لذت طبخ نان گاتا گردویی
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - سرآشپز پاپیون / اگر انسبت به خرید محصولات آماده و بازاری نگران هستین خودتان دست به کار شوید.
مواد لازم
مواد خمیر :
آرد سفید300 گرم
کره100 گرم
ماست پرچرب1/2 پیمانه
روغن مایع3 قاشق سوپ خوری
تخم مرغ1 عدد
مایه خمیر1 قاشق مربا خوری
بیکینگ پودر1 قاشق مربا خوری
وانیل 1/8 قاشق چای خوری
نمک 1 پنس
مواد میانی :
آرد تفت دادهشده 1/5 پیمانه
کره100 گرم
شکر2/3 پیمانه
مغز گردو خردشده2/3 پیمانه
پودر هل1/2 قاشق مربا خوری
پودر دارچین1/2 قاشق مربا خوری
جوز هندی1/2 قاشق مربا خوری
تخم مرغ (زرده) (برای رومال)1 عدد
طرز تهیه نان گاتا گردویی
زمان تهیه 25دقیقه
زمان پخت 25دقیقه
1
خمیر مایه را داخل ماست ریخته و چند دقیقه کنار میگذاریم.
2
یک لیوان از آرد را کنار گذاشته،بقیه را با بکینگ پودر و نمک سه بار الک میکنیم و کنار میگذاریم.
3
تخم مرغ را با چنگال کمی میزنیم، کره تکه تکه شده و وانیل را افزوده و باهم، هم میزنیم.
4
ماست و روغن مایع را اضافه کرده و باز کمی هم میزنیم.
5
آرد را اضافه کرده و کمی ورز میدهیم،خمیر باید به دست نچسبد ،اگر خمیر حالت بریده بریده داشت از یک لیوان آردی که کنار گذاشته بودیم تا حدی اضافه میکنیم که خمیر لطیف و یک دست شود.
6
چون قرار نیست این خمیر پف کند ورز دادن زیاد لازم ندارد. روی خمیر سلفون کشیده و یک ساعت در دمای محیط استراحت میدهیم.
7
طرز تهیه مواد میانی: آرد را کمی تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود و میگذاریم تا سرد شود.
8
کره را آب کرده ،گردو،دارچین و هل و جوز را افزوده و میگذاریم تا کمی از داغی بیفتد. بعد شکر و آرد را اضافه کرده و با نوک انگشت کمی چنگ میزنیم.
9
خمیر را به چهار قسمت تقسیم کرده و هر قسمت را روی سطح آردپاشی شده کمی ضخیم باز میکنیم،از مواد میانی درون آن گذاشته و لبه های خمیر را روی هم می آوریم تا جمع شود،کمی به خمیر حالت داده تا گرد و صاف شود و درون سینی فر میچینیم. روی نان چند بار چنگال میزنیم تا از پف کردن نان جلوگیری کند،و رومال میکنیم و یک ربع به آن استراحت میدهیم.
10
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کرده و نانها را به مدت تقریبی 25 دقیقه میپزیم و در آخر چند لحظه رویه را گریل میکنیم. نوش جان.
سایر نکات نان گاتا گردویی
این نان کم شیرین است و گاهی کاملا بدون شکر تهیه میشود.
گاتا را میتوان با طعم شکلاتی یا وانیلی یا زنجبیلی تهیه کرد و برای این منظور کافیست عطر دهنده ها رو با ماده مورد نظرتون عوض کنین .
اصل گاتا گردویی هست.
حتما از سلامت و تازگی خمیرمایه مطمئن باشید.
-
دوشنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۴:۴۹
-
۳۶ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/279171/