آریا بانو

آخرين مطالب

در روزهای قرنطینه این غذاها را نخورید پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - بهداشت نیوز / برای مصرف وعده های غذایی اصلی در ساعات مشخص برنامه ریزی کنید و مصرف سبزی خوردن و سالاد همراه غذا در منزل و بهمراه اعضای خانواده را فراموش نکنید.
مدتیست کرونا تمام زندگی بشر را تحت تاثیر قرار داده و دست آخر متخصصین به این نتیجه رسیده اند که علاوه بر رعایت نکات بهداشتی، خانه ماندن و قرنطینه خانگی بهترین روش برای قطع زنجیره انتقال ویروس مرموز کروناست. اما در این ایام دغدغه ای دیگر برای مردم مطرح شده و آن چاقی و اضافه وزن ناشی از خانه نشینی است!
دکتر مجید ولی زاده، فوق تخصص غدد و رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، این موضوع را مورد بررسی قرار دادند؛
سر خودتان را با این کارها گرم کنید تا کم تر بخورید!
او در ابتدا گفت: برای زمان فراغت خود درین روزها، آنقدر برنامه ریزی کنید تا مجبور نشوید به خوردن تنقلات فاقد ارزش غذایی کافی بعنوان فرار از بیکاری و رفع کلافگی روی بیاورید.
وی افزود: انجام دادن کارهای عقب افتاده،مطالعه،حل جدول،شطرنج و برنامه های سرگرمی ‌مثل تماشای تلویزیون، بازی های خانگی، مکالمه تلفنی با دوستان و اقوام، اموریست که همیشه آرزو داشتید اگر زمان داشتید به آن ها می پرداختید.
دکتر ولی زاده ورزش کردن را یک الی دو نوبت در شبانه روز، به مدت ده الی 15 دقیقه، مفید دانست و اظهار کرد: دویدن درجا معمولا مزاحمتی برای همسایه ها ایجاد نمی کند و در فضاهای کوچک هم قابل انجام است. همچنین ورزش های کششی معمولا احساس آمادگی بدنی را افزایش می دهند و نشاط آفرین هستند. البته دوش گرفتن پس از ورزش نیز در شرایط پر استرس کنونی آرامش بخش است.
مواد غذایی لاغر کننده و ضدچاقی!
این فوق تخصص غدد با اشاره به اینکه از خریدن و نگهداری تنقلات وسوسه انگیز پرکالری کارخانه ای در منزل،درین ایام بشدت پرهیزکنید، ادامه داد: انواع میوه، شیر بصورت خالص با کیک خانگی در مقدار کم یا ترکیب شیر با موادی مثل قهوه، نسکافه و کورن فلکس جهت کنترل اشتهای کاذب، آجیل در مقدار کم و بو داده شده و مخلوط ماست با غلاتی چون جوانه گندم ،سبوس جو دوسر و 7 غله برای جلوگیری از چاقی بسیار توصیه می شود.
همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بهداشت نیوز گفت: تا حد ممکن طوری مدیریت کنید تا خود و خانواده خواب کافی و زودهنگام در شب داشته باشید چون هیچ چیز به اندازی ریزه خواری در آخر شب ها نمی تواند به سلامتی شما و کنترل وزنتان لطمه بزند. بدین منظور از خواب روز بپرهیزید و صبح ها زودتر رختخواب را ترک کنید.
هیچ کدام از وعده های غذایی را حذف نکنید!
ولی زاده در ادامه با تأکید براینکه از مصرف صبحانه کامل و مفصل آن هم در اول وقت غافل نشوید، تصریح کرد: هیچ وعده غذایی را بخاطر بی برنامگی یا به هم خوردن نظم ساعتی حذف نکنید. از طرفی به بهانه ی ترس از آلودگی ویروسی ناشی از کرونا، از مصرف سبزیجات تازه چه بصورت پخته و یا نیم پز و حتی خام در صورت شست و شوی صحیح غافل نشوید .
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی به نکته مهم دیگری هم اشاره کرد: در این روزها استفاده ما از فضای مجازی یا تماشای تلویزیون و تلفن قطعا بیشتر از سایر اوقات است، لذا عادت خوردن در حین فعالیت های بالا را فراموش کنید! زیرا خوردن برای حس خوب و حال خوب ست و نه جهت همراهی کردن یک فیلم با خوردن تخمه و تنقلات و غیره.
سؤالاتی که قبل از خوردن باید از خود بپرسید!
وی گفت: این روزها بیشتر از همیشه از مایعاتی چون آب و دمنوش و لبنیات استفاده کنید البته مشروط به عدم مصرف شکلات و شیرینی در کنار آن ها. کشمش ،خرما و مویز بهترین گزینه پیشنهادی در کنار مایعات است.
دکتر مجید ولی زاده در آخر خاطرنشان کرد: هربار که به سمت یخچال یا کابینت حاوی خوراکی می روید چند سؤال از خود بپرسید: واقعا گرسنه ام؟،هوس دارم؟ حوصله ام سر رفته ؟ و یا هیچ دلیل خاصی برای این کار ندارم؟. به جز دو گزینه بالا یعنی گرسنگی و هوس ،هیچ دلیلی برای کار شما وجود ندارد. پس فورا، سرتان را با کار مورد علاقه دیگری مشغول کنید تا خوردن بی مورد را فراموش کنید.
در ادامه ی گزارش گفتگویی اختصاصی هم با دکتر پریسا ترابی یکی از اعضای تخصصی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام داده که در زیر می خوانید؛
خانه ماندن می تواند فرصتی برای ترک عادات غذایی نامناسب باشد
او اظهار داشت: روزهای ماندن در خانه برای پیشگیری از ابتلا و یا انتقال ویروس کرونا می تواند فرصت بسیار خوبی برای تقویت عادات تغذیه ای صحیح و ترک عادات غذایی نامناسب باشد. به این ترتیب می توان تهدید را تبدیل به فرصت کرد.
دکتر ترابی برخی تهدیدهایی که قبل از قرنطینه خانگی، احتمال اضافه وزن و چاقی را افزایش می داد را اینگونه بیان کرد: خرید مکرر فست فودها از رستوران ها، مصرف مکرر غذاهای آماده توسط کارمندان، دانشجویان یا حتی دانش آموزان و مصرف نکردن یا مصرف محدود میوه ها و سبزیجات در وعده های غذایی که خارج از منزل صرف می شد (ادارات، دانشگاه، مدرسه و سایر محیط های کاری).
وی در اینباره اضافه کرد: نداشتن وقت و فرصت کافی برای پرداختن به ورزش ، تهیه و پخت غذاهای تکراری که خانواده را متمایل به استفاده از غذاهای رستورانی و فست فود می کند و خرید و مصرف مکرر شیرینی ها و انواع شکلات، همه تهدید کننده سلامت قبل از دوران قرنطینه خانگی بوده اند.
عدم فعالیت بدنی در دوزان خانه نشینی و افزایش قند خون!
این عضو دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت بیان داشت: عدم تحرک کافی و ورزش نکردن، بهم خوردن خواب شبانه و بیدار ماندن طولانی مدت در طول شب، ریزه خواری و مصرف مکرر میان وعده های پرکالری همه و همه عوامل خطری هستند که می توانند زمینه ساز و یا تشدید کننده بیماری هایی چون دیابت، فشار خون و غیره شوند.
ترابی در ادامه به بهداشت نیوز گفت: ورزش در این ایام با کم کردن مقاومت بدن به انسولین و افزایش اثر انسولین در بدن باعث کاهش قند خون می شود. بنابراین نداشتن فعالیت بدنی در دوران خانه نشینی می تواند اثر منفی بر کنترل قند خون بیماران داشته باشد. همچنبن ورزش منظم در کاهش چربی خون خصوصأ تری گلیسیرید بسیار موثر بوده و کلسترول خوب(HDL) را نیز افزایش می دهد.
وی همچنین با بیان اینکه فعالیت بدنی منظم در منزل به همراه رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در کاهش وزن افراد چاق و جلوگیری از بروز مجدد چاقی دارد هم عنوان کرد: منظور از برنامه ورزشی منظم، حداقل پنج بار در هفته، هر بار حداقل سی دقیقه و یا سه بار در هفته هر بار به مدت 20 دقیقه فعالیت‌های هوازی می باشد.
این غذاها را در قرنطینه خانگی مصرف نکنید تا چاق نشوید
او توصیه ای جدی به بیماران مبتلا به بیماری های زمینه ای هم داشت: بنابراین بیماران مبتلا به فشار خون بالا، دیابت و چربی خون بالا، علاوه بر تداوم مصرف داروهای خود زیر نظر پزشک معالج، لازم است در دوران ماندن در خانه از رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی منظم برای حفظ سلامت خود پیروی کنند.
پریسا ترابی برای پیشگیری از چاقی و اضافه وزن چند پیشنهاد کاربردی برای همه ی افراد (چه سالم و چه بیمار)که به دلیل شیوع کرونا در خانه مانده اند، ذکر کرد: برای مصرف وعده های غذایی اصلی در ساعات مشخص برنامه ریزی کنید و مصرف سبزی خوردن و سالاد همراه غذا در منزل و بهمراه اعضای خانواده را فراموش نکنید.
وی افزود: انواع تنقلات را برای جلوگیری از ریزه خواری در دسترس خود قرار ندهید و تا جایی که امکان دارد مصرف غذاهای چرب و سرخ کرده را کاهش دهید. همچنین از مصرف نوشیدنی های گازدار و یا آب میوه های صنعتی پرهیز کنید و می توانید انواع شربت های کم شیرین خانگی یا انواع عرقیات را جایگزین کنید.
فعالیت های خانوادگی نشاط آور و سالم در ایام قرنطینه!
ترابی گفت: از مصرف نوشیدنی ها و خوردنی های محرک و برهم زنندۀ خواب مانند قهوه، نسکافه و شکلات تلخ در ساعات عصر و شب پرهیز کنید تا خواب منظم و خوبی داشته باشید.
عضو تخصصی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزات بهداشت چند توصیه خوب برای خانواده ها داشت: این روزها فرصت خوبی برای پخت و پز غذاهای متنوع و حتی ساده در منزل با همکاری اعضای خانواده است. حتی می توانید برای ورزش های متنوع بطور دسته جمعی همراه اعضای خانواده نیز برنامه ریزی کنید.
او فعالیت هایی چون گلکاری، کاشت دانه، انواع سبزی و صیفی در حیاط منزل، پشت بام یا گلدان های آپارتمانی را نیز بسیار مفید دانشت و در آخر به بهداشت نیوز گفت: این ایام فرصت خوبی برای گفتگوی بیشتر با اعضای خانواده و داشتن برنامه منظم برای مطالعه است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/287352/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود