آریا بانو

آخرين مطالب

ناهار/ قیمه ای خوشمزه این بار با نخود! خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / چی لازم دارم:
نخود 500 گرم
گوشت گوسفندی 600 گرم
پیاز 2 عدد
لیمو عمانی 5 عدد
رب گوجه فرنگی 2 یا 3 قاشق سوپ خوری
روغن به میزان لازم
زعفران به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
چطور بپزم:
قیمه نخود یکی از غذاهای ایرانی محلی و سنتی استان یزد است. قیمه نخود با طعم و عطر دل انگیز خودش می تونه در کنار سایر خورش ها مثل خورشت قیمه بادمجان، خورشت هویج، خورش ساک و غیره زینت بخش سفره تون باشه. درست کردن قیمه نخود خیلی آسونه و دقیقاً مث خورش قیمه هست با این تفاوت که از نخود در تهیه اون استفاده شده. با من همراه باشین تا گام به گام این خورش خوشمزه رو درست کنین و فوت وفن اون رو یاد بگیرین.
مرحله اول: آماده سازی پیش نیازها
برای درست کردن قیمه نخود یزدی، ابتدا لازم است که نخودها را از قبل خیس کنید. برای این کار، از 24 ساعت قبل، نخودها را در یک کاسه متوسط بریزید و روی آن ها را با آب بپوشانید و بگذارید تا خوب خیس بخورند. بهتر است در طول این مدت زمان چند بار آب نخود ها را عوض کنید. در صورت تمایل می توانید، پس از گذشت این مدت زمان، نخود ها را داخل آبکش بریزید. سپس پوست آن ها را جدا کنید و بعد آن ها را نصف کنید. به این کار اصطلاحاً دو لپه کردن گفته می شود.
در این مرحله، گوشت را نیز بشویید و پس از خشک شدن به قطعات مکعبی برش بزنید.
پیازها را نیز به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.
در هر کدام از لیمو عمانی ها به کمک یک چاقو یا چنگال چند سوراخ ایجاد کنید. سپس آن ها را برای 2 ساعت در یک کاسه به همراه مقدار مناسبی آب بگذارید تا خیس بخورند.
مرحله دوم: درست کردن پیاز داغ قیمه نخود
یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید و کمی زمان دهید تا قابلمه گرم شود. مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و پس از داغ شدن روغن پیاز هایی که خرد کردید را داخل روغن بریزید و به آرامی پیازها را سرخ کنید تا سبک و شفاف شوند.
مرحله سوم: اضافه کردن گوشت و ادویه
پس از اینکه پیاز را خوب تفت دادید، در این مرحله ابتدا گوشت های خرد کرده را به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که آب گوشت کشیده شود و تغییر رنگ دهد تفت دهید. سپس زردچوبه را نیز به گوشت و پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا طعم و رنگ زردچوبه به خورد گوشت برود.
حالا گوشت و پیاز را در کناره قابلمه بگذارید. سپس رب گوجه خانگی را در قابلمه بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و به خوبی رنگ باز کند و بعد گوشت را هم با آن مخلوط کنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن نخود
حالا نخودهای خیس خورده و لپه شده را به قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با سایر مواد هم بزنید. سپس مقدار 5 پیمانه آب داخل قابلمه بریزید و تا زمانی که آب جوش بیاید شعله گاز را زیاد کنید و پس از جوش آمدن آب، شعله گاز را ملایم کنید و اجازه دهید برای حدوداً 2 ساعت گوشت و نخود خوب بپزند.
مرحله پنجم: طعم دار کردن قیمه نخود
پس از گذشت یک ساعت و نیم از زمان پخت، زعفران دم کرده، لیمو عمانی، نمک و فلفل را نیز به قیمه نخود اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد.
مرحله ششم: سرو قیمه نخود
پس از اینکه قیمه نخود جا افتاد، شعله گاز را خاموش کنید. قیمه نخود را در ظرف مناسب بکشید و روی آن را با سیب زمینی سرخ کرده تزیین کنید و همراه با پلوی ساده یا پلو زعفرانی میل کنید.
نکات کلیدی تهیه قیمه نخود:
– اندازه مواد اولیه که در دستور آمده است، تقریبی هستند. در صورت تمایل می توانید مقادیر مواد اولیه را کم یا زیاد کنید.
– علاوه بر نمک، فلفل و زردچوبه از سایر ادویه های نیز می توانید بنا بر ذائقه خود در تهیه قیمه نخود استفاده کنید. مانند پودر هل، پودر زنجبیل و چوب دارچین.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/271620/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درگذشت معصومه حائری عروس بزرگ امام خمینی و همسر سیدمصطفی خمینی+ عکس

عکس سه نفره سینا مهراد و برادرزاده هایش / خوش گذرانی پسران ساعد سهیلی با عموشان

سورپرایز جالب مردم در کنسرت توسط گرشا رضایی

بازگشایی گردنۀ برف‌گیر تته پس از 5 ماه

ماسه‌خواری؛ پرونده همیشه باز در سواحل مازندران

حمله سریالی به جنگلبانان!

بارندگی‌های سیل آسا در زیرکوه خراسان جنوبی؛ داوطلبان کنکور نتوانستند در جلسه امتحان حاضر شوند

تعرض به زنان به بهانه شرکت در مراسم ترحیم

بازداشت 70 زورگیر و سارق موبایل در تهران

ویدیویی بامزه و پربازدید از متهم اصلی کرونا

محصولاتی که ما مصرف می کنیم تو طبیعت به چه شکل بودند؟

کلیپی زیبا از شگفت انگیزترین آبشارهای جهان

باقالی پلو با مرغ شاندیزی‌

پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور

عاقبت تلخ ازدواج برای فرار از خانه پدری

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

دنیای مد به روایت «حسنا و ملکه‌های رنگی»

مدیر کنسرسیوم بانک‌ها: دیگر ما پرسپولیسی هستیم

دین‌محمدی: حیف از تیم راه‌آهن که منحل شد

مطهری: این یک استارت دوباره است

امیری: قلعه‌نویی بخواهد در خدمت تیم ملی هستم

هدف ما حضور مهدی الفتی در فینال المپیک است

دین‌محمدی: طرفدار ماشین سازی از تراکتور بیش‌تر بود

تشکیل دوباره کمیته انضباطی برای حواشی لیگ برتر بسکتبال

گزارش هیات فوتبال تهران درمورد مرگ یک بازیکن در وسط زمین

اکبرپور: آسیب بزرگی به فوتبال خوزستان وارد شده

شانس ایران برای تصاحب یک طلا و 3 برنز

بدهی کلان استقلال به بانک سهام‌دار پرسپولیس!

داوران نوعی نگاه کن معرفی شدند

سلنا گومز در پشت صحنه یک سریال کمدی

نگاهی به آنونس سریال دوپینگ

فحش کم آورد!

رونمایی از خواهر زیبا و باکلاس مهدی قایدی بعد از جدایی از همسرش/ چقدر تو سادگی شبیه همند

قتل تکان‌دهنده مادر و پسر با آتش‌سوزی عمدی مرد نقاش

10 امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی

آموزش و پرورش: 16 طرح عفاف و حجاب در مدارس در حال اجراست

دگر ما را چه مینامند، اگر حیدر بشر باشد؟!

حملات بی‌امان بیش از 20 خدنگ به مار پیتون

خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا

صخره‌نوردیِ بی‌نظیر کَل و بزهای کوهی در طالقان

تخم شربتی معلق با ترفند ساده

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

سروده علیرضا قزوه در استقبال از غزل رهبر معظم انقلاب

شجاعی تفنگ بادی هشتم شد

اعلام میزبان رقابت‌های وزنه‌برداری قهرمانی جهان 2027 و 2028

خبرخوش رئیس صدا و سیما درباره حق‌پخش فوتبال

امیدواری جانشین کلوپ؛ 48 ساعت دیگر در لیورپول!

شجاعی: زود است اما به قهرمانی در جام حذفی فکر می‌کنیم

وقتی دوست صمیمی رونالدو، ستاره پرتغالی را می ترساند

پرسپولیس در انتظار خبر مهم