آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه کله پاچه خوشمزه در منزل خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ستاره / مواد لازم برای تهیه کله پاچه در منزل
کله پاچه 1 دست
پیاز متوسط 5 عدد
نخود 100 گرم
زردچوبه 1.5 قاشق چایخوری
سیر 4 تا 5 حبه
فلفل سفید و پودر دارچین به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه کله پاچه
1. اولین مرحله اسموکت کردن (روسوز کردن) کله پاچه است. حتی اگر کله پاچه از نظر ظاهری تمیز به نظر برسد و موهای آن کاملا گرفته شده باشد باز هم مقداری موی ریز دارد که باید با سوزاندن از بین برود. از طرفی اسموکت کردن در طعم و مزه این غذا نقش زیادی دارد و باعث خوشمزه تر شدن آن می‌شود. برای این منظور می‌توانید از کپسول های فشار قوی کوچک استفاده کنید یا در صورت عدم دسترسی، کله پاچه را روی اجاق گاز اسموکت کنید به صورتی که پوست روی آن قهوه‌ای رنگ شود.
2. برای اینکه آبگوشت تمیز و شفافی داشته باشید پس از اسموکت کردن کله و پاچه ها، در یک قابلمه بزرگ که کله پاچه در آن جا شود آب بریزید و کله پاچه را در آن قرار دهید طوری که روی آن را کاملا آب بپوشاند.
3. اجازه دهید کله پاچه 5 دقیقه در آب بماند؛ پس از آن، آن را بخوبی با دست بشویید تا سیاهی آن گرفته شود. بهتر است آن را دو بار بشویید تا خوب تمیز شود.
4. کله را از کنار زبان از قسمت لپ با چاقو ببرید و از دو طرف بکشید تا نصف شود.
5. قسمت بینی را کامل ببرید، چاک راه کنار آن را بشکنید و تمیز بشوئید تا خونابه‌های آن کاملا شسته شود.
6. با یک مسواک یا برس زبر روی دندان‌ها و زبان بکشید تا تمیز شود.
7. در یک قابلمه بزرگ که کله پاچه در آن جا شود تا حدی آب بریزید که روی کله پاچه را آب بگیرد و اجازه دهید تا آب به جوش آید.
8. کله پاچه را در آب جوش قرار دهید و اجازه دهید تا چند دقیقه جوش بخورد. وقتی کله پاچه جوش خورد، روی آب آن کف جمع می‌شود، کف‌ها را از روی آب بر دارید.
9. پیازها را پوست گرفته، تمیز بشوئید و خرد کنید و سیرها را پوست بگیرید و ریز خرد کنید.
10. نخودها را 3 الی 4 ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
11. در یک ماهی تابه کمی روغن بریزید و پیاز و سیر و نخود خیس خورده را کمی تفت دهید. (نیازی نیست سرخ شوند فقط تفت بخورند.)
12. سپس زرد چوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا کمی تفت بخورد تا زردچوبه رنگ بیاندازد. این مرحله برای این است که با تفت دادن، زردچوبه خوشرنگ‌تر می‌شود.
13. پیاز، سیر، نخود و ادویه های تفت خورده را به قابلمه کله پاچه اضافه کنید.
14. حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا کله پاچه بپزد و در حین پخت چند بار کله را زیر و رو کنید تا همه قسمت‌های آن کاملا بپزد.
15. وقتی کله پاچه تقریبا پخته شد، نمک را اضافه کنید. زمان مناسب برای اضافه کردن نمک 1 ساعت قبل از تکمیل پخت است، زیرا اگر نمک را در همان ابتدا به قابلمه اضافه کنید، باعث دیر پز شدن کله پاچه می‌شود و اگر در پایان پخت اضافه شود نمک به خورد غذا نمی‌رود و بی‌مزه می‌شود.
16. تقریبا 4 الی 5 ساعت طول می‌کشد تا کله پاچه کاملا بپزد.
17. پس از اینکه کله پاچه کامل پخته شد، روغن روی آن را جدا کنید و در یک ماهی تابه بریزید، ماهی تابه را روی حرارت قرار داده، کمی دارچین به آن اضافه کنید و 2 الی 3 دقیقه صبر کنید تا دارچین در آن کاملا حل شود. از این سس آماده شده می‌توانید برای روی آبگوشت و روی کله پاچه استفاده کنید تا طعم بی‌نظیری به آن اضافه شود.
18. آبگوشت را در کاسه و کله پاچه را در ظرفی مناسب بکشید و مقداری از سس را روی آن بریزید.
نکات تکمیلی طبخ کله پاچه
کله پاچه را می‌توانید به همان شکل کامل در ظرف بکشید یا گوشت آن را جدا کنید و در ظرف بکشید.
استفاده از نخود برای تهیه کله پاچه اختیاری است؛ ولی توصیه می‌شود که از نخود برای تهیه این غذای خوشمزه استفاده کنید؛ زیرا استفاده از نخود باعث می‌شود تا آبگوشت آن خوشمزه‌تر شود. علاوه بر این استفاده از نخود بوی کله پاچه را از بین می‌برد. از این رو این را به عنوان راز خوشمزه شدن کله پاچه می‌دانند.
در صورت تمایل می‌توانید لیمو عمانی را نیز در آخر پخت به آن اضافه کنید.
در خرید کله دقت کنید که تازه باشد و کله بز یا میش نباشد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

آماری از دانش آموزانی که به آموزش های تلویزیونی و اینترنتی دسترسی ندارند

سوالاتی که شخصیت درونیتان را در 10 دقیقه لو می‌دهد!

پیشنهادی برای پخت ماهی

چگونه روحیه افراد مسن را در روزهای کرونایی تقویت کنیم؟

احمدرضا درویش به سوگ نشست

تجربیات یک نجات‌یافته از کرونا

تفال/ ما شبی دست برآریم و دعایی بکنیم

تقویم تاریخ/ کشف کودتای عناصر ضد انقلاب برای براندازی

صبح بهاری تون بخیر و شادی

سینمای آخرالزمان غرب با حقیقت فاصله دارد

طرز تهیه‌ی شلکینه؛ نان محلی کردستان

نان خامه ای کره ای با عطر و طعم سیر برای صبحانه

عادت‌های نادرست در وعده صبحانه که باعث چاقی می‌شوند

کرونا و ضدعفونی کردن اسباب بازی کودکان کرونا و ضدعفونی کردن اسباب بازی کودکان

در دوران کرونا نکات مهم درباره رابطه زناشویی در دوران کرونا

طرز تهیه گوش‌فیل؛ فقط کافی است یک‌بار درست کنید!

طرز تهیه خورشت کرفس تبریزی؛ طعمی که فراموش‌تان نمی‌شود

زالی: 75 درصد ترددهای مردم برای تأمین مایحتاج روزانه است

روایت صندوق بین‌المللی پول از آسیب‌های اقتصادی کرونا

رهبر انقلاب نیمه شعبان درباره چه موضوعاتی با مردم سخن گفتند؟

چگونه تاب و تحمل خود را در زمان بحران ارتقا دهیم؟

چگون تاب و تحمل خود را در زمان بحران ارتقا دهیم؟

مصرف‌کنندگان «سیگار»، «ماری‌جوانا» و «تریاک» بیشتر در معرض ابتلا به «کرونا»

غذای متولدین هر ماه و نقاط ضعف سلامتی هریک از متولدین بروج فلکی

اطلاعیه‌ وزارت رفاه در خصوص «ثبت‌نام وام یک میلیون تومانی»

تصاویری از رانش کوه در جاده ماسوله

روایت سردار حاجی زاده از عملیات انتقام خون شهید صیاد شیرازی از منافقین

پیش‌بینی بارش‌های سیل‌آسا در 20 استان کشور

ضدعفونی اماکن به معنای حذف ویروس نیست

دلیل افزایش تعداد مراجعان به مراکز درمانی به خاطر کرونا

تلاوت دلنشین سوره انفطار با صدای استاد عبدالباسط

آرزوی شهید چراغچی

مجموعه‌ای از زیباترین میوه آرایی‌ها

چهره ها/ تبلیغ کتاب به سبک بهاره افشاری

نگاهی به مسیر جذب مخاطب سریال ستایش

چهره ها/ عکسی قدیمی از محمدرضا گلزار

رابرت دنیرو ایفاگر بیشترین نقش شرور در تاریخ سینما

اطلاعیه آموزش و پرورش؛ «شاد» به بهره‌برداری رسید

سرود اصحاب المهدی شباب با صدای مهدی رسولی

تلاوت دلنشین سوره انفطار صدای استاد عبدالباسط

یک نفر مانده از این قوم شعرخوانی زیبای حمید رضا برقعى

از شما/نون خامه ای های من برای اولین بار

از شما/نهار امرزو ما پیتزای مخصوص

نان بربری خانگی را بدون استرس نوش جان کنید

مجموعه ای زیباترین میوه آرایی ها

معرفی روغن های گیاهی مخصوص برای زیبایی هر چه بیشتر چهره

اسباب بازی کم هزینه برای سرگرمی در روزهای قرنطینه

سعید حدادیان: ما نباید عادل فردوسی‌پور و محسن تنابنده را از دست بدهیم

چهره ها/ تیپ خسته مارال فرجاد و دوستان

زمان پخش برنامه دورهمی مشخص شد