5 توصیه تغذیهای به کسانی که دیالیز میشوند
پزشکي
بزرگنمايي:
آریا بانو - سلامانه: وقتی که کلیهها عملکرد مطلوبی نداشته باشند، شانس بالا رفتن سطح سدیم در بدن افزایش پیدا میکند. همین وضعیت به احتباس مایعات در بین جلسات دیالیز منجر میشود و بیماران را به دردسر میاندازد.
به همین دلیل، بیماران دیالیزی باید میزان دریافت سدیم را برای جلوگیری از این مشکل کاهش بدهند.
مواد غذایی کنسروشده همواره مقدار زیادی سدیم دارند و اصلا برای بیماران دیالیزی مناسب نیستند.
مغزها و دانهها بیماران دیالیزی باید از مصرف مغزها و دانهها نیز خودداری کنند، چون همه این مواد غذایی حاوی مقدار زیادی فسفر و پتاسیم هستند.
کره بادامزمینی، لوبیا و عدس نیز شامل همین قاعده میشوند.
به نظر محققان، متخصصان تغذیه میتوانند جایگزینهای غذایی مناسبی برای این بیماران در نظر بگیرند.
میوههای حاوی پتاسیم بسیاری از میوهها حاوی پتاسیم هستند، اما میزان این املاح در بعضی از میوهها خیلی بیشتر است. محدودسازی یا خودداری از مصرف میوههایی که حاوی مقدار زیادی از پتاسیم هستند، همواره برای بیماران دیالیزی ضرورت دارد.
مهمترین این میوهها عبارتاند از موز، کیوی و آووکادو. مصرف پرتقال و میوههای خشک نیز باید محدود شود و در صورت لزوم کاملا کنار گذاشته شود.
-
يکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۰:۱۵
-
۲۸ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/326547/