بزرگنمايي:
آریا بانو - بانوی ایرانی / باسلوق از انواع شیرینی های خوشمزه و پرطرفدار هست و کدبانوهای عزیز می توانند این شیرینی خوشمزه را برای مهمانی ها و دورهمی های خانوادگی در خانه تهیه نمایند و پذیرایی با شکوهی را از مهمان های خود داشته باشند.
در این مطلب طرز تهیه دو باسلـوق خوشمزه، باسلوق زعفرانی و باسلوق گردویی را به شما همراهان گرامی آموزش خواهیم داد.
باسلوق زعفرانی:
مواد لازم:
پودر نشاسته: نیم پیمانه
آب سرد: دو پیمانه
کره: یک قاشق غذاخوری
زعفران ساییده شده: به مقدار لازم
شکر: یک پیمانه
گلاب: نصف پیمانه
پودر نارگیل یا بادام برای تزیین: به مقدار دلخواه
دستور تهیه:
1. زعفران را دم کنید.
2. در قابلمه مناسبی نشاسته را ریخته و مقداری آب بریزید و هم بزنید تا حل شود.
3. سپس ظرف را روی حرارت بگذارید تا خمیر یکنواختی حاصل شود.
4. سپس شکر را اضافه کرده و باز روی حرارت هم بزنید.
5. بعد از یکدست شدن خمیر، این بار زعفران و کره و گلاب را اضافه نمایید.
6. زمانی که مخلوط باسلوق به حد کافی غلیظ شد که از ظرف جدا شد، قابلمه را از روی حرارت برداریدتا کمی خنک شود.
7. در ظرفی جداگانه پودر نارگیل بریزید و با قاشق مقادیر کمی از مخلوط باسلوق را بردارید و در پودر نارگیل بغلتانید.
8. باسلـوق زعفرانی شما آماده است. نوش جان
…
باسلوق گردویی
مواد لازم:
نشاسته: 1 لیوان
شکر: 2 لیوان
آب: 1.5 لیوان
گلاب: نصف لیوان
گردو: به میزان لازم
پودر نارگیل: به میزان لازم
کره: 50 گرم
دستور تهیه:
1. در یک ظرف مناسب، آب و نشاسته را مخلوط کرده و بعد شکر را هم به آن افزوده و روی حرارت بگذارید.
2. مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و قوام یافته و سفت شود.
3. گلاب را هم اضافه کنید.
4. پس از چند جوش، از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود.
5. پودر نارگیل را روی سطحی صاف بریزید و مواد پخته شده را روی پودر نارگیل بریزید و پهن کنید.
6. گردوها را درسته یا نیمه روی مواد بگذارید و به آرامی آن را رول کنید.
7. بگذارید خنک شده و سپس آن را برش بزنید.
8. می توانید از مواد پخته شده به اندازه یک گردو برداشته و در دست باز کنید و گردو را میان آن گذاشته و دوباره آن را ببندید و به شکل توپک های گرد درست کرده و در پودر نارگیل بغلتانید.
9. باسلوق گردویی شما آماده است.