آریا بانو

آخرين مطالب

ورزشگاه‌های جام جهانی 2022 پودر می‌شوند! ورزشي

ورزشگاه‌های جام جهانی 2022 پودر می‌شوند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ورزش 3 / ورزشگاه‌های کشور قطر با هر حاشیه‌ای که داشت، ساخته شد و حالا با معماری‌های مدرن آماده شده و نمایانگر فرهنگ و تمدن این کشور به سایر نقاط جهان در جام جهانی 2022 خواهد بود.
در بررسی هشت ورزشگاهی که برای جام جهانی 2022 قطر در نظر گرفته شده است، مهم ترین نکته غیر از طراحی فوق العاده‌ای که برای ساخت آنها با توجه به فرهنگ، طبیعت و معماری اسلامی مورد توجه ویژه قرار داشته است، پایان ماموریت آنها پس از پایان بازی‌ها است و با این روش دیگر هزینه های سرسام آور نگهدای، کشور قطر و مسئولان ورزش آن را اذیت نخواهد کرد؛ معضلی که همین حالا در ایران با آن مواجهیم و نگهدای ورزشگاه هایی نظیر غدیر اهواز و خیلی دیگر از استادیوم های کشور و نگهداری‌شان، به مشکلی لاینحل تبدیل شده‌ است؛ البته که در مورد مدرن ترین ورزشگاه های دنیا که در همین یک قدمی ما و در ساحل خلیج فارس ساخته شده اند، صحبت نمی کنیم !
در ادامه مروری کوتاه خواهیم داشت بر هشت ورزشگاهی که قطر با مطالعات اقلیم شناسی و اهدافی که برای معرفی کشور خود به جهانیان دارد، گاهی توسط شرکت های خودی و گاهی با ائتلاف آنها با خارجیان و گاهی با واگذاری کامل به شرکت های معماری بزرگ طراحی کرده است و می خواهد میزبانی بی نظیری از مهم ترین رویداد ورزشی جهان در سال 2022 داشته باشد.
1- استادیوم البیت؛ زندگی چادرنشینی
این استادیوم در شهر الخور ساخته شده و در سال 2015 قرارداد ساخت آن با یکی از معروف ترین شرکت های جهان سالینی و سیمولائ واگذار شد که طراحی منحصر به فرد آنها سبب شد تا جایزه مدیریت ساخت، بهره وری انرژی و طراحی سبز را در سال 2020 دریافت کند. این استادیوم با ظرفیت 60 هزار نفری میزبان بازی افتتاحیه جام خواهد بود. نام این استادیوم از زندگی چادرنشینی عشایر قطر گرفته شده و زندگی سنتی قطری ها را به میهمانانش یادآوری می کند. یکی از دلایل انتخاب شهر الخور، پتانسیلی است که این شهر در گردهمایی فرهنگ های مختلف از خود نشان داده است. پس از پایان جام جهانی بخش بالایی صندلی ها این استادیوم حذف می شود و برای نشان دادن سخاوت قطری ها به کشورهای در حال توسعه ارسال خواهد شد.
2- استادیوم جنوب؛ زندگی مردمان جنوب قطر
این استادیوم به استادیوم الوکره مشهور است و بیشتر با این نام مورد خطاب قرار می گیرد. طراحی این استادیوم به زها حدید معمار معروف عراقی- بریتانیایی واگذار شد که با همکاری یک شرکت معروف آمریکایی این پروژه را پیش برد. این ورزشگاه در سال 2019 به صورت رسمی با حضور امیر قطر افتتاح شد و دومین ورزشگاهی است که برای میزبانی از جام جهانی 2022 آماده شده است. شغل اصلی مردم این قسمت از قطر، غواصی و ماهیگیری است که الهام بخش ساخت و طراحی این استادیوم شده است. افرادی که برای تماشای بازی به این استادیوم می روند، پیش از شروع بازی می توانند سری به کالاهای محلی بزنند و از آبشارهایی که در اطراف این استادیوم تعبیه شده لذت ببرند. یکی از دیدارهای یک چهارم نهایی جام جهانی در این ورزشگاه برگزار می شود و ظرفیت 40 هزار نفری آن را مناسب پذیرایی از این مسابقه می کند. این ورزشگاه البته امکانات بسیار دیگری نظیر سالن عروسی، مدرسه، فضای اسب دوانی، رستوران و .. در آن تعبیه شده که در بلند مدت می تواند به مردم الوکره خدمات خوبی ارائه دهد. ظرفیت 40 هزار نفری این ورزشگاه نیز در پایان جام جهانی به نصف کاهش پیدا می کند و صندلی های آن به کشورهای دیگر ارسال می شود.
3- ورزشگاه الریان؛ دروازه جهان به بیابان
ورزشگاه احمدبن علی یا ورزشگاه الریان دیگر ورزشگاهی است که در جام جهانی 2022 مورد استفاده قرار گرفته است. این ورزشگاه همچنین در مسابقات جام ملت های آسیا 2011 قطر نیز در میان ورزشگاه‌های میزبان قرار داشته است. ساخت ابتدایی در سال 2003 انجام شده و ظرفیتی نزدیک به 22 هزار نفر گنجایش داشت که برای حضور در جام جهانی این ورزشگاه توسط دو شرکت البغداد قطر و شرکت لارسن هند، طراحی دوباره شد و مورد بازسازی قرار گرفت و ظرفیت آن به 40 هزار نفر رسید. از ویژگی ها منحصر به فرد این استادیوم ساخت آن در جایی با منظره کویر است و قطری درباره این استادیوم اینطور می گویند:« دروازه بیان درهای خود را به جهان باز می کند.» بار دیگر در طراحی این استادیوم از فرهنگ گذشتگان قطری و شیوه زندگی آنها که زیستن در بیابان بوده، بهره گرفته شده است. قطری ها در مورد این استادیوم اعتقاد دارند که از گذشته الهام گرفته اند و آینده را با آن ترسیم کرده اند.
4- ورزشگاه الثمامه؛ کلاه مردان و پسران قطری
این استادیوم مدرن آمیزه ای از فرهنگ، تاریخ و نمادهای کشور قطر است که با ظرفیتی 40 هزار نفره اماده میزبانی از جام جهانی 2022 می شود. این ورزشگاه در 12 کیلومتری دوحه قرار دارد و طراحی آن شبیه کلاهی است که توسط مردان و پسران این منطقه مورد استفاده قرار می گیرد و به آن طاقیه می گویند. قطری ها این ورزشگاه را نمادی از جوانان قطری می دانند که بازیگر اصلی مهم ترین رویداد جهانی خواهند شد.
5- استادیوم شهر دانش؛ الماسی در دل کویر
قطری ها این استادیوم را تجربه ای فوق العاده برای تماشاگران و آینده ای روشن برای فوتبال می دانند. در واقع از این جهت به این ورزشگاه نام شهر دانش داده شده که در بیرون آن پر است از دانشگاه ها و مراکز آموزشی و قطری ها این منطقه را بنیاد آموزش و پرورش قطر کشورشان توصیف می کنند. از ویژگی های دیگر این ورزشگاه می توان به دسترسی آسان آن اشاره کرد که فاصله ای 7 کیلومتری با شهر دوحه دارد و همینطور مانند سایر ورزشگاه های قطر از تهویه بسیار قدرتمندی نیز برخودار است و شرایط ویژه ای نیز برای پذیرایی از افراد معلول ایجاد کرده است. همچنین در فضای بیرونی ورزشگاه "شهر دانش" زمین های گلف و فضاهای تفریحی زیادی تعبیه شده که با همراه وجود مغازه های متفاوت می تواند خاطرات خوبی برای تماشاگران بازی رقم بزند. مهم ترین نکته در مورد این استادیوم این است که ظرفیت 40 هزار نفری آن با پایان رقابت های جام جهانی به نصف کاهش پیدا می کند. این ورزشگاه در شهر دوحه قرار دارد. معماری این ورزشگاه برگرفته از تاریخ معماری اسلامی است. همچنین نمای مثلثی که به شکل الگوهای هندسی پیچیده و شبیه به الماس تشکیل شده ظاهراً با حرکت خورشید در آسمان تغییر رنگ می‌دهد. این ورزشگاه به گونه ای طراحی شده که نشانگر یک الماس در دل کویر باشد. شهر دانش در خردادماه 1399 افتتاح شد.
6- ورزشگاه بین المللی خلیفه؛ چشم انداز گذشته قطر به آینده !
در سال 2017 با یک مراسم تماشایی و با میزبانی از امیر قطر، محبوب ترین ورزشگاه ها قطری ها برای میزبانی از جام جهانی افتتاح شد. البته برای اینکه مسئولان قطری از شرایط این ورزشگاه آگاهی پیدا کنند، مسابقات جام باشگاه های جهان و چند رویداد دیگر در این ورزشگاه برگزار شده تا مسئولان آن آمادگی برگزاری مهم ترین رویداد ورزشی جهان را در سال 2022 به بهترین شکل داشته باشند. این ورزشگاه توسط شرکت اسپایر ساخته شده که در زمینه های مختلفی فعالیت می کند. ورزشگاه الریان در سال 1976 ساخته شده و چشم انداز ورزش آینده قطر به شمار می رفت. در این مجموعه همچنین آکادمی اسپایر وجود دارد و یکی از پیشروترین بیمارستان های جهان در زمینه پزشکی. از ویژگی های دیگر این ورزشگاه می توان به قوس های دوتایی برای طراحی آن اشاره کرد و اینکه تمام صندلی های ان با سایبان محافظت می شود و سیستم تهویه بسیار خوبی برای آن در نظر گرفته شده است.
7- ورزشگاه ملی لوسیل؛ از استادیوم تا مرکز اجتماعی
این ورزشگاه پذیرای فینال جام جهانی 2022 قطر خواهد بود و 80 هزار نفر ظرفیت برای آن در نظر گرفته شده است. طراحی این استادیوم تلفیقی از نور و سایه است که فانوس را به ذهن ها یادآور می کند. همچنین نمای آن نشان دهنده نقوشی است که روی کاسه ها و سایر آثار هنری در دوران اسلام وجود داشته است. جالب اینکه این استادیوم پس از پایان جام جهانی به یک مرکز اجتماعی تبدیل می شود که شامل فروشگاه ها، کافه ها، فضاهای ورزشی، پزشکی و .. خواهد بود و مردم می توانند هر چه را که نیاز دارند، زیر یک سقف پیدا کنند. همچنین بخشی از 80 هزار صندلی این ورزشگاه به پروژه های ورزشی در سایر نقاط دنیا ارسال خواهد شد.
8- ورزشگاه راس ابوعبود؛ ورزشگاه پیشرو
قطری ها این ورزشگاه را پیشرو در برگزاری رویدادهای بزرگ می دانند. این یک ورزشگاه دیگر است که با استفاده از وسائلی نظیر بلوک های ساختمانی، صندلی ها مختلف و ... ساخته شده و پس از جام جهانی از بین خواهد رفت و مواد آن در پروژه های ورزشی یا غیر ورزشی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این استادیوم 40 هزار نفری در ساحل خلیج فارس نمایی بسیار زیبا دارد و در پایان بازی ها برچیده می شود تا فضای ساحل گردی در اختیار مردم قرار بگیرد. ماهیت موقتی این ورزشگاه یکی دیگر از مزیت های آن است که باعث می شود هزینه کمتری برای ساخت آن صرف شود. قطری ها طراحی این ورزشگاه را خاص و منحصر به فرد می دانند و معتقدند شیوه ساخت آن، توسط کشورهای دیگر دنبال خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/355951/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطعه «سرگشته» از موسیقی متن سریال در چشم باد

