آریا بانو

آخرين مطالب

گفتگوی تفصیلی شهر با مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران

کم‌کاری برخی مناطق؛ پاشنه آشیل شهرداری در حوزه سرمایه‌گذاری شهرداری تهران

کم‌کاری برخی مناطق؛ پاشنه آشیل شهرداری در حوزه سرمایه‌گذاری
  بزرگنمايي:

آریا بانو - شهر: از دو هزار میلیارد تومان ثروت رها شده شهرداری در یک پاساژ در مولوی و سرنوشت پروژه‌های نیمه کاره تا کم کاری برخی مناطق در حوزه فروش املاک و جذب سرمایه و البته تلاش برای خرید هزار دستگاه اتوبوس، مهم‌ترین رخدادهای سال‌های اخیر شهرداری تهران در حوزه سرمایه‌گذاری است.

شکرالله بنار، مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار شهر ، با اشاره به تصویب سند جامع سرمایه‌گذاری در شورای شهر، از تفویض اختیار بیشتر به مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌ها برای سرمایه‌گذاری خبر داد و گفت: موانع سرمایه‌گذاری برای مناطق، نخست از طریق بازگرداندن منافع و عایدی سرمایه‌گذاری به همان منطقه، دوم تفویض اختیار پروژه‌ها و سرمایه گذاری تا رقم 50 میلیارد تومان- پیشتر این تفویض اختیار هشت میلیاد و 500 میلیون تومان بود - و سوم با پیگیری ارتقای جایگاه مدیران سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مناطق، برطرف شد.
او با بیان اینکه نزدیک به 90 پروژه سرمایه‎گذاری مساله دار بین سازمان سرمایه‌گذاری و شرکا در محاکم عمومی در حال طرح است، گفت: در برخی از این پروژه‌ها به دلیل تکانه‌های اقتصادی عده ای از شرکا به ورشکستگی رسیدند یا بضاعت مالی عده‌ای از ابتدا خوب سنجیده نشده بود و در واقع امکان اجرای پروژه را نداشتند. اما هم اکنون حدود 98 درصد این پروژه‌ها یا با توافق یا از طریق محاکم قضایی و یا با فسخ کامل قرارداد تعیین تکلیف شده‌اند، به طوری که چند پروژه به ارزش 10 تا 12 هزار میلیارد تومان فسخ شدند. برخی پروژه‌های مشکل دار از 20 سال پیش حل نشده بودند مانند پروژه‌های ساحل، مژده، قائم در منطقه 18 و صادقیه منطقه 5 اما حالا موانعشان رفع و آماده فروش هستند. 
بنار به پروژه پاساژ مولوی و زیان شهرداری اشاره کرد و افزود: حدود 300 مغازه تجاری و هشت طبقه پارکینگ قدرالسهم شهرداری تهران از این پروژه است که 30 سال شهرداری پروژه را تحویل نگرفته است و شریک از سهم خودش بهره برداری می کند، درواقع نزدیک به 2 هزار میلیارد تومان ثروت شهرداری در آنجا رها شده است.
تکلیف 7500 میلیارد تومانی سازمان سرمایه‌گذاری
بنار به اقدامات انجام شده در یکسال گذشته در زمینه سرمایه‌گذاری در تهران اشاره کرد و توضیح داد: اگر سازمان سرمایه گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران، در چند سال گذشته یک هزار و 200 میلیارد تومان فروخت، پارسال به ارزش دو هزار و 500 میلیارد تومان ظرفیت فروش ایجاد شد اما از این میزان مبلغ یک هزار و 200 میلیارد تومان عملکرد قطعی بود که امسال این تکلیف هفت برابر بیشتر شده است.
او ادامه داد: سازمان سرمایه‌گذاری باید نزدیک به چهار هزار میلیارد تومان برای تکمیل خط 10 مترو، تامین مالی کند. هم اکنون دو پروژه صدف و خلیج فارس برای این منظور واگذار و تفاهم نامه‌ای میان سازمان سرمایه گذاری، شرکت مترو و معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران امضا شده است. علاوه بر این، سه هزار و 400 میلیارد تومان دیگر باید فروش داشته باشیم که بستر فروش فراهم شده است، در مجموع هفت هزار و 500 میلیارد تومان سال 1398، همچنین 6 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری جدید انجام شد و امسال باید به 10 هزار میلیارد تومان برسد که بین ثروت ایجاد شده و ثروت فروخته شده تعادل برقرار شود.
کم‌کاری برخی مناطق؛ پاشنه آشیل شهرداری در حوزه سرمایه‌گذاری
او با بیان اینکه میزان مشارکت مناطق برای تولید ثروت یکسان نیست، گفت: برخی مناطق با وجود سیطره بیشتر بر مساحت جغرافیایی شهر تهران و ظرفیت‌های لازم هیچ سرمایه گذاری نکردند که البته این موضوع از سوی سازمان در شورای معاونان مطرح شد تا تکالیف مناطقی که عملکرد مناسب با سازمان ندارند روشن شود. مثلا منطقه‌ای که در پیشتر 25 درصد از تامین مالی غیر نقد شهرداری را برعهده داشت، امروز هیچ مشارکتی ندارد.
