برای مصرف نوبرانههای بهاری این نکات را رعایت کنید
پزشکي
بزرگنمايي:
آریا بانو - سلامانه: گوجه سبز و چغاله از میوههای نوبرانه فصل بهار هستند که طرفدارانی بسیاری دارند، برای مصرف نوبرانههای بهاری باید برخی از نکات را به خوبی رعایت کنید.
به گزارش سلامانه ، هر فصل سال میوهها و سبزیجات خاص خود را دارد که برای حفظ سلامت و پاکسازی جسم و روح انسان بسیار موثر است. این میوهها دارای فواید و خواص بسیاری برای سلامتی میباشند. اما اگر به صورت شسته نشده و آلوده مصرف شوند، احتمال ابتلا به بیماریهای عفونی گوارشی از جمله حصبه و مسمومیتهای غذایی را به وجود میآورند.
اشکال مصرف میوههای نوبرانه و تدابر مورد نیاز
به طور معمول مصرف میوههای نوبرانه که مدت زیادی از تولید آنها نگذشته است توصیه نمیشود، زیرا دارای اشکالات زیر میباشند:
1. معمولا کودکان و نوجوانان با مشاهده این میوهها به گمان اینکه تمیز و شسته شده اند، آنها را خریداری کرده و بلافاصله با ریختن مقداری نمک میل میکنند. در صورتی که این میوهها تمیز و ضدعونی شده نیستند و آبی که روی آنها پاشیده شده است تنها به دلیل حفظ تازگی و خوش منظره نگه داشتن آنها است. برخی از فروشندگان از آب چاه و یا آب جوی برای شستن میوهها استفاده میکنند که مشتریان را مبتلا به بیماریهای گوارشی و عفونی میکند که عوارض جدی در پی دارند.
2. میوههای نوبرانه از نظر طعم، رنگ و بو و کیفیت بافتی، در مقایسه با میوههای رسیده در سطح پایین تری قرار دارند.
3. میوههای نوبرانه به دلیل اینکه به طور کامل رشد نکرده اند ارزش غذایی کمتری نسبت به میوههای رسیده دارند، مخصوصا ویتامینهای آنها کمتر از میوههای رسیده است.
4. میوههای نوبرانه معمولا بسیار گرانتر از میوههایی است که در فصل مربوطه در اختیار همه قرار میگیرد.
5. در طب سنتی یک اصل کلی برای خوردن میوهها وجود دارد و آن رعایت تقویم فصلی میوه هاست. یعنی هر میوهای بسته به نیازهای موجودات و انسانهای هر اقلیم به وجود میآید. بهتر است میوههای همان سرزمینی که در آن زندگی میکنید را مصرف کنید و هر میوهای را در در فصل رشد آن میل نمائید.
6. فرآیند رشد میوههای نوبرانه در طبیعت طی نشده است بنابراین مصرف آنها موجب سنگینی، درد و سوزش معده، تهوع و دل درد در افراد میشود.
7. افرادی که انواع حساسیتهای بهاری دارند در مصرف میوهها باید احتیاط لازم داشته باشند.
8. با گرمتر شدن هوا، تنوع میوهها بیشتر میشود، بنابراین برای مصرف میوهها عجله نکنید و اجازه بدهید در زمان خودشان (نزدیک به تابستان) آنها را تهیه و میل کنید.
توصیههایی در مورد مصرف نوبرانهها
1. گوجه سبز
گوجه سبز هر چه درشتتر باشد بهتر است؛ زیرا درجه ترشی معتدل تری دارد و در نتیجه برای بدن مفیدتر است.دیر هضم بودن این میوه نوبرانه منجر به بروز مشکلات گوارشی مانند نفخ، دل درد، یبوست و ضعف معده میشودمزه ترش گوجه سبز برای دندانها بسیار مضر است؛ مخصوصا اینکه کاملا باید توسط دندانها جویده شود که تاثیر بدی روی دندانها میگذارد.
سموم کشاورزی در میوههایی مانند گوجه سبز، چغاله بادام و زردآلوی کال که نارس چیده میشوند بیشتر وجود دارد.از مصرف نمک به همراه میوههای نوبرانه باید خودداری کرد.
2. چغاله بادام
خوردن این نوبرانهها با کمی نمک طبیعی سبب لطیفتر شدن آنها میشود.چغاله بادام در کودکان سبب استحکام دندان میشود.خوردن چغاله بادام برای افرادی که دارای معده ضعیفی هستند و در هضم آن دچار مشکل میشوند توصیه نمیشود.استفاده از این نوبرانهها به صورت خورش و ترشی انداختن آنها (با سرکه محلی طبیعی) بسیار مناسبتر است.
3. زردآلو
یکی از میوههای نوبرانه در این فصل زردآلو است البته زردآلوهای نرسیده که خوردن آب بسیار خطرناک است، زیرا پوستی زرد و درونی سبز رنگ دارد که نشان از کال بودن آن میدهد و در صورت مصرف میتواند منجر به دل درد بسیار شدید شود.
4. هندوانه
مصرف هندوانه با معده خالی موجب ترشح هیستامین و در نتیجه ترشح ماده اسیدکلرید ریک در بدن میشود؛ بنابراین برای جلوگیری از تحریک معده بهتر است کمی شکر قهوهای یا سفید به هندوانه افزوده شود تا عوارض دل درد شدید کمتر شود.اگر پس از مصرف نوبرانهها دچار اختلال در سیستم گوارشی شدید بهتر است از دمنوش زنجبیل استفاده کنید تا عوارض ناشی از آن از بین برود.
-
چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۵:۰۱
-
۱۷ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/303926/