آریا بانو

آخرين مطالب

پالایشگاه خون مثل انرژی هسته‌ای برای کشور استراتژیک است پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - پالایشگاه خون مثل انرژی هسته‌ای برای کشور استراتژیک است
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6026899
٧
٠
باشگاه خبرنگاران / در حال حاضر 60 درصد از دارو‌های مشتق از پلاسمای مورد نیاز کشور با پلاسمای ایرانی تولید می‌شود، اما نکته مورد توجه این است که پلاسمای ایرانی از مرز‌های ایران به خارج کشور ارسال و بر طبق پالایش قراردادی آن سوی مرز‌ها تبدیل به دارو می‌شوند و به کشور باز می‌گردند تا مورد اسفاده بیماران نیازمند قرار گیرند.
در برنامه سازمان انتقال خون ایرانن تا سال 1400 آمده است، که جمع آوری پلاسمای بازیافتی باید به سالیانه 220 هزار لیتر با هدف نیل به خودکفایی و مدیریت اقتصاد سلامت در تامین دارو‌های مشتق از پلاسمای ملی برسد و از مرحله جمع آوری و استاندارد سازی مواد خام دارو‌های مشتق از پلاسما گذر کینم و به مرحله پالایشگاه و گسترش و تنوع محصولات با استفاده از پالایش قراردادی با همکاری سازمان غذا و دارو در بخش خصوصی، هیات امنای ارزی و یا یکی از نهاد‌های عمومی غیر دولتی برسیم.
تولید دارو با پلاسمای ایرانی، میزان ابتلاء به بیماری‌های ناشی از تغییر جغرافیا و دارو‌های تولید شده با پلاسمای بیگانه را کاهش می‌دهد، سال گذشته 200 هزار لیتر پلاسما را برای تبدیل به دارو‌های مشتق از پلاسما تامین شده است و این کار موجب ارزان سازی این قبیل دارو‌ها می‌شود. ایجاد پالایشگاه خون نیاز ما برای تولید دارو‌های مشتق از پلاسما را برطرف می‌کند و گامی در راستای خودکفایی تولید این محصولات استراتژیک است.
سال هاست که وعده ایجاد پالایشگاه خون داده می شود اما هنوز تکلیف زمین 22 هزار متری که قرار بود مکانی برای پیاده سازی پروژه ساخت پالایشگاهی با ظرفیت 150 هزار لیتر فرآورده پلاسمایی باشد، مشخص نیست، پلاسمای ایرانی به خارج کشور ارسال می شود و پس از تبدیل به دارو به کشور باز می گردد، این هم یکی دیگر از خام فروشی ها در کشور بود در حالی که توان تولید آن در کشور وجود دارد.
نظام به آن رسیده که باید پالایشگاه خون داشته باشیم
پیمان عشقی مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، درباره سیاست سازمان انتقال خون در راه اندازی پالایشگاه خون اظهار کرد: راه اندازی پالایشگاه خون جز سیاست های راهبردی مورد تاکید وزیر بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی است و نظام به آن رسیده است که ما پالایشگاه خون داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران ادامه داد: راهکار رسیدن به پالایشگاه خون و راه اندازی آن که یک تصمیم استراتژیک است، به هم اندیشی و تضارب آراء نیازمند دارد تا تجربیات قبلی تکرار نشود و مشکلات جدیدی برای راه اندازی پالایشگاه به وجود نیاد، باید همه جوانب کار را در نظر گرفت و آن وقت باید تصمیم گیری کرد که چه اقداماتی را اجرایی کنیم.
عشقی بیان کرد: ایجاد پالایشگاه خون به امنیت و سلامت مردم بر می گردد و به همین دلیل این موضوع به اهمیت سلامت مردم وابسته است، تمام فرآورده های دارویی که از پلاسمایی انسانی گرفته می شود، باید از پلاسمای ایرانی باشد.
پالایشگاه خون گامی بزرگ در خودکفایی کشور
مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه یکی از گام های مهم در خودکفایی مربوط به داروهای مشتق از پلاسماست، گفت: ما نمی توانیم در داروهایی که مشتق از پلاسماست، وابسته به خارجی ها باشیم و با تاسیس پالایشگاه اجازه ندهیم که روزی برای ما شرایط بحرانی ایجاد کنند،
عشقی ایجاد پالایشگاه خون و تولید داروهای مشتق از پلاسما را یک سیاست راهبردی و استراتژیک خواند و گفت: داروهای مشتق از پلاسما استراتژیک و راهبردی هستند، ما باید با پلاسمای ایرانی در پالایشگاه خون در داخل کشور دارو تولید کنیم و به نظر من پالایشگاه خون مانند انرژی هسته ای برای کشور استراتژیک محسوب می شود.
چالش های پیش روی ایجاد پالایشگاه خون
به گفته علی اکبر پورفتح اله در پایان دولت دهم، مصوبه‌ای در ضمائم قانون بودجه به مجلس ارائه شد که بر اساس آن، شرکت پژوهش و پالایش انتقال خون نیز به بخش خصوصی واگذار شد. این در حالی بود که طبق قانون، بخش بهداشت و درمان اصلا مشمول خصوصی‌سازی نمی‌شود، اما به این استناد قانونی، عملا بحث واگذاری پالایشگاه پلاسمای انتقال خون شکل گرفت. براساس قانون وقتی که یک ساختار دولتی در لیست خصوصی‌سازی قرار می‌گیرد، آن شرکت فریز می‌شود و دیگر نمی‌توان در ارکان آن تغییری داد و رییس مجمع آن هم وزیر اقتصاد و دارایی خواهد بود.
او افزود: بنابراین وقتی دولت جدید مستقر شد، عملا ما در زمینه پالایشگاه اختیاری نداشتیم، چرا که پالایشگاه در لیست خصوصی‌سازی قرار داشت و رییس مجمع نیز وزیر اقتصاد و دارایی بود و طبعا امکان تغییر و تحول در هیات مدیره هم وجود نداشت. هیات‌مدیره هم کسانی بودند که برای واگذاری پالایشگاه ریل‌گذاری کرده بودند. بحث ما این بود که برای واگذاری پالایشگاه نمی‌توان 22 هزار متر زمینی را که متعلق به سازمان انتقال خون است، وارد خصوصی‌سای کنید. همین موضوع هم پاشنه‌آشیل واگذاری بود. وقتی که 22 هزار متر زمین را در بهترین نقطه شهر تهران، زیر برج میلاد با متری 4.5 میلیون تومان واگذار می‌کنند، طبیعتا خریدار انگیزه‌ای برای اقدام در راستای طرح توسعه پالایشگاه ندارد.
ایران الگوی منطقه در تولید پلاسمای با کیفیت
بشیر حاجی بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون کشور، اظهار کرد:در حال حاضر بیش از 2.5 میلیون واحد پلاسمای مازاد جهت تولید دارو‌های مشتق از پلاسما به یک شرکت آلمانی ارسال شده است.
او گفت: امروزه فرآورده‌های مشتق پلاسما نقش فراوانی در سلامت افراد دارند و کیفیت محصولات خون و پلاسمای ایرانی یک شاخص مهمی محسوب می‌شود و ایران به عنوان الگوی قابل اتکا برای کشور‌های منطقه در زمینه تولید پلاسمای با کیفیت بالا قرار دارد.
علی اکبر پورفتح اله مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در نظر داریم مراکز انتقال خون استان‌ها را به مراکز جامع اهدای خون تبدیل کنیم، گفت: چرا که در این مراکز جامع امکان اهدای پلاکت و سلول‌های بنیادی وجود دارد و باید توجه کرد که ما امسال صد هزار واحد پلاسمای مازاد بر مصرف‌مان را برای تبدیل به داروهای مشتق از پلاسما به خارج از کشور فرستادیم.
تولید یک میلیون لیتر پلاسما در سال 1400
او بیان کرد: در نظر داریم تا در سال 1400 این میزان به یک میلیون لیتر پلاسما در کشور برسد و بتوانیم صد درصد دارو‌های مشتق از پلاسما را از پلاسمای ایرانی تامین کنیم. سازمان انتقال خون برنامه ریزى کرده که حجم پلاسماى جمع آورى شده را به 400 هزار لیتر برساند.
پورفتح اظهار کرد کرد: از سال 2007 میلادی در ایران اهدای خون صد درصد داوطلبانه است و سلامت خون و فرآورده ها‌ی خونی در ایران مشابه شور‌های و 97 درصد خون‌های اهدایی را به فرآورده‌های خونیمثل گلبول قرمز و پلاسما و غیره تبدیل کنیم و یک میلیون واحد پلاسما را به کمک شرکت‌های اروپایی به دارو‌های مشتق از پلاسمای تبدیل کنیم و در این بین فاکتور 9 و IVIG به طور کامل با پلاسمای ایرانی، آلبومین 60 درصد و فاکتور 8 حدود 20 درصد از پلاسمای ایرانی تولید می‌شوند.
مدیرعامل سابق سازمان انتقال خون ایران بیان کرد: حدود 17 میلیون دلار کاهش ارزبری دارو در کشور با تولید دارو از پلاسمای ایرانی صورت می گیرد این مسئله به کاهش ارزش ریالی داروهای مشتق از پلاسما در کشور و دسترسی بیشتر بیماران مبتلا به بیماری‌های خون‌ریزی‌دهنده و نیازمند داروهای مشتق از پلاسما شده است.
هر فرد سالیانه 24 مرتبه می‌تواند پلاسمای خود را اهدا کند
رضا محترمی رئیس و سوپروایزر بخش پلاسما انتقال خون وصال، گفت: ما نیازمند افزایش آمار اهدا کنندگان پلاسما در کشور هستیم و شرایط در کشور باید به گونه‌ای باشد که افراد مثل اهدای خون برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون مراجعه کنند.
او درباره دفعات اهدای پلاسما در هر سال گفت: هر فرد سالم سالیانه 24 مرتبه می‌تواند پلاسمای خود را اهدا کند و بعد از 72 ساعت پلاسما در بدن جایگزین می‌شود همچنین افراد هفته‌ای دو بار می‌توانند کاندید اهدای پلاسما شوند.
محترمی گفت: با رفع نیاز به پلاسما واردات داروی ویژه بیماران هموفیلی و کلیوی از بین می‌رود وخوشبختانه امروزه کشور بی نیاز به واردات پلاسما و مشتقات خون است.
رئیس و سوپروایزر بخش پلاسما انتقال خون وصال یادآوری کرد: پلاسما یکی از مشتقات خون است که در دنیا بر روی آن تحقیقات و پژوهش‌های زیادی انجام می‌شود تا داروی موثری مانند فاکتور 8 و 9 جهت درمان بیماری‌های مختلف ساخته شود.
وزیر بهداشت کمی پیش از انتصاب مدیرعامل جدید سازمان انتقال خون از انقلاب در حوزه انتقال خون سخن گفته بود، حالا باید منتظر ماند و دید که سرانجام این پروژه استراتژیک به کجا می رسد؟!

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/261435/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منشور برقراری ارتباط چیست + روش ساخت منشور برقراری ارتباط

رفتار حرفه ای چیست؟ چگونه رفتار حرفه ای داشته باشیم

ایده آل گرایی چیست و خطرات آن چیست؟

بلوغ فکری چیست و چه نشانه هایی دارد؟

اختلال سلفیتیس چیست و چگونه درمان می شود؟

سندرم قلب شکسته چیست؟ علل و علائم و درمان آن

دروغگویی پاتولوژیک چیست؟ علائم و درمان آن

ترس از سگ یا سگ هراسی چیست و چگونه درمان می شود؟

صدابیزاری یا میسوفونیا چیست و چگونه درمان می شود؟

سندرم آسپرگر چیست و چگونه درمان می شود؟

بی ثباتی عاطفی چیست و علائم و درمان آن کدام است؟

نردبان انتزاع چیست و کاربرهای آن برای سخن گفتن جذاب کدامند؟

اعتیاد به تلویزیون چه مضراتی دارد و چگونه می توان برآن غلبه کرد؟

اعتیاد به قمار چیست؟ نشانه ها، علل و درمان آن

استرس و ناراحتی در هنگام پرواز

وسواس کمک به دیگران چیست و چگونه به آن غلبه کنیم؟

اختلال تجزیه ای چیست ؟ انواع آن و درمان آن

اختلال اضطراب یا استرس پس از سانحه یا ptsd

روانکاوی چیست و تکنیک های روانکاوی کدامند؟

چگونه بر خجالت و کمرویی هنگام مکالمه تلفنی غلبه کنیم؟

تبعیضِ جنسیتی چیست و انواع آن کدامند؟

پت تراپی چیست و چه مزایایی دارد؟

مایندفولنس یا ذهن آگاهی چیست و چه فوایدی دارد؟

روانشناسی مهاجرت چیست؟ دلایل مهاجرت و مشکلات فرد مهاجر

در چه سنی بیشتر احساس بدبختی میکنیم

منطقه امن ذهنی چیست و چگونه می توان از آن خارج شد؟

خودانگاره چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

خنده های بی اختیار و غیر ارادی

خیانت به خود چیست و چگونه می توان از آن رها شد؟

چرا بعضی از افراد همیشه سر قرار دیر می رسند

با گریه نخوابید

گم شدن در مسیر زندگی چگونه است و چه باید کرد؟

علل خودزنی در موقع عصبانیت چیست؟

چگونه کار پیدا کنیم؟

دلایل گریه کردن در هنگام عصبانیت چیست و چگونه می توان آن را کنترل کرد؟

افسردگی ماسکه چیست؟ علائم و راه درمان آن

چرا بی دلیل احساس غم می کنیم؟

آکروفوبیا یا ترس از ارتفاع : علت ، علایم و درمان

افسردگی ماژور چیست و راه درمان آن کدام است؟

علت تمایل جوانان به زندگی جدا از خانواده

کلپتومانیا یا جنون دزدی چیست؟ علل و درمان آن

افسردگی سایکوتیک چیست؟ علائم و درمان آن

روان پویشی چیست و چگونه عمل می کند؟

نوروتیزیسم یا روان رنجوری چیست؟ علائم و درمان آن

پاراسومنیا یا خواب پریشی چیست؟ علل ، انواع و درمان آن

هموفوبیا، ترس از خون چیست؟ علایم و راههای درمان

علایم و انواع اختلال یادگیری + راههای درمان اختلال یادگیری

نوروپلاستیسیتی: چگونه از قابلیت شکل پذیری مغز خود استفاده کنیم؟

معنا درمانی: تعریف ، تکنیک و اثربخشی

آشنایی با پدیده ای به نام هیپنوتیزم درمانی