آریا بانو

آخرين مطالب

8 عملکرد اسرارآمیز ذهنِ ناخودآگاه روانشناسي

8 عملکرد اسرارآمیز ذهنِ ناخودآگاه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خراسان / ذهن ناخودآگاه ما، بخش واقعا جذابی از وجود ماست. قسمت آگاهانه مغز همان بخشی است که ما هنگام حل یک معما یا یادگیری یک مهارت جدید، از آن استفاده می‌کنیم اما حتی در چنین فرایندهایی نیز ذهن ناخودآگاه بار بخش عمده‌ای از کار را به دوش دارد. ذهن ناخودآگاه شما، ذهن احساسی و ذهن خودآگاه شما، ذهن منطقی شماست. یعنی شما با ذهن خودآگاه‌تان فکر می‌کنید و با ذهن ناخودآگاه، احساس می‌کنید. ذهن خودآگاه شما دارای یک سری گیرنده‌هاست که اطلاعات عوامل بیرونی را دریافت و در ذهن شما یک فکر ایجاد می‌کند. این گیرنده‌ها شامل گیرنده‌های بینایی، شنوایی، لامسه، چشایی و بویایی هستند. بنابراین اغلب مردم طبق اتفاقاتی که در اطراف‌شان رخ می‌دهد، فکر می‌کنند. آن‌ها اطلاعات بیرونی را دریافت می‌کنند، در ذهن‌شان به آن فکر می‌کنند، برای آن تصویرسازی می‌کنند، سپس آن را به درون ذهن ناخودآگاه‌شان می‌فرستند و در نتیجه، طبق آن احساسی را برای خود ایجاد می‌کنند. مواردی که در ادامه مطرح می‌شود، شما را با دیگر عملکرد اسرارآمیز مغز ناخودآگاه بیشتر آشنا خواهد کرد.
در رویاهایتان با شما حرف می‌زند
آیا تا به حال از خودتان پرسیده‌اید که چرا رویاهای‌تان تا این حد عجیب و غریب‌اند؟ حقیقت این است که رویاهای شما آفرینش ذهن ناخودآگاه‌تان هستند. در واقع رویا دیدن، زمانی اتفاق می‌افتد که ذهن ناخودآگاه شما با تصاویر ذهنی‌تان ارتباط برقرار می‌کند. هرچند درباره این‌که اساسا چرا ما خواب می‌بینیم، فرضیه‌های متعددی وجود دارد با این حال، این موضوع همچنان به عنوان یک معما باقی مانده است.
همیشه فعال است
وقتی بخش خودآگاه مغز به خواب می‌رود، ذهن ناخودآگاه بیدار است و نه تنها عملکردهایی مانند تنفس را حفظ می‌کند، بلکه هوشیار باقی می‌ماند و پیام‌ها را دریافت می‌کند. اگر در مقابل تلویزیون بخوابید، ذهن ناخودآگاه شما هر کلمه‌ای را که گفته می‌شود می‌شنود و همراه با آن فرایند یادگیری انجام می‌شود. در آزمایشی که در دانشگاه «جورج واشنگتن» انجام شد افراد مورد مطالعه به دو گروه تقسیم شدند و یک شب به مدت نیم ساعت در خواب، برای یک گروه موسیقی و برای گروه دیگر نیز تعدادی واژه چینی با معنای انگلیسی آن‌ها پخش شد. در آزمونی که فردای آن روز برگزار شد مشخص شد افرادی که در خواب واژگان چینی را شنیده بودند، در پاسخ‌دهی به پرسش‌های آزمون زبان چینی عملکرد بهتری داشتند.
عادت‌پذیر است
ذهن ناخودآگاه، الگوها را تشخیص می‌دهد و به کاری که تکرار شود، عادت می‌کند. به عبارت دیگر اگر شما کاری را بارها و بارها تکرار کنید ذهن ناخودآگاه، الگوی آن را در خودش حفظ می‌کند. به عنوان مثال بعد از چند هفته رانندگی در یک مسیر، دیگر قادر خواهید بود بدون فکر کردن این کار را انجام دهید و به یک راننده خودکار تبدیل شوید. این ویژگی به ویژه در زمینه انگیزه‌دهی می‌تواند بسیار مفید باشد چراکه اگر کلمات و پیام‌های مثبت را همیشه تکرار کنید، دیدگاه شما در بلند مدت تغییر خواهد کرد.
ظاهربین است
وقتی پای ذهن ناخودآگاه درمیان است، دریافت شما از یک موضوع، همان چیزی است که می‌بینید. ضمیر ناخودآگاه ما قادر به استدلال نیست. یک نمونه ملموس از این موضوع، ترس ما هنگام تماشای فیلم‌های ترسناک یا تصاویر فتوشاپی است. ما می‌دانیم که چیزی برای ترسیدن وجود ندارد اما ذهن ناخودآگاه ما، بخشی از ماست که واکنش نشان می‌دهد.
فقط زمان حال را می‌شناسد
ذهن ناخودآگاه درکی از زمان ندارد و فقط می‌تواند در محدوده زمان حال فکر کند. این ویژگی را می‌توان به «یادگیری» ذهن ناخودآگاه که در موارد قبلی به آن اشاره شد، ارتباط داد. اگر می‌خواهید به طور ناخودآگاه باور داشته باشید که به چیزی دست خواهید یافت، باید خودتان را در زمان حال در حال دست یافتن به آن تجسم کنید.
قادر به پردازش کلمه «نه» نیست
از آن‌جایی که ذهن ناخودآگاه دارای قابلیت تجسمی است و نه کلامی، نمی‌تواند معنای کلمه «نه» را تجسم کند. به همین دلیل وقتی شما به عنوان مثال، به طور مکرر با خودتان فکر می‌کنید که «من شکلات نمی‌خورم»، تصور ذهنی که به صورت ناخودآگاه در شما ایجاد می‌شود، خوردن شکلات است! به جای این تصور شما می‌توانید، ذهنیتی از کاری که «انجام می‌دهید»، برای مثال خوردن سیب را مجسم کنید.
در حالت ناهوشیاری ما بالاترین کارایی را دارد
ذهن ناخودآگاه در حالتی که شما هوشیار نیستید بهترین کارایی را دارد. به این دلیل است که مبتکرانه‌ترین نتیجه‌گیری‌های شما هنگامی صورت می‌گیرد که زیر دوش هستید یا از پنجره اتوبوس به بیرون خیره شده‌اید! در زمان‌های آرامش ذهن ناخودآگاه‌مان می‌تواند مبتکر و زاینده باشد.
سریع‌تر از بخش خودآگاه وارد عمل می‌شود
مطالعات نشان داده است بدن ما تقریبا به اندازه یک‌سوم ثانیه، قبل از این‌که ما برای انجام کاری تصمیم آگاهانه‌ای بگیریم، خود را برای انجام آن اقدام آماده می‌کند. به عبارت دیگر، معمولا ما فکر می‌کنیم تصمیم آگاهانه‌ای اتخاذ کرده‌ایم، در حالی که ذهن ناخودآگاه(یا همان غریزه ما) قبلا برای ما تصمیم گرفته است.
نویسنده : یاسمین مشرف | مترجم منبع: the-open-mind.com

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/307789/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب

اختلال وحشت خواب: تعریف، علل، علائم و درمان

بحران سی سالگی

10 راهکار عملی برای کنترل خشم

گوش دادن فعال چیست و چه مزایایی دارد؟

اختلال مبدل پوشی

خشونت خانگی چیست و انواع آن کدامند؟

تاثیر گرما بر خلق و خو و پرخاشگری

با مزاحمت خیابانی چگونه برخورد کنیم؟

علت ایجاد حس تنفر از فرزند

تابو چیست؟ اهداف تابو کدامند؟

عقده ادیپ چیست؟ انواع و راه های درمان عقده ادیپ

سوگیری شناختی چیست و چه مسائلی باعث سوگیری می‌شوند؟

چطور با یک فرد معلول رفتار کنیم؟

بیش فعالی چیست ؟ علائم ، دلایل و درمان آن کدامند؟

عقدهٔ الکترا چیست و چگونه حل می شود؟

راه های تقویت بهره ی هوشی

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