آریا بانو

آخرين مطالب

جلوگیری از کپک زدن و ترش شدن مربا اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ستاره / برای تهیه مربا از میوه‌های آبدار یا میوه‌های غیر آبدار استفاده می‌شود. میوه‌های آبدار مانند توت فرنگی، آلبالو، هلو، زرد آلو و ... میوه‌هایی با درصد آب بالا بوده و برای تهیه مربا از آن‌ها، نیازی به پخت میوه قبل از مرحله شربت نیست، بلکه میوه داخل آب و شکر پخته شده و در فاصله قوام آمدن شربت، تبدیل به مربا می‌شود. مربای تهیه شده با میوه‌های آبدار، بیشتر در معرض کپک زدن و ترش شدن قرار می‌گیرد. حال راه‌های جلوگیری از کپک زدن و ترش شدن مربا چیست؟
جلوگیری از کپک زدن و ترش شدن مربا
میوه‌های آبدار، هنگام جوشیدن در شربت، باید فرصت پس دادن آب خود به شربت و جذب شربت را داشته باشند، در غیر این صورت، پس از برداشتن مربا از روی حرارت، میوه آب درون خود را به شربت پس داده و باعث شل شدن مربا می‌شود که اگر در جای گرم، قرار گیرد کپک خواهد زد؛ بنابراین برای جلوگیری از کپک زدن و ترش شدن مربا، زمان قوام آمدن شربت را پس از اضافه کردن میوه رعایت کرده و حداقل 12 ساعت بعد از پخته شدن مربا، شربت مربا را تست کنید.
علائم مربای قوام نیامده
رقیق شدن شربت پس از چند روز
منجمد شدن شربت مربا در فریزر: شربت قوام آمده به هیچ عنوان در فریزر منجمد نمی‌شود و اگر منجمد شد، نشانه قوام نیامدن شربت مرباست.
تست قوام آمدن شربت مربا
یکی دو قطره از شربت سرد شده مربا روی مقداری آرد یا دستمال کاغذی بریزید، اگر شربت قوام آمده باشد، جذب آرد یا دستمال کاغذی نمی‌شود و مثل حباب تا چند لحظه روی آن می‌ماند.
مقدار کمی از شربت را در یک نعلبکی بریزید و پس از سرد شدن با انگشت روی آن را فشار دهید، ایجاد حالت چروکیدگی بر روی شربت، نشان دهنده قوام آمدن شربت است.
شربت مربای قوام آمده پس از سرد شدن، به سختی از قاشق می‌ریزد و روان نیست. برای تست قوام، یک قاشق غذاخوری از شربت مربا را برداشته و به مدت 10 دقیقه در دمای محیط قرار دهید تا خنک شود، اگر شربت به حالت کاملا کشدار از قاشق ریخته شود، قوام آمده، اما اگر به صورت قطره قطره ریخته شود، هنوز قوام نیامده و باید مجددا جوشانده شود تا به غلظت مناسب برسد.
با مربای قوام نیامده چه کنیم؟
در صورت شل بودن شربت، میوه را جدا کرده، شربت را بجوشانید تا قوام آید و پس از سرد شدن شربت، مجددا آن را با میوه مخلوط کنید.
با مربای کپک زده چه کنیم؟
کپک نوعی قارچ است که با تولید هاگ‌های ریز حاوی ماده محرک و آلرژی زا می‌تواند باعث آزار چشم، بینی، گلو و ایجاد سرفه، خس خس سینه و واکنش‌های آلرژی زا شود. این نوع قارچ، علائم آسم را تشدید کرده و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند با قرار گرفتن در معرض آن، خطر بروز عفونت سیستم ایمنی آنان افزایش می‌یابد. اما اگر مربا کپک زده باشد:
در صورتی که کپک سطحی است، یک لایه بیشتر از روی آن برداشته و بقیه مربا را دوباره بپزید.
اگر میزان کپک مربا زیاد و عمیق بود، همه مربا را دور بریزید.
نکاتی برای جلوگیری از کپک زدن و ترش شدن مربا
برای جلوگیری از کپک زدن و ترش شدن مربا بهتر است میوه مورد استفاده برای تهیه مربا بدون لک و کرم زدگی باشد و از میوه‌های تازه چیده شده استفاده گردد.
بهتر است مربا 24 ساعت در دمای محیط بماند و سپس تست قوام آمدن شربت آن انجام شود.
زمان نگهداری مربای تهیه شده با میوه‌های آبدار، کوتاه‌تر از میوه‌های غیر آبدار بوده و بهتر است بیشتر از شش ماه نگهداری نشود.
برای نگهداری مربای میوه‌های آبدار از محلی خنک مانند یخچال استفاده کنید.
برای جلوگیری از کپک زدن و ترش شدن مربای تهیه شده با میوه‌های آبدار، به آن بیش از حد جوهر لیمو اضافه نکنید؛ بنابراین در مربای تهیه شده با میوه‌هایی که ترش نیستند، طبق دستور هر مربا، جوهر لیمو یا آب لیموترش اضافه کنید.
پس از آماده شدن مربا، حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید به طور کامل خنک شود، سپس آن را در شیشه یا ظرف درب دار با دهانه گشاد ریخته و در محلی خنک نگهداری کنید.
برای نگهداری مربا باید میوه‌ها کاملا داخل شربت قرار گیرند طوریکه شربت، روی میوه را بپوشاند؛ بنابراین در صورت کم بودن شربت، مقداری شربت آماده کنید و روی میوه‌ها بریزید.
بهتر است برای تهیه مربا از قاشق چوبی استفاده کنید.
قرار دادن کاغذ روغنی بر روی سطح مربا از نفوذ هوا به سطح آن جلوگیری کرده و مانع کپک زدن و ترش شدن مربا می‌شود.
روش دیگر برای جلوگیری از کپک زدن و ترش شدن مربا، استرلیزه کردن ظرف مورد استفاده برای نگهداری مرباست. برای استرلیزه کردن این ظروف:
ابتدا ظرف‌ها را تمیز شسته و آب بکشید، سپس آن‌ها را کاملا خشک کنید.
ظروف را درون یک فر سرد بچینید و درجه فر را روی 250 درجه تنظیم کنید.
فر را روشن کرده و اجازه دهید ظروف به مدت 10 دقیقه درون فر بمانند.
سپس فر را خاموش کرده و در موقع لزوم، ظروف را مورد استفاده قرار دهید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/284881/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آلگری: می‌خواستم خودم را هم تعویض کنم!

رزرو بلیت پاریس برای 4 کشتی‌گیر و ابهام در 57 و 86 کیلو

یوونتوس به زحمت از شکست گریخت

گلزنی منتظرمحمد مقابل تیم ملی امید تاجیکستان

کارشناسی داوری گل گهر - استقلال خوزستان

کارشناسی داوری نساجی - تراکتور

صحبت های سیدعلی میرغفاری رئیس صدور مجوز حرفه ای استقلال

عذرخواهی کاپیتان استقلال بخاطر 10 دقیقه پایانی

کارشناسی داوری فولاد - مس رفسنجان

کارشناسی داوری دیدار استقلال - شمس آذر

حمله هواداران عصبانی تراکتور به مینی ون حامل بازیکنان در فرودگاه تبریز

چرا جیمی کرگر به پیروزی و صعود بایرن مونیخ مقابل آرسنال باور داشت؟

کارشناسی داوری مس رفسنجان - پیکان

کارشناسی داوری شمس آذر - فولاد

کارشناسی داوری استقلال خوزستان - صنعت نفت

پلی به گذشته؛ برتری 2-1 بایرن مونیخ مقابل منچستریونایتد

بخش‌هایی از داوری گلاره ناظمی در اولین قضاوت خود به عنوان داور اول در جام ملت های فوتسال آسیا

گل زیبای دوشان ولاهوویچ به کالیاری از روی ضربه آزاد

کارشناسی داوری سپاهان - ذوب آهن

کارشناسی داوری پیکان - هوادار

پیشنهاد رسمی امیر قلعه نویی و فدراسیون فوتبال به دست افشین قطبی رسید

کارشناسی داوری صنعت نفت - پرسپولیس

ماجرای مرد کوری که 60 سال پیش با شکنجه 2 کودک را برای گدایی اجاره کرد!

پیرترین فرد زنده جهان کیست؟

وداع با اطلس؛ ربات انسان‌نمای بوستون داینامیکس بازنشسته می‌شود

دل ز جان برگیر و در بر گیر یار مهربان

نصیرزاده: با مجیدی، گل محمدی مذاکره داشتیم

نصیرزاده: تمام لیست خمس با نظر خودش جذب کردیم

پیروانی: یک بار هم علیه داوری حرف نزدم

وضعیت خروجی ورزشگاه وطنی

هاشمی نسب: درباره ناعدالتی ها حرف نمیزنم

کایل واکر: جود بلینگام یک هافبک کامل است

بادامکی: فشار مجازی استقلال بی سابقه بوده است

بیرانوند فردا گچ دستش را باز می کند

معاون پرسپولیس: اعلام کردند VAR منتفی شد

علت توقف مذاکره تراکتور با بردیف از زبان نصیرزاده

آخرین خبر از واگذاری مالکیت باشگاه پرسپولیس

عمو کاووس: مرگ حقه، میکروب بهانه است

گناه مخاطب چی بود فرشته؟

‎«گریه لیلی»؛ شاهکار تکنوازی ویولن استاد اسدالله ملک

سرعت وقوع فرونشست چقدر است؟

خیلی شانس آورد از یک تصادف مرگبار نجات پیدا کرد!

عکس های کاملا به موقع

دلیل احساس درد در مفاصل انگشت ها چیست؟

اشتباهات ساده‌ای که آشپزخانه را شلوغ و نامرتب می‌کند

نسخه جدید ربات انسان‌نما اطلس با قابلیت‌های هوش مصنوعی معرفی شد

صحبت های شنیدنی دکتر الهی قمشه ای

دقیقی: می‌توانستیم مساوی کنیم، حیف شد

جعفری: بازی کردن با فولاد در اهواز همیشه سخت است

قربانعلی‌پور: مطمئنا لیگ برای تیم ملی رصد می‌شود