آریا بانو

آخرين مطالب

پیامدهای طلاق در سن کم خانواده

پیامدهای طلاق در سن کم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - هنر زندگی/ طلاق در سنین پایین نشان‌دهنده یک ازدواج اشتباه و یا شاید ارتباط زناشویی اشتباه باشد. ازدواج مرحله ای بسیار مهم در زندگی هر فرد است که می‌تواند زیباترین و یا حتی بدترین اتفاق زندگی نیز باشد. برای اینکه این ازدواج تبدیل به زیباترین اتفاق شود، به آمادگی جسمی و روانی کافی نیاز است. طلاق در سنین پایین آثار مخربی بر زندگی هر دو طرف می‌گذارد. طلاق در هر مرحله ای از زندگی و هر سنی اتفاق جالبی نیست وحتی اگر هر دو طرف با رضایت جدا شوند، باز هم آثار مخربی بر روان هر دو می‌گذارد. ولی این تاثیر مخرب در افرادی که سن پایینی دارند بیشتر است و برای آن‌ها نتایج بدتری دارد. مشاوره طلاق به افراد کمک می‌کند که تصمیم بهتری در یان زمینه بگیرند.
طلاق در سنین پایین | ازدواج نباید می‌کردم
لازمه ازدواج آمادگی جسمی و روانی دختر و پسر است. ازدواج‌های کورکورانه در سن کم که فقط از سر عشق، بدون منطق و یا به دلیل اجبار خانواده‌ها شکل گرفته اند، سرانجام خوبی نخواهند داشت. چنین ازدواج‌هایی حتی اگر به جدایی ختم نشوند معمولا محکوم به یک زندگی پر از استرس و نارضایتی هستند. اگر طلاق و جدایی اتفاق بیافتد، هر دو طرف با مشکلاتی رو به رو خواهند شد. به همین دلیل بهتر است که تا حد امکان از طلاق جلوگیری شود. 
یکی از دلایل ازدواج زود هنگام مخصوصا در دختران، اختلاف با والدین است. به دلایل فرهنگی و آزادی کمتر، دختران ملزم به اطاعت بیشتری از والدین خود هستند. یکی دیگر از دلایل ازدواج زود هنگام تفاوت بین دو نسل است که منجر به اختلاف بین والدین و فرزندان می‌شود و فرزندان به ازدواج به عنوان راهی نگاه می‌کنند که از اختلاف‌ها فرار کرده و زندگی خود را عوض کنند. 
چرا طلاق در سن پایین بیشتر است؟
زندگی پر از اتفاقات تلخ و شیرین می‌باشد که در کنار زیبایی‌های آن تحمل تلخی‌ها هم لازم است. جوانان کم سن توانایی کمتری در درک مسائل و کنترل هیجانات خود دارند. این موضوع در مورد جوانانی که هنوز به بلوغ روانی و اصلاحا به پختگی نرسیده‌اند، بیشتر صدق می‌کند. بنابراین تصمیماتی که می‌گیرند بیشتر بر اساس احساسات و هیجانات‌شان است. پس در برابر مشکلات به جای یافتن راهی برای حل موضوع، اولین و راحت‌ترین راه یعنی قهر و جدایی را انتخاب می‌کنند. به طوری که حتی ممکن است در سال اول زندگی از هم جدا شوند.
گاه پیش از آن که زوجین بتوانند مسئولیت‌های ازدواج را بر عهده بگیرند، تصمیم به بچه دار شدن نیز می‌گیرند. علاوه بر خطرات بارداری در سنین پایین، کودک وارد خانواده‌ای می‌شود که هنوز از ثبات کافی برخوردار نیست. مادر یا پدری که نتوانند از پس مسئولیت‌های والدگری برآیند، به احتمال زیاد دچار اختلالات روانی چون افسردگی و اضطراب می‌شوند.
جوانانی که زود ازدواج کرده‌اند، در برخورد با همسن‌های مجرد خود بیشتر احساس می‌کنند که فرصت‌های شغلی و تحصیلی شان را از دست داده‌اند.
عواقب طلاق در سن پایین طلاق عواقب بیشماری با خود به همراه دارد. البته وقتی سن زوجین پایین باشد، عواقب آن جدی‌تر هم می‌شود. در ادامه آسیب‌های طلاق را در سنین پایین بررسی کرده ایم:
1. تجربه تلخ و از بین رفت جسارت
وقتی فردی (چه زن و چه مرد) در سنین پایین طلاق می‌گیرد، در واقع یکی از تلخ‌ترین تجربیاتش را پشت سر گذاشته است. با خود فکر می‌کند که دنیا به آخر رسیده و حتی اگر ازدواج مجدد داشته باشد، دوباره درگیر مشکلاتی می‌شود. برایش سخت است که باور کند برای خوشبختی هنوز هم دیر نیست. 
2. طلاق در سنین پایین | پذیرفته نشدن در خانواده
بعضی از خانواده‌ها به خصوص خانواده‌های سنتی از فرزند خود پس از طلاق حمایت نمی‌کنند و برخوردشان با او نسبت به دوره مجردی‌اش تغییر می‌کند. دلیل این مساله می‌تواند ناشی از همان نگاه منفی جامعه باشد که در ذهن اعضای خانواده نیز قرار می‌گیرد.
3. مشکلات مالی
عدم حمایت خانواده و نداشتن شغل باعث بروز مشکلات مالی مخصوصا برای خانم‌ها می‌شود. مشکل مالی طلاق در سن پایین بیشتر است؛ چرا که در سنین بالاتر فرد توانایی و تجربه بیشتری برای وارد شدن به بازار کار را دارد. مشکلات مالی زنان مطلقه، آن‌ها را بیشتر در معرض سوء استفاده قرار می‌دهد. به همین جهت استقلال مالی زنان چه برای ادامه زندگی چه در زمان جدایی به آن‌ها آزادی بیشتری می‌دهد. 
4. طلاق در سنین پایین | مهر مطلقه بر روی پیشانی
نگاه منفی اجتماع به افراد مطلقه ازدواج مجدد را برای‌شان سخت می‌کند. برای کسانی که در سن پایین طلاق گرفته‌اند، این موضوع بسیار دردناک‌تر می‌شود. چرا که کاندیدهای ازدواجی آن‌ها اغلب ازدواج نکرده و یا انتظارات بالایی برای ازدواج خود دارند. در بعضی مواقع با وجود ازدواج مجدد زوجی که ازدواج ناموفق داشته بیشتر در معرض متلک‌های همسر یا خانواده همسر قرار می‌گیرد.
5. از بین رفتن امنیت بزرگترین بحران افراد مطلقه
متاسفانه یک واقعیت تلخ در جامعه این است که زنان مطلقه حتی در نگاه هم جنس‌های خود هم خطری برای زندگی زناشویی‌شان محسوب می‌شوند. گاه آشنایان خانم‌های مطلقه، رفت و آمدشان را با این افراد محدود می‌کنند. متاسفانه پیشنهادهایی مبنی بر رابطه نامشروع به این زنان نیز داده می‌شود. 
سخن آخر
این را به یاد داشته باشید که ازدواج یک مرحله از مراحل زندگی است که وقت و زمان مشخص دارد. همچون کودکی که اول باید بخزد تا بتواند راه برود ازدواج نیز نیازمند آمادگی جسمی و روحی لازم است. بهترین سن ازدواج برای هر فردی تفاوت دارد، پس نمی‌توان کسی را به خاطر سن ازدواجش شماتت کرد.
و در نهایت این را بدانید که طلاق هم یک راه است ولی راه آخر است. بهترین راه برای زندگی که به بن بست خورده شاید طلاق باشد؛ چرا که اگر راه نجاتی نباشد هم مرد و هم زن دچار مشکلات بیشتری می‌شوند. ولی سوال اینجاست که آیا واقعا زندگی به بن بست رسیده است؟ آیا تمام تلاشتان را برای حفظ زندگی‌تان کرده اید؟ مشاوره خانواده به شما کمک می‌کند تا در زمان‌های سختی بهترین تصمیم را بگیرید.
سوالات متداول
1. آیا بعد طلاق در سنین پایین امکان ازدواج مجدد موفق وجود دارد؟
هیچ قطعیتی وجود ندارد که فردی پس از یک ازدواج ناموفق، دیگر نتواند ازدواج کند. بسیار دیده شده که افراد با وجود طلاق در سن کم، دوباره ازدواج کرده و چه بسا ازدواج بسیار موفقی هم داشته اند. طلاق در سن پایین آسیب‌ها و پیامدهای زیاد و جدی دارد اما لزوما به معنای پایان زندگی نیست. مشاوره طلاق می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/345916/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترس از رانندگی: علل و راهکارهای مقابله با آن

علت استرس روز اسباب کشی چیست و چگونه میتوان این استرس را کاهش داد؟

چگونه خشم خود را هنگام رانندگی کنترل کنیم؟

چگونه محترمانه موضوع گفت‌و‌گو را عوض کنیم؟

روش صحیح برخورد با افراد داغدیده چگونه باید باشد؟

18 درمان طبیعی اضطراب

چگونه می توانیم با مرگ همسر کنار بیاییم؟

گرفتگی زبان به چه دلیل است و درمان آن چیست؟

شناخت درمانی چیست و اصول و تکنیک های آن کدام است؟

درمان افسردگی با گیاهان دارویی

با فشار دادن نقاطی از بدن استرس خود را کاهش دهید

احساس تنفر از خود چیست و چگونه می توان از آن رها شد؟

دوست خوب چه خصوصیاتی دارد ؟

ارتباط بین افسردگی و رانندگی

5 راه برای غلبه بر ترس و رسیدن به موفقیت

با آدم های فضول‌ چگونه برخورد کنیم؟

آیا نصیحت کردن افراد کار درستی است یا خیر؟

هیجانات چه هستند و انواع هیجانات کدامند؟

روانشناسی رنگها

آسیب‌های آلودگی هوا بر سلامت روان چیست و چگونه برطرف می شود؟

خوب صحبت کنید تا همه عاشقتان شوند

تعبیر رنگ ها در خواب از دیدگاه روانشناسی

علت تیک عصبی و راههای درمان تیک عصبی

تک فرزندی چه مشکلاتی برای فرزندمان به همراه دارد؟

زنان شاغل سالم تر و شادترند یا زنان خانه دار

آلودگی هوا باعث افزایش افسردگی و خودکشی می شود

وابستگی کودکان به پدربزرگ و مادربزرگ خوب است یا نه ؟

از لحاظ روانی کودک هستید یا بالغ؟

با کسانی که دروغ می‌گویند چگونه برخورد کنیم؟

روانشناسی اجتماعی چیست؟ تعریف، اصطلاحات کلیدی و مثال ها

چرا برخی وقت ها نمی توانیم از صحبت کردن دست برداریم؟

عادات بدی که پیرتان می کند!

آسیب‌های وابستگی شدید به یک دوست و درمان

چگونه می توان 8 بیماری روانی عجیب را شناسایی کرد؟

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید

اختلال مو کنی چیست ؟علل و درمان آن

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