آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه 3 نوع آش محلی همدان خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو -

آریا بانو

طرز تهیه آش های محلی همدان
آش یکی از سنتی ترین غذاهای ایرانی است که تقریبا در تمام شهرهای کشورمان با روش ها و طعم های مختلفی تهیه می شود. مثلا آش جو و هویج که اصالتا برای شهر همدان است و در این شهر خیلی محبوب و پرطرفدار است.
با این که پختن آش کاری ساده به نظر می رسد اما برای طبخ یک آش جا افتاده و خوشمزه باید ریز ریز ماجرا را دنبال و تمام نکته‌ها را رعایت کرد. ما در این مطلب طرز تهیه 3 نوع آش همدانی را در اختیارتان قرار داده ایم.
طرز تهیه آش هویج و جو همدانی :

آریا بانو

طرز تهیه آش هویج و جو همدانی
مواد لازم برای تهیه آش هویج و جو :
هویج خرد شده 2 عدد
گوشت چرخ کرده 200 گرم
پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
فلفل، نمک و زردچوبه به مقدار لازم
کشک به مقدار لازم
بلغور جو 2 پیمانه
نخود 1/2 پیمانه

طرز تهیه آش هویج و جو :
برای پخت آش جو و هویج، ابتدا نخودها را از روز قبل خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته شود و زودتر بپزند. داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و نخودها را به صورت جداگانه روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
هویج ها را بعد از شستن به صورت ریز خرد کنید و با بلغور داخل یک قابلمه ای دیگر با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا بپزند.
بعد از این که نخود و بلغور جو پخته شد آن ها را با هم مخلوط کنید. اکنون صبر کنید تا مواد با حرارت ملایم قل بخورند و لعاب بیندازند.
تا زمانی که مواد لعاب بیندازند، مشغول آماده کردن پیاز داغ شوید. بعد از آن گوشت چرخ کرده را به پیاز داغ اضافه کنید و تفت دهید. مقداری نمک و فلفل و زردچوبه هم اضافه کنید و بعد مایه گوشت و پیاز را به قابلمه بلغور و ... اضافه کنید.
تمام مراحل برای تهیه آش هویج و جو را گذراندیم، فقط کافی است مواد با هم قل بخورند و آش لعاب کافی گرفته باشد. در آخر مقداری کشک به آش اضافه کرده و در ظرف مناسب سرو کنید. کاسه آش را می‌توانید با چند برگ ریحان و هویج تزیین کنید. نوش جان!
نکات طرز تهیه آش هویج و جو :
حتما نخود را از شب قبل خیس کنید و به صورت جداگانه بپزید.
برای تهیه این آش بهتر است کشک را قبل از بردن کاسه آش سر سفره اضافه کنید.
این آش به خاطر داشتن بلغور، جو و هویج سرشار از فیبر است.
طرز تهیه آش شل پتله :

آریا بانو

طرز تهیه آش شله پلته
آش شل پتله یا آش شله پلته یکی از غذاهای محلی در استان همدان است. در برخی از نقاط تلفظ این آش، آش شله پلته (sholeh palteh) آمده است.
مواد لازم آش شل پتله :
بلغور 200 گرم
سبزی آش 500 گرم
عدس 200 گرم
گوشت با استخوان 250 گرم
پیاز سرخ کرده 2 قاشق غذاخوری
سیب زمینی 250 گرم یا 2 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
کره 1 قاشق غذاخوری
پیاز، نعنا و سیر داغ به مقدار لازم

طرز تهیه آش شل پتله :
برای پخت آش شل پتله، ابتدا گوشت را با پیاز و فلفل و زردچوبه و پیاز سرخ کرده در آب بپزید. بلغور را بشویید و به همراه عدس به آبگوشت اضافه کنید و با حرارت بسیار کم بپزید زیرا بلغور به سرعت ته می گیرد. یک قاشق روغن حیوانی یا کره را نیز به بلغور در حال پخت اضافه کنید تا بلغور بپزد.
در یک ربع آخر نمک، سبزی خرد شده و سیب زمینی نگینی کوچک را هم اضافه کنید و هم بزنید. آش که لعاب انداخت یک قاشق غذاخوری کره را اضافه کنید، آش حاضر است. در صورت تمایل روی آش را ترشی یا نان لواش بریزید.
درست کردن پتله :
برای درست کردن پتله در قدیم ابتدا گندم را پس از تمیز کردن از سنگ و شن و پوش و آشغال، می شستند و سپس آن را می جوشاندند و بعد در مقابل آفتاب پهن و خشک می کردند. بعد از خشک شدن آنرا در گودالی بنام دیبک ریخته و با چوب دیبک زنی)(که یک تیر کوتاه چوبی بود و در اطراف آن یکی دو دسته چوبی کار گذاشته بودند) که بوسیله دونفر زده می شد کوبیده و پوست آن را می گرفتند بعد از اینکه در دیبک پوست گندم گرفته شد آنرا در دستاس که نوعی آسیاب دستی و کوچک خانگی بود، می کشیدند تا هر دانه گندم به دو یا سه تکه شکسته و به اصطلاح یارما یا نیمه بشود. از این پتله برای پختن غذاهایی مانند دلمه، آش، کوپ په، کوفته و غیره در زمستان استفاده می کردند.
طرز تهیه آش خشکبار :

آریا بانو

طرز تهیه آش خشکبار
آش خشکبار از آش های سنتی همدان است، این آش طعمی ملس دارد.
مواد لازم برای تهیه آش خشکبار (چهار تا پنج نفر) :
سبزی آش (جعفری، گشنیز، برگ چغندر یا اسفناج) یا تره کوهی 500 گرم
عدس 1/2 پیمانه
نخود 1 پیمانه
گوشت گوسفندی با استخوان 200 گرم
برنج 3 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد
برگه زردآلو 1/2 پیمانه
برگه هلو 1/2 پیمانه
آلبالوی خشک شده 1/2 پیمانه
آلوی ترش خشک شده 1/2 پیمانه
رشته آش 1 بسته کوچک
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
سرکه سیب 2 تا 3 قاشق غذاخوری
لوبیا 1 پیمانه
شیره انگور به مقدار لازم
روغن زیتون به مقدار لازم
پیاز، نعناع و سیر داغ به مقدار لازم برای تزئین

طرز تهیه آش خشکبار :
برای تهیه ی آش خشکبار ابتدا، حبوبات را از شب قبل خیس کنید. خشکبار را هم جداگانه خیس کنید.
گوشت، حبوبات و پیاز خرد شده را بپزید. سپس نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به آن ها اضافه کنید. در 20 دقیقه آخر پختن، خشکبار، سبزی آش یا تره کوهی، رشته آش و برنج را به مواد اضافه کنید.
در انتها سرکه سیب را با شیره انگور مخلوط و به سایر مواد اضافه کنید.
آش را بعد از آماده شدن داخل ظرف مورد نظر بکشید و با مخلوط روغن زیتون، پیاز، نعناع و سیر داغ روی آن را تزئین کنید.
گردآوری: بخش آشپزی بیتوته


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/341066/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود