آریا بانو

آخرين مطالب

با 7 جاذبه معماری کوالالامپور آشنا شوید گوناگون

  بزرگنمايي:

آریا بانو - با 7 جاذبه معماری کوالالامپور آشنا شوید 7
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6069450
٣٠
٠
کجارو / کوالالامپور مالزی، از دیدنی‌ترین شهرهای قاره آسیا به شمار می‌رود که بسیاری را مجذوب بناها و سازه‌های مدرن و قدیمی خود کرده است.
کشور مالزی در جنوبی‌ترین بخش قاره‌ی آسیا قرار دارد و برای قرن‌ها به‌عنوان شاه‌راهی برای تلاقی تمدن‌های بزرگی مانند چین و هندوستان بوده است. در واقع، موقعیت استراتژیک کشور مالزی که درست در شمال استوا و بین اقیانوس هند و دریای جنوبی چین واقع شده، آن را به نقطه‌ای بدل کرده است که تجار و بازرگانان و مسافرانی از غرب و شرق را به هم پیوند می‌دهد.
امتزاج فرهنگی را می‌توان در معماری مالزی، به‌خصوص در شهر رو به توسعه‌ی کوالالامپور، نیز مشاهده کرد. این شهر مملو از ساختمان‌ها و بناهایی ملهم از معماری مراکشی، بناهای استعماری با معماری تودور انگلیسی، معابد چینی و بودایی و مساجد اسلامی است. در این مطلب کجارو قصد داریم برخی از جالب‌ترین و دیدنی‌ترین جاذبه‌های معماری پایتخت مالزی را معرفی کنیم، پس با ما همراه باشید.
اگر دوست دارید سفری بی‌دغدغه به کوالالامپور داشته باشید، بهترین و ارزان‌ترین تور کوالالامپور را با کمک کجارو جستجو و خریداری کنید. در کجارو، مجموعه‌ای از بهترین تورها از معتبرترین آژانس‌های گردشگری گرد هم آمده‌اند تا به‌راحتی بتوانید با توجه به شرایط خود، مناسب‌ترین تور را خریداری کنید.
1. برج‌های دوقلوی پتروناس
برج‌های دوقلوی پتروناس، روزگاری بلندترین آسمان‌خراش روی کره زمین بودند. در واقع، این برج‌ها با ارتفاع 452 متر، تا سال 2004 بلندترین برج‌های جهان محسوب می‌شدند؛ اما در همین سال برج تایپه 101، گوی سبقت را از این برج دوقلو ربود. اکنون، برج خلیفه در دبی که ساخت آن در سال 2010 به پایان رسید، عنوان بلندترین آسمان‌خراش جهان را نصیب خود کرده است.
معماری برج‌های دوقلوی پتروناس متأثر از معماری اسلامی است و پایه‌های برج‌ها به‌شکل ستاره هشت‌پَر یا شمسه ساخته شده‌اند که از پرکاربردترین نقوش هنر اسلامی در معماری هستند. این برج‌ها، 88 طبقه دارند و در طبقه‌های 41 و 42 به‌وسیله پلی دو طبقه به هم متصل می‌شوند. طراحی برج‌های دوقلوی پتروناس اثر معمار مشهور آرژانتینی-آمریکایی، سزار پلی (César Pelli) است.
2. برج کوالالامپور
برج کوالالامپور از نظر شهرت، بعد از برج‌های دوقلوی پتروناس قرار می‌گیرد و هفتمین برج بلند مخابراتی جهان و دومین برج بلند آسیا به حساب می‌آید. برج مذکور به‌عنوان یک رصدخانه اسلامی نیز کاربرد دارد و در مناسبت‌های مختلف اسلامی مانند آغاز ماه‌های قمری رمضان، شوال و ذی‌الحجه و همین طور عید فطر و قربان، از آن برای رؤیت ماه استفاده می‌شود. در گنبد برج کوالالامپور، رستوران چرخان «اتمسفر 360» قرار دارد که می‌توان تأثیر معماری ایرانی-اسلامی را به وضوح در آن مشاهده کرد.
3. ساختمان سلطان عبدالصمد
ساختمان سلطان عبدالصمد از بناهای به‌‌جا‌مانده از دوران استعمار بریتانیا در قرن نوزدهم است که هم‌اکنون برای مقر وزارت اطلاعات، ارتباطات و فرهنگ مالزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ساختمان مشرف به میدان تاریخی مردیکا یا داترن مردیک است؛ میدانی که در سال 1957 برای اولین بار پس از استقلال، پرچم کشور مالزی در آن برافراشته شد.
معماری ساختمان سلطان عبدالصمد که روزگاری به‌عنوان دفاتر کارگزاری بریتانیایی‌ها به کار می‌رفت، به سبک معماری گوتیک هندی یا مغول گوتیک ساخته شده است.
4. فرودگاه بین‌المللی کوالالامپور
فرودگاه بین‌المللی کوالالامپور (KLIA)، از جاهای دیدنی مالزی و از فرودگاه‌های درجه یک دنیا به حساب می‌آید. این فرودگاه که در سال 1998 جایگزین فرودگاه سلطان عبدالعزیز شاه شد، در نزدیکی دفاتر پروژه‌ی «شاه‌راه چند رسانه‌ای» (MSC) مالزی قرار دارد و هم‌اکنون بیست‌وسومین فرودگاه شلوغ جهان محسوب می‌شود. شاه‌راه چند رسانه‌ای، پروژه‌ای جاه‌طلبانه است که تلاش می‌کند، کسب‌وکارهای بین‌المللی را با شرایط ویژه به کشور مالزی بکشاند.
فرودگاه بین‌المللی کوالالامپور با معماری اسلامی و طراحی داخلی دیدنی‌اش، اولین نقطه‌ای است که چشم مسافران و گردشگران به آن می‌افتد.
5. مجسمه خدای موروگان
مجسمه خدای موروگان با 42٫7 متر، بلندترین مجسمه خدایان هندو در مالزی و دومین مجسمه بلند از این دست در جهان محسوب می‌شود که کار ساخت آن در سال 2006 به پایان رسید.
مجسمه خدای موروگان یا همان خدای جنگ در آئین هندو، با رنگ طلایی در ورودی معبد باتو کیو قرار دارد. در حالی که مقصد اصلی بسیاری از بازدیدکنندگان، معبد باتو کیو است؛ اما مجسمه خدای موروگان، به‌خصوص در طی مراسم تایپوسام، توجه زیادی را به خود جلب می‌کند. تایپوسام از آئین‌های مهم هندوها است که سالانه هزاران نفر از پیروان این آئین را به معبد باتو کیو می‌کشاند.
6. کاخ فرهنگ
ایستانا بودایا یا کاخ فرهنگ، از برجسته‌ترین بناهای مدرن در کشور مالزی است که شکل کلی آن از بادکنک سنتی مالایی الهام گرفته شده است. سازه اصلی همچین شکل «سیری جانجانگ» (sirih junjuung) را تداعی می‌کند که چیدمان سنتی هدایایی است که با برگ‌های نخل فوفل ساخته و در مراسم‌های عروسی و استقبال مالایی از آن استفاده می‌شود.
کاخ فرهنگ به مانند تالار اپرای سیدنی، از مشخصه‌های اشکال اوریگامی نیز بهره می‌برد. علاوه بر این، فضای داخلی کاخ نیز با الهام از فرهنگ مالایی، همانند خانه‌های سنتی کامپونگ به سه بخش اصلی لابی و سالن، سالن اجتماعات و سالن نمایش و تمرین تقسیم می‌شود. کاخ مذکور تاکنون محل برگزاری بسیاری از کنسرت‌ها و نمایش‌های تئاتر محلی و بین‌المللی بوده است.
7. مسجد نگارا
در بین بناها و ساختمان‌های برجسته‌ای که تا اینجا معرفی کردیم، بسیاری از معماری و فرهنگ اسلامی متأثر بوده‌اند؛ اما نمی‌توان چنین فهرستی را بدون مهم‌ترین بناهای اسلامی یعنی مساجد به پایان رساند.
مسجد نِگارا یا مسجد ملی مالزی با گنبد نامتعارفش که از سایبان‌ عمارت‌های محلی الهام گرفته شده است، یکی از زیباترین مساجد دنیا به شمار می‌رود. گنبد مسجد به‌جای گنبدهای سنتی و دوار سایر مساجد، بیشتر شبیه سایبان یا چتری 16 ضلعی است. حتی مناره‌های مسجد نیز به‌شکل چترهای بسته ساخته شده‌اند تا نمایانگر انسجام و وحدت باشند. مسجد نگارا امروزه نه‌تنها به‌عنوان مکانی برای عبادت شناخته می‌شود، بلکه همه ساله خیل زیادی از بازدیدکنندگان سایر ادیان نیز به تماشای آن می‌آیند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/268066/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک بی‌احتیاطی و رویاهایی که بر باد رفت

جای آزمون را یک ایرانی پُر می‌کند

تودور: با سری بالا از کوپا ایتالیا حذف شدیم

ناگفته‌های مربی سابق استقلال از دربی حذفی‌

پوچتینو: به شکست 5-0 نیاز داشتیم!

ناگفته‌های خسرو حیدری از دربی جام حذفی

نمک سیاوش یزدانی بر زخم هواداران الهلال!

گل تماشایی سینا اسدبیگی در تمرین پرسپولیس

مشکلات ساپینتو و فتح‌الله‌زاده بر سر دفتر کمپ حجازی

روزگار بحرانی یاران صیادمنش؛ 9 بازی 3 امتیاز

سرنوشت تراکتور سرانجام تعیین شد

مکان بازی مرگ و زندگی سپاهان مشخص شد

خلاصه بازی آرسنال 5 - چلسی 0

خسرو: در زمان ساپینتو، چهار پنج مدیرعامل عوض کردیم

خلاصه بازی لاتزیو 2 - یوونتوس 1

حیدری: تیم نکونام شخصیت قهرمانی دارد

گل چهارم آرسنال به چلسی توسط کای هاورتز دقیقه 65

حیدری: در اولین بازی خوشه طلایی، فقط یازده بازیکن داشتم

خلاصه بازی الهلال 2 - العین 1

گل پنجم آرسنال به چلسی توسط بن وایت دقیقه 70

اولین کاپیتانی ترابی در پرسپولیس

ابتلای ستاره اتلتیکو به یک بیماری خطرناک

حریف سپاهان از هند نیروی کمکی گرفت!

دبیر جدید فدراسیون کبدی معرفى شد

گل اول یوونتوس توسط میلیک در دقیقه 82

مربی تراکتور از تیم ملی می‌آید

کامبک الهلال ناقص ماند؛ صعود العین به فینال لیگ قهرمانان آسیا

چگونه از آخرین افزایش قیمت ارز دیجیتال بهره ‌برداری کنیم؟

خطای شدید جکسون روی پای تومیاسو که داور از نشان دادن کارت قرمز صرف نظر کرد

ستارگان تیم رویایی رئال مادرید اکنون کجا هستند؟

گل سالم الدوساری به العین

به اتهام تجاوز؛ دو فوتبالیست لیگ برتری دستگیر شدند

فقط این مربی می‌تواند یونایتد را قهرمان لیگ برتر کند

دلایل خسرو حیدری برای ترک خوشه طلایی!

شکایت از سید حسین حسینی توسط پلیس اراک

صحنه جنجالی دربی لندن؛ چطور اخراج نشد!

بحران استادیوم برای میزبانی استقلال - سپاهان

استقبال اسطوره هلندی از گزینه جدید لیورپول

نماهنگ زیبای بهاری با تصاویر گلهای زیبا و طبیعت

حسین انصاریان‌: نمازهای جماعت الان در کشور ما ورشکسته است

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

برای چند کار عجله کنید...

چرا جن‌ها دیده نمی‌شوند؟

نومید نشو! بهاری خواهد آمد

طرز تهیه ماکارونی با لوبیا چیتی

غذاهایی که شکم تخت به شما هدیه می‌دهد

5 عادت رایج صبحگاهی که مخفیانه نابودت میکنه

دانشمندان حلقه‌ مفقوده بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان را کشف کردند

ای بیخبران چه جای خواب است مرا

چه کسی می داند...