آریا بانو

آخرين مطالب

درمان قطعی دومین بیمار مبتلا به اچ‌آی‌وی پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - پزشکان می‌گویند شخصی که به ویروس آچ آی وی مبتلا بوده، کاملا معالجه شده است. این فرد که در لندن زندگی می‌کند دومین فرد مبتلا به ویروس اچ آی وی، در جهان است که به طور کامل معالجه شده است.
برترین‌ها: پزشکان می‌گویند شخصی که به ویروس آچ آی وی مبتلا بوده، کاملا معالجه شده است. این فرد که در لندن زندگی می‌کند دومین فرد مبتلا به ویروس اچ آی وی، در جهان است که به طور کامل معالجه شده است.
اَدام کاستیلخو، که به ویروس آچ‌ای وی مبتلا بود 30 ماه قبل استفاده از دارو‌های ضد رترو ویروسی را متوقف کرد، ولی پس از گذشت 30 ماه هنوز نشانه‌ای از وجود عفونت اچ آی وی در بدن او دیده نمی‌شود.
دارو‌های ضد رترو ویروسی دارو‌هایی هستند که از آن‌ها بیشتر برای درمان عفونت ویروس نقص ایمنی اکتسابی استفاده می‌شود.
به گزارش نشریه طبی لانست، استفاده ازدارو‌هایی که درمان کننده عفونت اچ آی وی هستند، در مداوای اَدام کاستیلخو، موثر واقع نشده بود، ولی مداوا از طریق سلول‌های بنیادی که برای معالجه بیماری سرطانش بود سبب از بین رفتن ویروس اچ آی وی شد.
اهدا کنندگان این سلول‌های بنیادی دارای ژن غیر معمولی هستند که قادر بودند از آقای کاستیلخو، در برابر ویروس اچ آی وی، محافظت کنند.
در سال 2011، تیموتی براون که به "بیمار برلین" شهرت دارد اولین شخصی بود که سه سال و نیم پس از مداوایی مشابه، نشانه‌ای از عفونت آچ آی وی، در او دیده نشد.
به نظر می‌رسد پیوند‌های سلول بنیادی از طریق تعویض سلول‌های ایمنی بیمار با سلول‌های اهدا کننده که در مقابل عفونت اچ آی وی، مقاوم است، مانع تکثیر ویروس در بدن بیمار می‌شود.
آَدم کاستیلخو که اکنون 40 ساله است، و عنوان "بیمار لندنی" را دارد، پس از آنکه پزشکان معالجش اظهار داشتند که هیچ ویروس فعال اچ آی وی، در خون، منی یا نسوجش مشاهده نمی‌شود، تصمیم گرفت هویت خود را آشکار کند.
از زمانی که پزشکان معالج او برای اولین بار اعلام کردند که دیگر آلوده به ویروس نیست اکنون یک سال می‌گذرد و هنوز هم نشانه‌ای از این ویروس در بدنش مشاهده نمی‌شود.
پرفسور راویندارا کومار گوپتا، از دانشگاه کمبریج به بی بی سی گفت: "به طور تقریبا یقین می‌توان گفت که این نشانه مداوای عفونت اچ آی وی، است. "
او افزود از هنگامی که بدون استفاده از دارو‌های ضد رتروویروس، بیماری شخص مبتلا به ویروس اچ آی وی، فروکش کرده، دو سال و نیم می‌گذرد.

آریا بانو


"یافته‌های ما نشان می‌دهد که استفاده از پیوند سلول بنیادی به عنوان وسیله‌ای برای مداوای عفونت اچ آی وی، را که اولین بار بر روی "بیمار برلین" صورت گرفت، می‌توان تکرار کرد. ".
ولی میلیون‌ها نفری را که در سراسر جهان به ویروس اچ آی وی مبتلا هستند نمی‌توان با استفاده از این روش معالجه کرد.
درمان تهاجمی در اصل برای معالجه بیماران مبتلا به سرطان بود نه برای مداوای ابتلای آنان به ویروس اچ آی وی؛ و در حال حاضر هنوز دارو‌های ضد این ویروس بسیار موثر هستند و با استفاده از آن اشخاص مبتلا به ویروس اچ آی وی، می‌توانند سال‌ها در سلامت زندگی کنند.
پرفسور گوپتا می‌گوید: "باید توجه داشت که این نوع درمان، خطر بسیار زیادی دارد و برای بیماران مبتلا به ویروس اچ آی وی، که با داشتن بیماری خونی بدخیمی که زندگی شان را تهدید می‌کند، تنها به عنوان آخرین حربه برای معالجه به کار می‌رود.
"از این رو، این طور نیست که بتوان برای معالجه تمام بیماران مبتلا به اچ آی وی، که در حال حاضر با نتیجه مثبت از دارو‌های ضد رتروویرس، استفاده می‌کنند، از این متد جدید استفاده کرد. ".
ولی به هر حال با این روش تازه شاید بتوان امیدوار بود که در آینده دستیابی به نحوه جدید معالجه از طریق ژن درمانی امکان پذیر خواهد بود.
این روش درمان چگونه کار می‌کند؟
در سراسر جهان سی سی آر پنج، (پروتئینی که سطح گلبول‌های سفید را می‌پوشاند) متداول‌ترین گیرنده ویروس اچ آی وی یک، یعنی نوعی از ویروسی است که به داخل سلول‌ها نفوذ می‌کند.
ولی عده بسیار کمی از مردمی که در برابر ویروس اچ آی وی مقاومند، دارای دو گیرنده خاموش و غیرفعال سی سی آر پنج هستند؛ و این به این معنی است که ویروس نمی‌تواند آنطور که به طور عادی سلول‌های بدن را آلوده می‌کند، در سلول‌های این اشخاص نفوذ کند.

آریا بانو


پژوهشگران می‌گویند ممکن است با استفاده از ژن درمانی، بتوان به گیرنده‌های سی سی آر پنج، در افراد مبتلا به عفونت اچ آی وی، حمله کرد؛ و این همان گیرنده‌ای است که هی جیانکو، دانشمند چینی که اکنون زندانی است هنگام خلق اولین نوزادان با ژن دستکاری شده، روی آن کار می‌کرد.
آیا این یک معالجه دائمی است؟
آزمایش‌ها نشان می‌داد که سلول‌های ایمنی افراد اهدا کننده، جای 99 درصد سلول‌های ایمنی آقای کاستیلخو، را گرفته است.
ولی در بدن او مانند آقای براون، هنوز بقایای ویروس اچ آی وی وجود دارد؛ و غیر ممکن است بتوان با قاطعیت کامل گفت که این ویروس هرگز باز نخواهد گشت.
آقای کاستیلخو به روزنامه نیویورک تایمز گفته موقعیت او کاملا استثنایی است و می‌گوید: "می خواهم پیام‌آور امید باشم. نمی‌خواهم مردم فکر کنند که من را (برای این آزمایش) انتخاب کرده بودند. نه این کاملا تصادفی بود. هنگامی که این اتفاق افتاد من در مکان درست و شاید زمان درست قرار داشتم"
پرفسور شارون لوین، از دانشگاه ملبورن استرالیا می‌گوید: "با توجه به نمونه برداری‌های متعدد از سلول‌ها در اینجا، و عدم مشاهده یک ویروس سالم و بی عیب، آیا می‌توان گفت "بیمار لندنی" مبتلا به اچ آی وی، واقعا معالجه شده است؟
"داده‌های اضافی در گزارش‌هایی که با تحت نظر داشتن این بیمار تهیه شده، مطمئنا امیدوارکننده است، ولی در نهایت تنها زمان به ما پاسخ خواهد داد. "
منبع: bbc

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/284122/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران

خودروِ ترکیبی یا دورگه؟

هایلات عملکرد انفرادی و قدرتمندانه صبح امروز لبران جیمز

یوسین بولت و تکرار خوشحالی معروف جود بلینگام

ستاره خارجی استقلال به تمرینات بازگشت

وضعیت تکان‌دهنده پنج خرید تابستانی بارسا

نجات دروازه سویا توسط سرخیو راموس در بازی مقابل مایورکا

10 فوتبالیست منفور تاریخ که از آن‌ها متنفرید!

پرسپولیس خواهان تغییر رای اسماعیلی‌فر

سرمربیان تیم‌های ملی کبدی مردان و زنان معرفی شدند

علی رشیدی دبیرکل فدراسیون کبدی شد

هشدار به ستاره جنجالی یونایتد

واقعا ماجراجویی شگرفی بود

پرواز اندازه آدم رو برملا می‌کنه!

چه قاتل کیوتی هستی

علیرضا کمالی از فیلم هفت و نیم

«آژانس دوستی» و تماشای یک تیتراژ واقعی/ گرامیداشت آدم‌های رفته!

توضیحات طناز طباطبایی در مورد سکانس شاهکار «خشم و هیاهو»

جزئیات تازه در پرونده مرگ زهره فکور صبور

برگزاری اختتامیه جشنواره «طنزپهلو» در زادگاه «گل آقا»

گوشی نامزدش را چک می کنه

تکریم خانواده شهدا و  ترویج فرهنگ ایثار و شهادت امر بزرگی است که باید از دل جریان‌های مردمی بجوشد

دکتر قاضی‌زاده هاشمی: یادواره شهدا از جنس کار زینبی و رساندن پیام شهدا است

سفر به تهران قدیم؛ شیره‌کش‌خانه‌های سیار در تهران لو رفتند/ تصاویر

تیزر قطعه جدید «قسم» با صدای رضا صادقی

واژگونی سه خودرو شوتی در جاده یاسوج - اصفهان

مرگ خاله بر اثر تیراندازی خواهرزاده پنج ساله

آغاز ثبت سفارش کتاب‌های درسی از 5 اردیبهشت

گوناگون/ رمزگشایی از روستایی که یک شبه ناپدید شد!

بخشی از سوئیس که متعلق به ایتالیاست

با دَمنده ی هوا، پهپاد درست کرد!

یکی از پربازدیدترین جاذبه های مصر

جوانمردی امیرالمؤمنین(ع) در جنگ ها

نمایی زیبا از چالکندی دزفول

آتش گرفتن قطار حین حرکت در کانادا

استیک مرغ با طعمی بی نظیر

درمان اختلالات گفتاری و بهبود بلع در بیماران پارکینسون

پوشش سنتی و دیدنی زنان اروپایی

این استان ها منتظر موج جدید بارش باران باشند

«وویجر 1» پس از 5 ماه با زمین تماس گرفت

در کانادا به کجاها سر بزنیم؟

گیتی آذرپی درگذشت

نگاهی به رقیبان آزادکار ایران برای کسب سهمیه

تارتار و هدایت ملوان با درد شدید

مشکل عجیب یونایتد برای اخراج تن‌هاخ

عصبانیت ژاوی پس از شکست 3-2 بارسلونا مقابل رئال مادرید

خوشحالی بازیکنان اینتر و سردادن شعار میلان ما اینجا هستیم

کلیپ زیبای باشگاه اینتر به مناسب 2 ستاره شدن لوگوی این تیم

واکنش اکانت اینستاگرام لالیگا به دو گل پیروزی‌بخش بلینگام

حیرت بارسلونا؛ داور ال‌کلاسیکو نمره قبولی گرفت