بزرگنمايي:
آریا بانو - اگر به شهر همدان سفر کردید علاوه بر دیدنی های تاریخی و طبیعی شهر همدان پیشنهاد می کنیم که حتماً از غذاهای لذیذ آن نیز استفاده کنید و تجربه آن را از دست ندهید. یکی از این غذاهای خوشمزه و لذیذ که باید تجربه کنید آبگوشت قورمه همدان یا قورمه سبزی همدانی است. این غذا باب میل افرادی است که هم به آبگوشت علاقه دارند و هم به قورمه سبزی.
آبگوشت قرمه سبزی همدان
مواد لازم برای 6 نفر :
سبزی قورمه | 250 گرم |
گوشت گوسفند | 500 گرم |
لوبیا قرمز یا چیتی | 1 لیوان |
لیمو عمانی | 4 عدد |
پیاز | 1 پیاز |
تخم مرغ | 2 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آبگوشت قورمه
سبزی همدانی :
برای پخت آبگوشت قرمه
سبزی ابتدا
پیاز را ریز خرد کنید و با
روغن کمی تفت بدهید. سپس گوشت را به آن اضافه کنید و کمی سرخ کنید. بعد از آن
سبزی را اضافه کنید و مقداری تفت بدهید در آخر لوبیاها را اضافه کنید و مقداری زردچوبه و فلفل بریزید نمک را در آخر اضافه کنید تا گوشت و لوبیا سریع تر بپزند.
روی آن را آب جوش بریزید و در قابلمه را بگذارید تا غذا به آرامی و کاملا بپزد. زمانی که لوبیا و گوشت ها نرم شدند
سیب زمینی های
پوست گرفته و خرد شده و پودر لیموعمانی و نمک را اضافه کنید. بعد از پختن مواد و بعد از جوش آخر تخم مرغ را جداگانه بکشنید و هم بزنید و با غذا مخلوط کنید و هم بزنید و زمانی که از گخته شدن تخم مرغ ها مطمئن شدید آن را خاموش کنید.
آبگوشت قرمه
سبزی را می توانید داخل زودپز بپزید و پخت آن را سریع تر کنید. اگر داخل زودپز پختید پیاز، گوشت، لوبیا، سبزی، نمک و فلفل وزردچوبه را اضافه کنید و در آن ببندید و بعد از پخته شدن
سیب زمینی و لیمو عمانی را اضافه کنید. زمانی که
سیب زمینی ها پختند و خورش جا افتاد تخم مرغ ها را جدا بشکنید و به آن اضافه کنید و هم بزنید زمانی که تخم مرغ ها پختند آبگوشت قرمه
سبزی شما آماده است.
پخت آبگوشت قورمه سبزی
نکاتی برای آبگوشت قرمه
سبزی :
• آبگوشت را با ماست ساده و پرچرب میل کنید.
• می توانید از لیمو عمانی کامل استفاده کنید اینگونه ترشی آن کمتر می شود و حتما باید آن را سوراخ کنید و در آب قرار بدهید.
• برای پخت آبگوشت قرمه
سبزی می توانید از لوبیا قرمز و لوبیا چیتی استفاده کنید.
• برای پخت آبگوشت قرمه
سبزی از گوشت پرچرب استفاده کنید.
•
سبزی این آبگوشت همان
سبزی قرمه
سبزی است.
آبگوشت قرمه با لپه
طرز تهیه آبگوشت قورمه
مواد لازم آبگوشت قرمه :
سبزی قرمه | 200 گرم |
لپه | 100 گرم |
گوشت | 1 کیلو |
پیاز | 1 عدد |
لیموعمانی | 3 عدد |
زعفران | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
طرز تهیه آبگوشت قرمه :
کمی از دنبه گوسفند یا کره را در قابلمه آب کنید و پیازها را 4 قسمت کنید و در آن تفت بدهید در حدی که نیمه سرخ شوند.
گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و سپس لپه را بشویید و به مواد اضافه کنید و مقداری تفت بدهید.
پس از آن 6 پیمانه آب به غذا اضافه کنید و اجازه دهید غذای شما بپزد.
پس از پخته شدن گوشت و لپه لیمو عمانی و نمک و فلفل و سبری قرمه خرد شده را به آبگوشت اضافه کنید و اجازه بدهید غذا کاملا جا بیفتد.
نکاتی برای آبگوشت قرمه
• می توانید در این غذا از
سیب زمینی هم استفاده کنید به این ترتیب که آن را شسته و خرد کنید و با اضافه کردن
سبزی به غذا بیفزایید.
• این غذا رب گوجه فرنگی ندارد و به دلیل وجود
سبزی و زردچوبه رنگ به خصوصی دارد. اگر
دوست دارید به آن زعفران یا رب اضافه کنید فقط دقت کنید رب را در آخر و به صورت سرخ شده در غذا بریزید.
• این غذا معولا گوشت کوبیده ندارد و مواد آن به همراه آب آن خورده می شود اما می توانید آن را شبیه آبگوشت ساده سرو کنید.
• به جای لیمو عمانی می توانید از گرد لیمو یا گرد غوره و همچنین آبلیمو استفاده کنید.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته