آریا بانو

آخرين مطالب

گام اول توسعه نسل پنجم ارتباطی اقتصادي

گام اول توسعه نسل پنجم ارتباطی
  بزرگنمايي:

آریا بانو- از جمله مهم‌ترین اقدامات در گذر از نسل‌های مختلف ارتباطات سیار به نسل‌های نوین، اجرای پایلوت به‌صورت محدود و سپس پیاده‌سازی آن در سطح وسیع است. در حال حاضر تعداد محدودی از کشورها، شبکه نسل پنجم شبکه ارتباطی را اجرا کرده‌اند اما بیشتر کشورها در حال پیاده‌سازی یا اجرای پایلوت آن هستند.

ویژگی‌های اصلی نسل پنجم شبکه ارتباطی از جمله کاهش تأخیر، ظرفیت بالای دسترسی، قابلیت اطمینان بسیار بالا، ارتقا ارتباطات موبایل پهن باند و قابلیت اتصال و ارتباط اشیا در سطح بسیار وسیع، این فناوری نوین ارتباطی را به‌عنوان یک فناوری تحول ساز که سایر جنبه‌های فناوری را نیز متحول می‌کند مطرح می‌سازد.

با توجه به تصویب طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه در بهار سال جاری، برنامه‌ریزی برای بهره‌مندی همه‌جانبه از تمام ظرفیت‌های علمی، فنی و اجرایی پژوهشگاه در طی ماه‌های گذشته انجام شد. اجرای پایلوت نسل پنجم ارتباطی در پژوهشگاه، اولین گام دستیابی به بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در کشور است. پژوهشگاه با دارا بودن ظرفیت علمی و پژوهشی در کنار بهره‌مندی از زیرساخت‌های دانشی و آزمایشگاهی مجهز، به‌روز و گسترده،‌ به‌عنوان بازوی تحقیقاتی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، اولین گام عملیاتی و اجرایی برای ورود نسل پنجم شبکه ارتباطی به کشور را با آغاز عملیان پیاده‌سازی و اجرای پایلوت در محل پژوهشگاه در طی هفته‌ها اخیر، با استعانت از خداوند متعال، دستور و حمایت ویژه وزیر ارتباطات و همکاری، هدایت، راهبری و مساعدت فراوان معاونت‌ محترم فناوری و نوآوری و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رقم‌زده است.

با اجرای پایلوت و در ادامه، راه‌اندازی بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه، امکان مشارکت و حمایت از استارت‌آپ‌ها، دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و سایر بخش‌های خصوصی برای بهره‌برداری از خدمات این پایلوت در لایه‌های مختلف توسعه شبکه، فراهم خواهد شد.

ایجاد زمینه توسعه بومی و داخلی زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جهت ارائه سرویس در سال‌های پیش رو، از جمله مهم‌ترین کاربردهای این پایلوت در ادامه پیاده‌سازی طرح کلان نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه خواهد بود. دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، استارتاپ‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سایر بخش‌های متقاضی، می‌توانند در لایه‌های مختلف فناوری نسل پنجم شبکه ارتباطی و به‌تناسب پیشرفت این طرح در پژوهشگاه، جهت توسعه و تولید محصولات بومی خود از ظرفیت ایجادشده بهره برده و مورد حمایت قرار گیرند. درصورت تحقق بستر توسعه و آزمون نسل پنجم شبکه ارتباطی در پژوهشگاه، دستاوردهای بسیار ارزنده‌ای برای کشور حاصل خواهد شد.

امکان راستی آزمایی محصولات تولید داخل و بومی‌سازی شده، ارائه مشاوره به کسب‌وکارهای عمودی جهت استفاده از مزایای نسل پنجم شبکه ارتباطی و بسیاری از موارد دیگر، در مجموع باعث خواهد شد تا هم‌افزایی ملی جهت توسعه و بومی‌سازی مشارکتی محصولات این نسل از شبکه در کشور ایجاد شود. این مهم در سال جهش تولید یکی از اهداف اصلی پژوهشگاه است.

بررسی چالش‌های اپراتورها و رگولاتوری در گذر از شبکه موجود به شبکه ارتباطی نوین نیز از جمله موضوعات مهمی است که با اجرای این پایلوت مدنظر قرار گرفته است. سناریوهای مشارکت و تعامل بخش‌های حاکمیتی و خصوصی در زیست‌بوم نسل پنجم شبکه ارتباطی نیز از جمله اهدافی است که پژوهشگاه در گام‌های بعدی اجرای پایلوت موردتوجه قرار داده است.

با توجه به اهداف بستر توسعه و آزمون و به‌ویژه الزامات  شبکه ملی اطلاعات در سال‌های آتی، اجرای بستر توسعه و آزمون از اهمیت بالایی برخوردار است که آثار مثبت آن در سال‌های پیش رو نمایان خواهد شد. لذا در این مقطع، از اساتید محترم دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، صاحب‌نظران و خبرگان صنعت فاوا، اپراتورها و شرکت‌های دانش‌بنیان، استارتاپ‌ها و سایر نهادها و اصناف علاقه‌مند دعوت می‌شود تا هم‌زمان با اجرای پایلوت، ضمن مشارکت فعال، از این ظرفیت فناورانه  ایجادشده در پژوهشگاه بهره‌مند شوند.

شایان‌ذکر است عملیات اجرایی پایلوت نسل پنجم ارتباطی با هدایت معاونت فناوری و نوآوری، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی و به همت پژوهشگاه، آخرین مراحل راه‌اندازی را طی می‌کند و به‌زودی نتایج آن در اختیار جامعه دانشگاهی، صنعت فاوا و عموم مردم قرار خواهد گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/354426/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب

اختلال وحشت خواب: تعریف، علل، علائم و درمان

بحران سی سالگی

10 راهکار عملی برای کنترل خشم

گوش دادن فعال چیست و چه مزایایی دارد؟

اختلال مبدل پوشی

خشونت خانگی چیست و انواع آن کدامند؟

تاثیر گرما بر خلق و خو و پرخاشگری

با مزاحمت خیابانی چگونه برخورد کنیم؟

علت ایجاد حس تنفر از فرزند

تابو چیست؟ اهداف تابو کدامند؟

عقده ادیپ چیست؟ انواع و راه های درمان عقده ادیپ

سوگیری شناختی چیست و چه مسائلی باعث سوگیری می‌شوند؟

چطور با یک فرد معلول رفتار کنیم؟

بیش فعالی چیست ؟ علائم ، دلایل و درمان آن کدامند؟

عقدهٔ الکترا چیست و چگونه حل می شود؟

راه های تقویت بهره ی هوشی

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