آریا بانو

آخرين مطالب

راه‌های درمان سنگ کلیه و پیشگیری از عود مجدد پزشکي

راه‌های درمان سنگ کلیه و پیشگیری از عود مجدد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، گفت: مردان باید هرگونه تغییر در ادرار شامل احتباس، تکرر ادرار و وجود خون در ادرار را جدی بگیرند و حتما پس از 40 سالگی برای معاینه به پزشک مراجعه کنند.
دکتر عباس بصیری با اشاره به بیماری‌های کلیوی و موارد مرتبط با آن، از فعالیت کلینیک پیشگیری از سنگ کلیه وابسته به مرکز تحقیقات کلیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی خبر داد و با اشاره به حضور متخصصان برجسته اورولوژی و تغذیه در کلینیک پیشگیری از سنگ، اظهار داشت: در این کلینیک که در پلی کلینیک بیمارستان شهید دکتر لبافی نژاد قرار دارد روزانه 20 بیمار با هدف شناسایی نوع سنگ و تلاش برای جلوگیری از ایجاد مجدد سنگ‌های کلیوی پذیرش می‌شوند.
رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از فعالیت منحصر بفرد این کلینیک در کشور و سطح خاورمیانه خبر داد و گفت: در سراسر دنیا تنها 2 کلینیک پیشگیری سنگ وجود دارد که یکی در آمریکا و دیگری در اروپا قرار دارد.
سنگ کلیه یکی از مهم‌ترین عوامل نارسایی کلیه
وی افزود: در کلینیک پیشگیری از سنگ کلیه دانشگاه وضعیت و علل تشکیل سنگ در بیماران ضمن انجام آزمایشات لازم بررسی می‌شود و در ادامه درمان‌های لازم به همراه رژیم غذایی، ارائه می‌شود.
بصیری با بیان اینکه سنگ کلیه به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل نارسایی کلیه شناخته می‌شود، اظهار داشت: سنگ‌های کلیوی رسوب مواد معدنی هستند که در یکی از کلیه‌ها یا هر دوی آن‌ها ایجاد می‌شوند. سنگ‌های ریز معمولا در هنگام دفع بسیار دردناک هستند و این درحالی است که سنگ‌های درشت می‌توانند سراسر کلیه را درگیر و بدون هیچ نشانه‌ای‌ با آسیب جدی به کلیه فرد همراه باشند.
وی با تاکید بر این موضوع که در تعداد قابل توجهی از بیماران، سنگ سازی کلیه ارثی بوده و علت خاصی را برای تشکیل آن پیدا نمی‌کنیم، سابقه بیماری در خانواده و علائم ادراری را یکی از مهمترین نشانه‌های بررسی این بیماری ذکر کرد.
نحوه پیشگیری از عود مجدد سنگ کلیه
بصیری افزود: جهت جلوگیری از عود مجدد سنگ باید بیماری زمینه‌ای را درمان کرد. به بیمار توصیه می‌شود که روزانه 2 تا 3 لیتر مایعات بنوشد؛ چراکه مصرف مایعات زیاد شرط اول درمان انواع سنگ‌ها و جلوگیری از تشکیل آن است. همچنین حذف مصرف نمک به طور کلی و به حداقل رساندن مصرف گوشت و تمامی پروتئین‌های حیوانی نیز از جمله توصیه‌های دیگر برای جلوگیری از عود این بیماری است.
وی ادامه داد: سنگ سازی در تعداد قابل توجهی از بیماران ارثی بوده، بنابراین مراجعه به موقع برای بررسی و درمان لازم سبب جلوگیری از آسیب دائمی به کلیه می‌شود.
شایع‌ترین مشکلات ارولوژی
بصیری با بیان اینکه بیماری‌های کلیوی، مجاری ادراری و سنگ کلیه و پروستات شایع‌ترین مشکلات ارولوژی است، گفت: به طور کلی هر کدام از این مشکلات 30 درصد بیماری‌های اورولوژی کلیه را تشکیل می‌دهند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به بیماری تنگی "لگنچه" و تنگی "حالب" اظهار داشت: این بیماری نوعی بیماری مادرزادی و ژنتیکی است به شکلی که فرد مبتلا سنگینی اطراف کلیه را امری بسیار عادی تلقی می‌کند، تنگی لگنچه به مرور زمان باعث متورم شدن کلیه‌ها می‌شود و تخریب کلیه مهم‌ترین و بدترین عارضه این بیماری است.
این فوق تخصص بیماری‌های کلیوی با بیان اینکه برخی از موارد بیماری تنگی لگنچه با سونوگرافی‌های پیشرفته در دوران بارداری قابل تشخیص است، افزود: با استفاده از روش ابداعی جدید امکان درمان سریع‌تر و با کمترین درد عارضه تنگی لگنچه برطرف می‌شود و لازم است کسانی که دارای سابقه ارثی ابتلا به این بیماری هستند به این موضوع توجه کنند.
وی ادامه داد: عدم درمان افرادی که دچار تنگی مجرای ادراری هستند، در طولانی مدت موجب از بین رفتن قدرت انقباضی مثانه شده و ادرار باقی مانده در مثانه سبب بروز عفونت‌های مکرر و در نهایت آسیب به کلیه‌ها می‌شود.
علائم مهم عفونت‌های کلیه و مجاری ادراری
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توصیه کرد: سوزش ادرار، قطع و وصل شدن یا چکه کردن ادرار، تب‌های طولانی، شب ادراری‌های مکرر و دفع مشکل ادرار می‌تواند یکی از علائم مهم در عفونت‌های کلیه و مجاری ادراری باشد و در هر جنس و سنی نیازمند توجه ویژه‌ است.
رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه سرطان پروستات جزو شایع‌ترین سرطان‌ها در مردان است، افزود: امروزه ثابت شده سرطان پروستات جنبه ارثی دارد و مردان باید هرگونه تغییر در ادرار شامل احتباس، تکرر ادرار و وجود خون در ادرار را جدی بگیرند و حتما به پزشک جهت معاینه مراجعه کنند.
علل نارسایی و عفونت کلیه در زنان
وی در پایان افزود: خانم‌هایی که به سن یائسگی می‌رسند نیز باید توجه داشته باشند در این مرحله به دلیل تغییر در میزان تولید هورمون‌هایی نظیر استروژن و پروژسترون در ناحیه تناسلی مخاط خشک و چسبنده می‌شود و ادرار به درستی تخلیه نمی‌شود. همین موضوع می‌تواند باعث نارسایی و عفونت کلیه در زنان شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/344091/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خداحافظ نبوغ!

زمین گرد است!

دقیقی: دنبال بازی سریع، روان و پرموقعیت برابر استقلال هستیم

گل اول ایران به افغانستان در بازی های فوتسال آسیایی

سیو تک دست دیدنی از دروازبان ایران

برتری خفیف ایران برابر افغانستان در نیمه اول

حمید استیلی: قهرمان از بین پرسپولیس ‌و استقلال است

هاشم بیک زاده: ترجیح دادم از کادرفنی استقلال جدا شوم

هاشمی نسب: قانون جدیدی وضع نشود صدر می‌مانیم

چهره ها/ عکس متفاوت از بازیگر «خانه به دوش» در مزار شهدا

تصویر قدیمی از ترلان پروانه در کنار آقای سوپراستار

روژان به «نون خ 5» برگشت

تخیلات ذهنی حبیب!

تغییر چهره «خرم سلطان» بعد از 12 سال در آلمان

ویدیو شاد و پرانرژی نفس بازغی دختر مستانه مهاجر یک روز بهاری زیبا که روزتان را می سازد

سلامت زنان؛ اگر مدام خسته هستید، این مورد را چک کنید

کُردی حرف زدن فرزاد فرزین در کنار خواننده معروف

رکورد بارش در سیستان‌وبلوچستان شکسته شد

رئیس سازمان سنجش: شبکه‌های زیرزمینی عده‌ای را اجیر می‌کنند تا سر جلسه آزمون غایب باشند‌

ثبت ویدیویی از حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ خراسان رضوی

محافظت شجاعانه گورخر از فرزندش در برابر حمله شیر

تا به حال زبان مورچه خوار را دیده اید؟

Astypalaia جزیره کوچکی در یونان

ترسیدنِ گربه از یک جوجه

غذای خوشمزه با کلم بروکسل به روش سرآشپز شیرازی

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس

ترفندهای آشپزخانه‌ای مخصوص تازه عروس‌ها

کتاب؛ ابزاری برای ایجاد رزومه یا عکس یادگاری

سالم الدوساری، موثرترین بازیکن لیگ قهرمانان

وزنِ پرمدعی و حالِ بد قهرمان جهان

سه پنالتی علیه الهلال

سیل پرواز فرنگی‌کاران به ایران را لغو کرد

مهدی شیری: از خمس خیلی چیزها یاد گرفتم

تیم ملی فوتسال تاجیکستان از سد کره جنوبی گذشت

چرا هالند و دی‌بروینه را تعویض کردم

ترکیب تیم ملی فوتسال برای بازی با افغانستان مشخص شد

جمله عاشقانه سلمان همه رو سر ذوق آورد!

مبادا فراموش کنی دوستت دارم

بغض لیلا حاتمی شکست

مهربانی همین قدر ساده است

چهره کاملا مردانه محمدرضا شیرخانلو بازیگر خردسال دودکش در تولد 19 سالگی اش / رابعه اسکویی مهمان ویژه این جشن

نان بربری خانگی، یک دستور بی نقص و عالی

آهنگ جدید/ «بی امون» از محسن ابراهیم زاده شنیدنی شد

پورتراب؛ پیرِ دِیر موسیقی ایران

وضعیت خیابان‌های دبی بعد از سیل

دزدی میلیاردی از خانه 2 مهاجر در برج لاکچری نیاوران

دستگیری تعدادی از متهمان سایبری کنکور؛ دریافت بالغ بر 100 هزار تتر از داوطلبان

تکنیک جالب یک شتر برای بالا رفتن از تپه شنی

گوناگون/ با عجایب هستی بیشتر آشنا شوید؛ جانوری آبی با بادبانی کوچک

لحظه هیجان‌انگیز برخورد رعدوبرق با آب رودخانه!