آریا بانو

آخرين مطالب

ماسک و ژل ضدعفونی در داروخانه ها توزیع شد اجتماعي

ماسک و ژل ضدعفونی در داروخانه ها توزیع شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / رئیس سازمان غذا و دارو گفت: ماسک یک لایه، دولایه و پارچه ای و ژل ضدعفونی به اندازه کافی در داروخانه ها توزیع شده و کمبودی وجود ندارد.
محمدرضا شانه ساز روز شنبه( دوم فروردین) در نشست خبری که روز شنبه (دوم فروردین) در محل سازمان غذا و دارو ( ستاد هدایت و راهبری غذا و دارو در بحران کرونا) برگزار شد، افزود: تا قبل از بحران کرونا، تولید ماسک و مواد ضدعفونی نیاز کشور را تامین می کرد و حتی فرصت و امکان صادرات هم داشتیم اما با افزایش ناگهانی تقاضا بعد از بحران کرونا با کمبود شدید این اقلام مواجه شدیم و ظرفیت های تولیدی پاسخگوی نیاز کشور نبود.
وی گفت: با گذشت حدود چهار هفته از شروع بحران کرونا در کشور اکنون کمبود بسیاری از اقلام مصرفی مانند ماسک و ژل ضدعفونی کننده تا حد زیادی بر طرف شده است و این در حالی است که بی سابقه ترین تحریم ها علیه کشور ما اعمال شده است با این حال وضع ایران در تهیه اقلام محافظتی در بحران جهانی کرونا از کشورهای دیگر به هیچ وجه بدتر نیست.
واردات 48ساعته ماسک و اقلام محافظتی
رئیس سازمان غذا و دارو افزود: بخش عمده نیاز کشور به ماسک و مواد ضدعفونی از ظرفیت تولید داخل تامین شد اما از ظرفیت واردات نیز غافل نبودیم و به همین علت تعرفه واردات گمرکی این اقلام در حد صفر شد و اکنون با حذف تشریفات زمان ثبت سفارش و ورود این اقلام به کشور گاهی به 48 ساعت رسیده است که یک رکورد بی نظیر است و فقط کنترل های لازم برای حفظ سلامت این اقلام در سازمان غذا و دارو انجام می شود و وزارت راه،گمرگ و وزارت صنعت نهایت همکاری را در این زمینه دارند.
افزایش تولید الکل در کشور
وی گفت: ظرفیت تولید الکل در کشور اکنون از 170 هزار لیتر به 400 هزار لیتر در روز رسیده است البته در این مدت از بخشی از ذخایر استراتژیک هم استفاده شد و به دانشگاههای علوم پزشکی نیز تفویض اختیار شد که مجوز تولید الکل و مواد ضدعفونی را در استان صادر کنند اما توزیع این اقلام به صورت کشوری و با همکاری شرکت های پخش رسمی انجام می شود تا توزیع متوازنی داشته باشیم.
فرمانده ستاد هدایت و راهبری غذا و دارو در بحران کرونا افزود: در مورد تامین داروهای مورد نیاز بیماران مبتلا به کرونا نیز اکنون با بازنگری پروتکل علمی این داروها 4 یا 5 قلم دارو برای این بیماران با تشخیص پزشکان معتمد در داروخانه های منتخب سازمان غذا و دارو توزیع می شود و در اختیار بیماران سرپایی نیز قرار می گیرد.
وی گفت: البته یکی از این داروها که داروی تامیفلو بود و در گذشته پنج میلیون و 400 هزار دوز تولید و واردات داشت و در یک ماه گذشته مصرف آن 5 برابر شده بود از پروتکل درمان کرونا خارج شد. از آذر تا چند روز گذشته 530 هزار بیمار از این دارو استفاده کردند که در بسیاری از موارد تجویز این دارو درست نبود به همین علت از پروتکل درمان کرونا حذف شد.
ماسک تامین شد
ابوالحسن گرجی قائم مقام رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این نشست گفت: سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که استفاده از ماسک برای افراد غیر بیمار ضرورت ندارد و فقط کادر درمانی و افراد بیمار باید از ماسک استفاده کنند بنابراین بیشتر تقاضای بازار برای ماسک تقاضای القایی است با این حال ماسک های یک لایه و دولایه و ماسک های پارچه ای قابل شست و شو از دیروز در داروخانه های کشور توزیع شده و همه مردم می توانند با مراجعه به داروخانه ها این اقلام را تهیه کنند.
وی افزود: ماسک های یک لایه یا دولایه را می توان با استفاده از یک دستمال کاغذی استفاده کرد. این ماسک ها در بسته های 10 تایی و 20 تایی در داروخانه ها توزیع شده و حدود یک میلیون بسته توزیع شده است. هدف از توزیع این ماسک ها این است که تقاضا برای ماسک های سه لایه کم شود. این ماسک ها در اختیار بیماران و کادر درمانی قرار گیرد.
گرجی گفت: حدود یک میلیون و 200 هزار ماسک سه لایه نیز در کشور تولید و وارد شده است که در اختیار بیماران و افراد مشکوک به بیماری که در خط مقدم مبارزه با این ویروس هستند قرار می گیرد.
وی افزود: ماسک های سه لایه برای چند ساعت قابل استفاده است و باید عوض شود چون خودش می تواند عامل انتقال بیماری باشد. برای کادر درمانی استفاده از ماسک N95 بهتر است چون مدت زمان بیشتری قابل استفاده است، تولید این ماسک نیز به تولید روزانه 100 هزار قلم رسیده است که با توزیع آن نیاز کادر درمانی تا حد زیادی بر طرف می شود.
جانشین رئیس ستاد مدیریت و راهبری غذا و دارو در بحران کرونا ادامه داد: تولید ژل در کشور نیز به میزان کافی رسیده و بازار در حال اشباع است، شرکت های الکل سازی نیز تولید الکل از 160 هزار لیتر به 400 هزار لیتر رسانده اند و نیاز تولیدکنندگان ژل را تامین کرده اند.
حسین صفوی، مدیر کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو نیز در این نشست گفت: میزان تولید ماسک در کشور قبل از بحران کرونا روزانه 500 هزار تا 700 هزار بود که در یک شیفت کاری تولید می شد این میزان عملا برای رفع نیاز مراکز درمانی کفایت می کند. البته اکنون با توجه به نیاز کشور ظرفیت تولید این ماسک ها افزایش پیدا کرد و تولید ماسک های پارچه ای هم به آن اضافه شد.
وی گفت: میزان ماسک های سه لایه ای که از تولید داخل و منابع اهدایی در اختیار سازمان غذا و داروست به سه میلیون ماسک رسیده است که علاوه بر مراکز درمانی بخشی از آن در داروخانه ها نیز تولید می شود البته قرار است یک محموله 20 میلیونی از این ماسک در برنامه های آتی وارد شود که در این صورت کمبود این ماسک نیز بر طرف می شود.
صفوی افزود: واردات ماسک سه لایه با حجم بالا را در برنامه داریم که در این صورت به وفور این ماسک در داروخانه در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی ادامه داد: میزان مکشوفات ماسک هم بین 3 تا میلیون بوده است که عملا برای مصرف چند روز است. میزان ماسک N95 اهدایی به کشور نیز حدود 206 هزار قلم است که فقط نیاز یک روز مراکز درمانی را پوشش می دهد.
توزیع دستکش در مراکز درمانی
وی گفت: در مورد دستکش نیز چون مواد اولیه دستکش لاتکس وارداتی است به منابع خارجی نیاز داریم. طی یک هفته گذشته 200 هزار جفت دستکش لاتکس و دو میلیون جفت دستکش جراحی در مراکز درمانی توزیع شد. برای مصارف عمومی نیز دستکش های ساده تری وجود دارد که در داروخانه ها در بسته های 10 تایی توزیع شده و در اختیار مردم است.
غلامحسین مهرعلیان، مدیر کل دارو و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو نیز گفت: در یک ماه گذشته علاوه بر داروهای درمان کرونا، مصرف سرم، مسکن ها و داروهای ایمنی مثل IVIG چندین برابر شده است و سازمان غذا و دارو این داروها را متناسب با پروتکل علمی درمان کرونا در بازار تامین می کند.
توزیع داروهای کرونا در داروخانه ها
وی گفت: داروهای درمان کرونا که حدود 4 یا 5 قلم است در داروخانه های منتخب معرفی شده سازمان غذا و دارو برای بیمران خفیف و سرپایی هم موجود است و با نسخه پزشکان معتمد وزارت بهداشت توزیع می شود.
مهرعلیان افزود: میزان تولید الکل برای تولید ژل و مواد ضدعفونی نیز در کشور افزایش یافته و به 250 هزارلیتر رسیده است. حدود 150 هزار لیتر هم ذخیره استراتژیک داریم. 80 تا 100 لیتر از این الکل برای تولید ژل های توزیعی در داروخانه ها مصرف می شود. 80 تا 100 لیتر دیگر برای تولید محلول های ضدعفونی مورد استفاده از بیمارستانها و مراکز درمانی است و 30 هزار لیتر هم برای تولدی دارو در اختیار کارخانه های داروسازی قرار می گیرد.
مدیر کل نظارت بر دارو و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو اضافه کرد: در هفته پایانی اسفند 20مجوز تولید الکل صادر شد و اکنون کمبود الکل برای تولید مواد ضدعفونی نداریم. میزان تولید ژل هم به اندازه اشباع بازار در داروخانه ها رسیده است و هر کسی به داروخانه مراجعه کند 3 یا 4 نوع ژل برای خرید به او پیشنهاد می شود.
وی ادامه داد: مراکز درمانی نیز کمبود محلول ضدعفونی ندارند البته میزان صرف این مراکز نسبت به گذشته سه تا پنج برابر شده است و فعلا محول ضدعفونی در داروخانه ها زیاد نیست.
مهرعلیان گفت: ورود الکل های تولید شده به بازار سیاه صحت ندارد و اگر هم باشد در حد لیتر است و حجم بالایی ندارد. علت گلایه شرکت های تولید مواد ضدعفونی از کمبود الکل میزان پایین تولید بود که با افزایش تولید و حتی واردات الکل این کمبود بر طرف شد. تولید ژل و محلول ضدعفونی در کارخانه های آب معدنی نیز کذب است و صحت ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/283865/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

4گوشه دنیا/ مرد جوانی که 57 ساله‌ است!

معبدی که 1200 سال قبل در دل کوه با ابزار و تکنولوژی تراشیده شده است!

ساختمانی عجیب و خاص که برخلاف اصول مهندسی ساخته شد!

چقدر این روحیه در ما جاری است؟

رنگ چشم در مورد سلامت ما چه می‌گوید؟

خطرات افت قند خون در بیماران دیابتی

صداهای وحشتناک ثبت شده از اجرام واقعی کیهان

وعده امباپه؛ بهترین کیلیان در نیمه‌نهایی

تجلیل باشگاه هوادار از رضا عنایتی

تنش بالا گرفت؛ جواب قاطعانه آرائوخو به گوندوگان

تبریک تولد پرسپولیس به شماره هشت بدشانس

لطفی دربی دوم تهران را از دست داد

پاس تماشایی NO LOOK و رونالدینیویی شجاعیان؛ گل اول هوادار توسط سفیدچغایی

گل دوم هوادار به پیکان توسط یونس شاکری در دقیقه 28

واکنش سریع عنایتی؛ تعویض عجیب پاکدل در دقیقه 25

وقتی رضا عطاران و پژمان جمشیدی ویلا کرایه می‌دهند

وصف راب استارک از زبان آریا استارک در سریال بازی تاج و تخت

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

نماهنگ "به حکم عشق" کاری از گروه همخوانی محمد رسول الله

اجرای بی‌نظیری که همه را به وجد آورد

رئیس سازمان هواشناسی: بارش‌های مناطق جنوب در نیم قرن اخیر بی سابقه بود

حق پرخاش نداری!

قرمز شدن آب دریا با بارش باران در جزیره هرمز

تصادف با یک خودروی اسپرت

با این نوشیدنی 8 کیلو کاهش وزن را تجربه کنید

منظور از تاب‌آوری زنانه چیست؟

با ما منشین اگر نه بدنام شوی

ترکیب تیم مسعود شجاعی برای دربی کوچک

پیش بینی عجیب و غریب مایکا ریچاردز از یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان

رودیگر خطاب به دوربین بعد از برد در بازی دیشب؛ الله اکبر

رقابت ستاره‌های لیگ برای کسب 3 عنوان

ترکیب رضا عنایتی برای تقابل خاص

ترجیح می‌دهم وینیسیوس در تیمم باشد تا هالند

اتفاقات شائبه برانگیز در لیگ دو

آشنایی با اولین گلزن ایران در جام ملت‌های 2024 تایلند

درخشش پسر دهه هشتادی شمسایی

حضور مربی تیم ملی در ورزشگاه دستگردی

تغییر شیوه برگزاری بازی‌های جام حذفی انگلیس از فصل آینده

من افسار زدم به خواستگارت!

اسلحه مادری ماجرای یک عشق مادرانه است

بیننده نماهنگ "به حکم عشق" کاری از گروه همخوانی محمد رسول الله باشید

کنکور زیر ذره‌بین پلیس فتا از ثبت‌نام تا آزمون

داستانک/ ماجرای مرد ساعت ساز

منارجنبان یکی از آثار تاریخی اصفهان

سقوط یک تریلی از روی پل در چین

عملیات نجات دلفین از کانال آبیاری

دستور چند خوراکی خوش‌رنگ‌و‌بو باشاه‌میوه فصل‌بهار

درمان سنتی عفونت لثه از نگاه طب سنتی

نقش سلبریتی‌ها و فضای مجازی در موج گرایش به جراحی‌ها و خدمات زیبایی