ریزه کوفته سوئدی با پوره سیب زمینی مخصوص
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - / اگر میخواهید حسابی خودتان را با هیجان طبخ یک غذای جدید سرگرم کنید، پیشنهاد امروز ما، ریزه کوفته سوئدی را امتحان کنید. این غذا را بیشتر محلیها در هوای بهاری آماده میکنند و باور دارند که خستگیهای بهاری را از شخص دور میکند. آماده کردن این غذا، وقت و حوصله زیادی میخواهد اما با چشیدن مزه خاص آن، همه خستگی آشپزی از تن شما بیرون میرود.
شما میتوانید با نگهداری مواد آماده شده در یخچال، برای وعدههایی که زمان کافی غذا درست کردن ندارید، وقت ذخیره کنید.
مواد لازم برای تهیه ریزه کوفته سوئدی
سیب زمینی پوست کنده و خرد شده 450 گرم کره پاستوریزه چهار قاشق غذاخوری
خامه پرچرب یک چهارم فنجان
نمک به مقدار لازم
پودر فلفل سیاه به مقدار لازم
نان تست خرد شده
شیر کم چرب یک چهارم فنجان
پیاز خرد شده یک چهارم فنجان
سیر رنده شده دو حبه
گوشت گاو چرخکرده بدون چربی 225 گرم
گوشت چرخکرده گوسفند بدون چربی 225 گرم
تخم مرغ همزده یک عدد بزرگ
نمک
پودر فلفل سیاه یک دوم قاشق غذاخوری
جوز هندی یک چهارم قاشق غذاخوری
آرد کامل دو قاشق غذاخوری
آب گوشت یک و نیم فنجان
خامه پرچرب دو قاشق غذاخوری (در صورت تمایل)
پیازچه یا جعفری به مقدار لازم
طرز تهیه ریزه کوفته سوئدی
مرحله اول
برای پوره کردن سیب زمینی یک قابلمه بزرگ را پر از آب کنید و سیب زمینیها را داخل آن بریزید، روی شعله زیاد قرار دهید و صبر کنید تا بجوشند. با چنگال امتحان کنید که پخته باشند، سپس میتوانید آنها را از آب خارج کنید و اجازه دهید سرد شوند.
مرحله دوم
کره و خامه را به سیب زمینی اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. حالا مواد را با گوشتکوب یا همزن برقی، هم بزنید تا یکدست شود. ادویههای لازم را به سیب زمینی بیفزاید، سپس روی ظرف را بپوشانید و کنار بگذارید.
مرحله سوم
برای تهیه ریزه کوفته فر را روی دمای 190 درجه سانتی گراد قرار دهید، سپس سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
شیر و خردههای نان را در کاسه بریزید و کنار بگذارید تا تکههای نان خیس بخورند. در همین زمان، یک تابه بزرگ را روی گاز قرار دهید و دو قاشق کره داخل آن بریزید تا ذوب شود.
پیاز و سیر را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا پیازها نرم و شیشهای شوند، برای اینکار چهار دقیقه زمان نیاز دارید. محتویات تابه را در ظرف نان و شیر خالی کنید و صبر کنید تا خنک شود.
مرحله چهارم
گوشت گاو، گوشت گوسفند، تخم مرغ، نمک، فلفل، ادویه آل اسپایس و جوز هندی را به ظرف مخلوط کن اضافه کرده و کاملاً با هم مخلوط کنید.
از مواد، توپهایی به اندازه یک قاشق غذاخوری بردارید و روی سینی فر قرار دهید، اینکار را تا تمام شدن مواد ادامه بدهید.
حالا سینی را به فر منتقل کنید و 10 تا 12 دقیقه زمان بگیرید تا کاملا مغز پخت شوند.
مرحله پنجم
برای آمادهسازی سس مخصوص این غذا؛ باقیمانده کره را داخل یک قابلمه بزرگ ذوب کنید، آرد را به آن اضافه کرده و مرتب هم بزنید. یک دقیقه اینکار را ادامه دهید، سپس آرام آرام آبگوشت را داخل قابلمه بریزد و همچنان هم بزنید. مطمئن شوید که گلولههای آرد همگی ذوب شوند.
نمک و فلفل را به ترکیبات بیفزایید، تا زمانیکه سس مخصوص ریزه کوفته سوئدی غلیظ شود، آن را با قاشق چوبی هم بزنید.
اگر از خامه استفاده میکنید، سس را با خامه ترکیب کنید و سپس پیازچه یا جعفری را به آن اضافه کنید.
مرحله ششم
پوره سیب زمینی را کف ظرف سرو مورد نظرتان بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید. سپس کوفته ریزهها روی پوره بچینید و در انتها سس مخصوص را روی کل غذا خالی کنید.
نکات
میتوانید غذا را با نانهای مدیترانهای سرو کنید.
دورچینهای گیاهی مانند هویج، نخود سبز، ذرت و… بخار پز شده، میتوانند این غذا را تکمیل کنند.
شما میتوانید از سس انار یا سس آلو برای خوش طعم شدن کوفتهها استفاده کنید.
اگر میزان مواد اولیه برای شما زیاد آمد، میتوانید تا 10 روز گوشت را در فریز نگهداری کنید.
-
دوشنبه ۱۶ تير ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۱:۴۲
-
۱۲ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/348382/