امدادرسانی هوایی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

پاسخ ضرغامی به بحث گرانی ورودی موزه‌های ایران

داستان شنیدنی سعدی و پدرش را از زبان حجت الاسلام عالی

تو نمیتونی به دیگران عشق ببخشی، وقتی خودت اون رو نداری!

برخورد سخت کامیون و سواری سر تقاطع

آفرین به این دست فرمون

آموزش کیک ابری با طعمی متفاوت

یک غذای فوق العاده خوشمزه و اقتصادی

این 9 کار را بعد از 40 سالگی انجام ندهید

تا حالا دچار انجماد عملکردی شدید؟!

فرود فضانورد روسی با سرعت ونتاج کوپه استون مارتین بر روی قطب شمال!

گواردیولا: پارسال لوکاکو ما را قهرمان اروپا کرد

وضعیت مبهم سنگربان پرسپولیس؛ بیرانوند به بازی با سپاهان می‌رسد؟

حسینی یاد ذوب‌آهنی های محبوب را زنده نگه داشت

استقلال و پرسپولیس یک قدم تا واگذاری

کنایه تاج به باشگاه‌های معترض سقف قرارداد

استراتژی استقلال خوزستان برای بقا جواب داد

بارسلونا در اضطراب؛ الان وقت ال‌کلاسیکو نبود

تیموری: برای قهرمانی جام حذفی می‌جنگیم

در السد برای اولین بار خشم ژاوی را دیدم

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

عماد گَند زد!

حسین رفیعی: سیامک حرف میزنه من میخندم

هنرنمایی زنده یاد رضا داوودنژاد در «زندگی به شرط خنده»

همکاری علی نصیریان و شبنم مقدمی در «نوروز»

هرجایی زالو درمانی نکنید!

خیام خوانی زیبا و تماشایی با خوانندگی آکا صفوی

واکنش سازمان ثبت احوال به حذف نام پدر از کارت هوشمند ملی

بهترین روش برای تشخیص هندوانه رسیده

نماهنگ نسخه طوفان

دستامو بگیر، آقای دلم

فراپه‌ی توت فرنگی را امتحان کنید

روش تهیه خورشت بادمجان

اقدامات لازم در زمان قفل شدن فک بیمار دچار تشنج

چطور بچه‌ای لوس و شکننده تربیت نکنیم!

کاردستی جذاب و سرگرم کننده

رابطه بین احساس کفایت با توانمندی و خودمختاری کودک

ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان

‌زبان فارسی‌ را مدیون زبان متعادل سعدی هستیم

ژاوی: براوو رئال، این صعود حلالشان باشد

انریکه: اول دورتموند را ببریم، به رئال هم می‌رسیم

تمدید قرارداد دی‌جورجی با ایتالیا

کناره‌گیری ویتالی هاینن از هدایت ژرمن‌ها در آستانه لیگ ملت‌ها

تاج: امروز آماری دادند که هزار و 8 نفر در لیگ ثبت نام شده‌ و 548 نفر داخل زمین رفته‌اند.

نام پتروشیمی‌های خریدار باشگاه استقلال مشخص شد

تاج : امیدوارم بتوانیم از کشور چین VAR را خریداری کنیم.

تاج: واگذاری باشگاه‌ها (استقلال و پرسپولیس) روز دوشنبه انجام می‌شود

پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین روز سینمایی فروردین 1403

دوست داشتی شوهرت گرگ بود یا بره؟!