آریا بانو

آخرين مطالب

دانشگاه ها در حوزه تالاب ها مطالعه کنند سازمان حفاظت محیط زیست

دانشگاه ها در حوزه تالاب ها مطالعه کنند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - معاون محیط‌ زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: صندوق توسعه محیط زیست این امکان را می‌دهد که دانشگاه های کشور مطالعات کاربردی خود را ارائه دهند و هزینه این مطالعات را نیز تقبل می کند زیرا این مطالعات راهگشای بسیاری از مشکلات خواهد بود. وی گفت: از این اعتبار به شرکت های دانش بنیان تسهیلات کم بهره و در برخی مواقع کمک بلاعوض پرداخت می شود.

احمدرضا لاهیجان‌زاده روز پنجشنبه در نشست معرفی پروژه همکاری برنامه عمران ملل متحد و سازمان حفاظت محیط زیست در سرسرای اجتماعات استانداری سیستان و بلوچستان اظهار داشت: صندوق توسعه محیط زیست این امکان را می‌دهد که دانشگاه های کشور مطالعات کاربردی خود را ارائه دهند و هزینه این مطالعات را نیز تقبل می کند زیرا این مطالعات راهگشای بسیاری از مشکلات خواهد بود.
وی گفت: از این اعتبار به شرکت های دانش بنیان تسهیلات کم بهره و در برخی مواقع کمک بلاعوض پرداخت می شود.
معاون محیط‌ زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست افزود: از دانشگاه های سیستان و بلوچستان انتظار است در این مقوله به‌ویژه حوزه تالاب ها و سواحل به این صندوق ملحق شوند.
وی بیان کرد: این صندوق بحث مفصلی در حوزه رفع آلودگی ها، مصرف آب، مدیریت انرژی و غیره دارد.
لاهیجان زاده ادامه داد: قانون حفاظت از تالاب ها در سال 96 و آیین نامه آن در سال 97 به تصویب رسیده و از ابتدای سال گذشته با تشکیل کارگروهی طرح های جامع تالاب ها مانند تالاب انزلی به تصویب رسیده و از این ظرفیت می‌توان برای هامون استفاده کرد و طرحی جامع در این کارگروه مصوب شود.
وی گفت: در مصوبه دولت 143 تالاب با گستره سه میلیون هکتار به تصویب رسیده که 25 مجموعه از این تعداد ثبت کنوانسیون رامسر شده و تالاب هایی مانند شادگان و هامون جزو محدوده های ثبت این کنوانسیون هستند که از نظر اکوسیستمی و مساحت از اهمیت بین المللی برخوردارند.
معاون محیط‌ زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست افزود: در کنار این موضوع مطالعاتی را دبیرخانه ستاد ملی مقابله با گرد و غبار تحت عنوان منشاء یابی کانون های گرد و غبار کشور انجام داده که بر اساس اطلاعات واصل شده از آن 34.7 میلیون هکتار از اراضی کشور منشاء گرد و غبار هستند و در صورت کوتاهی تمام استان ها درگیر پدیده گرد و غبار می‌شوند، چیزی که در سیستان و بلوچستان بخوبی ملموس بوده است.
وی اظهار داشت: از سی و چها و هفت دهم (34.7) میلیون هکتار، یک و چهار دهم میلیون هکتار در بستر تالاب ها منشاء گرد و غبار هستند که بخش زیادی از آن به نحوه مدیریت آب در کشور مربوط می شود.
لاهیجان زاده ادامه داد: در 2 دهه اخیر نزدیک به 70 درصد مساحت تالاب ها در ایران از بین رفته که اگر لطف خدا شامل حال این کشور نمی شد مشکلات بیش از این بود.
وی خاطرنشان کرد: کتابچه ای چندین سال قبل از سیستان و بلوچستان تهیه و باعث شد طرح مدیریت یکپارچه ایجاد شود که بسیار کمک کرد تا در اتحادیه اروپا به تصویب برسد و به کمک آن منابع مالی خارجی دریافت شود.
