آریا بانو

آخرين مطالب

شیرینی ها/ گولاچ؛ کلوچه سنتی و لذیذ سمنانی خانه داري

شیرینی ها/ گولاچ؛ کلوچه سنتی و لذیذ سمنانی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / گولاچ یا در واقع همون کلوچه ،یکی از شیرینی های سنتی و محلی استان زیبای کشورمون سمنان هست. گولاچ خیلی ساده تنها با ترکیب آرد و کمی شکر و بعد سرخ کردن اون ها در روغن تهیه میشه ولی طعم بی نظیر و عطر کلوچه تازه که در فضا بپیچه، در کنار یک نوشیدنی سرد و شربت در فصول گرم و یا یک نوشیدنی گرم و دمنوش در فصول سرد خاطره ای قشنگ برای هر کسی می سازه. در این مطلب می خوام طرز تهیه گولاچ های خوشمزه و جذاب رو آموزش بدم و پیشنهاد میکنم حتماً گولاچ رو درست کنین و از خوردن اون در کنار عزیزانتون لذت ببرین.
چی لازم دارم:
خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
شکر 1 قاشق غذاخوری
آب یا شیر 2 پیمانه
روغن 1/2 پیمانه
بیکینگ پودر 2 قاشق چای خوری
آرد 500 گرم
زردچوبه 3 قاشق غذاخوری
پودر قند به میزان لازم
دارچین به میزان لازم
چطور بپزم:
مرحله اول: عمل آمدن خمیر مایه
برای درست کردن گولاچ سمنانی، ابتدا یک کاسه کوچک بردارید. سپس خمیر مایه و بیکینگ پودر را کمی با هم مخلوط کنید و یک پیمانه آب یا شیر ولرم (آبی که دست را نسوزاند) را نیز با آن ها مخلوط کنید و کمی هم بزنید و برای 10 الی 15 دقیقه کاسه را در دمای آشپزخانه بگذارید تا خمیر مایه عمل بیاید و کمی پف کند.
مرحله دوم: درست کردن مایع تخم مرغی
حالا در یک کاسه متوسط تخم مرغ، شکر، زردچوبه و یک پیمانه دیگر آب یا شیر را با هم مخلوط کنید.
مرحله سوم: درست کردن خمیر
ابتدا آرد را الک کنید.
در این مرحله خمیر مایه را که پف کرده است با مقداری از آرد مخلوط کنید. سپس روغن را به آرد الک شده اضافه کنید و با دست هم بزنید حالا خمیر مایه (مخلوط با آرد) را نیز به آن ها اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید. در آخر مایع تخم مرغی را نیز به خمیر اضافه کنید و ورز دهید تا جایی که خمیر به دست نچسبد. سپس خمیر را در مرکز کاسه جمع کنید و در کاسه را با درپوش بپوشانید. حالا برای یک الی دو ساعت زمان بدهید خمیر در یک جای گرم استراحت کند و حجم آن دو برابر شود.
مرحله چهارم: قالب زدن گولاچ
پس از گذشت مدت زمان گفته شده، درپوش کاسه را بردارید و روی یک سطح صاف را آرد پاشی کنید. سپس خمیر را روی سطح آرد پاشی شده کمی ورز بدهید. بعد به کمک یک وردنه خمیر را صاف کنید. دقت کنید که خیلی نازک نشود. حالا به کمک قالب های دلخواه خمیر گولاچ را قالب بزنید و یا اینکه به اندازه یک نارنگی از خمیر را بردارید و خیلی ساده آن را به استفاده از وردنه به شکل یک دایره متوسط پهن کنید.
مرحله پنجم: سرخ کردن گولاچ
یک ماهیتابه را روی شعله متوسط گاز بگذارید تا به خوبی گرم شود. سپس مقدار مناسبی روغن داخل آن بریزید و پس از داغ شدن روغن، گولاچ هایی که قالب زدید را در آن سرخ کنید.
مرحله ششم: تزیین گولاچ
پس از سرخ شدن هر گولاچ، کمی که روغن آن گرفته شد، بلافاصله آن را به پودر قند و دارچین آغشته کنید. پس از خنک شدن گولاچ ها آن ها را در یک ظرف در دار نگه دارید تا خشک نشوند.
نکات کلیدی تهیه گولاچ
– در مرحله درست کردن خمیر گولاچ، دقت کنید که خمیر را حداکثر برای سه ساعت استراحت دهید، زیرا اگر بیشتر از این مدت زمان بگذارید، به دلیل داشتن خمیر مایه، خمیر ترش می شود.
– در مرحله سرخ کردن گولاچ، حرارت مناسب گاز بسیار مهم است. چون اگر شعله گاز خیلی زیاد باشد گولاچ ها می سوزند و اگر حرارت خیلی کم باشد، به دلیل افزایش مدت زمان پخت، ممکن است گولاچ ها خشک شوند.
– علاوه بر زردچوبه، از زعفران و رنگ خوراکی زرد نیز می توانید برای خوش رنگ تر کردن گولاچ استفاده کنید. همچنین برای عطر بهتر گولاچ ها می توانید کمی گلاب نیز استفاده کنید.
– اگر دوست داشتید گولاچ های شیرین تری داشته باشید می توانید مقدار شکر دستور را افزایش دهید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/349094/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با روش تخلیه الکتریکی آشنا شوید

هرروز یک سری مشکل هست!

اولین قهرمانی لیگ به حزباوی رسید

نشست خبری محرم نویدکیا سرمربی مس رفسنجان قبل از دیدار با پیکان

رضا عنایتی در کنفرانس قبل از بازی پیکان - مس رفسنجان شرکت نکرد

رییس صداوسیما: در ورزش ستاره بودن کافی نیست

ترکیب اصلی اورتون-لیورپول؛ نبرد برای بقا و قهرمانی

رییس صداوسیما: از ورزشکارانی که از حضور مقابل نماینده‌های رژیم صهیونیستی امتناع می‌ورزند تقدیر می‌کنیم

ناهید کیانی به عنوان بانوی ورزش ایران در سال 1402 انتخاب شد

علی نادری به عنوان برترین سرمربی سال انتخاب شد

برترین صحنه ورزشی سال؛ پیروزی تیم ملی برابر ژاپن

گفتگوی جالب علیرضا دبیر با ورزشکار کودک ورزش‌های زورخانه‌ای

عصبانیت "نقی" از تیپ پایتختی‌ها در سفر خارج

یه زخم گردن باعث سوءتفاهم شد!

روایت سخنگوی انجمن سینماداران از یک رکورد شکنی

آخرین خبر از وضعیت بیماری ترانه علیدوستی به نقل از وکیلش

با «مثبت آموزش» به روز باشید

فیلم سینمایی "شیفت شب"؛ فردا شب از آی‌فیلم

چهره ها/ پست عاشقانه نوید محمدزاده برای تولد همسرش

قابی از سحر دولتشاهی و حامد بهداد در پشت صحنه یک فیل

آغاز بالن سواری تاریخی پایتختی‌ها

اجرای آهنگ «شاید یه شب بارون» توسط مهدی دارابی

ترانه «نیمه گمشده» با صدای حامیم

رئیس سازمان سنجش: اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

میانگین سن مادران و پدران ایرانی در تولد اولین فرزند

هشدار زرد هواشناسی؛ وزش باد شدید در مناطق جنوبی کشور تا هفته آینده

محاکمه پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

مشاهده گله‌ی گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود

منطقه دیدنی آب بندان شفیع آباد در استان گلستان

بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان

تنبیه یک شامپانزه توسط مادرش به یک دلیل سنگ زدن به مردم!

طرز تهیه پای چوپان

طرز تهیه بریانی مرغ هندی

بهترین زمان برای تولد نوزاد

ترفندها برای صمیمی شدن با نوجوان بد اخلاق

شروط یک عروس خانم برای آقا داماد، مجازی را ترکاند

تعهد شرکت‌های پیشرو در هوش مصنوعی برای حفاظت از کودکان

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

اوسمار برای شاگردانش جلسه فنی گذاشت

اخراج امید ابراهیمی در دیدار الشمال و السد

وزیر ورزش و جوانان: به زودی پاداش ورزشکاران پرداخت می‌شود

صحبت های وزیر ورزش در مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

چالش متفاوت برای گلر پرسپولیس؛ حذفی و پنالتی!

هاشمی: در حال تدوین آیین نامه حق پخش تلویزیونی هستیم

زیباترین صحنه ورزشی در سال 1402 مشخص شد

بهترین گل ورزش ایران در سال 1402 مشخص شد

برترین تیم ملی ایران در سال 1402 به انتخاب مردم

شبیه سازی دیدار رئال مادرید - بارسلونا با لگو

چهره ها/ عکس متفاوت بهنوش طباطبایی در حرم رضوی

اعتصاب غذا به روش "مهران غفوریان"