آریا بانو

آخرين مطالب

غذاهایی که برای ایرانیان بیشترین حساسیت را ایجاد می کنند گوناگون

غذاهایی که برای ایرانیان بیشترین حساسیت را ایجاد می کنند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / آلرژی یکی از مشکلات معمول سلامتی است که افراد بسیاری را در سرتاسر دنیا گرفتار خود می‌کند. محققان کشورمان در پژوهشی وضعیت حساسیت‌های غذایی را در ایرانیان مورد بررسی قرار داده و غذاهایی که بیشترین درصد حساسیت را ایجاد می‌کنند، مشخص کرده‌اند.
در دنیا بیماری‌های آلرژیک از دهه‌های گذشته تاکنون رو به افزایش بوده‌اند و شیوع آن‌ها در کودکان نسبت به بالغین بیشتر است. در ایران نیز شیوع بیماری‌های آلرژیک اعم از آسم، رینیت آلرژیک، اگزما و کهیر وجود دارد، گرچه میزان شیوع آن‌ها متفاوت است. به‌طورکلی غذا و افزودنی‌های غذایی مثل برخی آنتی‌اکسیدان‌ها، شیرین‌کننده‌ها، رنگ‌ها و نگه‌دارنده‌ها می‌توانند در ایجاد و تشدید علائم بیماری‌های آلرژیک نقش داشته باشند.
به گفته محققان، حدود 80 تا 90 درصد حساسیت‌های غذایی مربوط به شیر گاو، تخم‌مرغ، بادام‌زمینی، سویا، ماهی و گندم هستند. همچنین حساسیت به گرده گیاهان درکنار میوه‌جات و سبزی‌ها نیز شیوع زیادی دارد و علائم بالینی خفیف تا شدیدی همانند آنافیلاکسی می‌تواند در اثر برخورد با آن‌ها روی دهد.
آنافیلاکسی به شرایط شدید حساسیت گفته می‌شود که با درگیری ارگان‌های پوستی، گوارشی، تنفسی و قلبی-عروقی همراه است. اغلب حساسیت‌های غذایی با شرح‌حال مناسب تشخیص داده می‌شوند. اما روش‌های تشخیصی دیگر شامل تست پوستی پریک و تست آزمایشگاهی می‌توانند تشخیص آلرژی غذایی را تقویت کنند.
 در رابطه با این موضوع مهم که درصد زیادی از افراد جامعه را درگیر می‌کند، محققان دانشگاه علوم پزشکی مازندران پژوهشی را انجام داده‌اند که در آن حساسیت‌های غذایی مرتبط با بیماری‌های آلرژیک در کشور ما مورد بررسی واقع شده‌اند.
این محققان در پژوهش مروری خود که با استفاده از کلیدواژه‌های خاص و جستجو در سایت‌های مختلف پایگاه‌های علمی پژوهشی صورت گرفته است، مقالات و داده‌های مورد نیاز خود را جمع‌آوری و تجزیه‌وتحلیل کرده‌اند.
نتایج این بررسی‌ها نشان داد که تخم‌مرغ و شیر، شایع‌ترین حساسیت‌های غذایی در بیماری‌های آلرژیک در ایران به‌حساب می‌آیند.
به گفته عباس دباغ زاده، پژوهشگر مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی کودکان دانشگاه علوم پزشکی مازندران و همکارانش در این مطالعه، «همان‌گونه که انتظار می‌رفت مواردی چون تخم‌مرغ (زرده و سفیده)، شیر گاو، گندم، بادام‌زمینی و سویا به ترتیب شایع‌ترین مواد غذایی در بیماری‌های آلرژیک ایرانیان بوده‌اند. ضمن این‌که حساسیت و آلرژی غذایی در کودکان شایع‌تر از بالغین است».
آن‌ها می‌افزایند: «به‌طورکلی همه بیماری‌های آلرژیک و حساسیت‌های غذایی رو به افزایش‌اند و این موضوع به دلیل آلاینده‌ها، رژیم‌های غذایی آماده به همراه مصرف کم سبزی‌ها و میوه‌جات، مصرف بالای افزودنی‌های غذایی است».
دباغ زاده و همکارانش با توجه به این نتایج توصیه کرده‌اند که در ارزیابی چنین بیمارانی، حساسیت‌های غذایی را حتماً در نظر گرفته و بعد از اثبات آن با روش‌های موجود، نسبت به پرهیز آن‌ها اقدام کرد.
آن‌ها همچنین در مقاله علمی پژوهشی برگرفته از این تحقیق که در فصل‌نامه «تعالی بالینی» منتشر شده است، بیان داشته‌اند: «در خصوص شیرخواران، توصیه می‌شود که تمام آن‌ها تا 6 ماهگی منحصراً از شیر مادر تغذیه کنند و بعد از 6 ماهگی نیز می‌توانند غذای جامد را شروع کنند».
نشریه علمی پژوهشی فوق وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران است و به‌صورت چهار شماره در سال انتشار می‌یابد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/365801/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان