آریا بانو

آخرين مطالب

10 باور غلط درباره نحوه پیشگیری از کروناویروس پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / یک باور غلط درباره پیشگیری از ابتبلا به کرونا این است که می‌گوید، با اشعه‌های ماوراء‌بنفش می‌توان پوست را استریلیزه کرد. باید گفت که نور ماوراء‌بنفشی که به درون پوست نفوذ می‌کند، نمی‌تواند پوست را پاکسازی کند.
این روزها شیوع ویروس کرونا موجب ترس و وحشت افراد بسیاری شده است و در این میان در رسانه‌های اجتماعی، اطلاعات غلط و شایعات بسیاری در این مورد دست‌ به دست می‌شود. در این مقاله که در دیلی میل منتشر شده، به 10 مورد از باورهای غلط در خصوص پیشیگیری از ابتلا به ویروس کرونا اشاره شده که محققان سازمان جهانی بهداشت در مورد آنها توضیح داده‌اند.
1. دستگاه‌های دست‌خشک‌کن
شایعه شده که هوای گرم دستگاه‌های دست‌خشک‌کن، می‌توانند ویروس کرونا را از بین ببرند. در این توصیه از افراد خواسته شده به مدت 30 ثانیه دست‌های خود را زیر این دستگاه نگهدارند تا ویروس کرونا کشته شود. این باور، غلط است. برای پاک کردن ویروس‌ها از روی دست، باید دست‌های خود را با آب و صابون به مدت 20 تا 30 ثانیه بشویید یا با دستمال‌های بر پایه الکل استفاده کنید.
2. لامپ‌های فرابنفش
باور غلط دیگر این است که می‌گوید، با اشعه‌های ماوراء‌بنفش می‌توان پوست را استریلیزه کرد. باید گفت که نور ماوراء‌بنفشی که به درون پوست نفوذ می‌کند، نمی‌تواند پوست را پاکسازی کند. در ضمن این نور می‌تواند موجب حساسیت‌ و صدمه به پوست شود. حتی تشعشعات نور خورشید که حاوی اشعه ماوراء‌بنفش است می‌توانند به DNA سلول‌ها صدمه رسانده و موجب سرطان پوست شوند. در آزمایشگاه‌ها برای کشتن میکروب‌ها از این اشعه استفاده می‌کنند اما استفاده از آن برای انسان نه‌تنها مفید نیست، بلکه به او صدمه هم می‌رساند.
3. مصرف سیر
اگرچه سیر، ویژگی‌های ضد میکروبی دارد اما آن نمی‌تواند ویروس کرونا را از بین ببرد.
4. روغن کنجد
شایعه شده است که روغن کنجد می‌تواند جلوی ورود ویروس کرونا به بدن را بگیرد. اما این روغن که در آشپزی‌ها استفاده می‌شود، فقط برای همین کار خوب است. مالیدن آن به روی پوست بدن برای پیشگیری از ورود ویروس کرونا به بدن، کار بیهوده‌ای است.
روش‌های انتقال ویروس کرونا معمولا از طریق عطسه و قطرات موجود در دهان یا بینی فرد مبتلاست که وارد هوا شده و از این طریق وارد بدن فرد دیگر می‌شود. بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به این ویروس، با افراد بیمار تماس نزدیک نداشته باشید.
5. اسپری الکل یا کلر روی پوست بدن
وقتی ویروس کرونا وارد بدن شود، اسپری الکل یا کلر روی پوست دیگر فایده‌ای ندارد. هنوز کاملا مشخص نیست که آیا این ویروس می‌تواند از روی سطوحی که افراد بیمار به آنها دست زده‌اند، به افراد سالم منتقل شوند یا خیر. با اینحال مواد ضد عفونی‌کننده قوی مانند کلر وجود دارند که می‌توانند سطوح مختلف را تمیز کنند. اما استفاده از این مواد روی پوست یا استنشاق آنها می‌تواند خطرناک باشد. این مواد به غشاء مخاطی –لایه‌های سلولی درون دهان، بینی، چشم‌ها و اندام‌های دیگر- صدمه می‌زنند. از الکل هم فقط برای تمیز کردن دست‌ها وقتی آب و صابون در دسترس نیست، با احتیاط و به مقدار کم استفاده کنید.
6. اسکنرهای حرارتی
در بیشتر فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های قطار، با استفاده از اسکنرهای حرارتی افراد را بررسی می‌کنند. این دستگاه‌ها فقط می‌توانند مقدار تب افراد را شناسایی کنند. اما آنها نمی‌توانند نشان دهند که فرد دارای تب بالا به ویروس کرونا مبتلا شده است یا به دلیل دیگری تب دارد. بروز این بیماری پس از ابتلا، 2 تا 14 روز طول می‌کشد. بنابراین مسئولان، مسافران مبتلا به تب را به مدت 14 روز زیر نظر می‌گیرند، تا در صورت ابتلا، متوجه بیماری او شوند.
7. نامه و بسته‌های ارسالی از چین
یکی دیگر از باورهای غلط در مورد نامه و بسته‌هایی است که از چین به‌ دست‌مان می‌رسد که گفته می‌شود، آنها می‌توانند ویروس کرونا را منتقل کنند. بنا به گفته محققان سازمان جهانی بهداشت، ویروس کرونا نمی‌تواند بدین شکل به مناطق مختلف دنیا سفر کند. بنابراین لازم نیست نگران این مرسوله‌ها باشید.
8. حیوانات
گفته شده که حیوانات به این ویروس مبتلا نمی‌شوند. این باور هم غلط است. زیرا شواهد نشان می‌دهد که این ویروس ابتدا از طریق حیوانات در بازار مواد غذایی ووهان در چین به انسان منتقل شده است. البته تاکنون حیوانات خانگی مانند سگ و گربه به این ویروس مبتلا نشده‌اند. با اینحال محققان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند، پس از هر تماس با حیوان خانگی‌تان، بهتر است دست‌هایتان را با آب و صابون بشویید. این کار به شما کمک می‌کند از ابتلا به ویروس کرونا و البته باکتری‌های رایج مانند ایی.کولی و سالمونلا که از حیوانات به انسان‌ها منتقل می‌شوند، محفوظ بمانید.
9. واکسن ذات‌الریه
شایعه شده که واکسن ذات‌الریه می‌تواند از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری کند. این باور هم غلط است. محققان سراسر دنیا هنوز در حال بررسی برای تولید دارو و واکسنی برای این بیماری مهلک هستند. تولید چنین واکسنی به احتمال زیاد یک سال طول می‌کشد. در ضمن محققان بریتانیایی نوعی واکسن تولید کرده‌اند که در حال حاضر مراحل آزمایش آن را روی حیوانات آغاز کرده‌اند.
10. اسپری نمکی بینی و غرغره کردن
برخی بر این باورند که اسپری نمکی بینی و شستشوی دهان می‌تواند ویروس کرونا را از افراد دور کند. اما هر دو باور غلط است. اسپری نمکی بینی و غرغره کردن آب نمک می‌تواند افراد مبتلا به سرماخوردگی معمولی را درمان کند. اما برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا هیچ یک از این موارد فایده‌ای ندارند.
دو باور غلط دیگر هم که می‌توان به این فهرست اضافه کرد، مبتلا نشدن کودکان به ویروس کرونا و درمان این ویروس با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌هاست. باید گفت که تعداد کمی از کودکان هم به این ویروس مبتلا شده‌اند. همچنین آنتی‌بیوتیک‌ها برای از بین بردن عفونت‌های باکتریایی تولید شده‌اند و مناسب عفونت‌های ویروسی نیستند.
به تمام توصیه‌های بهداشتی ارائه‌شده از سازمان جهانی بهداشت توجه کنید تا به ویروس کرونا مبتلا نشوید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/271340/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

10 علامت که میتواند شما را آگاه کند افسردگی دارید

دمنوش هایی برای کاهش استرس و تقویت ایمنی بدن در برابر کرونا

چگونه بدون کلافگی و خستگی در خانه بمانیم؟

آیا نگرانی و استرس ،خطر ابتلا به ویروس کرونا را افزایش می دهد؟

آیا ویروس کرونا باعث افسردگی می‌شود

چگونه خود را قرنطینه کنیم؟

نحوه مدیریت کارمندان از راه دور

راه حل آشتی با دوست بعد از دعوا

چگونه روانشناس خوب را از بد تشخیص دهیم

خستگی تصمیم چیست و چگونه با این خستگی مقابله کنیم؟

خوابیدن با ناراحتی چه عوارضی دارد؟

هنگام استرس چه کارهایی انجام ندهیم؟

زبان بدن چیست و فواید آن کدام است؟

اُبژه و روابط ابژه ای چیست؟

7 روش ساده برای کاهش استرس

راه و روش یادگیری

علائم افسردگی در زنان را بشناسیم

چرا ما انسان‌ها می‌خندیم؟

نظریه مزلو: سلسله مراتب نیازها

نکات ضروری برای مواجهه با ترس

آلکسی تایمیا چیست؟ علل، علائم و راه درمان

8 عادت برای تقویت اعتماد به نفس

9 نکته برای غلبه بر ترس

سروتونین چیست و خوراکی های منبع سروتونین کدامند؟

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب