آریا بانو

آخرين مطالب

پیش‌بینی زمان احتمالی برای پایان موج اول کرونا اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا گفت:فعلا اپیدمی بیماری رو به افزایش و ویروس در سطح بالا در حال چرخش است و در موج اپیدمی هستیم مرحله بعدی زمانی است که انتشار ویروس کمرنگ می شود
علی اکبر حق دوست روز شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، درباره زمان پایان اپیدمی گفت: بیماری کووید 19 و ویروس کرونا نه تنها تا آخر تابستان بلکه در تابستان های آینده نیز در کشور ما و دنیا خواهد بود اما در مورد موج اپیدمی که فعلا درگیر آن هستیم امیدواریم زودتر از پایان تابستان این موج را سپری کنیم و به مرحله بومی یا اندمیک این بیماری برسیم.
حق دوست افزود: فعلا اپیدمی بیماری رو به افزایش و ویروس در سطح بالا در حال چرخش است و در موج اپیدمی هستیم مرحله بعدی زمانی است که انتشار ویروس کمرنگ می شود مثل آتش که در مراحل اول زیاد گسترش پیدا می کند و همه چیز را می سوزاند و بعد آتش زیرخاکستر می شود این ویروس هم همین طور است و بعد از دوره اپیدمی حتما شاهد موارد ابتلا با شدت کمتر خواهیم بود البته درباره رفتار این ویروس در زمستان باید منتطر باشیم و هنوز نمی توان پیش بینی دقیقی در این باره داشت.
وی گفت: بیماری های زیادی هستند که در ایران اندمیک یا بومی شده اند مثل تب خونریزی دهنده کریمه کنگو که با اپیدمی آن مواجه نیستیم اما هر از گاهی در یک نقطه کشور مواردی از این بیماری دیده می شود اما در مورد کرونا انتطار داریم قبل از پایان تابستان به عبور از مرحله اپیدمی موج اول این بیماری برسیم.
بازگشایی مدارس زودهنگام نخواهد بود
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا در پاسخ به پرسشی درباره زمان پایان تعطیلی مدارس گفت: تعطیل مدارس، اداره ها و دانشگاهها اقدام جدی است که در خیلی کشوها به عنوان اقدام اولیه انجام می شود هر اقدامی که برخورد افراد را کم کند لازم است و این اقدام حداقل 30 درصد تماس های موثر در انتقال را کم می کند.
حق دوست گفت: با توجه به شرایط فعلی نمی توانیم زمان دقیقی برای بازگشایی مدارس و دانشگاهها اعلام کنیم زمانی می توانیم از بازگشایی مدارس و دانشگاهها صحبت کنیم که حداقل دو دوره 10 روزه کاهش آلودگی را سپری کرده باشیم البته این زمان در همه شهرها یکسان نیست و برخی شهرها زودتر به این نقطه می رسند.
وی افزود: در مورد دانشگاهها چون دانشجویان از شهرهای مختلف می آیند و مساله خوابگاه هم دارند شرایط باید سختگیرانه تر باشد. در مدارس نیز بچه های دبیرستانی شاید مسائل بهداشتی را بهتر از ابتدایی می توانند رعایت کنند بنابراین همه را یکسان نمی توانیم ببینیم البته به جو اجتماعی هم باید توجه داشته باشیم. اگر مردم و والدین مضطرب باشند حتی اگر مدارس باز شوند مشارکت مردم در مدارس کم خواهد بود بنابراین باید هر تصمیمی با اقناع و مشارکت مردم باید باشد اما از نظر علمی بازگشایی مدارس زودهنگام نخواهد بود.
انتقال کرونا از یک نفر به 3 نفر
حق دوست درباره بیماری زایی ویروس کرونا گفت: در مورد ویروس آنفوانزا یک نفر می تواند به طور متوسط 1.5 نفر را آلوده می کند اما ویروس کرونا به طور متوسط می تواند سه نفر را آلوده کند. با این حال در جاهایی که اپیدمی کرونا خیلی رشد کرد و در محیط های بسته مثل کشتی کشتی تفریحی که از چین به ژاپن می رفت یک نفر 18 نفر را آلوده کرد.
وی افزود: در محیط های بسته که قطعا در جامعه داریم مثل یک زندان، خانه سالمندان یا خوابگاه باشد این عدد انتقال آلودگی به دیگران می تواند خیلی بیشتر باشد انتقال به دمای هوا نیز مربوط است. انتقال ویروس به دیگران احتمالا در تابستان کمتر می شود بنابراین احتمالا در زمستان هر نفر این ویروس را به 2.5 نفر و در تابستان به 1.5 نفر منتقل می کند.
حق دوست درباره تاثیر سفرهای نوروزی بر اپیدمی کرونا گفت: اگر تماس ها افزایش پیدا یابد 10 تا 15روز بعد متوجه می شویم که موارد بیماری افزایش یافته است یا نه. اثرات سفرهای نوروزی را کم کم باید ببنییم البته همزمان مداخلات دیگری هم اتفاق افتاده است که در تحلیل ها باید مد نظر باشد.
وی افزود: صرف توجه به اعداد و آمار روزها کافی نیست. همزمان در این ایام کار غربالگری را در مراکز بهداشتی شروع کرده ایم و با سامانه های مختلف با مردم تماس گرفته می شود بنابراین موارد کنترل می شود. افزایش آمار نگران کننده نیست بلکه خوشحال کننده است زیرا نشان می دهد می توانیم موارد خفیف را سریعتر شناسایی و کنترل کنیم.
