آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه و رازهای «کباب کوبیده» مجلسی رستورانی بدون ریختن از سیخ خانه داري

طرز تهیه و رازهای «کباب کوبیده» مجلسی رستورانی بدون ریختن از سیخ
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مجله کوروش / نحوه درست کردن کباب کوبیده نرم و آب‌دار و خوشمزه در منزل به روش حرفه‌ای و دقیقا شبیه آن‌چه که کباب‌زن‌های حرفه‌ای در کباب‌فروشی و رستوران‌ها درست می‌کنند کار چندان آسانی نیست. اما با دانستن ترکیب ادویه کباب کوبیده، فوت‌و‌فن‌ها و نکات مهم و طلایی این غذای سنتی و لذیذ ایرانی می‌توانید یک کباب‌ کوبیده خانگی مجلسی حرفه‌ای و خوشمزه و آبدار رستورانی بدون ریختن از روی سیخ درست کنید. 
مواد لازم برای 6 نفر
گوشت چرخکرده مخلوط گوسفند و گوساله شامل سر‌دست یا ران گوساله و قلوه‌گاه گوسفند: یک کیلوگرم
پیاز: 5 عدد متوسط
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
زعفران: در صورت دلخواه یک قاشق چایخوری
چجوری درست کنیم:
مرحله اول
طریقه درست کردن کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای احتیاج به کمی دقت و حوصله دارد. در شروع کار ابتدا گوشت چرخ‌کرده را در یک ظرف بزرگ و گود بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. گوشت و نمک را خوب ورز بدهید. در همین مرحله برای مزه‌دار کردن گوشت گوساله و گوسفند برای کباب می‌توانید فلفل سیاه و زعفران را هم اضافه کنید تا بوی زهم گوشت از بین برود. گوشت را در یخچال بگذارید کمی به گوشت استراحت بدهید تا به اصطلاح بیات شود.

آریا بانو


مرحله دوم
حالا پیازها را رنده کنید. یک نکته مهم این است که بعد از رنده کرده پیازها، آن‌ها را با دست فشار بدهید و آب پیاز را بگیرید، می‌توانید برای گرفتن آب پیاز، پیازهای رنده شده را در پارچه تنظیف بریزید و با فشار دادن، آب پیاز را بگیرید. گرفتن آب پیاز سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی سیخ وا نرود و توی آتش نریزد. پیازها را به گوشت اضافه کنید و حسابی وزر بدهید.
هر چه گوشت و پیاز را بیشتر ورز بدهید کباب کوبیده شما خوشمزه‌تر می‌شود. بعد از این‌که ورز دادن گوشت انجام شد بهتر است به مدت دو تا سه ساعت روی گوشت یک کیسه پلاستیکی بکشید (برای این‌که رنگ گوشت تغییر نکند و سیاه نشود) و به مدت 2 تا سه ساعت آن را در یخچال بگذارید.

آریا بانو


مرحله سوم
بعد از گذشت 2 تا سه ساعت گوشت را از یخچال بیرون بیاورید. این مقدار گوشت برای 6 نفر است پس گوشت را به 12 قسمت مساوی ( هر قسمت به اندازه یک پرتقال متوسط) تقسیم کنید. هر قسمت را دوباره کمی در دست ورز بدهید و به آن شکل یک بیضی بدهید. دست‌تان را با کمی آب مرطوب کنید و آن مقدار از گوشت را که برای هر سیخ کباب تقسیم‌بندی کرده‌اید بردارید و روی سیخ پهن کنید.

آریا بانو


مرحله چهارم
علاوه بر نحوه درست کردن کباب کوبیده آموزش و طریقه سیخ زدن کباب کوبیده هم بسیار مهم است. طریقه سیخ زدن کباب کوبیده به این صورت است که بعد از این‌که گوشت را روی سیخ پهن کردید با دو انگشت اشاره و شصت (انگشت شصت روی گوشت و انگشت اشاره زیر گوشت) به آرامی روی گوشت فشارهای کوچک بیاورید تا پستی و بلندی‌های گوشت صاف شود و حالت انگشتان‌تان روی گوشت به صورت یکی در میان فرو رفته باقی بماند.
سر و ته گوشت را روی سیخ کمی بیشتر فشار دهید، تا موقع کشیدن کباب از روی سیخ به راحتی از آن جدا شود. کباب‌ها را ابتدا روی حرارت خیلی تند آتش کباب‌پز قرار دهید و وقتی که گوشت کباب خودش را گرفت و کمی جمع شد، شعله را ملایم کنید.

آریا بانو


فوت‌و‌فن‌های طرز تهیه کباب کوبیده در خانه و خوشمزه بدون ریختن از روی سیخ
*یکی از مهم‌ترین نکات برای روش پخت یک کباب ‌کوبیده خانگی حرفه‌ای لذیذ و خوش‌طعم استفاده از مخلوط چرخ‌کرده گوشت گوسفند و گوساله است. یک فن مهم آشپزی برای کباب کوبیده این است که گوشت کباب‌ کوبیده نه خیلی چرب باشد و نه خیلی خشک، در نتیجه مخلوط گوسفند و گوساله بهترین انتخاب است.
*یکی از مهم‌ترین سوال‌ها این است که چرا کباب کوبیده سفت می‌شود، یادتان باشد برای این‌که کباب کوبیده نرم و لذیذی داشته باشید باید در این مخلوط دو سوم گوشت گوسفند و یک سوم گوشت گوساله داشته باشید. اگر فقط از گوشت گوساله استفاده کنید کباب کوبیده خشک و سفت و بدون کیفیت می‌شود. گوشت گوسفندی به تنهایی هم هم سبب چربی بیش از حد و افتادن کباب‌ها از روی سیخ می‌شود.
*در روش پخت کباب کوبیده حرفه‌ای وزن استاندارد هر کباب کوبیده حدود 75 تا 125 گرم است (به اندازه یک پرتقال متوسط) البته وزن کلی کباب کوبیده به اندازه و پهنای سیخ هم بستگی دارد اما اگر از این مقدار کمتر باشد کباب روی سیخ می‌سوزد و اگر بیشتر باشد خمیر می‌شود.

آریا بانو


*برای داشتن یک کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای باید حتما گوشت را حداقل دو تا سه بار خیلی ریز چرخ کنید. هر چه گوشت بیشتر چرخ شود و ورز داده شود کباب‌ها یکدست‌تر می‌شود و از روی سیخ نمی‌ریزد.
*گوشت کباب کوبیده را حسابی ورز بدهید. ورز دادن زیاد گوشت سبب می‌شود تا کباب کوبیده روی آتش خودش را ول نکند و نریزد.
*بعد از مخلوط کردن تمام مواد با هم، بهتر است که چند ساعت گوشت در یخچال بماند تا در اصطلاح آشپزی «بیات» شود. این کار باعث می شود گوشت به سیخ کشیده شده نریزد.
*حتما پیازها را با رنده ریز رنده کنید و حتما آب پیاز رنده شده را بگیرید.
*رعایت نکات جزیی در روش پخت کباب کوبیده بسیار مهم است. مثلا باید به طور مرتب و به آرامی، نه به سرعت، سیخ کباب را پشت و رو کنید. به این ترتیب حرارت به طور تقریباً مساوی تقسیم می‌شود، گوشت کامل‌تر می‌پزد و لایه‌های بیرونی آن کمتر دچار سوختگی می‌شود.

