آریا بانو

آخرين مطالب

نگاهی به تاریخچه قرنطینه‌های مدرن در جهان گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - گجت نیوز / ویروس کرونا جهان را به یک قرنطینه ترسناک برده و در ایران نیز اکثر مردم در قرنطینه خانگی به سر می‌برند. در این مقاله نگاهی داریم به به تاریخچه قرنطینه و قرنطینه‌های مدرن در جهان.
قرنطینه یک وضعیت یا محل انزوا برای شخص یا حیوان بوده که ممکن است دچار بیماری‌های مسری شده باشند یا احتمال مبتلا شدن به این گونه بیماری‌ها برایشان وجود داشته باشد. قرنطینه شدن می‌تواند احتمال این که شخص یا حیوان به یک بیماری مسری مبتلا شود یا آن را انتقال دهد را کاهش دهد.
قرنطینه فقط برای بیماران نیست. در حقیقت افرادی که سالم به نظر می‌رسند، بدون این که بدانند، ممکن است ناقل بیماری باشند و آن را گسترش دهند؛ این مسئله باعث می‌شود مسافران یا حتی افرادی که سالم به نظر می‌رسند هم قرنطینه شوند.
برای مقابله با بیماری‌های همه‌گیر همانند COVID-19، باید افراد به صورت داوطلبانه قرنطینه خانگی را جدی بگیرند. با این که ممکن است بخش‌های دولتی تعطیل نباشند، اما تمام نکات بهداشتی را باید رعایت کنند. توجه به توصیه‌های بهداشتی و اعمال قرنطینه خانگی خود و خانواده، می‌توانید سرعت گسترش و انتقال بیماری را کاهش و قطع کنید. در صورتی که مردم به اندازه کافی در خانه بمانند و قرنطینه خانگی را جدی بگیرند، قطعا پزشکان می‌توانند وضعیت گسترش کرونا ویروس را کنترل کنند.
مفهوم قرار دادن یک فرد بیمار در انزوا یا همان قرنطینه، گذشته بسیار طولانی دارد. یکی از نخستین نمونه‌ها را می‌توان در کتاب Leviticus دانست که توصیه می‌کند افراد مبتلا به جذام را از افراد سالم، جدا کنید؛ این شواهد به خوبی نشان می‌دهد با این که افراد در زمان گذشته، هیچ اطلاعاتی درباره باکتری و ویروس‌ها نداشتند، اما قرنطینه را به عنوان یک راه‌حل مهم می‌دانستند.
بر اساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، احتمالا این اقدام از قرون وسطی پدید آمده است. در قرن 14، کشتی‌هایی که از مناطق مبتلا به طاعون به ونیز می‌رسیدند، باید 40 روز در فاصله دور و درون کشتی می‌ماندند. ایتالیایی‌ها به این دوره اصطلاحا Quaranta Giorni می‌گفتند که معنای همان 40 روز را داشت. قرنطینه 40 روزه چنان موثر بود که در طول 300 سال آینده اروپا به یک روش استاندارد برای جلوگیری از شیوع بیماری‌ها تبدیل شد.
یک ایستگاه مخصوص این اقدام در سال 1799 میلادی در ایالات متحده آمریکا و منطقه فیلادلفیا پس از همه‌گیر شدن تب زرد در سال 1793 میلادی، احداث شد؛ این بیماری باعث مرگ 5 هزار نفر شده بود. در دهه 1830 میلادی هم شهردار نیویورک برای محافظت از شهر در برابر وبا، دستور اجرای این اقدام را برای کلیه کشتی‌ها و وسایل نقلیه ورودی به شهر، صادر کرد؛ این قرنطینه چندان موثر نبود، زیرا بسیاری از مهاجران موفق شدند راه خود را برای ورود به شهر و دور زدن قرنطینه پیدا کنند.
در طول آنفولانزای اسپانیایی در سال 1918 (مرگبارترین بیماری همه‌گیر در تاریخ)، مقامات بهداشتی در ایالات متحده و اروپا پیشنهاد قرنطینه را مطرح کردند، زیرا می‌دانستند که این بیماری از طریق سرفه و عطسه گسترش پیدا خواهد کرد. پس از آن مراکز دولتی و کلیه مراکزی که تجمعات برگزار می‌شد، تعطیل شدند. توجه داشته باشید که این کنترل‌ها به صورت مستقیم به قدرت بخش‌های بهداشتی مربوط است.
ایالت ایلینویز و نیویورک، قرنطینه اجباری را برای همه بیماران صادر کردند، اما اجرای آن هم دشوار بود. اردوگاه‌های آموزش نظامی به طور کامل قرنطینه شده بود که قطعا اجرای آن، آسان است. در عین حال، انجمن بهداشت عمومی آمریکا هم توصیه کرد فقط بیمارانی که علائم شدید دارند باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و افراد دارای علائم خفیف، لازم است در خانه بمانند.
قرنطینه‌ها می‌توانند در به حداقل رساندن شیوع بیماری، موثر باشند، اما همیشه هم بهترین راه‌حل به حساب نمی‌آیند. سندرم حاد تنفسی (SARS) در سال 2003 میلادی منجر به قرنطینه بسیاری از کشور‌ها شد. به عنوان مثال، کانادا برای هر مورد تایید شده SARS، چیزی در حدود 100 نفر را قرنطینه می‌کرد. تورنتو فقط 250 مورد احتمالی داشت، اما 30 هزار نفر در بیمارستان‌ها یا خانه‌هایشان قرنطینه شدند؛ این آمار تقریبا مشابه آمار پکن بوده و این در حالی‌ست که در آن، 2500 مورد ابتلا به سارس وجود داشت.
اجرای قرنطینه در مقیاس وسیع، دشوار بوده و کار سختی است. در طول اپیدمی ابولا در لیبریا و سیرالئون در سال 2014 میلادی، کل محله‌ها قرنطینه شدند و به مردم گفته شد که اجازه خروج از منزل را ندارند. نا آرامی‌های به وجود آمده باعث شد این قرنطینه پس از سه روز، شکست بخورد.
پزشکان بدون مرز که به مبارزه با ابولا رفته بودند، اظهار داشتند:
این تجربه به ما نشان داد که قرنطینه نمی‌تواند در کنترل ابولا موثر باشد، زیرا مردم با روش‌هایی از خانه خارج می‌شدند و در نهایت اعتماد میان مردم و مسئولان بهداشتی را هدف قرار داده بود.
قانون خدمات بهداشت عمومی که در سال 1944 میلادی توسط کنگره آمریکا تصویب شد، به دولت فدرال اختیار داد تا در شرایط لزوم، بتواند قرنطینه را به تصویب برساند. مرکز ملی بیماری‌های عفونی در حال ظهور CDC، ایستگاه‌های قرنطینه‌ای را در 20 شهر و بنادر مهم دارد و مشغول فعالیت هستند که هدف مهم آن‌ها، جلوگیری از ورود عوامل بیماری‌زا از سایر کشور‌ها به ایالات متحده است. این مراکز یک لیست از بیماری‌های قابل قرنطینه را دارند که شامل مواردی همانند وبا، طاعون، آبله و سارس می‌شود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا دارای صلاحیت قانونی بوده تا در صورت نیاز، بتواند قرنطینه‌های اجباری را در سطح ایالتی، محلی و قبیله‌ای صادر کند. با این حال، آخرین باری که ایالات متحده آمریکا دستور این کار را در مقیاس بزرگ صادر کرد، در طول همه‌گیری آنفولانزای اسپانیایی بوده که در سال 1918 میلادی اتفاق افتاد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/285705/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیپ جذاب و متفاوت سلنا گومز در شهر نیویورک / جدیدترین استایل خیابانی خانم بازیگر برای فیلم جدیدش

عکس یادگاری طاها پسر علیرضا بیرانوند در کنار رونالدو / لایک جالب رونالدو برای پسر رقیبش

اجرای زیبای آهنگ ناصر عبداللهی توسط پسرش

دفترچه سوالات ریاضی و انسانی نوبت اول کنکور 1403 منتشر شد

قرنطینۀ مطلق برای طراحان سؤالات کنکور

پیش‌بینی هوای تابستان امسال

غرق شدن دو کودک در رودخانه ماشکید سراوان

فتوای جهاد او انگلیسی‌ها را از خاک ایران خارج کرد!

حمله دلفین‌ها به گله موتوماهیان

تولد عجیب‌ترین توله سگ دنیا که همه را حیرت‌زده کرد

ظهر بارانی در حرم مطهر رضوی

فرار خنده دار کروکودیل از رویارویی با سگ

دسر شکلاتی را خلاقانه بساز

پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم

اخاذی مرد شیاد با جلب اعتماد زنان پس از مرگ مادرشان

نشانه‌گیری اتفاقی اما بسیار دقیق فران تورس در پایان ال‌کلاسیکو

مطهری: تراکتور همیشه مدعی بوده

آزمون در ترکیب اصلی رُم برابر اودینزه

واکنش دین محمدی به قهرمان لیگ برتر امسال

واکنش رجب زاده به اتفاقات بازی با استقلال ملاثانی

مطهری: همه تیم‌ها را می‌شناسم

مطهری: در تراکتور باید کمتر حرف زد، بیشتر عمل کرد

اشکش: ای کاش نتایج داخل زمین رقم بخورد

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

هاشمی: نیم همت برای نوسازی تجهیزات فدراسیون‌ها درنظر گرفتیم

بررسی ابعاد مختلف سریال «جنگل آسفالت»

هفتمین «پاتوق فیلم کوتاه» برگزار می‌شود

وقتی که یک عطسه باعث بهمن می شود

ماجرای عکس تکان دهنده «آلن دلون» چه بود؟

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

درگذشت معصومه حائری عروس بزرگ امام خمینی و همسر سیدمصطفی خمینی+ عکس

عکس سه نفره سینا مهراد و برادرزاده هایش / خوش گذرانی پسران ساعد سهیلی با عموشان

سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی

بازگشایی گردنۀ برف‌گیر تته پس از 5 ماه

ماسه‌خواری؛ پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

حمله سریالی به جنگلبانان!

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ویدیویی بامزه و پربازدید از متهم اصلی کرونا

محصولاتی که ما مصرف می کنیم تو طبیعت به چه شکل بودند؟

کلیپی زیبا از شگفت انگیزترین آبشارهای جهان

باقالی پلو با مرغ شاندیزی‌

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

دین‌محمدی: حیف از تیم راه‌آهن که منحل شد

مطهری: این یک استارت دوباره است