معاون وزیر بهداشت گفت: ویروس کرونا اکنون به همه کشورها و جزایر نفوذ کرده است و میزان شیوع آن به عوامل مختلفی از جمله مداخلات و شرایط آب و هوایی بستگی دارد مثلا رفتار این ویروس در نیکره شمالی با جنوبی فرق می کند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتقال این ویروس به حیوانات افزود: ویروس کرونا از حیوان به انسان منتقل شد اما اکنون میزبان اصلی انسان است اگر حیواناتی هم آلوده شوند میزبان فرعی خواهند بود.
وی گفت: انتقال در سگ دیده شده است اما در حیوانات خانگی دیگر دیده نشده است اگر در سگ دیده شود احتمال بیماری در سگ کمتر است و احتمال انتقال از سگ به انسان کمتر از انسان به انسان است.
حق دوست درباره استفاده از ماسک نیز گفت: ماسک اثر حمایتی و پیشگیری و اثر روانی دارد. از نظر علمی ضرورت ندارد همه همه جا در تمام شرایط ماسک بزنیم مگر اینکه اضطراب داشته باشیم. چون اپیدمی اضطراب و شایعات هم هست و باید رسانه ها کمک کنند این اپیدمی کنترل شود.
وی افزود: ماسک های موجود در بازار برای این است که بیماری از فرد آلوده منتقل نشود یا فرد سالم کمتر آلوده شود.این ماسک ها تاثیری در آلوده نشدن افراد سالم ندارند و اگر درمعرض الودگی باشیم قوی ترین ماسک ها هم باشد اگر کسی دست آلوده را به صورت بزند، آلوده می شود. مگر ماسک N90 که استانداردها را گذرانده باشند.
حق دوست ادامه داد: البته درباره آلوده نکردن افراد مبتلا ماسک ها خیلی می توانند نقش داشته باشند. اگر فردی آلوده باشد در هر میزان عطسه و سرفه های خفیف هم قطراتی خارج می شود که این ماسک ها درصد زیادی از آن را جذب می کنند البته اگر دفع ماسک های آلوده درست نباشد به شکل دیگری می توانند منشا آلودگی باشند. البته ماسک های نانویی قابل شست و شو هستند و در عمده آنها با شست و شو اثر آلودگی کم می شود.
فاصله گذاری فیزیکی نه اجتماعی
وی درباره طرح فاصله گذاری اجتماعی گفت: بهتر است نام آن را فاصله گذاری فیزیکی بگذاریم زیرا در این شرایط به فاصله گذاری اجتماعی نیاز نداریم و بلکه به همدلی و همبستگی اجتماعی نیاز داریم باید آموزش ها افزایش پیدا کند و مردم بدانند که ماندن در خانه آنها چقدر مهم است و اگر مجبور شدند از خانه بیرون بیایند در تاکسی، مترو یا حتی قدم زدن در پارک چه رفتاری باید داشته باشند یا حتی در خانه بدانند که باید صندلی جداگانه ای داشته باشند تا تماس فیزیکی به حداقل برسد.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مدیریت کرونا درباره تناقض صحبت ها در مدیریت کرونا گفت: جامعه ایران یک جامعه فهیم است. تلاش ما باید این باشد که فهم و شعور اجتماعی را بالا ببریم این اپیدمی یک پدیده و آزمایش جدید برای کل دنیا و نه فقط ایران بود و سیستم مدیریتی دنیا خوب نمره نگرفت و در دوره پساکرونا باید سیستم های مدیریتی دنیا را بازنگری کنیم.
وی گفت: مسئولان در آمریکای شمالی و حتی اروپا صحبت های خودشان را چند بار عوض کردند اختلاف نظرها در این مورد بسیار بالاست مثلا گفتمان هلند با اتریش بسیار متفاوت است با توجه به ابهامات، کشورها با مقتضیات خودشان تصمیم می گیرند اگر اختلاف نظر می بینید یا در طول زمان نظرات عوض می شود طبیعی است زیرا راهی برای گریز از آن نیست.
حق دوست افزود: بیماری جدی است همه مسئولان حوزه سلامت وغیر سلامت کشور اکنون متوجه شدن داستان کرونا با آنفلوانزا فرق دارد و بسیار جدی است ابزارهای واکسن و دارو و درمان را نداریم و تنها مسیر کنترل، تغییر رفتار و سبک زندگی است امدیدواریم در آینده دارو و واکسن هم داشته باشیم که بهتر کنترل کنیم.
تست کرونا به تنهایی فایده ندارد
وی درباره تاثیر تست کرونا در کنترل اپیدمی گفت: تست یکی از ابزارهای کنترل است به تنهایی معجزه آسا نیست اگر تست بگیریم اما قبل و بعد معلوم نباشد چه کاری انجام می دهیم فایده ندارد. ممکن است تست فردی مثبت شود ولی امکان ایزوله داخل منزل یا نقاهتگاه فراهم نباشد. در این صورت بود و نبود تست موثر نیست.
حق دوست افزود: تست کرونا هم مثبت و هم منفی کاذب دارد تست فعلی که مانده ژنتیکی ویروس را دنبال می کند ممکن است الان منفی باشد چند ساعت بعد مثبت باشد فردی ممکن است علایم بالینی داشته باشد اما با نمونه نامناسب جواب تست منفی شود حتی جواب مثبت به معنای این نیست که فرد آلوده کننده است زیرا ویروس در دوره های آخر بیماری ناقص الخلقه می شود کمتر آلوده می کند.
وی گفت: تست گران است. بالا بردن تعداد تست ها برای کنترل اپیدمی مهم نیست. اگر هم در کره جنوبی که تعداد تست ها 5 برابر ایران بود این بیماری کنترل شد به خاطر این بود که اقدامات کنترلی دیگر قبل و بعد از تست را به خوبی انجام دادند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/286465/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلایه‌های مهدی هاشمی‌نسب از میثاقی در نشست خبری

فردوسی‌پور: خوب شد جلوی بیانیه نویسی ها گرفته شد

ادموند بزیک: امتیاز هفته های پایانی خیلی مهم است

محمد خاکپور: علاقه‌ای ندارم در این فضا کار کنم

صحبت جالب آنچلوتی با پپ

نوروزی به نمایندگی از وزیر ورزش و جوانان از پیروانی عیادت کرد

بلینگام کاپیتان سابق یونایتد را شوکه کرد

گل اول افغانستان به ایران در رقابت های فوتسال

تیم ریکرو کشورمان فردا راهی چین می‌شود

10 گل برتر رویارویی‌های صنعت نفت و پرسپولیس

قلبی که برای پوست شیر می‌تَپد!

زندگی به کام است چون یار منی در خیالم

آره قرص هامو نخوردم قاطی کردم!

چیدمان میز ناهار دو نفره سروین بیات با منظره رویایی و آرام‌بخش/ چقدر خوش سلیقه اس

سیل و آبگرفتگی در 8 استان جنوبی کشور

بازداشت دختر 11 ساله ای که فروشنده لباس را به قتل رساند

اورژانس هوایی فرشته نجات خانم 72 ساله شد

کمک به دیگران

40 مکان مقدس و تاریخی در بقیع تخریب شد

آخرالزمان در دبی

افتخاری از پدافند هوایی ایران که تاکنون نشنیده‌اید!

گوناگون/ چرا برخی نعمت‌ها بر بنی‌اسرائیل حرام شد؟

بهترین روش نگهداری کاهو بدون تغییر رنگ

علت تنفس با دهان در شب

خداحافظ نبوغ!

زمین گرد است!

دقیقی: دنبال بازی سریع، روان و پرموقعیت برابر استقلال هستیم

گل اول ایران به افغانستان در بازی های فوتسال آسیایی

سیو تک دست دیدنی از دروازبان ایران

برتری خفیف ایران برابر افغانستان در نیمه اول

حمید استیلی: قهرمان از بین پرسپولیس ‌و استقلال است

هاشم بیک زاده: ترجیح دادم از کادرفنی استقلال جدا شوم

هاشمی نسب: قانون جدیدی وضع نشود صدر می‌مانیم

چهره ها/ عکس متفاوت از بازیگر «خانه به دوش» در مزار شهدا

تصویر قدیمی از ترلان پروانه در کنار آقای سوپراستار

روژان به «نون خ 5» برگشت

تخیلات ذهنی حبیب!

تغییر چهره «خرم سلطان» بعد از 12 سال در آلمان

ویدیو شاد و پرانرژی نفس بازغی دختر مستانه مهاجر یک روز بهاری زیبا که روزتان را می سازد

سلامت زنان؛ اگر مدام خسته هستید، این مورد را چک کنید

کُردی حرف زدن فرزاد فرزین در کنار خواننده معروف

رکورد بارش در سیستان‌وبلوچستان شکسته شد

رئیس سازمان سنجش: شبکه‌های زیرزمینی عده‌ای را اجیر می‌کنند تا سر جلسه آزمون غایب باشند‌

ثبت ویدیویی از حضور پلنگ برای نخستین بار در کوهسرخ خراسان رضوی

محافظت شجاعانه گورخر از فرزندش در برابر حمله شیر

تا به حال زبان مورچه خوار را دیده اید؟

Astypalaia جزیره کوچکی در یونان

ترسیدنِ گربه از یک جوجه

غذای خوشمزه با کلم بروکسل به روش سرآشپز شیرازی

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس