آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه‌ی نان لواش خانگی؛ نگران کرونا هستید، بخوانید خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - تهیه نان در این روز‌های شیوع ویروش کرونا کووید 19 یکی از دغدغه‌های خانواده‌های ایرانی است. حالا دیگر در شهر‌هایی مثل قم، تهران، اصفهان، کاشان، گیلان، شهر‌های استان مازندران، قزوین و شهر‌های دیگر ایران ویروس کرونا تبدیل به یک اپیدمی شده و برای بسیاری از افراد بیرون آمدن از خانه برای خرید نان و از سوی دیگر رعایت مسائل بهداشتی برای تهیه نان یک نگرانی جمعی است.
مجله افق‌کوروش: تهیه نان در این روز‌های شیوع ویروش کرونا کووید 19 یکی از دغدغه‌های خانواده‌های ایرانی است. حالا دیگر در شهر‌هایی مثل قم، تهران، اصفهان، کاشان، گیلان، شهر‌های استان مازندران، قزوین و شهر‌های دیگر ایران ویروس کرونا تبدیل به یک اپیدمی شده و برای بسیاری از افراد بیرون آمدن از خانه برای خرید نان و از سوی دیگر رعایت مسائل بهداشتی برای تهیه نان یک نگرانی جمعی است. طرز تهیه نان لواش خانگی را در این مطلب بخوانید.
مواد لازم
آرد گندم: 1 لیوان فرانسوی دسته‌دار (لیوان فرانسوی دسته‌دار برای آشپزی و شیرینی‌پزی یک پیمانه استاندارد است) آرد سفید: 1 لیوان فرانسوی دسته‌دار نمک: 1 قاشق چایخوری سرصاف مایه خمیر: 1 قاشق غذاخوری شکر: 1 قاشق مرباخوری آب ولرم: ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار برای عمل آمدن خمیر مایه آب ولرم برای خمیر: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار (مقدار آب ممکن است کمی بیشتر یا کمتر باشد، بستگی به نوع آرد شما دارد، آب را تا جایی اضافه کنید که آرد تبدیل به خمیر شود)

آریا بانو


آریا بانو


طرز تهیه
طرز تهیه نان لواش در منزل برای صبحانه همیشه لطف خودش را دارد. حالا که این روز‌ها تهیه نان کمی سخت شده بد نیست برای روز‌های مبادا طرز تهیه خمیر نان لواش نانوایی را در خانه بلد باشید و چند بار مراحل پخت نان را امتحان کنید تا در پخت نان هم حرفه‌ای شوید. برای درست کردن خمیر نان لواش ابتدا خمیر مایه، شکر و ¼ لیوان آب ولرم را با هم مخلوط کنید. آب حتما باید ولرم (نه سرد و نه گرم) باشد تا خمیر مایه عمل بیاید. خمیر مایه هم باید تازه و سالم باشد تا حسابی پف کند و حجیم شود. برای عمل آمدن خمیر مایه درب ظرف را بپوشانید و 10 دقیقه صبر کنید.
در این فاصله آرد گندم و آرد سفید را چند بار الک و با هم مخلوط کنید. نمک را اضافه کنید و آرد‌ها را هم بزنید تا حسابی مزه‌دار شوند. خمیر مایه عمل آمده را هم اضافه کنید. سپس کم کم آب را اضافه کنید تا مرتب با دست هم بزنید و ورز بدهید تا خمیر درست شود. روی سطح کارتان آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید و ورز بدهید. با ورز دادن چسبندگی خمیر را بگیرید در این صورت نیاز نیست دیگر آرد اضافه کنید، چون نان سفت می‌شود. 10 دقیقه زمان برای ورز دادن خمیر کافی است.
مراحل درست کردن خمیر
خمیر را در یک کاسه بگذارید و روی ظرف سلفون بکشید تا خمیر برسد و عمل بیاید. بهتر است خمیر یک ساعت به همین صورت در دمای محیط استراحت کند. به این ترتیب حجم خمیر دو برابر می‌شود. بعد از یک ساعت دوباره خمیر را روی سطح کار بگذارید و ورز بدهید. پف خمیر را بگیرید و چانه خمیر درست کنید. یک بار دیگر باید به خمیر و این بار در حالت چانه استراحت بدهید. استراحت خمیر برای داشتن یک نان نرم و ترد بسیار اهمیت دارد. در این مرحله باید به چانه‌های خمیر 30 دقیقه استراحت بدهید.
دوباره روی سطح کارتان مقداری آرد بپاشید و با وردنه خمیر را باز کنید. خمیر نان لواش باید نازک و یکدست باشد. خمیر را چند بار روی دست جا به جا کنید تا کش بیاید و نازک‌تر شود. روی بالشتک خمیر را بگذارید و خمیر را تا لبه‌های آن بکشید. برای درست کردن نان لواش باید ساج داشته باشید، اما اگر ساج ندارید از پشت یک سینی یا پشت یک ماهیتابه استفاده کنید. ساج یا سینی روحی را روی شعله گاز بگذارید تا حسابی داغ شود. شعله گاز را متوسط کنید و خمیر باز شده را روی ساج یا سینی بگذارید. وقتی یک طرف نان پخت با احتیاط آن را بردارید تا طرف دیگر نان هم بپزد. وقتی نان پخت آن را لای پارچه یا سفره بگذارید تا خشک نشود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/284215/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آهنگ بی نظیر The magus اثری از یانی

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

ماکارونی رو فقط با این دستور ویژه بپزید

یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

برای مادربزرگتان سجاده جیبی بدوزید

ساخت گلدانی خوش آب و رنگ به شکل توت فرنگی

زومی حیرت آور درون صورت فلکی اوریون

زیبایی شناسی معشوق در شعر فارسی

جنجال در لیگ کنفرانس؛ مربیان معروف درگیر شدند

نصرتی: دوست داریم سهمیه آسیا بگیریم

تحریم نشست خبری اوسمار ویرا توسط خبرنگاران

نجات مهم در کامبک بزرگ آبی‌ها

گل مارادونایی لیونل مسی به ختافه

ژوزه مورینیو: من محمد صلاح را برای چلسی خریدم!

نظر تیری آنری در مورد انتقادات ژاوی از داور دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

حیرت زدگی تیری آنری از تکل کانسلو روی دمبله در دیدار بارسلونا و پاری سن ژرمن

گل اول لیورپول به آتالانتا توسط محمد صلاح

گل اول آاس رم به میلان توسط مانچینی

پشت پرده فروش 1200 میلیارد تومانی سینمای ایران!

فصل جدید «زخم کاری» چه زمانی پخش می شود؟

علاقه شدید «لیلا حاتمی» به سبک فیلمسازی پدرش

معرفی 5 فیلم هندی برتر 2024

اجرای خصوصی تصنیف «جام مدهوشی» از علی اصغر شاه زیدی

سقوط کامیون نفت‌کش در آب‌نمای کنخ مسیر بندر خمیر

وزیر ارتباطات: تا پایان سال 50 درصد به سرعت اینترنت افزوده می شود

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: رتبه‌بندی 100 هزار معلم اصلاح شد

گیر افتادن گربه‌ای در سیل دبی

نماهنگ حماسی «الله اکبر» با صدای محمود کریمی

اوضاع فرودگاه کیش و دبی یک روز پس از باراش شدید باران

نماهنگ «تنبیه متجاوز»

املت قارچ ایرانی را مثل کافه ها بپزید

اقدامات لازم در زمان افت قند خون بیماران دیابتی

با بزرگترین ستاره شناخته شده آشنا شوید

همدلی های دلنشین دکتر شکوری

پورموسوی: ریسک کردیم و جواب گرفتیم

معرفی دفاع راست ایده‌آل؛ یاشوا کیمیش

توخل به پپ رسید؛ هدف بعدی مورینیو است

مربی موفق ایرانی در لیگ عراق لژیونر شد

احتمال محرومیت هواداران بایرن در بازی با رئال

پنالتی و گل اول پرسپولیس مقابل صنعت نفت درست بود؟

اوسمار: نتیجه 3 بر صفر عالی است؛ کارمان را انجام دادیم

اوزونیدیس: حریف‌مان فقط یک شوت و یک موقعیت داشت

پایان کار نمایندگان ایران در تفنگ 50 متر سه وضعیت

جنجال در آبادان؛ نمی‌خواهیم اوسمار حرف بزند

«کارخانه هیولاها» در ایران روی صحنه رفت

جادوی بهاره، کار عمو نوروزه!

تارانتینو نظرش عوض شد؛ «منتقد سینما» را نمی‌سازد!

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان