آریا بانو

آخرين مطالب

ترشی ترب و هویج ویتنامی برای انواع غذاهای کبابی و ساندویچ‌ها خانه داري

ترشی ترب و هویج ویتنامی برای انواع غذاهای کبابی و ساندویچ‌ها
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مجله قرمز / چند ماه پیش به دنبال یک دستور خوب در مورد برگرهای گیاهی می‌گشتم که با یک ترشی خوش رنگ و ظاهر آشنا شدم. ترشی ترب و هویج ویتنامی؛ که با وجود سادگی، ظاهر زیبایی دارد و وجود دو رنگ متفاوت در آن باعث نمایشی درخشان از یک ترشی خاور دور شده است. این ترشی به طور سنتی همراه با یک ساندویچ معروف ویتنامی به نام بان می (Bahn mi) سرو می‌شود.
ترشی هویج و ترب ویتنامی همانطور که از نامش پیداست از دو سبزی هویج و ترب تهیه می‌شود. ترب موجود در این دستور از نوع ترب سفید است که در اکثر غذاهای شرقی مثل ژاپن، کره و حتی چین حضور دارد و در اغلب اوقات مسئول رنگ سفید در لابلای غذاهای مردمان این منطقه است.
شما می‌دانید که ترشی در کشورهای دیگر با ترشی معمول در کشور ما فرق دارد. ترشی‌های ایرانی همانطور که از نامشان پیداست طعمی ترش دارند و اگر ترشی مزه دیگری داشته باشد به دلیل میوه و یا سبزی مورد استفاده در آن است نه طعم دهنده‌ها و ادویه‌ها. بخش زیادی از ترشیها در غرب و همچنین خاور دور به میزان معتنابهی دارای شکر هستند و مزه‌ای شیرین و یا رو به ملس شدن دارند. البته در بعضی از نقاط کشور ما نیز برای بعضی ترشیها از جمله ترشیهای میوه از شیره خرما یا انگور برای ایجاد طعمی شیرین یا ملس استفاده می‌شود. این ترشی نیز در اصل جزو ترشیهای شیرین است اما در خود کشور ویتنام بعضی از مردم ترشی ترب و هویج را بدون شکر و بیشتر با طعمی نمکی درست می‌کنند.
مواد اصلی
حدود 1 کیلو هویج (تقریبا 5 هویج با سایز متوسط)، پوست کنده
1 کیلو ترب سفید (2 ترب سفید بزرگ)
مواد لازم برای مایه ترشی
1 پیمانه به علاوه 4 قاشق چایخوری شکر
2 قاشق چایخوری نمک
2 و 1/2 پیمانه سرکه سفید (سرکه برنج یا سرکه سیب)
2 پیمانه آب گرم (به حدی گرم باشد که شکر در آن حل شود)
دستور العمل:
هویج و ترب سفید را به صورت تراشه‌های باریک برش بزنید. در صورت داشتن مهارت کافی می‌توانید آنها را با چاقو به عرض 2 و 1/2 اینچ برش بزنید یا از یک رشته کن بدین منظور استفاده کنید و رشته‌های بلند و باریک را درست کنید. انتخاب برش بستگی به سلیقه شما دارد. هر دو حالت آن خوب است. حتی می‌توانید برای ایجاد رشته‌های ظریف و زیبا از رنده‌های بسیار تیز که در اغلب فروشگاه‌ها موجود است، استفاده کنید. همه چیز بستگی به سلیقه و خواست شما دارد. من برای هر دو تصویر تهیه کردم که هر کدام را که می‌پسندید انتخاب کنید.
هویج و ترب برش یافته را در یک کاسه بزرگ بریزید. 4 قاشق شکر و 2 قاشق نمک را روی آنها بپاشید. با دستهای تمیز برای هویج و ترب را با شکر و نمک خیلی خوب بهم زده و مخلوط کنید تا بخوبی مواد در هم آمیخته شود. به هم زدن با دستانتان ادامه دهید تا زمانی که شروع به نرم شدن کنند، حدود 3 دقیقه. اگر از برشهای نازک استفاده می‌کنید، این مرحله را انجام ندهید.
هویج و ترب را به یک آبکش منتقل کنید و با آب سرد خوب شسته و آب آن را کاملا خالی کنید. در یک کاسه یک پیمانه شکر، سرکه سفید و آب گرم را ریخته و بهم بزنید تا زمانی که شکر کاملا حل شود.
شیشه‌ها را آماده کنید. ترب و هویج آماده شده را در شیشه‌ها ریخته به اندازه‌ای که تا 2 سانتی‌متری لبه شیشه برسد. اگر هویج و ترب را به صورت ضخیم برش زدید می‌توانید آنها را به صورت ایستاده بچینید که ظاهر زیبابی هم به شیشه شما می‌دهد، اگر نه که آنها را در هم بریزید.
مایع ترشی را روی آن ریخته، درب آن را گذاشته و سفت ببندید. ترشی را در یخچال بگذارید.
این ترشی را قبل از خوردن باید حداقل یک شب تا صبح در یخچال نگه دارید تا مزه مایع ترشی به خوبی به خورد هویج و ترب برود. این ترشی جزو ترشیهای یخچالی است و نیازی به زمان زیادی برای ماندن ندارد.
نگهداری: ترشی ترب و هویج را نهایتا به مدت 3 هفته می‌توان در یخچال نگهداری کرد.
موارد استفاده: شما می‌توانید این ترشی را با انواع غذاها از جمله انواع ساندویچ، سالاد، کوکو، کتلت، فلافل و انواع غذاهای گوشتی و کبابی استفاده کنید. البته من ترجیح میدم آن را در یک ظرف در کنار ظرفی از ترشی پیاز نگهدارم تا بازی رنگها به اوج خود برسد.
نکته: شما می‌توانید آب سرد، سرکه، شکر و نمک را در قابلمه ریخته و روی گاز قرار دهید تا کمی گرم شود تا حدی که شکر به خوبی در آن حل شود. این روش را بخصوص برای موقعی که رشته‌‌های هویج و ترب شما بسیار ریز است می‌توان استفاده کرد.
گزینه‌های انتخابی: شما می‌توانید درصد هویج و ترب را مطابق دلخواه خود تعیین کنید. معمولا به صورت 50 درصد ترب و هویج است اما شما می‌توانید حتی تا 85 درصد هویج و 15 درصد ترب نیز آن را درست کنید ولی بهر حال اگر میزان ترب از هویج کمتر باشد، ظاهری زیباتر دارد تا اینکه ترب بیش از هویج باشد. در مورد مزه نیز بستگی به شما دارد، شما می‌توانید شکر را حذف کنید و آن را بصورت نمکی درست کنید یا شکر را به مایع ترشی افزوده و مزه شیرین به آن بدهید. اکثر مردم ویتنام آن را بصورت شیرین درست می‌کنند اما نوع بدون شکر آن نیز خوشمزه است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/335866/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آقامیرزایی در کایاک 200 متر برنز گرفت

