هر ویتامین چه نقشی در بدن دارد
پزشکي
بزرگنمايي:
آریا بانو - سلامانه: در این مقاله سعی داریم تا مشخص کنیم که هر ویتامینی بیشتر در کدامین مواد غذایی پرمصرف و متداول روزانه وجود دارد و نقش آنها در بدن چیست. وجود این ویتامینها در بدن بسیار ضروری و لازم است
مواد مغذی
| منابع غذایی
| نقش آنها در بدن
|
ویتامین A
| جگر - قلوه - زرده تخم مرغ - اسفناج - هویج و جعفری
| قدرت دید چشم
|
رشد ونمو طبیعی بافت استخوان و دندان
|
رشد و نمو و حفاظت از پوست
|
ویتامین D
| زرده تخم مرغ - جگر - ماهی
| رشد و نمو وحفظ بافت طبیعی استخوان و دندان
|
تنظیم سوخت و ساز کلسیم و فسفر در بدن
|
ویتامین E
| انواع روغنهای گیاهی - زرده تخم مرغ - شیر - انواع مغزها - سبزیجات با برگ سبز تیره
| حفظ سلامت پوست
|
پیشگیری همولیز گلبولهای قرمز خون
|
پیشگیری از اکسیداسیون اسیدهای چرب و ویتامین A
|
به تاخیر انداختن پیری سلولها
|
ویتامین K
| جگر - انواع روغنهای گیاهی(خصوصا روغن دانه سویا) سبوس و جوانه گندم - اسفناج - گل کلم و گوجه فرنگی
| نقش اساسی در انعقاد خون
|
ویتامین B1
| گوشت - جگر - دل - قلوه - رده تخم مرغ - غلات - حبوبات - سبوس و آرد کامل گندم - سیب زمینی
| رشد طبیعی بدن
|
حفظ سلامت سیستم عصبی
|
حفظ اشتها در حد طبیعی
|
ویتامین B2
| جگر - دل - قلوه - تخم مرغ - شیر و فرآورده های آن - سبزیهای برگ سبز
| شرکت در سوخت و ساز کربوهیدرات چری و پروتعین
|
شرکت در فعالیت آنزیمی بدن و رساندن اکسیژن به بافت ها
|
ویتامین B3
| جگر - گوشت قرمز - ماهی - مرغ - تخم مرغ - شیر - حبوبات - بادام زمینی
| شرکت در سوخت و ساز کربوهیدرات چربی و پروتعین
|
حفظ سلامت دستگاه عصبی و کار مغز
|
ویتامین B6
| انواع گوشت - جگر - شیر - تخم مرغ - حبوبات و غلات
| خونسازی
|
رشد و نمو طبیعی بدن
|
سوخت و ساز مواد غذایی بدن
|
اسید فولیک
| جگر - تخم مرغ - ماهی - گندم - نخود - لوبیا - عدس - سبزیهای برگ سبز
| خونسازی
|
شرکت در تشکیل اسید های نوکلعیک
|
ویتامین B12
| گوشت قرمز - ماهی - دل و قلوه شیر - تخم مرغ - لبنیات
| خونسازی
|
شرکت در تشکیل اسید های نوکلعیک
|
نقش در رشد و نمو طبیعی بدن
|
ویتامین C
| انواع مرکبات - گوجه فرنگی - فلفل سبز - گل کلم - سیب زمینی - طالبی - خربزه - توت فرنگی - اسفناج و کاهو
| التیام زخم ها و بهبود حساسیت ها
|
افزایش جذب آهن غذا
|
حفظ سلامت لثه ها
|
حفظ و تشکیل کلاژن در بافتها
|
کلسیم
| شیر و لبنیات
| تشکیل و حفظ بافت طبیعی استخوانها و دندان ها
|
انعقاد طبیعی خون
|
حفظ عملکرد طبیعی قلب و عضلات بدن
|
پیشگیری از پ.کی استخوان در میانسالی
|
آهن
| زرده تخم مرغ - گوشت - ماهی - جگر - حبوبات - جعفری - گشنیز
| خونسازی
|
شرکت در ساختمان برخی آنزیمها
|
روی
| جگر - گوشت - شیر - حبوبات - گندم
| بهبود و التیام زخم ها
|
شرکت در ساختمان انسولین
|
رشد و نمو طبیعی بدن
|
شرکت در سوخت و ساز اسید های نوکلعیک
|
ید
| غذا های دریایی ( ماهی و میگو) - نمک ید دار
| شرکت در ساخت هورمون تیروکسین در غده تیروعید
|
رشد و نمو طبیعی بدن
|
سوخت و ساز مواد در بدن
|
-
شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۰:۵۴
-
۱۳ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/336460/