آریا بانو

آخرين مطالب

چرا برخی افراد به نوع شدید کرونا مبتلا می‌شوند؟ پزشکي

چرا برخی افراد به نوع شدید کرونا مبتلا می‌شوند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - در برخی از افراد مبتلا به کرونا،بسیار وضعیت سلامتی آنها وخیم می‌شود اما این در حالیست که این بیماری در بدن برخی دیگر به گونه‌ای متفاوت عمل می‌کند و برخی افراد به نوع خفیف این بیماری مبتلا می‌شوند، اما علت این موضوع چیست؟

اخیرا محققان دانشگاه استنفورد به همراه سایر موسسات مطالعه‌ای انجام داده‌اند و به بررسی این موضوع و سیستم ایمنی افراد پرداخته‌اند تا دریابند علت اینکه برخی افراد به نوع شدید و برخی به نوع خیفیف کووید-19 مبتلا می‌شوند، چیست.
به گفته محققان به نظر می‌رسد وجود برخی نقص‌های ایمونولوژیکی ممکن است تفاوت بین ابتلای شدید و خفیف به کووید-19 را بیان کند. این تفاوت ممکن است ناشی از واکنش سیستم ایمنی ذاتی باستانی تکاملی بدن ما به کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2(SARS-CoV-2) ویروسی که باعث این بیماری می‌شود، باشد.
سیستم ایمنی ذاتی که در همه موجودات از مگس‌های میوه گرفته تا انسان مشاهده می‌شود، به سرعت ویروس‌ها و سایر عوامل بیماری زا را حس می‌کند و به محض این که این سیستم وجود آنها را حس کند کار خود را آغاز می‌کند و یک حمله فوری بر علیه آنها انجام می‌دهد.
دکتر “بالی پولندران “(Bali Pulendran) آسیب شناس و میکروب شناس و ایمنی شناس و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این یافته‌ها نشان می‌دهد که چگونه سیستم ایمنی بدن طی ابتلای شخص به کروناویروس بهم میریزد و به یک بیماری شدید منجر می شود.
طی این مطالعه که یافته‌های آن در مجله”Science “منتشر شد، محققان پاسخ ایمنی را در 76 فرد مبتلا به کووید-19 و در 69 فرد سالم مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. آنها پس از بررسی‌ها متوجه افزایش سطح ملکول‌هایی که سبب افزایش التهاب در خون بیماران مبتلا به نوع وخیم کووید-19 می‌شوند، شدند.
در میان ملکول‌های شناسایی شده، سه مورد از آنها با التهاب ریه مرتبط بود اما پیش از این در بیماری کووید-19 این موضوع نشان داده نشده بود. پولندران گفت: این سه مولکول و گیرنده‌های آنها می‌توانند اهداف درمانی جذابی را در مبارزه با کووید-19 در اختیار دانشمندان قرار دهند.
اکنون محققان آزمایشگاه وی در حال آزمایش پتانسیل درمانی مسدود کردن این مولکول‌ها در مدل‌های حیوانی مبتلا به کووید-19 هستند. علاوه بر این محققان همچنین بقایای باکتریایی مانند دی.ان.ای باکتریایی و مواد دیواره سلولی را در خون آن دسته از بیماران که به نوع وخیم کووید-19 مبتلا بودند، یافتند. هر چه میزان بقایای باکتریایی بیشتر باشد، فرد بیمارتر خواهد شد و مواد پیش‌التهابی بیشتری در خون فرد جریان می‌یابد.
این یافته‌ها حاکی از آن است که در موارد شدید کووید-19، محصولات باکتریایی معمولاً فقط در مکان‌هایی مانند روده، ریه‌ها و گلو ممکن است راه خود را به جریان خون پیدا کنند و خود را به خون وارد کنند که در آن صورت سبب افزایش التهاب می‌شود و این التهاب از طریق سیستم گردش خون به همه نقاط بدن منتقل می‌شود. این مطالعه همچنین نشان داد که به طور متناقض، سلول‌های اصلی سیستم ایمنی ذاتی در خون بیماران مبتلا به کووید-19 با وخیم‌تر شدن بیماری، فلج می‌شوند و سیستم ایمنی به جای اینکه به خاطر وجود ویروس‌ها یا باکتری ها تحریک شود، کند عمل کرده و ضعیف می‌شوند.
پولندران گفت: یکی از رازهای مهم پازل بیماری کووید-19 برای ما این بود که چرا برخی از افراد به نوع شدید این بیماری مبتلا می‌شوند و برخی دیگر پس از ابتلا گویی به سرعت بهبود می‌یابند که اکنون با انجام این مطالعه ما بینش‌هایی در مورد چرایی این اتفاق داریم.
پیش از این مشخص شده بود که کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2(SARS-CoV-2) از طریق گیرنده روی سطح سلول موسوم به” ACE2” وارد سلول می‌شود. مطالعه جدید دانشمندان دانشگاه “مک مستر” و “دانشگاه واترلو” نشان می‌دهد که گیرنده ACE2 در بافت ریه انسان در سطح بسیار کمی قرار دارد. دانشمندان اکنون در حال تحقیق در مورد چگونگی آلوده شدن ریه انسان توسط کروناویروس سندرم حاد تنفسی 2(SARS-CoV-2) هستند. برای کشف این موضوع و اینکه دریابند هر بیمار چگونه به این بیماری واکنش نشان می‌دهد، دانشمندان از سواب‌های بینی که برای تشخیص بالینی کووید-19جمع آوری شده بود، استفاده کردند. این نمونه‌ها فرصتی را برای تعیین اینکه کدام ژن‌ها توسط سلول‌های بیمار بیان شده به آنها داد علاوه بر آن این اطلاعات با پیشرفت بیماری بیماران نیز مرتبط بود.
محققان این مطالعه گفتند: یافتن سطح پایین ACE2 در بافت ریه پیامدهای مهمی دربرخواهد داشت و بینش ما درباره عملکرد ویروس را تغییر خواهد داد. انتظار می‌رود با بررسی بیشتر این موضوع بتوانیم هرچه سریع تر بیمارانی که در معرض ابتلا به نوع شدید این بیماری قرار دارند را شناسایی کنیم.
محققان اظهار کردند: ما فکر می‌کنیم این سیستم ایمنی ریه است که در بین بیماران مبتلا به کووید-19 تفاوت دارد. با درک اینکه سیستم ایمنی ریه بیماران دقیقا چگونه عمل می‌کند ممکن است بتوانیم به پزشکان کمک کنیم تا بیمارانی که در معرض خطر بیشتری قرار دارند را شناسایی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/377814/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه جهت افزایش تمرکز

برای خوب شدن سرفه آنتی‌بیوتیک بخوریم؟

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح

سیو تک دست دیدنی آلیسون در دیدار برابر آتالانتا

گل دوم آاس رم به میلان با ضربه تماشایی دیبالا

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

آهنگ بی نظیر The magus اثری از یانی

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

ماکارونی رو فقط با این دستور ویژه بپزید

یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

برای مادربزرگتان سجاده جیبی بدوزید

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه

ژوزه مورینیو: من محمد صلاح را برای چلسی خریدم!