آریا بانو

آخرين مطالب

تاثیر بغل کردن کودکان اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - هنر زندگی/ بغل کردن کودکان از بدو تولد یکی از مهم‌ترین نیازهای عاطفی و روانی کودکان است. در واقع کودک در هنگام تولد وارد دنیای بیگانه‌ای می‌شود و هنگامی که در آغوش مادر قرار می‌گیرد به نوعی امنیت و آرامش به او بازمی‌گردد. در آغوش گرفتن کودک باعث ایجاد پیوند عاطفی عمیق میان مادر و کودک می‌شود که این مسئله از بسیاری استرس‌ها، اضطراب‌ها، رفتارهای نابهنجار و اختلالات روانی در بزرگسالی جلوگیری می‌کند. در نتیجه شناخت فواید و تاثیرات در آغوش گرفتن کودکان امری ضروری است که در ادامه به بررسی بیشتر آن خواهیم پرداخت پس با ما همراه باشید.
بغل کردن کودک و احساس ایمنی
از همان روزهای اول بعد از تولد، ارتباط کودک با والدین نقش زیادی در شکل­ گیری شخصیت و هیجانات کودک دارد. برای کودک ارتباط با مادر به منزله ارتباط با جهان پیرامون است. بنابراین هر قدر این ارتباط عمیق‌تر و ایمنی بخش‌تر باشد کودک نسبت به دنیای اطراف و خودش حس اعتماد و امنیت بیشتری را شکل می‌دهد.
بنابراین هر قدر تماس والدین با کودک به خصوص تماس فیزیکی مثل نوازش کردن و بغل کردن بیشتر باشد، احساس امنیت و دلبستگی ایمن در کودک بهتر شکل می‌گیرد. بر اساس مطالعاتی که از لحظه تولد انجام شده، نوزادانی که در آغوش مادر قرار داده شدند، نسبت به نوزادانی که زمانی دور از مادر قرار داشتند، در دراز مدت احساس امنیت عاطفی بیشتری نشان دادند.
در آغوش گرفتن کودک و ارتباط عاطفی
بر اساس مطالعات در زمینه روانشناسی کودک، نوع ارتباط کودک با مراقب از ابتدای دوره تحول، می‌تواند تا حد زیادی الگوهای ابراز هیجان و روابط در بزرگسالی و احساس ارزشمندی‌ نسبت به خود و دیدگاه کودک نسبت به دنیا را تعیین کند.
والدینی که در طی رشد کودک حضور فیزیکی و روانشناختی کافی دارند، با آن‌ها تعامل مثبت داشته، نسبت به نیازهای کودکان حساس هستند و بیشتر به نیازهای کودک پاسخ می‌دهند؛ کودکانی را پرورش می‌دهند که بیشتر در مورد خود احساس ارزشمندی می‌کنند، عموما نسبت به در دسترس بودن و حمایت مراقب خود اطمینان خاطر دارند و از آنجایی که مراقب در ابتدا برای کودک حکم جهان پیرامون را دارد به همین ترتیب این کودکان دنیا را جای امن تری می‌بینند و به احتمال بیشتر روابط بزرگسالی عمیق‌تر و موفق‌تری را ایجاد می‌کنند.
اما والدینی که ارتباط کمتری با کودکان خود دارند یا پاسخگویی و حساسیت کمتری به نیازهای کودک دارند، به تدریج به کودک یاد می‌دهند که دنیا را کمتر دارای امنیت بداند و در مورد ارزشمندی خود دچار تردید شود. بنابراین این کودکان به طور کلی در سال‌های بزرگسالی هم در روابط عاطفی با دیگران کمتر احساس ایمنی کرده و با احتمال بیشتری در این روابط دچار مشکل خواهند شد.
تاثیرات بغل کردن بر کودک
بغل کردن کودک شاید برای برخی بی‌اهمیت جلوه کند اما این رفتار با کودک یکی از موثرترین راه‌ها برای نزدیک شدن به فرزندتان است. در اینجا به برخی از تاثیرات بغل کردن کودک می‌پردازیم.
1. در آغوش گرفتن کودک از طریق تحریک حسی پوست بدن کوک به میزان قابل توجه، در رشد کودک و تحول مغز کودک کمک می‌کند. بر اساس مطالعات کودکانی که از تماس‌های حسی بغل کردن محروم بودند، مشکلاتی مثل تاخیر در رشد شناختی را نشان می‌دادند.
2. بغل کردن کودک باعث آزاد شدن هورمونی به نام اکسی توسین می‌شود که به هورمون عشق معروف است. آزاد شدن این هورمون باعث افزایش حس علاقه و دلبستگی در کودک و بزرگسال می‌شود. همچنین ترشح این هورمون باعث تحریک هورمون رشد و کمک به رشد جسمی کودک است.
3. بغل کردن کودک باعث می‌شود به طور کلی به بدن کودک احساس آرامش بیشتری داده و کودک را برای خواب راحت آماده می‌کند.
4. در آغوش گرفتن کودک می‌تواند در کاهش استرس کودک موثر باشد.
5. در آغوش گرفتن کودک می‌تواند به کودک احساس ارزشمندی و دوست داشتنی بودن از سوی والدین دهد و به این ترتیب باعث افزایش اعتماد به نفس در کودک شود.
6. بر اساس مطالعات با بغل کردن کودک تعداد گلبول‌های سفید ترشح شده بیشتر می‌شود بنابراین سیستم ایمنی کودک بهبود می‌یابد.
7. با افزایش ترشح هورمون دوپامین و سروتونین، بغل کردن کودک می‌تواند باعث افزایش احساس شادی و روحیه مثبت کودک شود و در دراز مدت با خلق منفی او مقابله می‌کند.
8. در آغوش گرفتن کودک توسط بزرگسال می‌تواند با تنظیم خلق و هیجان و احساس پذیرفته شدن، تا حد زیادی کج خلقی‌ها و قشقرق‌های کودک را کم کند.
مهم ترین فایده بغل کردن کودک
در آغوش گرفتن کودک فواید بسیاری دارد که آن‌ها را بیان کردیم اما اگر به طور خاص بخواهیم درباره مهم ترین ویژگی آن صحبت کنیم باید به ایجاد پیوند عاطفی عمیق میان مادر و کودک اشاره کنیم. روانشناسان در این باره نظرات مختلفی را بیان کرده‌اند.
به طور مثال در نظریه فروید در صورتی که پیوند عاطفی میان کودک و مادر شکل نگیرد اولین نیاز کودک که مربوط به مرحله دهانی می‌شود به درستی شکل نخواهد گرفت چراکه مادر برای در آغوش گرفتن کودک خود زمان زیادی را صرف نخواهد کرد و این مرحله با احساس تنش و اضطراب برای کودک به پایان می‌رسد که در رشد شخصیت او در بزرگسالی اثرگذار است و یا در نظریه بالبی باعث ایجاد سبک‌های دلبستگی ناایمن بین مادر و کودک می‌شود.
اریکسون نیز مرحله اعتماد در برابر بی‌اعتمادی را بیان کرد که بر اساس نظر او اگر کودک دچار بی‌اعتمادی نسبت به جهان پیرامون خود شود دچار ترس و اضطراب می‌گردد. در واقع عشق و محبت مادر نسبت به فرزند و ارضای نیازهای جسمانی او باعث اعتماد کودک نسبت به جهان اطراف می‌شود. در نتیجه مادران باید مسئله در آغوش گرفتن کودک خود را بیش از پیش جدی گرفته و در صورتی که در این مورد با مشکل مواجه هستند باید از مشاوره کودک استفاده کنند.
در آغوش گرفتن، ارتباط عاطفی و اتیسم
کودکانی که دچار محرومیت عاطفی در دوران ابتدایی تحول هستند، رشد هیجانی ضعیف‌تری خواهند داشت و در ایجاد روابط اجتماعی وقفه و بازداری بیشتری نشان می‌دهند.
تا جایی که در سبب شناسی اختلال اوتیسم نوع ارتباط کودک و مادر را تا حدی موثر دانسته‌اند. برخی داشمندان بر این نظر هستند که کودکان مبتلا به اتیسم با احتمال بیشتری مادرانی دارند که ارتباط عاطفی کمتری با آن‌ها برقرار می‌کنند، کمتر تمایل دارند آن‌ها را از کودکی در آغوش بگیرند یا با آن‌ها تعاملات مثبت داشته باشند که اصطلاحا به آن‌ها مادران یخی یا مادران یخچالی گفته می‌شود.
چگونه ارتباط بین اوتیسم با بغل کردن کودک مشخص می‌شود؟
این کودکان با احتمال بیشتر مورد غفلت قرار می‌گیرند و تماس فیزیکی بسیار کمتری با والدین برقرار می‌کنند. از آنجایی که کودکان اتیستیک از ابتدای رشد هر گونه بغل شدن، تماس چشمی و تعامل را پس می‌زنند، مادران و پدران به احتمال بیشتری نسبت به ارتباط با آن‌ها سرد می‌شوند. به عبارتی این مساله دوجانبه است. درست است که این موضوع علت اصلی اوتیسم نیست، با این حال در ایجاد و تشدید آن موثر است.
حتی بر اساس پژوهش‌ها برخی کودکانی که تشخیص اوتیسم نگرفته‌اند، بر اساس محرومیت‌های شدید عاطفی در دوران اولیه رشد مثل محرومیت شدید از تماس عاطفی با مادر، بغل شدن، نگاه چشمی، مراقبت و تعامل و به عبارتی غفلت شدید مراقبین، در ارتباط‌های اجتماعی دچار وقفه شدید شدند و تا حدی علائم شبیه اوتیسم نشان دادند. برای آنکه با وظایف مادری و پدری کامل آشنا شوید، مقاله آموزش پدر و مادر را مطالعه نمایید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/279249/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسیریابی بهتر نابینایان با عینک هوشمند ایرانی ممکن شد

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

واکنش میلاد تقوی به عدم حضور سه بازیکن در اردوی تیم ملی والیبال

مهدی میرجلیلی: ما بدون حواله خودرو هم قهرمان میشیم

نساجی: ساکت باشید، ساکت حرف می‌زند

چلسی دیگر تحمل پوچتینو را ندارد؛ تحقیرمان کردی!‏

در لیگ برتر داوران صدرنشین جدول امتیازات هستند!

حریف ایران در نیمه نهایی مشخص شد

آرائوخو دلگیر است؛ به خاطر یک اشتباه نفروشیدم!‏

ازبکستان امید سه کشور را ناامید نکرد!

نصرتی با تراکتور ادامه می‌دهد

ازبکستان 2 - 1 ویتنام؛ چهارمین سهمیه جام جهانی

سانسور ابراز عشق شوهر به همسرش در تلویزیون!

دوست آن است که گیرد دست دوست!

ساناز سماواتی و حضور در نقشی کوتاه اما متفاوت در «نون خ»

دست خودم نیست برف میبینم دیوانه میشم!

"حمید لولایی" به دنبال گنج

دوست داری فنی باشی اما هیچی سردرنمیاری

آهنگ جدید/ تک آهنگ «جاذبه» از ماکان بند منتشر شد

گردنه «تته» کردستان پس از 5 ماه بازگشایی شد

دادستان کل کشور: طرح نور با همین جدیت و قاطعیت استمرار خواهد داشت

تصاویری از تخریب و ریزش چند خانه بر اثر آبگرفتگی در کاشان

مزارع گل‌های نموفیلای آبی در ژاپن

قصه‌ی نگفته را خوب میدانی امام رضا (ع) با نوای احد سبزی

فضائل امیرالمؤمنین صلوات الله علیه چطور بدست ما رسیده است؟

مرغ سرخ شده با قارچ و هویج

با این یخ ها از مهمانان پذیرایی کنید

ایده ای برای تزئین ژله با طالبی

مدت زمان عمل لازک چشم

خوردن میوه‌ به در بارداری و خواص آن

مراحل فر کردن موهای ظریف در خانه مانند یک حرفه ای

ستاره هایی که درآسمان میبینیم چه اندازه ای هستند؟

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

ابهام در میزبانی استقلال در لیگ دسته اول

نقش‌ اول جنجال ال‌کلاسیکو؛ توپ از خط رد نشد!‏

حزباوی جلوی چشم ابراهیمی جشن می‌گیرد

الهلال از سبیل متنفر است؛ تا اطلاع ثانوی

شکست تلخ، یاران قربانی در نزدیکی سقوط

فتح‌الله‌زاده نمی‌خواست ساپینتو روی نیمکت بنشیند

امروز بگو و بخند، فردا جنگ و جدل!

لحظه اعلام گل آفساید اولسان توسط فغانی

تشویق ایسلندی فوتسالیست‌ها بعد از صعود به نیمه‌نهایی

گل اول ازبکستان به ویتنام در جام ملت‌های فوتسال آسیا

اخلال در بازار ارز؟!

این فقط اهل کثافت‌ کاری‌های جمع و جور و زود بازده است!

وقتی کلی پول کلاس دف دادم!

سلبریتی‌ها و سندروم فتوشاپ سازی/ در حاشیۀ بیماری ترانه علیدوستی

بخش هایی از کنسرت پرانرژی امید حاجیلی

توماج صالحی به اعدام محکوم شد

دستگیری اراذل و اوباش شمشیر به دست تهرانپارس