آریا بانو

آخرين مطالب

این داروها وزن شما را زیاد می‌کنند پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - گاهی دارو‌هایی که به طور متداول مصرف می‌کنید نقش مهمی در ابتلا به اضافه وزن و چاقی دارند. اضافه‌وزن یکی از عوارض جانبی بعضی دارو‌ها به‌حساب می‌آید. البته این موضوع دلیل نمیشود مصرف دارو‌ها را قطع کنید و سلامت‌تان را به خطر بیندازید.
خبرگزاری آنا: اضافه‌وزن یکی از عوارض جانبی بعضی دارو‌ها به‌حساب می‌آید. البته این موضوع دلیل نمیشود مصرف دارو‌ها را قطع کنید و سلامت‌تان را به خطر بیندازید.
چرا دارو‌ها باعث افزایش وزن می‌شوند؟
دارو‌ها اغلب به خودی خود باعث چاقی نمی‌شوند بلکه عوارض جانبی شان با اضافه وزن همراه هستند. برای مثال بعضی دارو‌ها اشتها را افزایش می‌دهند و باعث می‌شوند در مصرف غذا زیاده روی کنید. بعضی دیگر نیز بر روند جذب و ذخیره سازی گلوکز توسط بدن تاثیر می‌گذارند و از این طریق باعث تجمع چربی در بخش میانی بدن می‌شوند.
بعضی‌ها نیز با ایجاد تغییر در متابولیسم بدن، سرعت سوخت وساز کالری‌ها را کاهش می‌دهند. گروهی دیگر نیز باعث افزایش تنگی نفس و خواب آلودگی می‌شوند و به این ترتیب ورزش کردن را دشوار می‌کنند. بعضی دارو‌ها هم باعث احتباس آب در بدن می‌شوند که البته این نوع اضافه وزن به دلیل افزایش بافت چربی اتفاق نمی‌افتد و فقط حاصل از تجمع آب است، بنابراین چنین اضافه وزنی دائمی نیست و هر زمان که دوره مصرف دارو به اتمام برسد و بیماری زمینه‌ای برطرف شود، وزن تان هم به میزان قبل بازمی گردد.
1. قرص‌های دیابت
تعدادی از دارو‌های دیابت نوع دو باعث کاهش وزن و بعضی دیگر باعث افزایش وزن می‌شوند. دارو‌های حاوی سولفونیل اوره ازجمله دیابینیز، اینسولاز، گلیپیزاید، گلیبوراید، گلیمیپراید، کلرپروپامید و تولبوتامید باعث تحریک تولید و فعالیت انسولین می‌شوند. انسولین نیز کاهنده قندخون و افزایش دهنده اشتها است.
این دارو‌ها معمولا طی 3 تا 12 ماه اول درمان بیشتر از 5کیلوگرم اضافه وزن ایجاد می‌کنند. تیازولیدین دیون (پیوگلیتازون) نیز از دیگر دارو‌های دیابت است که می‌تواند باعث افزایش وزن شود. اما در مقابل، دارو‌هایی همچون متفورمین، اگزناتاید، سیتاگلیپتین، پراملینتاید و آکاربوز به کاهش وزن کمک می‌کنند یا اینکه بر وزن بی اثر هستند.
2. انسولین
انسولین‌هایی همچون لیسپرو، آسپارت و گلولیزین می‌توانند باعث افزایش وزن شوند، اما انسولین‌های طولانی اثر، تاثیر کمتری بر چاقی دارند. متاسفانه بسیاری از بیماران فکر می‌کنند که با تزریق انسولین می‌توانند هرقدر که می‌خواهند غذا بخورند؛ بنابراین بعضی آن‌ها در مدت 6 ماه تا 15کیلوگرم هم وزن اضافه می‌کنند! بعضی پزشکان هم برای کنترل قند خون بالای بیمار در ابتدای درمان، دوز بالایی از انسولین را تجویز می‌کنند و به همین دلیل فرد دچار علائم افت قندخون می‌شود، درنتیجه بیشتر از حد معمول مواد غذایی مصرف می‌کند و چاق می‌شود، درحالی که انسولین باید تدریجی تجویز شود.
3. دارو‌های هورمونی و استروژن
در دوران یائسگی میزان ترشح هورمون استروژن در بدن خانم‌ها کاهش پیدا میکند، به همین دلیل فرد دچار علائمی، چون گرگرفتگی و عرق کردن‌های شبانه میشود. برای رفع این وضعیت پزشک معمولا هورمون درمانی با استروژن را تجویز میکند، اما این روش خود باعث احتباس آب و افزایش وزن میشود، با افزایش وزن، متابولیسم هم کند‌تر میشود، بنابراین کسانی که تحت هورمون درمانی هستند باید برنامه غذایی خود را تغییر دهند و به‌طور منظم ورزش کنند.

آریا بانو


4. دارو‌های مخصوص تشنج و میگرن
آمی تریپتیلین نورتریپتیلین والپروئیک اسید‌ها این دارو‌ها برای درمان سردرد‌های میگرنی و تشنج بسیار مفید هستند، ولی روی هورمون‌های مربوط به گرسنگی نقش بسزایی دارند و اشتها را به شدت زیاد می‌کند و همچنین سوخت و ساز بدن را کم خواهند کرد
5. داروی ضد افسردگی
آن‌ها همه به طور یکسان عمل نمی‌کنند، اما چیزی که می‌توان از بابت آن نگران بود، میزان سروتونین است که می‌تواند در برخی موارد خطرناک باشد مانند Prozac. این دارو‌ها می‌توانند باعث چاقی و افزایش وزن شما شوند چرا که با استفاده از ان‌ها میزان انرژی شما کاهش می‌یابد.
با این وجود وقتی شما احساس گرسنگی می‌کنید، سعی به استفاده از کربوهیدرات‌ها و محصولات قندی می‌کنید و اگر استفاده از این دارو‌ها برای مدت زیادی طول بکشد ممکن است افزایش وزن بیش از حدی داشته باشید در نتیجه شما نیاز به اراده، تمرین و ورزش کردن دارید.

آریا بانو


6. دارو‌های ضد حساسیت
سیتریزین دیفن هیدرامین لوراتادین فکسوفنادین دارو‌های ضد حساسیت اگر بدون نسخه پزشک مصرف شود سبب اختلال در عملکرد هیستامین‌ها می‌شود و هیستامین ماده‌ای است که وجود آن در بدن ضروری است. اگر شما از دارو‌های آنتی هیستامینی استفاده کنید. هیستامین در بدن شما تولید نمی‌شود و همین امر سبب افزایش وزن خواهد شد.
7. دارو‌های کاهنده فشارخون
بتابلوکر‌ها مثل آتنولول، متوپرولول و پروپرانولول که برای درمان فشارخون بالا به کار می‌روند هم می‌توانند باعث افزایش وزن شوند. برای مثال افرادی که از آتنولول استفاده می‌کنند در ماه‌های اول مصرف به طور متوسط 5/2کیلوگرم به وزن شان اضافه می‌شود. درواقع این دارو‌ها سرعت سوزاندن کالری را کاهش داده و باعث خستگی و حس رخوت می‌شوند. افزایش مصرف موادغذایی فیبردار و کم کالری می‌تواند در تعدیل اثرات جانبی این دارو‌ها موثر باشد.

آریا بانو


8. دارو‌های ضد بارداری
این دارو‌ها باعث آزادسازی هورمون پروژسترون در بدن می‌شوند. پروژسترون منجر به افزایش اشتهامی شود. ضمنا دارو‌های ضدبارداری، باعث احتباس آب در بدن می‌شوند.
9. کورتیکوئید‌ها
این قرص‌ها یکی از قوی‌ترین قرص‌های ضد التهابی می‌باشند و اغلب برای بیماران مبتلا به روماتیسم، آسم و حتی افرادی سرطانی تجویز می‌شوند و همچنین می‌توانند باعث چاقی شما شوند. این عوارض جانبی منفی می‌توانند بسیار قابل توجه باشند. آن‌ها اشتها را افزایش می‌دهند؛ بنابراین اگر بیش از حد از این دارو‌ها استفاده نمایید کار سختی است که سموم ایجاد شده توسط این قرص‌ها را حذف کنید. به همین دلیل مهم است که مایعات را در رژیم خود قرار دهید؛ که در نتیجه می‌تواند باعث چاقی و افزایش وزن شما شوند.
10. دارو‌های قلبی
آسبوتولول آتنولول پروپرانولول متوپرولول این دارو‌ها ضربان قلب را آهسته می‌کنند و فشار خون را هم کاهش می‌دهند و همچنین از واکنش‌های ورزشی جلوگیری می‌کنند. مصرف این دارو‌ها سوخت و ساز بدن را به طور قابل توجهی پایین می‌آورند و احساس خستگی را در بدن زیاد می‌کند. به همین دلیل استفاده از این دارو‌ها با اضافه وزن همراه خواهد بود.

آریا بانو


نکته مهم
اگر فکر می‌کنید دارویی که استفاده می‌کنید که سبب چاقی می‌شود بدون راهنمایی گرفتن از پزشک متخصص به قطع کردن آن نپردازید. در یکسری از موارد شما می‌توانید داروی دیگری را مصرف کنید و حتی یک سری از دارو‌های جایگزین را برای لاغری استفاده کنید. اگر شما نتوانستید دارویی را جایگزین کنید حتماً از پزشک خود برای جبران اضافه وزن راهنمایی بگیرید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/290570/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود