تهیه کاچی زعفرانی به سبک مادربزرگ ها
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - افق کوروش/ این روزها که بحث تقویت سیستم ایمنی بدن حسابی داغ است بد نیست کاچی را هم امتحان کنید. کاچی یک وعده غذایی کامل است و به عنوان یک غذای گرم و مقوی یک افطاری ساده و کامل هم محسوب میشود. طبع کاچی به خاطر استفاده از هل و زعفران گرم است و برای تقویت قوا و کسب انرژی، رفع کم خونی، تقویت ضعف و تقویت عمومی بدن بسیار مفید است.
«کاچی» از جمله خوشمزهترین و مقویترین دسرهای قدیمی ایرانی با یک دستور پخت ساده است که معمولا مادربزرگها آن را برای خانمهایی که تازه زایمان کرده بودند، افراد بیمار و ضعیف از نظر جسمی و کودکان تجویز و درست میکردند. طرز تهیه کاچی با زردچوبه و زعفران هر دو مرسوم است. درست کردن کاچی به عنوان یک دسر مقوی در شهرهای مختلف ایران به روشهای مختلف است و گاهی اوقات اسامی متفاوتی هم دارد. با مجله کوروش باشید تا 2 طرز تهیه بسیار مقوی کاچی زعفرانی مجلسی با آرد سفید یا سنگک و یا آرد گندم و ادویه مخصوص کاچی به سبک مادربزرگهای قدیمی و ترفندهای به روغن افتادن کاچی را به شما آموزش بدهیم.
کاچی زعفرانی با آرد سفید یا سنگک ؛ یک دسر قدیمی خوشمزه و مقوی
کاچی تبریزی بسیار مشهور است و تبریزیها به این دسر لذیذ و مقوی «قویماق» میگویند، اهالی ارومیه به آن «دوشاب» میگویند و کرمانیها هم از 4 مغز برای افزایش قوت این دسر خوشمزه استفاده میکنند، بعضیها شکر میریزند و در برخی مناطق طرز تهیه کاچی با اضافه کردن کمی نمک و زردچوبه هم مرسوم است. با اینهمه در مجموع مواد تشکیل دهنده این دسر قدیمی و سنتی صرفنظر از اسامی مختلف با کمی اضافه و کم کردن مواد تشکیل کنندهاش در مناطق مختلف ایران شبیه به هم است.
طرز تهیه یک کاسه کاچی زعفرانی مجلسی و سنتی با آرد سفید
مواد لازم
آرد سفید شیرینیپزی (آرد نان لوش یا آرد سنگک): 3 قاشق غذاخوری سر پُر
آب جوش: 3 لیوان
روغن حیوانی: سه قاشق غذاخوری (منظور روغن گاوی یا گوسفندی است، اگر بوی روغن گوسفندی را نمیپسندید از روغن گاوی استفاده کنید، اما روغن حیوانی را حذف نکنید چون به خصوص برای زنان زائو و افراد کم بنیه، یک روغن مقوی است)
نبات زعفرانی چوبی: 3 عدد
زنجبیل، دارچین و زردچوبه: ¼ قاشق چایخوری
زعفران ساییده شده: ¼ قاشق چایخوری
این مقدار مواد برای یک کاسه کاچی است، به تعداد کاسههایی که میخواهید کاچی درست کنید مواد را دو یا سه برابر کنید.
طرز تهیه
طرز تهیه کاچی زعفرانی مجلسی با آرد سفید علیرغم اسم پیچیدهاش بسیار ساده است. باید از یک ظرف تفلون یا هر ظرف دیگری که نچسب است استفاده کنید. بهتر است ته ظرفتان ضخیم باشد تا کاچی نسوزد و خوب مغزپخت شود. ابتدا 3 لیوان آب را به جوش بیاورید و سپس نبات کوبیده شده و زعفران ساییده شده را به آن اضافه کنید و هم بزنید. شربت را روی شعله گاز خیلی ملایم نگه دارید تا هم کمکم قوام پیدا کند و هم آب از جوش نیفتد.
در یک قابلمه دیگر روغن را بریزید و وقتی که روغن داغ شد آرد را کم کم اضافه کنید. یادتان باشد این میزان آرد برای یک کاسه از این دسر بعد از الک شدن آرد است. روی شعله ملایم گاز آرد و روغن را با حوصله و به آرامی تفت دهید تا رنگ آرد کرم مایل به قهوهای شود. اگر میخواهید رنگ این دسر روشنتر شود آرد را کمتر تفت بدهید. حالا زردچوبه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
در این مرحله باید ترکیب آب و نبات و زعفرون را به آرد تفت خورده اضافه کنید. آب را در دو مرحله اضافه کنید. و در حین اضافه کردن آب مدام ترکیب را هم بزنید تا آرد گوله نشود و لطیف و یکدست باقی بماند. حالا زنجبیل را اضافه کنید. درب قابلمه را بگذارید تا روی شعله ملایم گاز خوب بپزد و روغن بیندازد. دارچین را زمانی اضافه کنید که کاچی روغن انداخته باشد. در واقع دارچین را روی این دسر مقوی و خوشمزه بپاشید. اگر دوست دارید میتوانید کمی شکر هم روی آن بپاشید و با خلال پسته و بادام تزیین کنید.
طرز تهیه کاچی زعفرانی مجلسی با آرد گندم و ادویه مخصوص کاچی را اینجا بخوانید
-
چهارشنبه ۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۸:۴۷:۴۸
-
۴۴ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/291887/