بنار همکاری نکردن مناطق در سرمایه‌گذاری را پاشنه آشیل شهرداری در حوزه سرمایه‌گذاری عنوان کرد و ادامه داد: مناطق دو و 21 بیشترین مشارکت را با سازمان دارند و حجم سرمایه‌گذاری در این دو منطقه بسیاری بالا است، اما متاسفانه دربرخی مناطق بسیار محدود و در برخی دیگر حتی هیچ سرمایه‌گذاری انجام نشد. البته در نامه‌ای به شهردار تهران این موضوع را گزارش و اعلام شد که روا نیست اینگونه به حوزه سرمایه گذاری که تنها راه دسترسی به ثروت پایدار در تهران است، توجه شود.
مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران، در ادامه از انتشار فراخوان خرید یک هزار دستگاه اتوبوس با همکاری دولت در دی ماه سال 1398 خبر داد و گفت: این خرید قرار است از دو طریق تهاتر با نفت و املاک انجام شود. اگر قیمت هر اتوبوس به طور تقریبی سه و نیم میلیارد تومان باشد، در مجموع به ارزش سه هزار و 500 تومان ملک فروخته می‌شود و 25 درصد را مابقی مبلغ قیمت اتوبوس هم از سوی دولت پرداخت می‌شود. همچنین مذاکرات خرید دو هزار واگن قطار مترو هم در حال انجام است.
موانع سرمایه‌گذاری در شهر تهران
این مقام مسئول، به موانع و برخی مشکلات در حوزه سرمایه‌گذاری اشاره کرد و توضیح داد: قرائت‌های شهرداری از پروژه‌های سرمایه‌گذاری و برداشت‌های سازمان بازرسی کل کشور باهم متفاوت است، به طوری که سازمان بازرسی هر آنچه که شهرداری انجام دهد را نادرست می داند و شهرداری هم در مقابل پافشاری می کند که کار، درست است.
به گفته بنار؛ مانع دیگر در حوزه شهرسازی است که اعضای شورای شهر با ایجاد معاونت شهرسازی در سازمان سرمایه‌گذاری مخالفت کردند، در حالی که هم اکنون تمام پروژه‌های سازمان که چالش جدی و فقدان تحقق نسبت به برنامه دارد همگی با مشکل شهرسازی مواجه هستند. غالب پروژه‌ها یا پروانه ساخت یا رای کمیسیون ماده پنج و یا پایان کار ندارند. مشکل دیگر، قرائت‌ها و مداخلات ناصواب در حوزه سرمایه‌گذاری است مثلا برخی از پروژه‌های ما بدون اطلاع سازمان سرمایه‌گذاری فروخته شده است، اما به تازگی دستورالعملی مبنی بر اینکه هیچ منطقه‌ای در مسائل حقوقی پروژه‌ها مداخله‌ای نداشته باشد، صادر شده است. 
سرانجام پروژه «هزار و یک شهر»
مدیرعامل سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری تهران، به پروژه‌های به نتیجه نرسیده این سازمان اشاره کرد و درباره پروژه «هزار و یک شهر» واقع در منطقه 22 گفت: همه مسایل این پروژه حل شده؛ بزرگترین مساله این بود که سند اراضی به نام بنیاد تعاون ارتش بود و وزارت راه و شهرسازی در این باره چالش داشت و توقف پروژه را با رای دادگاه درخواست کرده بود اما با پیگیری‌ها شهرداری ارتش سهم خود را احیا کرد و به زودی اسناد به نام شهرداری صادر می‌شود، مساله دیگر مربوط به شریک شهرداری بود که اعتقاد داشت به دلیل فعالیت مراکز تجاری ایران مال، ساخت پروژه‌های تجاری در این پروژه صرفه اقتصادی ندارد، شهرداری تهران هم موافقت کرده است تا 31 سهمی که در این پروژه دارد را از بخش تجاری بگیرد.
او درباره پروژه «پارک آبی آزادگان» هم توضیح داد: شرایط کرونا سبب شد تا کسی حاضر به سرمایه‌گذاری در این پروژه نشود، اما الان به سازمان ورزش تفویض شده است که البته تا به امروز اقدامی خاصی انجام نشده و به دنبال دریافت بودجه است که خود سازمان ورزش مجری ساخت شود. در پروژه «شهر آفتاب» هم سالن‌ها و مرکز همایش‌های جدید قرار است ساخته شود که 15 روز آینده قرارداد امضا می شود. زمانی شهر آفتاب زمین کشاورزی بود و به قیمت متری 800 هزار تومان به شرکتی برای ساخت سالن واگذار شد، سهم شهرداری از این پروژه‌ها حدود 30 درصد بود اما حالا که قیمت زمین و عوارض چند برابر شد، سهم شهرداری به 70 درصد و شریک به 30 درصد رسید. با این حال قرار است 6 هزار میلیارد تومان به حجم سرمایه گذاری شهرداری در «شهر آفتاب» اضافه شود.
خبرنگار : فریبا رحمانی

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/351872/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چگونه خشم خود را هنگام رانندگی کنترل کنیم؟

چگونه محترمانه موضوع گفت‌و‌گو را عوض کنیم؟

روش صحیح برخورد با افراد داغدیده چگونه باید باشد؟

18 درمان طبیعی اضطراب

چگونه می توانیم با مرگ همسر کنار بیاییم؟

گرفتگی زبان به چه دلیل است و درمان آن چیست؟

شناخت درمانی چیست و اصول و تکنیک های آن کدام است؟

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

با فشار دادن نقاطی از بدن استرس خود را کاهش دهید

احساس تنفر از خود چیست و چگونه می توان از آن رها شد؟

دوست خوب چه خصوصیاتی دارد ؟

ارتباط بین افسردگی و رانندگی

5 راه برای غلبه بر ترس و رسیدن به موفقیت

با آدم های فضول‌ چگونه برخورد کنیم؟

آیا نصیحت کردن افراد کار درستی است یا خیر؟

هیجانات چه هستند و انواع هیجانات کدامند؟

روانشناسی رنگها

آسیب‌های آلودگی هوا بر سلامت روان چیست و چگونه برطرف می شود؟

خوب صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند

تعبیر رنگ ها در خواب از دیدگاه روانشناسی

علت تیک عصبی و راههای درمان تیک عصبی

تک فرزندی چه مشکلاتی برای فرزندمان به همراه دارد؟

زنان شاغل سالم تر و شادترند یا زنان خانه دار

آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود

وابستگی کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ خوب است یا نه ؟

از لحاظ روانی کودک هستید یا بالغ؟

با کسانی که دروغ می‌گویند چگونه برخورد کنیم؟

روانشناسی اجتماعی چیست؟ تعریف، اصطلاحات کلیدی و مثال ها

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری