آریا بانو

آخرين مطالب

مستمری زنان از همسر فوت شده چگونه است؟ اجتماعي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - مستمری زنان از همسر فوت شده چگونه است؟
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6047140
k ٢.٢
٠
مجله دلگرم / یکی از حمایت‌های مقنن از افراد بویژه زنان برقرار نمودن دریافت مستمری در صورت فوت بیمه شده می‌باشد.
این در حالی است که پیش‌تر ازدواج مجدد همسر بیمه شده مانع استحقاق وی از دریافت این مستمری می‌گردید
چه این که ماده 80 قانون تامین اجتماعی بیان داشته بازماندگان متوفی با احراز شرایط این ماده می‌توانند از مستمری بازماندگان بهره‌مند گردند.
قانونگذار در ماده 81 همین قانون و در بند 1 آن عیال دایم بیمه شده متوفی را که شوهر انتخاب نکرده در زمره بازماندگان واجد شرایط وی جهت بهره مندی از مستمری بازماندگان دانسته است.
درحالی که مقنن به واسطه شناخت و آگاهی نسبت به حقوق زنان و توجه ویژه بدان بخصوص در سال‌های اخیر نسبت به وضع مقرراتی جدید و نسخ آنچه بوده است اقدام نموده است.
از همین روی در قانون جدید حمایت خانوده مصوب 1391 و در بند 1 ماده 48 آن ازدواج مجدد بیمه شده متوفی را نه تنها مانع برخورداری وی از این مستمری ندانسته، بلکه در تبصره آن، حکم این ماده به افرادی که قبل از اجرا شدن این قانون فوت شده اند نیز تسری داده شده است.
به عبارت دیگر در مورد دامنه شمول این امتیاز نسبت به زنان باید بیان داشت کسانی که همسر آن‌ها قبل از لازم الاجرا شدن قانون حمایت خانواده فوت نموده و ازدواج کرده اند از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون (7/2/1392) از مستمری بازماندگان برخوردار خواهند بود و به گذشته تسری نمی‌یابد؛
بنابراین بر اساس این مقرره بند 1 ماده 81 قانون بیمه تامین اجتماعی نسخ و بند 1 ماده 48 قانون حمایت خانواده مرعی و لازم الاتباع می‌باشد.
مستمری بازماندگان و شرایط بهره مندی از آن
بند 16 ماده 2 قانون تامین اجتماعی مستمری را وجهی دانسته که طبق شرایط مقرر در این قانون به منظور جبران قطع تمام یا قسمتی از درآمد بیمه شده و در صورت فوت او برای تامین معیشت بازماندگان وی به آنان پرداخت می‌شود.
در ادامه مقنن در ماده 80 همان قانون به بیان شرایط بهره‌مندی از این مستمری به شرح ذیل پرداخته است:
بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی در یکی از حالات زیر مستمری بازماندگان دریافت خواهند داشت:
در صورت فوت بیمه شده از کار افتاده کلی مستمری بگیر
در صورت فوت بیمه شده‌ای که در 10 سال آخر حیات خود، حداقل حق بیمه یک سال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات حق بیمه 90 روز کار را پرداخت کرده باشد.
بر اساس این ماده چنانچه بیمه شده متوفی از مصادیق هر یک از بند‌های سه گانه گفته شده ماده 80 باشد، پس از فوت او بازماندگان واجد شرایط وی می‌توانند از مستمری بازماندگان برخوردار گردند.
شرایط بهره مندی زوجه متوفی از مستمری
همانطور که پیش‌تر بیان گردید از جمله بازماندگانی که استحقاق دریافت این مستمری را دارند همسر متوفی می‌باشد. اما همسر نیز مانند سایر افراد مستحق بایستی حائز شرایطی باشد از جمله این شرایط این است مطابق ماده 81 قانون تامین اجتماعی که به موجب ماده 48 قانون حمایت خانواده اصلاح شده است، زن باید همسر دائم متوفی باشد.
این در حالی است که همانطور که پیش‌تر بیان داشتیم ازدواج یا عدم ازدواج مجدد زوجه تاثیری در بهره مندی از مستمری ندارد.
د راین صورت سهم همسر بیمه شده متوفی، به استناد بند 1 ماده 83 قانون تامین اجتماعی 50 درصد از مستمری استحقاقی بیمه شده متوفی می‌باشد.
از طرف دیگر، حتی چند همسری زوج نیز مانع تعلق مستمری نمی‌باشد و مستمری بین زنان دایم متوفی به تساوی تقسیم خواهد شد.
شرایط بهره مندی فرزندان دختر متوفی از مستمری
در خصوص شرایط بهره مندی دختران متوفی از این مستمری باید بیان داشت، مطابق بند 2 ماده 81 قانون تامین اجتماعی، فرزندان متوفی در صورتی که سن آن‌ها کمتر از هجده سال تمام باشد و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته باشند یا به علت بیماری یا نقص قادر به کار نباشند مستحق دریافت مستمری خواهند بود.
از همین روی بند 3 ماده 48 قانون حمایت خانواده در خصوص فرزندان اناث نداشتن شغل و شوهر را ملاک دانسته و در خصوص فرزندان ذکور تا بیست سالگی و بعد از آن را منحصراً در صورتی که معلول از کارافتاده نیازمند باشند یا مشغول به تحصیل باشند مشمول دریافت مستمری می‌داند.
از همین روی مطابق بند 2 ماده 83 قانون تامین اجتماعی، میزان مستمری هر فرزند بیمه شده متوفی معادل بیست و پنج درصد مستمری استحقاقی بیمه شده می‌باشد.
دریافت مجدد مستری برای فرزندان دختر پس از طلاق
فرزندان اناثی که بواسطه ازدواج مستمری آن‌ها قطع شده است، پس از فوت همسر یا طلاق مجدداً از تاریخ فوت یا طلاق مشمول دریافت مستمری قرار می‌گیرند.
فرزندان اناث در صورتی که شاغل باشند و بیکار شوند در این صورت نیز مستمری برقرار خواهد شد. به شرطی که بیمه بیکاری و دستمزد دیگری نداشته باشد. اما در صورتی که فرزندان اناث خود دارای درآمد باشند، از شمول پرداخت مستمری خارج هستند.
بیمه مستمری
بدون شک همه ما به فکر دوران بازنشستگی خود هستیم. با توجه به ساختار اجتماعی امروز ما، بالا رفتن سن ازدواج و بسیاری فاکتورهای دیگر، دوران بازنشستگی بسیاری از ما متقارن با تحصیل فرزندان مان و یا ازدواج آن ها خواهد بود.
در واقع اصلی ترین هزینه های زندگی مان در دورانی خواهد بود که قادر به انجام کار نیستیم و یا قوانین کشور اجازه کار کردن را به ما نمی دهند.
دوران بازنشستگی و یا از کار افتادگی در واقع دوره برداشت ماحصل یک عمر تلاش فرد است.
هر شخص تا زمانی که شغلی دارد و یا به هر نحوی کسب درآمد می کند، باید به فکر سرمایه گذاری درستی برای آینده خود باشد. بیمه مستمری یکی از راهکار هایی است که می تواند مفید باشد و به دریافت حقوق مستمری مناسب منجر شود.
قطعا همه ما بر روی نیاز به دارا بودن حقوق مستمری توافق داریم، حال سوال اصلی این است که از چه روش هایی می توانیم آینده ای روشن و بدون دغدغه برای خود و خانواده مان رقم بزنیم؟
اولین روشی که به ذهن مان خطور می کند بیمه مستمری و یا انواعی از بیمه است که در ازاری پرداخت مبلغ ناچیزی به صورت ماهانه و یا سالانه (زمان های مشخص بر حسب قرارداد طرفین)، در زمان بازنشستگی تا چندین برابر مبلغ حق بیمه را به بیمه شده پرداخت می کنند.
انواع بیمه مستمری
دو روش اصلی برای بیمه مستمری وجود دارد. روش اول و متداول تر در ایران که تقریبا همه آن را می شناسند، بیمه تامین اجتماعی و روش دوم که در ایران کمتر شناخته شده ولی در دنیا بسیار پرطرف دار است، بیمه عمر و سرمایه گذاری.
بیمه تامین اجتماعی در ایران به دو شکل اجباری (در صورت اشتغال به کار توسط کارفرما و بیمه شده به صورت مشترک) و خویش فرما (توسط شخص بیمه شده) انجام می شود.
مبلغ مستمری بازنشستگی این نوع بیمه کاملا به میزان حقوق شخص و به طبع آن حق بیمه پرداختی وابسته است.
بیمه های عمر و سرمایه گذاری نوعی بیمه مستمری هستند که در سراسر دنیا و به ویژه در کشورهای جهان اولی از محبوبیت بسیاری برخوردار هستند. در ایران نیز بیمه های عمر توسط شرکت های مختلف بیمه ای و با طرح های مختلف عرضه می شوند.
میزان حق بیمه در این نوع بیمه ها بر حسب درآمد و بودجه بیمه گزار از ماهانه 50 هزارتومان شروع و تا مبالغ بالاتر نسبت به انتخاب شخص متغیر است. برخی از شرکت ها مبلغ بازنشستگی بیمه عمر را در پایان قرارداد یک جا و برخی به صورت مستمری پرداخت می کنند.
برای مثال مستمری یک شخص سی ساله در صحت و سلامت کامل با حق بیمه ماهی 100 هزار تومان، پوشش بیماری های خاص و با ضریب افزایش سالانه %10، پس از 15 سال 126 میلیون تومان و یا ماهانه دو میلیون تومان خواهد بود. در صورتی که شخص تنها 36 میلیون تومان پرداخت کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/264951/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قطعه «سرگشته» از موسیقی متن سریال در چشم باد

امدادرسانی هوایی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان

پاسخ ضرغامی به بحث گرانی ورودی موزه‌های ایران

داستان شنیدنی سعدی و پدرش را از زبان حجت الاسلام عالی

تو نمیتونی به دیگران عشق ببخشی، وقتی خودت اون رو نداری!

برخورد سخت کامیون و سواری سر تقاطع

آفرین به این دست فرمون

آموزش کیک ابری با طعمی متفاوت

یک غذای فوق العاده خوشمزه و اقتصادی

این 9 کار را بعد از 40 سالگی انجام ندهید

تا حالا دچار انجماد عملکردی شدید؟!

فرود فضانورد روسی با سرعت ونتاج کوپه استون مارتین بر روی قطب شمال!

گواردیولا: پارسال لوکاکو ما را قهرمان اروپا کرد

وضعیت مبهم سنگربان پرسپولیس؛ بیرانوند به بازی با سپاهان می‌رسد؟

حسینی یاد ذوب‌آهنی های محبوب را زنده نگه داشت

استقلال و پرسپولیس یک قدم تا واگذاری

کنایه تاج به باشگاه‌های معترض سقف قرارداد

استراتژی استقلال خوزستان برای بقا جواب داد

بارسلونا در اضطراب؛ الان وقت ال‌کلاسیکو نبود

تیموری: برای قهرمانی جام حذفی می‌جنگیم

در السد برای اولین بار خشم ژاوی را دیدم

محل برگزاری فینال جام حذفی مشخص شد

عماد گَند زد!

حسین رفیعی: سیامک حرف میزنه من میخندم

هنرنمایی زنده یاد رضا داوودنژاد در «زندگی به شرط خنده»

همکاری علی نصیریان و شبنم مقدمی در «نوروز»

هرجایی زالو درمانی نکنید!

خیام خوانی زیبا و تماشایی با خوانندگی آکا صفوی

واکنش سازمان ثبت احوال به حذف نام پدر از کارت هوشمند ملی

بهترین روش برای تشخیص هندوانه رسیده

نماهنگ نسخه طوفان

دستامو بگیر، آقای دلم

فراپه‌ی توت فرنگی را امتحان کنید

روش تهیه خورشت بادمجان

اقدامات لازم در زمان قفل شدن فک بیمار دچار تشنج

چطور بچه‌ای لوس و شکننده تربیت نکنیم!

کاردستی جذاب و سرگرم کننده

رابطه بین احساس کفایت با توانمندی و خودمختاری کودک

ابداع روش جدیدی برای نابودی سرطان

‌زبان فارسی‌ را مدیون زبان متعادل سعدی هستیم

ژاوی: براوو رئال، این صعود حلالشان باشد

انریکه: اول دورتموند را ببریم، به رئال هم می‌رسیم

تمدید قرارداد دی‌جورجی با ایتالیا

کناره‌گیری ویتالی هاینن از هدایت ژرمن‌ها در آستانه لیگ ملت‌ها

تاج: امروز آماری دادند که هزار و 8 نفر در لیگ ثبت نام شده‌ و 548 نفر داخل زمین رفته‌اند.

نام پتروشیمی‌های خریدار باشگاه استقلال مشخص شد

تاج : امیدوارم بتوانیم از کشور چین VAR را خریداری کنیم.

تاج: واگذاری باشگاه‌ها (استقلال و پرسپولیس) روز دوشنبه انجام می‌شود

پرفروش‌ترین و پرمخاطب‌ترین روز سینمایی فروردین 1403

دوست داشتی شوهرت گرگ بود یا بره؟!