معاون محیط‌ زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست بیان کرد: برای انتخاب مدیر ملی این پروژه حدود 46 نفر افراد صاحب نظر و متخصص از سراسر کشور ثبت نام کردند زیرا فراخوان به صورت بین المللی بود اما دکتر حسین سرگزی از سیستان و بلوچستان به عنوان مدیر ملی پروژه ارتقای مدیریت جامع منابع طبیعی برای احیای اکوسیستم تالاب بین المللی هامون و حمایت از معیشت‌های جایگزین جوامع محلی انتخاب و معرفی شد.
وی افزود: انتخاب دکتر سرگزی باعث شد که برای نخستین بار نیروی بومی در شهر مورد نظر پروژه انتخاب شده است.
وی با بیان اینکه توسعه به سمت سواحل نیز پیش می رود و در اسناد بالادستی و فرمایشات مقام معظم رهبری نیز به این موضوع بسیار تاکید شده است، ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرموده اند باید هر توسعه ای که اتفاق می افتد حتما پیوست محیط زیستی آن لحاظ شود.
لاهیجان‌زاده بیان کرد: در نیم قرن اخیر بسیاری از منابع، جنگل ها، سواحل و تالاب ها بدست بشر از بین رفته باید مواظب سواحل بکر دریای عمان باشیم و مطالبات محیط زیستی آن طلب شود تا ثروت این منطقه از بین نرود که این مهم نیازمند همت جمعی است.
وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست در چند دهه گذشته حدود 140 شهید و صدها مجروح و مصدوم به منظور حفاظت از محیط زیست تقدیم کشور کرده است. تسهیلات 60 میلیون دلاری برای احیا تالاب بین المللی هامون 
نماینده مردم زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه 60 میلیون دلار تسهیلات برای احیا تالاب بین المللی هامون درنظر گرفته شده است، گفت: قرار است یک اتفاق بسیار بزرگی این استان رخ دهد که امیدواریم با تعامل و همدلی گامهای موثری برداشته شود.
حبیب‌الله دهمرده گفت: امیدواریم این اتفاق در سطح منطقه، ملی و جهانی به عنوان پایلوت مطرح شود زیرا در این پروژه معیشت مردم، ریزگردها و سایر نیازمندیها دیده شده است.
وی افزود: کلکسیونی از داده های فراوان در حوزه سیستان و در مورد دریاچه هامون به صورت موفق و ناموفق وجود دارد که به صورت علمی و کارشناسی باید از آن استفاده کرد و نقاط قوت تقویت و اشکالات رفع شود.
نماینده حوزه انتخابیه زابل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چاه نیمه‌ها اقدام بزرگی است که تاثیر زیادی بر منطقه داشته و نظام سخاوتمندانه در این زمینه سرمایه گذاری کرده است.
وی با اشاره به اینکه استان سیستان و بلوچستان بسیار بزرگ و پهناور است و ظرفیت های خوبی دارد، اظهار داشت: پژوهشکده تالاب بین المللی هامون زیرساختی از نظر علمی دارد که بعید می دانم در هیچ کجای ایران چنین مرکزی وجود داشته باشد و مردم این منطقه بسیار با تجربه و علاقه‌مند هستند.
وی ادامه داد: از ظرفیت پژوهشکده تالاب بین المللی هامون باید استفاده کرد و محلی به طور پیوسته در دانشگاه زابل برای این منظور دایر شود و همراهی مردم را به حداکثر برسانیم.
دهمرده گفت: ظرفیتی در این منطقه فراهم شده و اتحادیه اروپا و عناصر مختلف دست به دست هم دادند که البته ریالی بدون حساب و کتاب پرداخت نمی کنند و باید اقدامات بدرستی صورت گیرد تا در صورت موفق بودن بستر فعالیت های دیگر در استان فراهم و به عنوان پایلوت جهانی معرفی شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/340539/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترانه «شریک جرم» با صدای روزبه نعمت اللهی

فراجا: با رفتار اشتباه احتمالی ماموران در برخورد با بی‌حجابی برخورد خواهد شد

گوناگون/ دستاوردهای عملیات «کربلای10»

پلی زیبا و بزرگ در میان ابرها در چین

خرس خانگی یک روس

یک دسر شکلاتی پرتقالی و خوشمزه برای مهمونی هاتون

طرز تهیه کوکو سبزی مجلسی

اگر هنگام مسواک زدن از لثه شما خون می‌آید بخوانید

اگر این نشانه‌ها را دارید یعنی شخصیت قوی دارید

بیگانگان فضایی ممکن است در واقعیت بنفش باشند

من پیر فنا بدم جوانم کردی

حکم ‏CAS‏ علیه اسپانیا؛ انتخابات را از نو برگزار کنید

هوادار استقلال دچار حمله عصبی شد

پیروزی مس برابر شاگردان ویسی با گلزنی بازیکن مازاد فولاد!

کارشناسی صحنه‌های جنجالی دیدار استقلال - شمس آذر

تفاضل گل استقلال و پرسپولیس برابر شد

فریاد باقری با مهم‌ترین گل سال به تراکتور

جدول لیگ برتر؛ استقلال به صدر رسید

زندی: اصلاً خوب نبودیم؛ استقلال تیم یکدستی دارد

ستاره‌های سپاهان در دو چالشِ مورایس

گزارش اکیپ؛ بایرن نه، زیدان به یونایتد می‌رود!‏

آخرین وضعیت لوکاکو پس از مصدومیت شدید

شمس‌آذر نفس آبی‌پوشان را حبس کرد؛ استقلال صدر را پس گرفت

نمک های بی پایان علی صادقی در سریال خانه به دوش

ماجرای عاشق شدن دیبی در جوانی

قطعه ای زیبا با تکنوازی ساز «ابوا»

ترخیص 2 هزار و 500 خودرو و تاکسی برقی از گمرک

تو ژاپن موسیقی رو اینجوری آموزش میدن!

خواص مصرف لیموی یخ زده در طول روز که تا به حال نشنیده اید

ارتش سوسک‌های رباتیک مجهز به کوله‌پشتی رایانه‌ای در بیابان

تو مثل منی برف...

دستِ خالی امان هندی و 12 آسیایی که در بیشکک سهمیه گرفتند

نساجی با درخشش یک برزیلی امیدوار به بقاست

منفور بارسلون بازیکن هفته چمپیونزلیگ شد!‏

گل دوم استقلال از روی نقطه پنالتی توسط محمدی

سکوت تراکتوری‌ها پس از شکست

پرسپولیس با ذخیره‌ها تیم رضا عنایتی را شکست داد

تراکتور سهمیه آسیا را به ملوان تعارف زد

شوت ابوالفضل جلالی در دقیقه 58 به تیرک عمودی دروازه شمس آذر برخورد کرد

بازگشت امید به نساجی با برد خانگی؛ تراکتور بدون خمس هم باخت

پیشنهاد میلیاردر فنلاندی؛ اینتر را به من بفروش!‏

گزارش زنده؛ استقلال 2-0 شمس‌آذر قزوین

دیبی:نفهمیدم تکرار کن! یه مرتیکه رو اسب سفید نشسته؟

دلبری های پیمان معادی در سریال افعی تهران

پشت صحنه جذاب صداتو با حضور جواد هاشمی

کشف اتفاقی استخوان بزرگترین موجود دریایی که 202 میلیون سال قبل وجود داشت/ ویدئو

آهنگ «سلام عزیزم» با صدای مسیح و آرش ای پی

تکلیف تعطیلی پنجشنبه‌ها چه زمانی مشخص می‌شود؟

این نوشیدنی خوشمزه و اقتصادی رو از دست نده

سس قارچ ویژه برای سیب زمینی سرخ شده