آریا بانو

آخرين مطالب

آشنایی با انواع قابلمه و راهنمای خرید خانه داري

آشنایی با انواع قابلمه و راهنمای خرید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - قبل از این که یک قابلمه برای منزل بخرید حتما تحقیق کنید که چه قابلمه ای مناسب است ما در این مطلب برای شما عزیزان مقایسه انواع قابلمه ها را به اشتراک گذاشته ایم

حتما همه شما برای این که یک قابلمه مناسب برای خانه بخرید همواره دچار تردید شده اید و نمی دانید که
چه قابلمه ای مناسب است اول از همه باید بدانید که قابلمه های بسیار متنوعی در مارکت ها وجود دارند که
جنس های مختلفی دارد و برخی از آن ها بسیار مقاوم و مناسب هستند ما در این مطلب از پرشین وی قصد داریم
نکات و راهنمای خرید انواع قابلمه مناسب را برایتان به اشتراک بگذاریم
راهنمای خرید انواع قابلمه
قابلمه های تفلون
هرچند قابلمه‌های تفلون از محبوب ترین نوع قابلمه‌ها هستند، ولی در مقایسه با سایر قابلمه‌ها انتخاب چندان مطمئنی نیستند.
فلز سنگین کادمیوم که در اغلب آنها وجود دارد، با استفاده پی‌درپی قابلمه وارد غذا می‌شود و احتمال ابتلا
به سرطان و بیماری‌های دیگر را زیاد می‌کند.
ظروف تفلون نچسب، نسبتا سبک، با کاربرد و شست و شوی راحت و با مصرف کمتر روغن هستند.
پیشنهاد ما به شما این است که از تفلون های تولیدکنندگان معتبر استفاده کنید و در صورت آسیب، پخت غذا
درون آن را متوقف کنید.
تفلون از محبوب ترین قابلمه ها هستند، ولی در مقایسه با قابلمه ها انتخاب مطمئنی نیستند
قابلمه های چدن
عمر طولانی و وزن بسیار بالایی دارند.
برای پخت طولانی و یکنواخت مناسب اند و به حرارت بالا مقاوم اند.
چدن فلزی است که مدت زیادی گرم می‌ماند.
مطمئن شوید قابلمه‌ای که به نام چدن خریداری می‌کنید فاقد آلومینیوم باشد.
چدن، آلیاژی از آهن است و قابلمه چدن واقعی با خراش سطحش زنگ می‌زند.
نباید این نکته را فراموش کرد که سرویس قابلمه چدن گران قیمت هستند و تنوع چندانی از نظر طرح
و رنگ ندارند.
نگران قدیمی بودن ظروف نباشد، ما برایتان روش هایی برای تمیز کردن ظروف چدنی سوخته و قدیمی معرفی می کنیم!
قابلمه های چدن ، عمر طولانی و وزن بسیار بالایی دارند
قابلمه های استیل
از دیگر قابلمه ها بهداشتی تر بوده دوستدار سلامت اند.
عمر طولانی داشته، زنگ نمی زنند و واکنشی نسبت به مواد غذایی ندارند.
اما حرارت را مستقیم انتقال می‌دهند، یعنی غذا سریع تر در آن می‌سوزد.
مناسب پخت انواع خورش و غذاهای آبدار هستند.
برندهای معتبر را استفاده کنید که چند لایه‌اند.
اگر غذا به ته قابلمه چسبید، با مقداری سرکه یا استیل شو آن را ترمیم کنید.
این سرویس دارای قیمت مناسبی هستند.

آریا بانو

راهنمای خرید انواع قابلمه
قابلمه های استیل، عمر طولانی داشته، زنگ نمی زنند و واکنشی نسبت به مواد غذایی ندارند
قابلمه‌های سرامیکی
این
قابلمه جدیدترین انواع سرویس آشپزخانه است، دارای روکش نچسب و بدون ترکیبات مضر و تا حدی مقاوم به خوردگی و
خراش است.
ولی باید مراقب بود تا تکه‌های آن وارد غذا نشود.
دارای بدنه و کف چندین لایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایه‌های بدنه قابلمه است.
حرارت را به خوبی پخش و منتقل می‌کنند.
قیمت نسبتاً بالایی دارند به همین دلیل در استفاده از آنها باید کمی دقت بیشتری کنید.
قابلمه سرامیکی جدیدترین نوع سرویس آشپزخانه است
قابلمه‌های گرانیتی
در بین پوشش های نچسب، گرانیت از همه بادوام
تر و سخت تر است.
گرانیت یا سنگ خارا به دلیل جنس خود، گرما را نگه داشته و غذا در آن دیرتر از ظروف معمولی
می‌سوزد.
تمیز کردن گرانیت بسیار ساده است.
به دلیل نچسب بودن مصرف روغن را کاهش می‌دهد.
چون گرانیت ماده ای طبیعی است، طعم غذا را تغییر نمی‌دهد.
جنس های دیگری از سرویس قابلمه هم وجود دارند که بیشتر توسط برندهای متفرقه تولید می‌شوند.
این نوع از ظروف پخت و پز که مصارف خاصی دارند و امروزه کمتر استفاده می‌شوند را هم برایتان معرفی
می کنیم:
در بین پوشش های نچسب، گرانیت از همه بادوام تر و سخت تر است
دیگ های آلومینیومی
برخلاف تصور بیشتر محصولات مشابهی که در بازار می‌بینید بیشتر از جنس آلومینیوم است و نه فلز روی! فلز روی
برای قابلمه مناسب است ولی کمتر یافت می‌شود.
آلومینیوم برای سلامت انسان ضرر دارند.
نگهداری و پخت مواد غذایی اسیدی مانند آبلیمو، آبغوره، سرکه و شور در این ظروف، موجب خروج آلومینیوم و ورود
آن به غذا می‌شود که بیماری و مشکلات بسیاری را به وجود می آورد.
قابلمه‌های آلومینیومی ارزان و با وزنی سبک هستند.حرارت در این قابلمه‌ها به شکل یکنواخت و سریع پخش می‌شود.
حساسیت آن به ضربه باعث می‌شود که سریع فرمش تغییر کند.
فلز روی برای قابلمه مناسب است ولی کمتر یافت می‌شود، آلومینیوم برای سلامت انسان ضرر دارند
قابلمه های مسی
حرارت را به خوبی و یکسان پخش می کنند.
مس قرمز در معرض هوا اکسید می‌شود و حالت سبز رنگ می گیرد و در این صورت برای سلامت مضر
است.
اغلب داخل مس با فلزی دیگر پوشانده می‌شود تا مس به داخل غذا وارد نشود.
مس با مواد غذایی اسیدی و شور واکنش نشان می‌دهد و طعم غذا را تغییر می‌دهد.

آریا بانو

راهنمای خرید انواع قابلمه
جالب است بدانید که این نوع قابلمه در بازار به شکل کیلویی فروخته می‌شود و کار دست هنرمندان ایرانی است.
البته برندهای دیگری هم سرویس های قابلمه با این جنس عرضه کرده اند ولی قطعا کار دست چیز دیگر
است!
قابلمه های مسی، حرارت را به خوبی و یکسان پخش می کنند
قابلمه های شیشه ای از انواع قابلمه
ظروف پخت
شیشه ای یا اصطلاحاً پیرکس، یکی از بهترین ظروف پخت و پز هستند.
اگر این ظروف بی‌رنگ باشند سالم‌ترین انتخاب برای طبخ غذا هستند و به علت اینکه درون آنها کاملا دیده می
شود، حس خاصی را به آشپزخانه می‌دهد.
تا زمانی که این ظروف ضربه‌ محکم نخورد و شوک دمایی به آن وارد نشود، مقاوم هستند.
در مدل های جدیدتر حرارت بالا را تحمل می‌کنند.
ظروف پخت شیشه ای یا اصطلاحاً پیرکس، یکی از بهترین ظروف پخت و پز هستند
قابلمه های لعابی
روکش‌
لعابی اغلب روی ظروفی سرامیکی یا چدن کشیده می‌شود.
طول عمر روکش لعابی محدود است و بر اثر ضربه و نوسان حرارتی از بین می‌رود.
این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی‌ها، پخت غذاهای آبدار و یا نگهداری غذا در فریزر استفاده می‌شوند.
ظروف لعابی برای گرم کردن کنسرو و پخت غذاهای آبدار و یا نگهداری غذا در فریزر استفاده می‌شوند
بیشتر بدانید از دیگ سلیکونی
سیلیکون چیزی شبیه به کائوچو است و از ترکیب طبیعی سیلیسیوم و اکسیژن تهیه شده است.
از ظروف سیلیکونی بیشتر در پخت شیرینی ها استفاده می شود. زمان پخت در این ظروف، سریع است و
حتی بدون روغن ماده غذایی از آنها جدا می شود. شستشوی آنها ساده است و می توان به راحتی آنها
را از فریزر به فر منتقل کرد. البته نباید این ظرف ها را روی حرارت مستقیم گذاشت. کیفیت ظروف سیلیکونی
و بهای آنها متفاوت است.
سیلیکون های پلاتینی از گران ترین انواع هستند و می توان از آنها در درجه حرارت های بسیار بالا استفاده کرد.
سیلیکون پراکسید ضعیف ترین نوع سیلیکون است و برخلاف نوع پلاتینی تحمل 4 ساعت حرارت 200 درجه را ندارد.
سیلیکونی که کیفیت پایینی دارد، هنگام استفاده بوی نامطبوعی تولید می کند و ممکن است مولکول های
سمی را وارد غذای شما کند، بنابراین اگر ظرف سیلیکونی تان از نوع مرغوب نیست فقط از آن برای موادغذایی ای
که در سرما تهیه می شوند، مثل ژله، استفاده کنید.
کدام قابلمه برای پخت و پز مناسب تر است؟
خانم‌های خانه‌دار بهتر می‌دانند، نوبت به خرید قابلمه و تابه که می‌رسد، فروشنده ها انواع و اقسام ظروف از جنس‌های
مختلف را جلوی چشم مان قرار می دهند. این‌ که کدام ظرف را بخریم تا هم سالم بمانیم و هم غذاهایمان به بهترین
نحو پخته شود، تصمیمی بسیار سخت اما شدنی است.
• قابلمه های تفلون در مقایسه با قابلمه های استیل، آلومینیمی و… انتخاب مطمئنی محسوب نمی‌شود چرا که
معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا می‌شود
و احتمال سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد.
• قابلمه های چدن عمر بالایی دارد. این ظروف برای پخت طولانی‌ با دمای متوسط تا بالا مناسب است و اگر فاقد
آلومینیم باشد، گزینه مناسبی برای پخت و پز محسوب می‌شود. این نوع قابلمه به طور یکسان حرارت را پخش
می‌کند و به دلیل مقاومت در برابر دمای بالا برای سرخ کردن، پختن یا حتی در فر قرار دادن بسیار مناسب است.
• قابلمه های استیل از همه قابلمه های دیگر بهداشتی تر است چرا که زنگ نمی زند و هیچ‌ گونه واکنشی
به مواد غذایی نشان نمی‌دهد اما یک مشکل اساسی دارد؛ این که حرارت را مستقیم انتقال می‌دهد؛
یعنی وقتی یک قابلمه استیل روی حرارت قرار می گیرد، غذا سریع در آن می‌سوزد. قابلمه های استیل
بیشتر برای پخت انواع خورش و غذاهای آبدار مناسب است.
چیدانه / khorjinak

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/344611/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود