آریا بانو

آخرين مطالب

جزئیات جدید از سانحه کلینیک سینا اطهر اجتماعي

جزئیات جدید از سانحه کلینیک سینا اطهر
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مدیر بخش آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: اخطار دادن های شهرداری به کلینیک سینا اطهر فایده ای نداشته و آتش نشانی باید رأسا برای اصلاح ایرادات ساختمان ورود می کرد
صحبت های مدیر بخش آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازیدرباره انفجار کلینیک سینا اطهر
ساعت 20:46 دقیقه روز سه شنبه 10 تیرماه 1399، اولین پیام دریافتی از سوی شهروندان تهرانی مبنی بر وقوع انفجار و آتش سوزی در ساختمان کلینیک سینا اطهر تهران (خیابان شریعتی جنب خیابان ماهروزاده) در سامانه 125 آتش نشانی شهرداری تهران ثبت می‌شود. خبر ناگوار و تلخ است؛ 19 نفر کشته ناشی از انفجار کپسول‌های اکسیژن و آتش سوزی و خفگی.
اگرچه مقامات شهرداری تهران اعلام کردند که چند بار به مالک کلینیک سینا اطهر، در خصوص آسیب پذیر بودن ساختمان هشدار داده‌اند، اما برخی کارشناسان معتقدند تذکراتی که شهرداری یا آتش نشانی (به عنوان نهاد زیرمجموعه شهرداری‌ها) به مالکان ساختمان‌ها در خصوص آسیب پذیر بودن در برابر مخاطرات می‌دهند، کافی نیست و باید بر اساس قانون، شهرداری رأسا برای اصلاح ایرادات اقدام می‌کرد.
بند 14 ماده 55 قانون شهرداری‌ها
«اتخاذ تدابیر مؤثر و اقدام لازم برای حفظ شهر از خطر سیل و حریق و همچنین رفع خطر از بناها و دیوارهای شکسته و خطرناک واقع در معابر عمومی و کوچه‌ها و اماکن عمومی و دالانهای عمومی و خصوصی و پر کردن و پوشاندن چاه‌ها و چاله‌های واقع در معابر و جلوگیری از گذاشتن هر نوع اشیا در بالکن‌ها و ایوان‌های مشرف و مجاور به معابر عمومی که افتادن آنها موجب خطر برای عابرین است و جلوگیری از ناودان‌ها و دودکش‌های ساختمان‌ها که باعث زحمت و خسارت ساکنین شهرها باشد.» از وظایف شهرداری است.
تبصره: در کلیه موارد مربوط به رفع خطر از بناها و غیره و رفع مزاحمت‌های مندرج در ماده فوق شهرداری پس از کسب نظر مأمور فنی خود به مالکین یا صاحبان اماکن یا صاحبان ادوات منصوب ابلغ مهلت دار مناسبی صادر می‌نماید و اگر دستور شهرداری در مهلت معین به موقع اجرا گذاشته نشود شهرداری رأسا با مراقبت مأمورین خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد نمود و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهد کرد.
کارشناس مدیریت بحران: هشدار کافی نیست؛ شهرداری یا آتش نشانی باید رأسا ورود می‌کرد
در همین ارتباط، علی بیت اللهی مدیر بخش زلزله و آتش مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره آنچه ادعا می‌شود که نهادهای ذی ربط هشدارهایی به مالکان این ساختمان داده‌اند، اظهار داشت: اگر اخبار حادثه را مرور کنید، می‌بینید که از زبان تعدادی از مسئولان 3 بار اخطار و از زبان تعداد دیگر از مسئولان 4 بار اخطار ذکر شده که گویا به مالکان یا مدیران ساختمان در طی سال‌های 1394 تا 1397 داده شده است.
وی افزود: جمع بندی کلی اخبار در خصوص اخطارها و هشدارها، همانند اخطارها و هشدارهای خیلی بیشتر به مالک و مغازه داران ساختمان پلاسکو، نشان از آن دارد که این هشدارها کارگر نیفتاده و خطر بالقوه در ساختمان کلینیک سینا اطهر کماکان وجود داشته است که متأسفانه در شامگاه روز سه شنبه، منجر به رقم خوردن حادثه دردناک جان باختن تعدادی از پزشکان و کادر درمان و نیز تعدادی از بیماران و همراهان بیمار مستقر در طبقات فوقانی ساختمان کلینیک می‌شود.
کارشناس مدیریت بحران ادامه داد: با توجه به اینکه هشدارها و اخطارها به صورت کتبی بوده و بدیهی است که شمردن تعداد آنها و معلوم شدن 3 بار اخطار و یا 4 بار اخطار داده شده، کار چندان مشکلی نیست، لذا پیشنهاد من این است که اولاً مشخص شود که اخطار چند باره بوده است، شاید تعداد آنها بیشتر هم بوده باشد، مانند ساختمان پلاسکو و ثانیاً اینکه سه بار یا 4 بار اخطار داده شده، چه مشکلی را حل می‌کند؟ اگر مالک و مسئول ساختمان، به اخطارها توجه نکند چه باید کرد؟ نباید کاری به کارش داشته باشیم؟ وظیفه ما فقط هشدار دادن است!؟
وی تأکید کرد: بر اساس تبصره بند 14 ماده 55 قانون شهرداری‌ها تاکید شده که شهرداری (یا آتش نشانی) رأسا با مراقبت مأموران خود اقدام به رفع خطر یا مزاحمت خواهد کرد و هزینه مصروف را به اضافه صدی پانزده خسارت از طرف دریافت خواهند کرد.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه علت عدم این بند و تبصره قانونی، جای بحث دارد، گفت: البته من متوجه وجود برخی محدودیت‌ها، کمبود امکانات و ضعف حمایت قضائی هستم، اما به عنوان کارشناس مدیریت بحران و بر اساس مشاهدات و بررسی‌ها معتقدم در هر جایی ما سیاست تساهل و عدول از ضوابط و مقررات را پیشه کرده‌ایم، بیشترین خسارت‌ها و تلفات را داشتیم و هر جا سختگیری و بر اجرای مقررات پافشاری کرده‌ایم، آثار مثبت آن را به وضوح دیده‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد، ساختمان‌ها و اماکن مهم مانند بیمارستان‌ها، کلینیک‌ها، مدارس، مراکز تجاری و به ویژه بازار تهران، ساختمان‌های بلند مرتبه و اماکن با تجمع جمعیتی بالا و … در یک طرح جدی و معین مورد ارزیابی‌های سریع ایمنی در برابر سوانح و حوادث قرار گیرند؛ چرا که در بسیاری از موارد با اقدامات ساده می‌توان جلوی خسارت و تلفات جدی را گرفت.
گردآوری: گروه خبر سیمرغ
seemorgh.com/news
منبع: bartarinha.ir

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/351579/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیش فعالی چیست ؟ علائم ، دلایل و درمان آن کدامند؟

عقدهٔ الکترا چیست و چگونه حل می شود؟

راه های تقویت بهره ی هوشی

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه

افسردگی غیر معمول یا آتیپیک

سندروم بیت المقدس چیست؟

آشنایی با خصوصیات زنانی که تیپ شخصیت مردانه دارند

آدم های پرتوقع چه ویژگیهایی دارند و چگونه باید با آن‌ها رفتار کرد؟

اختلال افسردگی اساسی چیست؟ دلایل و درمان آن

بیماری وسواس فکری OCD

بی اشتهایی عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

چگونه به شخصی بگویید که بوی بد دهان یا بدن دارند

آگورافوبیا یا ترس از فضای باز چیست؟ علل و درمان

بی‌گوشی‌هراسی (نوموفوبیا)

راههای غلبه بر افسردگی

ادیتیوولتافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

افراد آب زیر کاه چه کسانی هستند؟

کربوفوبیا چیست؟ علت و درمان آن

نئوفوبیای غذایی چیست و چگونه درمان می شود؟

تراپیست کیست؟ معرفی انواع تراپی

اختلالات خلقی چیست؟ انواع اختلالات خلقی

نشخوار ذهنی چیست؟ درمان نشخوار ذهنی

ویژگی افراد درون گرا چیست؟ راههای درمان درون گرایی

آر تی ام اس (rTMS) یا تحریک مغناطیسی مغز چیست؟

مثلث کارپمن چیست؟ خروج از مثلث کارپمن

هیپنوتراپی چیست؟ موارد استفاده از هیپنوتراپی

کلمات و عبارات نشان دهنده افسردگی

روش صحیح قطع داروهای افسردگی

رشد فردی چیست؟ تاثیرات رشد فردی

قانون لاگوم چیست و چگونه سوئد را به شادترین مردم تبدیل کرده است؟

نقشه مغزی چیست؟ نحوه تهیه نقشه مغزی

آموزش انجام تمرین های مدیتیشن + نکاتی برای تازه کارها

دلایل، مزایا و معایب تغییر شغل