تالاسمی، سرطان‌ها و همچنین برخی از آنتی بیوتیک‌ها و داروهای ضد قارچ و ویروس دانست و یادآور شد: از جمله داروهای ضد قارچ و ویروس را می‌توان به "آسیکلوویر" تزریقی و "وریکونازول" اشاره کرد که در حال حاضر به بازار سلامت کشور عرضه شده‌اند.
وی با اشاره به موفقیت این شرکت در تولید داروی رمدسیویر افزود: این دارو قبلا برای درمان بیماری‌هایی چون "سارس" و "مرس" تجویز می‌شد؛ ولی از آنجایی که در ایران این دو بیماری شیوع نیافت، این دارو به تولید داخل نرسید.
مجری طرح اضافه کرد: پس از شیوع کرونا ویروس در کشور و متعاقب آن مطالعات نشان داد که این دارو در درمان مبتلایان به این ویروس اثربخش است؛ از این رو به سمت تولید این دارو رفتیم.
به گفته ملکی، این دارو همزمان با سایر کشورها در ایران به تولید رسید و وارد بازار دارویی کشور شد.
ملکی، اثرات این دارو بر ویروس کرونا را مشابه اثرات آنتی بیوتیک‌های باکتریا استاتیک دانست و توضیح داد: مکانیزم این دارو در بدن به گونه‌ای است که از تکثیر و رشد این ویروس در بدن جلوگیری می‌کند.
وی ادامه داد: هر دارویی که مانع از رشد ویروس در بدن می‌شود، در هر زمانی که فرد مبتلا به آن می‌شود، قابل تجویز است.
این محقق یادآور شد: در بسیاری از مبتلایان، کرونا ویروس بدون علامت فرد را درگیر می‌کند؛ از این رو در شرایط شیوع این ویروس، سعی می‌شود که این دارو برای افرادی تجویز شود که در مرحله حاد بیماری قرار دارند.
ملکی با تاکید بر اینکه داروی رمدسیویر تولید شده است، اظهار کرد: تولید داروی رمدسیویر به‌محض تایید وزارت بهداشت و درمان در دستور کار این شرکت دانش بنیان قرار گرفت و اکنون در حال طی مراحل ثبتی است تا در بیمارستان‌های کشور به‌صورت گسترده توزیع شود.
ملکی خاطر نشان کرد: از آنجایی که این دارو یک داروی ژنریک است، در بیمارانی که علایم حاد این ویروس را داشتند، از این دارو به آنها تجویز شد و نتایج تست‌های کارآزمایی‌های بالینی نشان داد که این دارو برای کاهش رشد ویروس‌ها اثر مثبت داشته است.
وی با بیان اینکه این دارو به طور اختصاصی برای ویروس کرونا تولید شده است، اضافه کرد: بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، این دارو بیشتر بیمارستانی و برای بیماران مبتلا به کرونا ویروس که در بیمارستان بستری هستند، تجویز می‎شود؛ از این رو سیاست وزارت بهداشت بر توزیع داروخانه‌ای این دارو نیست.
ملکی خاطر نشان کرد: این دارو مستقیما به داروخانه‌های بیمارستان‌ها توزیع می‌شود.
این محقق حوزه دارویی با اشاره به تجربیات این شرکت در شرایط شیوع ویروس کرونا و اقدام برای ‌تولید دارو، تاکید کرد: رفتار ویروس‌ها در سال‌های گذشته نشان داد که موتاسیون و جهش‌های ژنتیکی در ویروس‌ها زیاد بوده است، به گونه‌ای که در 20 یا 30 سال گذشته دنیا بیماری‌هایی چون سارس، مرس و ابولا را تجربه کرد، ضمن آنکه ویروس آنفلوآنزا نیز جهش‌های زیادی داشته که نشان می‌دهد در سال‌های آینده انواع جدید از این ویروس‌ را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: ما هم اگر پایه تولید داروهای دیگر را از قبل نداشتیم، نمی‌توانستیم به این سرعت به تولید داروی رمدسیویر دست یابیم؛ از این رو لازم است که شرکت‌های این حوزه فعالیت‌های علمی و تحقیق و توسعه خود را در زمینه‌های مختلف افزایش دهند تا اگر در آینده مجددا با چنین چالش‌هایی در حوزه سلامت مواجه شدیم، آمادگی مقابله با آن را داشته باشیم.
 در اکتبر سال 2015 مؤسسه پژوهش پزشکی بیماری‌های عفونی ارتش ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که نتایج پیش‌بالینی امیدوارکننده‌ای به‌دست آورده‌اند که ماده دارویی GS-5734 می‌تواند ویروس ابولا را در میمون‌های "رزوس" مهار کند. 
ماده دارویی GS-5734 عنوان داروی رمدسیویر (Remdesivir‎) است که به عنوان یک داروی ضد ویروس جدید شناخته می‌شود. این دارو را شرکت دارویی گیلیاد کشور آمریکا برای درمان بیماری ویروسی ابولا و عفونت‌های ویروسی ساخت، ولی به‌تدریج مشخص شد که این دارو خاصیت ضد ویروسی علیه سایر ویروس‌های تک‌رشته‌ای RNA نظیر ویروس سین‌سیشیال تنفسی، ویروس خونین، ویروس تب لاسا، ویروس نیپا، ویروس هِـندرا و خانواده کرونا ویروس‌ها (شامل کروناویروس مرس و سارس)، را دارد.
بر این اساس در زمان شیوع جهانی کرونا ویروس، اداره غذا و داروی آمریکا به داروی رمدسیویر جهت استفاده در درمان موارد شدید کووید-19 در بیمارستان مجوز اضطراری داد و این پروتکل نیز در دنیا در حال اجرا است.
در ایران نیز، این دارو برای موارد شدید کووید-19 که در بیمارستان‌ها بستری هستند، تجویز می‌شود و از آنجایی که این دارو وارداتی است، محققان و برخی از شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به تولید این دارو در کشور اقدام کردند. این دارو تنها توزیع بیمارستانی دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/378514/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

برای خوب شدن سرفه آنتی‌بیوتیک بخوریم؟

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح

سیو تک دست دیدنی آلیسون در دیدار برابر آتالانتا

گل دوم آاس رم به میلان با ضربه تماشایی دیبالا

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

آهنگ بی نظیر The magus اثری از یانی

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

ماکارونی رو فقط با این دستور ویژه بپزید

یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

برای مادربزرگتان سجاده جیبی بدوزید

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه

ژوزه مورینیو: من محمد صلاح را برای چلسی خریدم!

نظر تیری آنری در مورد انتقادات ژاوی از داور دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن