آریا بانو

آخرين مطالب

روایت بیماری که از کرونا رهایی یافت اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / دختر یکی از بیماران مبتلا به کرونا در اندیمشک روایت ابتلا و بهبودی مادرش به این بیماری را از 10 روز گذشته تاکنون روایت کرد.
مهری طافیان زن 57 ساله ساکن اندیمشک که حدود 10 روز پیش به ویروس کرونا مبتلا شده بود، اکنون بهبود یافته و روز دوشنبه از بیمارستان رازی اهواز مرخص شده است. مهرنوش طافیان دختر این بیمار که دیروز بهبودی مادرش را در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده، سه شنبه در گفت وگو با ایرنا نحوه اطلاع و بستری و بهبود وی را شرح داده است.
طافیان در این باره توضیح داد: اول اسفند ماه و در روزهایی که اولین بیماران کرونا در قم اعلام شد، برای نخستین بار حالت تب و لرز در مادرم ظهور پیدا کرد، با توجه به اینکه وی دچار آلرژی و بیماری ریه ناشی از آلودگی هوا بوده، سابقه سرفه داشته و خانواده گمان نمی کردند بیماری جدی رخ داده و یا مبتلا به ویروس کرونا شده باشد.
وی افزود: دو سه روز بعد از آن بود که با شدید شدن علائم بیماری به درمانگاهی در اندیمشک مراجعه کردیم، اما آنها که آمادگی لازم را نداشتند، با تجویز یک آمپول کاهش فشار خون و یک مسکن ساده (کدوئین) مادرم را روانه خانه کردند.
طافیان اضافه کرد: یک روز بعد از آن علائم بیماری از جمله تب و لرز و سرفه‌ها شدیدتر شد، با توجه به اینکه مادرم علاوه بر آلرژی، سابقه فشار خون داشته و صاحب یک کلیه است، از سوی دیگر با انتشار اخبار کرونا در کشور و تطبیق علائم بیماری مادرم، خانواده نگرانی زیادی پیدا کرده و به بیمارستان امام علی (ع) اندیمشک مراجعه کردند، در این بیمارستان دستور بستری مادرم داده و مقرر شد عکس و آزمایش‌های لازم از بیمار گرفته شود و به ما اعلام کردند که جواب آزمایش 10 روز بعد مشخص می‌شود.
وی ادامه داد: اتاق جداگانه‌ای در بخش عفونی بیمارستان اندیمشک به مادرم اختصاص داده شد، اما اتاق ایزوله نبود و همراهان بیمار و پرستاران بخش به صورت کنترل نشده‌ و بدون تجهیزات لازم با وی در ارتباط بودند، در این مدت برخی علائم بیماری از جمله سرفه و دردعضلانی در مادرم بهبود پیدا کرده بود اما تب و حالت تهوع ادامه داشت.
طافیان در ادامه گفت: در روز دوم بستری در بیمارستان اندیمشک به ما گفتند که جواب آزمایش مادرم منفی است، ما مشکوک شدیم، به ویژه آنکه در اخبار خوانده بودیم که کیت برای آزمایش به خوزستان نرسیده اما هر چه پیگیری کردیم و اصرار کردیم که به اهواز اعزام شود، جواب درستی از پرسنل بیمارستان نشنیدیم، گویی به آنها گفته شده بود که حق صحبت با بیماران را ندارند، به طوری که همین جواب را هم آنها به همراهان بیمار نگفتند و آن را از یکی از آشنایان خود در بیمارستان دریافتیم.
وی افزود: بعد از راه‌اندازی آزمایشگاه در اهواز، نمونه‌برداری مادرم انجام و آزمایش شد، جواب مثبت آزمایش و تشخیص ابتلا به کرونا غروب به ما اعلام شد و تا بامداد آن روز به اهواز اعزام شدیم، البته به دلیل نبود امکانات مناسب و آمبولانس کهنه، بیمار با سختی زیادی به مقصد رسید.
طافیان اضافه کرد: در بیمارستان رازی اگر چه در ابتدا پرسنل بیمارستان سردرگم بودند، اما بعد از مدتی اوضاع بهتر شد، در این بیمارستان، ملاقات ممنوع بود و وسایل مورد نیاز بیمار خود را در ورودی تحویل می‌دادیم و با پرسنل بیمارستان ارتباطی نداشتیم، پزشکان نیز از پشت شیشه شرح حال بیمار را می‌دیدند و دارو تجویز می‌کردند، در مدت بستری، تب مادرم کنترل شد و بعد از چهار روز، دوشنبه (دیروز) از بیمارستان ترخیص شد، وی اکنون در خانه من در اهواز دوران نقاهت را می‌گذراند.
وی با تاکید بر اینکه نیروهایی که در بخش درمان فعال هستند باید اطلاعات کاملی به بیمار و خانواده وی ارائه دهند، اظهار داشت: پرسنل بیمارستان اندیمشک به طرز مشهودی دردادن اطلاعاتی به ما ندادند، به طور نمونه برای ما شرح داده نشد که آیا در زمان ترخیص مادرم آزمایش‌های لازم انجام شده و آیا نیاز به تست‌های دیگری دارد یا خیر، که این مساله باعث شده بسیاری از پرسش‌های ما بی‌پاسخ بماند، در واقع از ابتدای بیماری مادرم هیچکس برای ما نکات ایمنی را شرح نداد و توجیه‌مان نکرد که چه اتفاقی در حال رخ دادن است و ما باید چه کاری انجام دهیم، به همین دلیل، قبل از انتقال مادرم به قرنطینه، همه خانواده و فامیل تماس‌های کنترل نشده‌ای با او داشته باشیم، شاید هدف پرسنل بیمارستان کاهش نگرانی همراهان بیمار بوده در حالیکه انتظار این بود که به صورت جدی اخطارهای لازم داده شود زیرا هر کدام از ما می‌توانیم ناقل این بیماری باشیم.
طافیان در پاسخ به اینکه آیا از نزدیکان بیمار تست کرونا گرفته شده، توضیح داد: از زمان بیماری مادرم، اعضای خانواده، خود را در خانه قرنطینه کرده‌اند، اما هیچکدام از نزدیکان مادرم و خانواده تست نداده‌اند، فقط به ما اعلام شد که در صورت بروز علائم بیماری باید اطلاع دهیم، البته از سوی مرکز بهداشت اندیمشک تماس‌هایی برای اطلاع از وضعیت مادرم گرفتند.
وی درباره نحوه ابتلای مادرش نیز گفت: اطلاع دقیقی از این مساله نداریم، اما با پرسش‌هایی که از مادرم کردم، وی گفته است که چند روز قبل از بیماری در یک مراسم ختم شرکت کرده، یک بار برای مسمومیت پسرم به بیمارستان اندیمشک مراجعه کرده و یک بار نیز به بازار دزفول رفته است، البته خواهرم که ساکن تهران است نیز در این مدت سفری به اندیمشک داشته است.
طافیان همچنین خواستار اختصاص امکانات بیشتر به پرستاران به ویژه در بیمارستان اندیمشک شد و افزود: در زمان بستری مادرم در بیمارستان اندیمشک و رازی اهواز، پرسنل بیمارستان بسیار رفتار خوبی با ما داشتند، اگر چه در حال حاضر امکانات و تجهیزات پرستاران بهتر شده اما هنوز برای جلوگیری از ابتلای آنها به بیماری کم است و نیاز است که توجه بیشتری به این مساله شود.
وی تاکید کرد: ضروری است که پرسنل بیمارستان، پنهانکاری را کنار بگذارند و خیلی شفاف و صریح و جدی به بیمار و خانواده وی، شرایط را توضیح دهند تا آنها تکلیف خود را در نحوه رفتار و تعاملات اجتماعی بدانند، در حال حاضر آموزش به خانواده های بیماران و یا آنهایی که مشکوک به بیماری هستند بسیار کم است، این مساله باعث ترس و نگرانی بسیار زیاد خانواده‌ها نیز شده است.
طافیان افزود: روحیه خوب می‌تواند در بهبود بیماری بسیار کمک کند، این مساله در مورد مادرم صادق بود، اما در پیام‌هایی که از مخاطبان خود در شبکه‌های اجتماعی دریافتم، ترس زیادی را مشاهده کردم که باعث شده برخی به اشتباه، خود را بیمار تصور کنند و دچار خودبیمارانگاری شوند، همچنین برخی از آنها شیوع این بیماری را باور نداشته، برخی نیز بهبودی مادرم را باور نمی‌کردند و معتقد بودند که ما برای ایجاد آرامش کاذب این مساله را مطرح کردیم.
وی ادامه داد: متاسفانه در برخی از خانواده‌های سنتی، دیدگاه درستی نسبت به بیماری کرونا وجود ندارد و آن را یک «انگ اجتماعی» می‌دانند به طوری که برخی از خانواده‌ها بخاطر ترس از طردشدگی، حاضر به اعلام بیماری نیستند، البته معتقدم که باید این باورها تغییر کند تا بتوانیم با انتقال تجربیات خود به یکدیگر در بهبود بیماران کمک کنیم.
بر اساس این گزارش، نخستین بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا با نام «کووید-19» که از اوایل ماه دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در استان هوبی چین شیوع یافته بود، 30 بهمن امسال از سوی وزارت بهداشت ایران اعلام شد.
بر اساس اعلام احسان‌پور سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در خوزستان تا امروز به 42 مورد رسید که 10 نفر از آنان فوت شدند. به گفته وی در 24 ساعت گذشته میزان مراجعین به بیمارستان رازی به عنوان بیمارستان اصلی استان قریب به 20 درصد کاهش یافته و در این مدت تعداد بیماران مشکوک بستری شده در این بیمارستان نیز قریب به 50 درصد کاهش یافته است. همچنین تا کنون 10 مورد ابتلای قطعی استان پس از انجام اقدامات درمانی بهبود و با تایید پزشکان معالج از بیمارستان ترخیص شدند.
به گفته رییسی معاون وزیر بهداشت نیز تا امروز مجموع ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به 2 هزار و 336 نفر و فوتی قطعی به 77 نفر رسیده است و 435 نفر در مجموع بهبود یافته‌اند.
بیمارستان رازی اهواز محل قرنطینه بیماران مبتلا به کرونا در خوزستان است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/276733/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه

افسردگی غیر معمول یا آتیپیک

سندروم بیت المقدس چیست؟

آشنایی با خصوصیات زنانی که تیپ شخصیت مردانه دارند

آدم های پرتوقع چه ویژگیهایی دارند و چگونه باید با آن‌ها رفتار کرد؟

اختلال افسردگی اساسی چیست؟ دلایل و درمان آن

بیماری وسواس فکری OCD

بی اشتهایی عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

چگونه به شخصی بگویید که بوی بد دهان یا بدن دارند

آگورافوبیا یا ترس از فضای باز چیست؟ علل و درمان

بی‌گوشی‌هراسی (نوموفوبیا)

راههای غلبه بر افسردگی

ادیتیوولتافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

افراد آب زیر کاه چه کسانی هستند؟

کربوفوبیا چیست؟ علت و درمان آن

نئوفوبیای غذایی چیست و چگونه درمان می شود؟

تراپیست کیست؟ معرفی انواع تراپی

اختلالات خلقی چیست؟ انواع اختلالات خلقی

نشخوار ذهنی چیست؟ درمان نشخوار ذهنی

ویژگی افراد درون گرا چیست؟ راههای درمان درون گرایی

آر تی ام اس (rTMS) یا تحریک مغناطیسی مغز چیست؟

مثلث کارپمن چیست؟ خروج از مثلث کارپمن

هیپنوتراپی چیست؟ موارد استفاده از هیپنوتراپی

کلمات و عبارات نشان دهنده افسردگی

روش صحیح قطع داروهای افسردگی

رشد فردی چیست؟ تاثیرات رشد فردی

قانون لاگوم چیست و چگونه سوئد را به شادترین مردم تبدیل کرده است؟

نقشه مغزی چیست؟ نحوه تهیه نقشه مغزی

آموزش انجام تمرین های مدیتیشن + نکاتی برای تازه کارها

دلایل، مزایا و معایب تغییر شغل

افسردگی در محیط کار و راههای رهایی از آن

تفاوت استرس و اضطراب و راههای درمان آنها

خسته شدن از زندگی به چه معناست و چه تاثیری دارد؟

مزایا و معایب ادامه تحصیل در سن بالا

چاکرا و خواص آن + معرفی هفت چاکرا

بی ارادگی چیست؟ راههای مقابله با بی ارادگی

کتاب درمانی چیست و چگونه انجام می شود؟

منشور برقراری ارتباط چیست + روش ساخت منشور برقراری ارتباط

رفتار حرفه ای چیست؟ چگونه رفتار حرفه ای داشته باشیم

ایده آل گرایی چیست و خطرات آن چیست؟

بلوغ فکری چیست و چه نشانه هایی دارد؟

اختلال سلفیتیس چیست و چگونه درمان می شود؟

سندرم قلب شکسته چیست؟ علل و علائم و درمان آن

دروغگویی پاتولوژیک چیست؟ علائم و درمان آن

ترس از سگ یا سگ هراسی چیست و چگونه درمان می شود؟