آریا بانو

آخرين مطالب

با 10 دسر عربی ساده و خوشمزه آشنا شوید خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - روزیاتو / چیزی تا آغاز ماه رمضان 1399 باقی نمانده و ایرانیان از ششم اردیبهشت ماه به استقبال این ضیافت الهی می روند. رمضان، ماه پرستش و بخشایش خداوند است که غذاها و نوشیدنی های مخصوص خود در سراسر دنیا شناخته می شود. دسرهای خوشمزه عربی از جمله خوراکی هایی هستند که برای افطار به شدت توصیه می شوند. در ادامه این مطلب شما را با چند دسر عربی ساده و خوشمزه آشنا خواهیم کرد.
1- دسر عربی اُم علی

آریا بانو


اُم علی یا مادر علی نام یک پودینگ شیرین مصری است که به جرات می توان آن را در زمره خوشمزه ترین دسرهای این کشور قرار داد. تاریخچه این دسر عربی ساده و اقتصادی به زمان پادشاهی ایوبیان باز می گردد.
اُم علی همسر پادشاه مصر عزالدین آیبک بوده که این دسر خوشمزه را برای پادشاه طبخ می کرد و پادشاه نیز از خوردن آن بسیار لذت می برد. اما ظاهرا هووی ام علی یعنی شجر الدور که دل خوشی از این وابستگی نداشته دستور قتل اُم علی را صادر می کند و بعد به آشپزهای دربار دستور می دهد که این دستر را به مقدار زیاد بپزند و در سراسر مصر میان توزیع کنند. این دسر عربی ساده و خوشمزه از ترکیب خمیر هزارلایه، شیر، شکر، وانیل، کشمش، بادام، مغز پسته و نارگیل ساخته می شود.
2- دسر عربی بسبوسه

آریا بانو


بسبوسه در کشورهای مختلف با اسامی گوناگونی طبخ می شود؛ در ترکیه به آن ریوانی می گویند و در سوریه با نام نامورا شناخته می شود با این حال، این دسر عربی ساده و خوشمزه بیشتر در شرق خاورمیانه طبخ می شود.
بسبوسه یک کیک شیرین است که از آرد سمولینا تهیه می شود. این کیک در ادامه درون یک سیروپ شیرین غوطه ور می گردد که خود سیروپ نیز گاهی با استفاده از نارگیل یا گلاب طعم دهی شده است. بسبوسه را با انواع مغز، خامه یا به صورت ساده می خورند.
3- دسر عربی کونفه

آریا بانو


این دسر عربی شیرین، ترد و خامه ای که کنافه هم خوانده می شود بیشتر در مناطقی طبخ می گردد که قبلا تحت تصرف پادشاهی عثمانی بوده اند. کونفه در واقع نسخه خاورمیانه ای از چیز کیک است و از خمیر سمولینا و خمیر فیلو نودل مانند تهیه می شود و این خمیر نیز با پنیر سفید و نرم پر می گردد. کونفه بافتی ترد دارد و مانند بسیاری دسرهای عربی دیگر درون سیروپ شیرین غوطه ور می گردد. اخیرا مدل های تازه ای از این دسر عربی ساده همراه با انبه در خاورمیانه سرو می شود.
4- باقلوا

آریا بانو


تاریخچه باقلوا نیز مانند بسیاری از غذاهای خاورمیانه ای ظاهرا به دوره عثمانی بر می گردد با این حال این دسر عربی ساده و خوشمزه در کشورهایی مانند آلبانی، بلغارستان، یونان، آذربایجان، قاهره و گرجستان نیز طبخ می گردد.
باقلوا هم با چندین لایه از خمیر فیلو تهیه می شود که با مغزهای خرد شده و سیروپ شیرین یا عسل پر شده اند. باقلوا یک شیرینی تُرد محسوب می شود و در ابعاد مستطیلی یا لوزی های کوچک سرو می گردد.
5- ایش السریه

آریا بانو


دسر ایش السریه که معنای تحت الفظی آن می شود نان کاخ سلطنتی معمولا در مناسبت های خاصی طبخ و خورده می شود. منشاء این دسر عربی ساده و خوشمزه ناشناخته است اما برخی آن را لبنانی می دانند.
این دسر در واقع نوعی نان شیرین شده است که با سیروپ شیرین و خامه تزئین می شود و گاهی مغزهای خرد شده روی آن می ریزند.
6- لوکومانداس یا انگشتان زینب

آریا بانو


این دسر در واقع نوعی خمیر سرخ شده است که با عسل، پودر قند یا سیروپ شیرین سرو می گردد.
گفته شده که تاریخچه دسر لوکومانداس یا انگشت زینب به صد سال پیش بر می گردد؛ یعنی زمانی که زنی به نام زینب آن را تهیه کرد.
7- پودینگ برنج

آریا بانو


پودینگ برنج در بسیاری از کشورها طبخ می شود. گفته می شود دستور طبخ این غذا بیشتر در کتب پزشکی خاورمیانه آمده تا کتاب های آشپزی و هرجا حرف از تغذیه خوب و هضم مناسب غذا به میان آمده حتما اشاره ای هم به نام پودینگ برنج شده است. علاوه بر این در خاور میانه به تمامی افرادی که دچار بیماری های شکمی هستند توصیه می شود که پودینگ برنج را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
این دسر عربی ساده و خوشمزه از ترکیب برنج و شیر تهیه م شود و در واقع همان شیربرنج خودمان است. برای شیرین کردن آن از شکر استفاده می کنند و گاهی با انواع مغزها و دارچین روی آن را تزئین می کنند.
8- قطایف

آریا بانو


قطایف یک دسر عربی است که عموما در ماه مبارک رمضان طبخ و خورده می شود. گفته شده منشاء این دسر به دوران خلافت فاطمیان باز می گردد.
قطایف در اصل گلوله ای خمیری است که با پنیرهای بدون نمک و انواع مغز پر می شود و غالبا درون روغن غوطه ور سرخ می گردد با این حال در برخی فرهنگ ها این دسر را درون فر یا تنور می پزند. قطایف با عسل، سیروپ شیرین یا پودر قند سرو می گردد.
9- فطیر

آریا بانو


فطیر ( feteer maltout) که در ایران خودمان نیز به انواع و اقسام روش ها طبخ می شود نوعی دسر مربوط به دوران مصر باستان است که مصریان عادت داشتند آن را به خدایانشان تقدیم کنند. این دسر نیز از آن موقع به محبوبیت بالایی نزد مصریان و اهالی خاورمیانه دست پیدا کرده است.
فطیر به شکل سنتی اش درون یک تنور زمینی و به تعداد بالا پخته می شود. این نان شیرین را همراه با عسل، پنیر، مربا، شکر بسیاری گزینه های دیگر می خورند. فطیر همانطور که گفتیم انواع و اقسام زیادی دارد و با مواد و رویه های مختلفی تهیه می شود. امروزه فطیر را با انواع گوشت پخته شده یا افزودنی های شیرین نظیر کاستارد می خورند.
10- حلاوه الجبن

آریا بانو


حلاوه الجبن که معنای آن می شود شیرینی پنیز از جمله دسرهای محبوب لبنانی است. این دسر از لایه نازکی از خمیر فیلو ساخته شده که درون آن با پنیز و نوعی کرم سنگین مانند کاستارد پر شده است.
حلاوه الجبن با گلاب یا سیروپ شیرین طعم دهی می شود و غالبا با مغزها و خصوصا پسته تزئین می شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/290614/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کدام ویتامین باعث کاهش خطر ابتلا به نقرس میشود؟

اتلتیک بیلبائو ایران در انتظار رویایی با سپاهان

کلوپ: حالا فقط لغزش سیتی و آرسنال ما را قهرمان می کند

خوشحالی هواداران اینتر پس از کسب بیستمین قهرمانی در لیگ

کار بزرگ یاران حاج‌صفی با 3 گل طلایی

خلاصه بازی منچستریونایتد 4 - شفیلد یونایتد 2

اسبقیان: دخل و خرج دو باشگاه بر عهده مالکان آنهاست

تن هاخ: وحشت نکردیم، خیلی خونسرد بردیم

آقای کلوپ لیگ را در گودیسون پارک از دست دادی!

خنده های یورگن کلوپ پس از گل دوم اورتون به لیورپول

نایب رئیس بارسا تأیید کرد؛ ژاوی می‌ماند

سخت‌ترین بازیکنانی که مقابل خسرو قرار گرفتند

خلاصه بازی اورتون 2 - لیورپول 0

تمجید سایت فیفا از عملکرد متقدرانه شاگردان شمسایی

امیدوارم رانگنیک پیشنهاد بایرن را رد کند

گل دوم اورتون به لیورپول توسط دومنیک کالورت لوین در دقیقه 58

احساساتی شدن جان تری پس از پیام تبریک مورینیو به مناسبت ورود به تالار مشاهیر لیگ برتر

آخرین وضعیت بدهی‌های سرخابی‌ها به بانک شهر

چگونگی فرآیند واگذاری سرخابی‌ها از زبان احمدی

پاری‌سن‌ژرمن برد و در آستانه قهرمانی قرار گرفت

احمدی: تیمی خواهیم ساخت که در آسیا مدعی باشد

گل دوم منچستریونایتد توسط فرناندز از روی نقطه پنالتی در دقیقه 61

گل سوم منچستریونایتد توسط فرناندز در دقیقه 81

گل چهارم منچستریونایتد توسط هویلون در دقیقه 86

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

یوسفی: من هیچ دلخوری از آقای دبیر ندارم

عکس یادگاری دبیر با کودکان کشتی گیر

امیری: تبریک ویژه به هواداران 2 تیم به خاطر این اتفاق ارزشمند

دبیر: اختلاف با پیمان یوسفی؟ من کینه ای نیستم

مهارت بی‌نظیر دیگو مارادونا؛ پنج ضربه متوالی به تیرک و چیپ زدن به دروازه بان

تیم رویایی 11 نفره اندی کول از هم تیمی های سابقش در منچستریونایتد

19 سال پیش در چنین روزی؛ سوپرگل وین رونی به نیوکاسل

خوشحالی شدید هوادار آرسنال پس از دریافت پیراهن مارتین اودگارد

اتفاق خوب برای سپاهان قطعی شد

مدیر اینتر: قرارداد اینزاگی تمدید می‌شود

محافظت شیر مادر از توله‌ها در برابر گله گاومیش‌های عصبانی

چرا اجرام زحمت در ایستگاه فضایی بین المللی شناور می شوند؟

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

گفت و گوی خبرنگاران با امیررضا معصومی در حاشیه مراسم اختتامیه جشنواره قهرمان ایران

اهدای جایزه برترین فدراسیون سال به فدراسیون کشتی و علیرضا دبیر

صحبت های علی نادری سرمربی تیم ملی فوتبال ساحلی پس از انتخاب به عنوان برترین سرمربی سال 1402

تجلیل از حسین عبدی، سرمربی تیم ملی جوانان و شوخی های پیمان یوسفی

گل اول اورتون به لیورپول توسط جارد برنثویت در دقیقه 27

خطر از بغل گوش ستاره آرژانتینی گذشت

ستاره رئال در انتظار بایرن مونیخ پرستاره!

تاج و کافا قدرت‌ اول فوتسال آسیا

آخرین خبر در مورد حضور یحیی در تراکتور

رفتار عجیب از رییس فدراسیون کشتی؛ دبیر با پیمان یوسفی دست نداد!

ژاوی در بارسلونا می‌ماند