آریا بانو


*اگر می‌خواهید کباب‌ها روی آتش وا نرود و سیخ را ول نکند بهترین کار این است که سیخ‌های کباب را هم به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید.
*قبل از به سیخ کشیدن گوشت کمی سیخ را با آب نم کنید.
*اگر می‌خواهید از منقل و ذغال برای درست کردن کباب کوبیده خانگی حرفه‌ای استفاده کنید باید آتش فروکش کرده و فقط ذغال‌ها قرمز و گداخته باشند.
*فاصله سیخ کباب از ذغال‌ها باید به اندازه باشد. اگر فاصله کم باشد کباب می‌سوزد و اگر زیاد باشد کباب کوبیده خام می‌ماند.
*به مایه کباب کوبیده جوش شیرین اضافه نکنید. اگر تمام دستورات بالا را رعایت کنید کباب کوبیده از روی سیخ وا نمی‌رود و نمی‌ریزد. جوش‌شیرین طعم تلخی به کباب می‌دهد.
*به مایه کباب کوبیده زردچوبه اضافه نکنید. نمک و فلفل سیاه کفایت می‌کند و در صورت دلخواه می‌توانید کمی زعفران آب شده هم موقع ورز دادن گوشت اضافه کنید.
*اضافه کردن آرد یا آرد سوخاری یا حتی نان خشک ریز شده طعم لذیذ و حالت نرم و آبدار کباب را از بین می‌برد.
*طرز تهیه کباب حرفه‌ای خانگی و رستورانی بناب هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که اندازه سیخ بزرگ‌تر است و مقداری بیشتری گوشت برای هر سیخ نیاز است.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

تأثیر دیابت دوره بارداری در ابتلای نوزاد به بیماری قلبی

دو خط کتاب/ آنقدر در زندگی کار می‌کنیم که دوست داشتن فراموش‌مان می‌شود

رفع آلایندگی در گرو تجدیدنظر مجلس درباره یک طرح

از ساخت پناهگاه تا انباشت پسماند در قله دماوند

میکروبی که سبب بروز ورم معده و خونریزی در کودکان می‌شود

کالباس خانگی را با این دستور مانند کالباس های حاضری درست کنید!!

واقعیتی تلخ در مورد استقلال

غیرت؛ حکایت پرسپولیس ایران!

استقلال کجا سوخت؟

مدیرعامل استقلال، پرسپولیسی است؟

این پرسپولیسِ حیرت‌انگیز

جذابیت لیگ والیبال زنان بیشتر می‌شود؟

توضیحات سعادتمند درباره انتخاب سرمربی جدید استقلال

مسی اول، رونالدو دوم

افشاگری سعادتمند درباره بازیکنان استقلال!

توضیحات سعادتمند درباره قرارداد بازیکنان استقلال

واکنش میکل آرتتا به شکست مقابل لیورپول

در فوتبال هر سه روز یک‌بار نظرات وارونه می‌شود!

مانور قدرت استقلال

استراماچونی: نراتزوری نیمکت چشمگیری دارد

فرهاد مجیدی باز اغراق کرده بود؟

پشیمانی استقلالی‌ها از یک خوشحالی

وجه تشابه علی کریمی و شجاع خلیل‌‎زاده

کسی از جدایی این استقلالی ناراحت می‌شود؟

اضافه وزن سرمربی تراکتور

شفاف‌سازی سعادتمند درباره مذاکره با استراماچونی

بازی استقلال شروع شد!

واکنش نیازمند به انتخاب ساکت و نویدکیا

شرایط سپاهان بعد از حمله قلبی امیر قلعه‌نویی!

توصیف نیازمند از سوپرگل‌های میری به استقلال و سپاهان

خاطره جالب نیازمند از شجاع خلیل‌زاده

چرا نیازمند به پرتغال ترانسفر نشد؟!

جزئیات پرداختی‌های باشگاه استقلال

سوتی‌های عادل فردوسی‌پور

باز شدن پنجره نقل‌وانتقالات استقلال چقدر خرج دارد؟!

استقلال در وضعیت قرمز

داور عجول بود

دلیل دعوای استقلالی‌ها

مثل استقلال فکر کنیم، ضربه می‌خوریم!

حمله کلوپ به روی کین!

پاسخ قطری‌ها به منتقدان با عکس نیمکت پرسپولیس!

کدام بازیکن رئال‌مادرید را ترک خواهد کرد؟!

چند توصیه غذایی برای رفع افسردگی در فصل سرما

لیورپول 400تایی شد

تداوم آمار فاجعه‌بار آرسنال مقابل بیگ‌سیکس

استارتی برای معیشت گوش‌شکسته‌ها

بلاتکلیفی 10 ماهه شد!

خلاصه‌بازی لیورپول 3 - آرسنال 1

چالش‌های استقلال در فصل جدید

فکری منتفی است، قلعه‌نویی نه گفت