مصدوم رباط صلیبی تراکتور برگشت

محمدنژاد جوان در نخستین مبارزه پیروز شد

کابوس آلومینیوم دوباره برای عالیشاه و پرسپولیس

درگیری هواداران با ستاره‌های میلان

دستاورد جدید ژرمن‌ها در اروپا پس از 29 سال

استقلال در اندیشه پایین کشیدن پرسپولیس

دانشگر با کتف در رفته تمرین می‌کند!

پاس گل‌ هفته به نام جانشین گلسازترین بازیکن گل‌گهر!

استادانی که سن نمی‌شناسند؛ از اسکورسیزی تا اسپیلبرگ و ایستوود

جایزه «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» وظیفه هنرمند را بیشتر می‌کند

تاب سواری بهاری آرام جعفری بازیگر سریال معمای شاه در طبیعت بسیار زیبای شمال / تزیین تاب با گلهای زیبا جلب توجه کرد

واکنش احسان علیخانی به عکسی از ایشان که این روزها در فضای مجازی وایرال شده / نه بابا من نیستم فتوشاپه

ماجرای شایعه ازدواج رابعه اسکویی و مازیار لرستانی | اولین واکنش جنجالی مازیار لرستانی به دلخوری خانم بازیگر از او

نماهنگ «گل پونه» با صدای محسن ابراهیم زاده

جزئیاتیی از زلزله بامداد امروز در خراسان رضوی

تفال/ من که باشم که بر آن خاطر عاطر گذرم

تقویم تاریخ/ رحلت معلم قرآن، استاد "محمدتقی شریعتی"

یکی از ظریف ترین منبت کاری و کنده کاری روی چوب

شش‌انداز، یک خورش خوش‌خوراک گیلانی

ایجاد اختلال در رشد، قد و وزن کودکان چه موقعی اقدام کنیم؟

فرق انسان و سایر موجودات در نوع دوستی

مواد شیمیایی در پارکینگ ها احتمال ابتلا به ALS را افزایش می دهد

داستانک/ شنوایی کم

فنونی‌زاده: پرسپولیس نمونه یک تیم دونده و درنده است

شگرد گلزنی به نساجی در دست ستاره تراکتور

اصلانیان: تیم‌های پایین جدول پیش باخته برابر پرسپولیس هستند

گلر ذخیره تراکتور در مرز آمادگی

اعتراف یورگن کلوپ پس از حذف لیورپول

قاطع‌ترین برد پرسپولیس در راحت‌ترین بازی فصل!

پرویز برومند: به خطیر اعتقاد دارم!

تیم روئینگ دونفره بانوان فینالیست شد

پوشش نه‌چندان جالب الناز شاکردوست در اکران فیلم بی بدن حاشیه‌ساز شد/ خانم بازیگر با استایلش جلب توجه کرد

نگاهی به کیک تولد شیک و با کلاس شانا دختر 8 ساله شبنم قلی خانی / تولدت مبارک دختر قشنگ

گشت و گذار بهاری یاسمن شاه حسینی و خانواده اش به آنتالیا با ظاهری متفاوت در هتلی بهشتی

همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید

خلیلی: پرسپولیس پا به پای استقلال پیش می‌رود

نبود مسیح در 3 بازی به چشم آمد

رفیعی در تاریخ لیگ جاودانه شد

علیاری: برای حریفان ذوب‌آهن آسان پنالتی می‌گیرند

دهمین بازیکن تاریخ پرسپولیس!

پالس جدید برای انتقال محمد صلاح به عربستان

تاریخچه جت های جنگنده ایالات متحده

تفریح بهاری مبینا نصیری به همراه مهدی توتونچی در شیراز / صمیمیت خانم مجری با خانواده همسرش

گوشت چروکیده؛ مردی که 3 قرن را به چشم دید!

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه جهت افزایش تمرکز

برای خوب شدن سرفه آنتی‌بیوتیک بخوریم؟

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون