آریا بانو

آخرين مطالب

تاریخ ورود زنان به استادیوم مشخص شد ورزشي

  بزرگنمايي:

آریا بانو- همشهری ورزشی: فیفا در نامه‌ای که به‌تازگی به فدراسیون فوتبال ایران فرستاده، تأکیده کرده که این فدراسیون باید شرایط حضور زنان در استادیوم‌های فوتبال را برای تماشای 3 رویداد مهم فراهم کند.

گفته می‌شود این نامه با لحن مثبت نوشته شده و فدراسیون بین‌المللی فوتبال از اقدامات ایران برای فراهم‌کردن حضور زنان در استادیوم‌ها تمجید کرده، ولی این قدردانی، مقدمه‌ای است برای مطرح‌کردن موضوعات دیگر.

زنان ایران در 2سال گذشته 3بار اجازه حضور در استادیوم پیدا کرده‌اند؛ بازی پرسپولیس‌– کاشیما در فینال لیگ قهرمانان آسیا، بازی دوستانه تیم‌‌های ملی ایران و بولیوی و بازی تیم‌‌های ملی ایران و کامبوج در مقدماتی جام‌جهانی‌2022.

حالا گفته می‌شود فیفا در آخرین‌ نامه‌اش به ایران، به‌طور رسمی خواسته که زنان باید در همه بازی‌ها در ورزشگاه حضور داشته باشند. در نامه فیفا 3 بند وجود دارد و این بندها شفاف توضیح داده است که زنان باید تماشاگر کدام بازی‌ها باشند:

1- در مسابقات انتخابی جام‌جهانی صندلی بیشتری به زنان اختصاص پیدا کند. 2- در بازی‌هایی که تیم‌های ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا میزبان هستند، زنان باید بتوانند وارد ورزشگاه شوند. 3- شرایطی فراهم شود که از ‌ماه ژوئن (خرداد-تیر) در لیگ‌ داخلی هم زنان بتوانند بازی‌های تیم‌های مورد علاقه‌شان را در ورزشگاه ببینید.

در مرحله انتخابی جام‌جهانی، ایران میزبان تیم‌های بحرین، عراق و هنگ‌کنگ است. بازی ایران و هنگ‌کنگ نخستین بازی است که زنان می‌توانند امیدوار باشند به ورزشگاه بروند. این بازی 7فروردین برگزار می‌شود. 15خرداد ایران میزبان بحرین است، بازی برگشت ایران با عراق هم 20خرداد برگزار می‌شود.

در لیگ قهرمانان آسیا هر چند 2فصل پیش زنان به استادیوم رفتند ولی این حضور تنها در بازی فینال اتفاق افتاد. فصل پیش در هیچ‌یک از بازی‌های این لیگ صحبتی درباره تماشاگران زن نشده بود. با این تأکید فیفا، زنان در مسابقات گروهی هم باید بتوانند بازی‌ها را تماشا کنند.

طبق برنامه تا 18فروردین هیچ تیم ایرانی در لیگ قهرمانان آسیا میزبان نیست. در این روز شهرخودرو میزبان شباب الاهلی امارات است و یک روز بعد استقلال میزبان الوحده امارات. اول اردیبهشت هم پرسپولیس در تهران با الدحیل قطر بازی دارد و سپاهان میزبان العین امارات است. اگر طبق نامه فیفا، فدراسیون فوتبال ایران خودش را موظف بداند تا شرایط را برای حضور تماشاگران زن فراهم کند، این بازی‌ها نخستین بازی‌هایی خواهند بود که در شهر‌هایی غیر از تهران میزبان تماشاگران زن هستند.

بازی‌های استقلال و پرسپولیس در تهران، بازی‌های شهرخودرو در مشهد و بازی‌های سپاهان در اصفهان برگزار می‌شود. سؤال بزرگ این است که در شهر مذهبی مشهد، این اجازه به زنان داده می‌شود که به ورزشگاه بروند؟

آخرین روزهای سال2019 بود که رویترز خبر داد فدراسیون ایران برای فراهم‌کردن شرایط حضور تماشاگران زن در لیگ‌های داخلی به فیفا تعهد کتبی داده است. رویترز از زبان یک منبع آگاه نوشته بود فیفا برای عملی‌شدن این خواسته، برای فدراسیون ایران ضرب‌الاجل تعیین کرده است. مسئولان نزدیک به وزارت ورزش در گفت‌وگو با همشهری و در واکنش به خبر رویترز، حضور تماشاگران زن در لیگ‌های داخلی را رد کردند. نظر آنها این بود که بازی‌های لیگ با بازی‌هایی که در سطح ملی برگزار می‌شود، متفاوت است و ایران در شرایطی نیست که بتواند با حضور زنان در بازی‌های لیگ موافقت کند. گفته می‌شد فیفا شرایط ایران را درک کرده و پذیرفته است که فقط به حضور زنان در بازی‌های ملی رضایت دهد. اما با توجه به آخرین نامه این نهاد بین‌المللی، فدراسیون ایران برنامه خاصی برای لیگ دارد؟ این سؤالی است که مسئولان فدراسیون باید به آن جواب بدهند ولی دیروز تماس‌های همشهری با مدیران فدراسیون فوتبال بی‌نتیجه ماند. سؤال‌های دیگری هم مطرح است، اینکه در لیگ‌های دسته‌های پایین‌تر هم زنان می‌توانند به ورزشگاه بروند؟ در بازی‌های آینده حضور زنان گزینشی است یا بلیت‌فروشی می‌شود و این بلیت‌فروشی به چه تعداد است؟


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/269579/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قصه درمانی چیست و چگونه میتوان با قصه درمانی از مشکلات دور شد؟

عواملی که باعث ایجاد عصبانیت می‌شود کدامند و برای کنترل خشم و عصبانیت چه باید کرد؟

8 عادت رفتاری برای افزایش اعتماد به نفس و داشتن زندگی شادتر

چرا از دیگران تقلید می کنیم؟

اختلالات کنترل تکانه چیست ؟علل و درمان آن

دلایل خودزنی نوجوان و راه درمان آن چیست؟

تئوری انتخاب چیست و چه کاربردهایی دارد؟

کاردرمانی ذهنی چیست و کاربرد های آن کدامند؟

مدیتیشن چیست و انواع مدیتیشن کدامند؟

آنچه در مورد اریتروفوبیا (ترس از سرخ شدن) باید بدانید

انواع هدف چیست و داشتن هدف در زندگی چه اهمیتی دارد؟

تجسم خلاق چیست ؟

ماتریس بوستون چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

مهارت رهبری چیست ؟

هوش هیجانی چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

دلایل اختلال خواب نوجوانان چیست و راههای درمان آن کدامند؟

پارانویا چیست و چه علائمی دارد؟

ماندالا چیست و چه کاربردی دارد؟

اختلال وسواس جبری چیست؟

استرس در دختران نوجوان

ویژگی های افراد خجالتی و چگونگی ترک خجالت

5 راهکار برای تقویت حافظه

افسردگی چیست؟

چگونه نه بگوییم؟

نوروسایکولوژی کیست؟

4 دمنوش گیاهی برای آرامش اعصاب

اختلال وحشت خواب: تعریف، علل، علائم و درمان

بحران سی سالگی

10 راهکار عملی برای کنترل خشم

گوش دادن فعال چیست و چه مزایایی دارد؟

اختلال مبدل پوشی

خشونت خانگی چیست و انواع آن کدامند؟

تاثیر گرما بر خلق و خو و پرخاشگری

با مزاحمت خیابانی چگونه برخورد کنیم؟

علت ایجاد حس تنفر از فرزند

تابو چیست؟ اهداف تابو کدامند؟

عقده ادیپ چیست؟ انواع و راه های درمان عقده ادیپ

سوگیری شناختی چیست و چه مسائلی باعث سوگیری می‌شوند؟

چطور با یک فرد معلول رفتار کنیم؟

بیش فعالی چیست ؟ علائم ، دلایل و درمان آن کدامند؟

عقدهٔ الکترا چیست و چگونه حل می شود؟

راه های تقویت بهره ی هوشی

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای