آریا بانو

آخرين مطالب

غذای اصلی/ قلیه ماهی برای دورهمی های خانوادگی خانه داري

  بزرگنمايي:

آریا بانو - غذای اصلی/ قلیه ماهی برای دورهمی های خانوادگی
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/6019209
٢٨٤
١
ایران کوک / چی لازم دارم:
میگو پاک شده 500 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
سیر 1 بوته
سبزی قلیه
گشنیز تازه 250 گرم
شنبلیله 50 گرم
پودر تخم گشنیز 2 قاشق غذاخوری
عصاره تمر هندی 1 لیوان
آرد یا نشاسته ذرت 1/2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری سر خالی
پودر زنجبیل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
فلفل قرمز به مقدار لازم
کاری ماهی و میگو به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
چطور بپزم:
خورشت قلیه میگو ، یکی از خوش طعم ترین غذاهای جنوب ایران است. یک خورشت دریایی. که جزو غذاهای سنتی و اصیل خطه جنوب می باشد. این خورشت به عنوان یک غذای مجلسی محبوب، در مناسبت ها و مهمانی های شهرهای جنوبی سرو می شود. مردم آبادان، بوشهر، اهواز و… هر کدام آن را لذیذتر از دیگری طبخ می کنند. خورشت قلیه میگو، شباهت زیادی با قلیه ماهی دارد. با این تفاوت که اینجا، به جای ماهی از میگو استفاده می شود.
میگو، منبع غنی از آهن می باشد. به همین علت مصرف آن به افرادی که فقر آهن و کم خونی دارند توصیه می شود. همچنین میگو سرشار از امگا 3 است. که به کنترل فشار خون کمک شایانی می کند. میگو یکی از لذیذ ترین غذاهای دریایی می باشد. همچنین بسیار خوش خوراک است. اما خوب است بدانید نسبت به سایر غذاهای دریایی کالری کمتری نیز دارد. طبخ میگو با روش های متنوعی انجام می شود. اما بهتر است برای حفظ خواص آن، مدت زمان کمتری پخته شود. برای از بین بردن بوی میگو، از مواد و ادویه های به خصوصی استفاده می شود. که در طرز تهیه خورشت قلیه میگو، ذکر خواهد شد. یکی از مهم ترین آن ها سیر می باشد. سیر علاوه بر عطر و طعم بی نظیری که به غذا می بخشد. خاصیت ضد نفخ نیز دارد. خورشت قلیه میگو را می توانید همراه با پلو زعفرانی میل کنید. انواع ترشی ها، چاشنی مناسب و مکمل خوبی در کنار این غذا می باشند. طرز تهیه قلیه میگو خوشمزه با عکس را در ادامه ببینید.
مرحله اول:
پیازها را نگینی خرد کنید. درون قابلمه ای که می خواهید خورشت را در آن طبخ کنید، کمی روغن بریزید. قابلمه را روی شعله قرار داده. پیازها را به آن اضافه کنید و تفت دهید. سپس سیر ها را بنا به سلیقه ی خود رنده، یا له کنید. و به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. زردچوبه را نیز در این مرحله به پیاز و سیر اضافه کنید.
مرحله دوم:
بعد از اینکه محتویات درون قابلمه کمی تفت داده شد. 1 قاشق غذاخوری از پودر تخم گشنیز را به آن اضافه کنید. سبزی های قلیه، که از قبل پاک کرده، شسته و ساتوری کرده اید را، در این مرحله به مواد اضافه کنید. آن ها را با هم تفت دهید. و خوب سرخ کنید. شما می توانید سبزی را جداگانه نیز تفت دهید. تا رنگ آن بیشتر تغییر کند. و سپس آن را به قابلمه ی خورشت اضافه کنید.
مرحله سوم:
نمک، فلفل، و بقیه پودر تخم گشنیز را در این مرحله به درون قابلمه بریزید. به مدت 2 دقیقه مواد را هم بزنید. تا خوب مخلوط شوند. سپس 1 الی 2 لیوان آب جوشیده به خورشت اضافه کرده. اجازه دهید خورشت جا بیفتد.
استفاده از رب گوجه فرنگی در خورشت قلیه میگو، اختیاری و بنا به سلیقه شماست. در صورت استفاده، در این مرحله رب را اضافه کنید. می توانید قبل از اضافه کردن رب، آن را در تابه جداگانه ای، کمی تفت دهید. و سپس درون خورشت بریزید.
مرحله چهارم:
میگوها را به همراه کمی سیر، نمک، زردچوبه، ادویه کاری ماهی و میگو و زنجبیل، درون تابه ای تفت دهید. در صورت تمایل می توانید 2 قاشق زعفران غلیظ، دم کرده، و حین تفت به میگوها اضافه کنید. وقتی میگوها خوب تفت داده شد. آن را به خورشت اضافه کنید.
مرحله پنجم:
تا خوب جا افتادن خورشت، عصاره تمر هندی را آماده کنید. برای تهیه عصاره تمر هندی، نصف بسته از آن را درون 1 لیوان آب جوش، خیس نمایید. تمر هندی ها را با دست ماساژ داده تا هسته ی آن از عصاره و شیره تمر هندی جدا شود. سپس آن را از صافی عبور دهید. و عصاره بدست آمده را نیم ساعت آخر طبخ، به خورشت اضافه کنید.
مرحله ششم:
در انتها آرد یا نشاسته ذرت را، درون 1/3 لیوان آب حل کنید. به قلیه اضافه کنید. بعد از اینکه خورشت را خوب هم زدید. اجازه دهید تا با حرارت ملایم، حدود یک ربع قل ریزی بزند. تا کاملا جا بیفتد. در صورتی که از آرد استفاده می کنید، بهتر است اول آن را کمی در روغن تفت داده، تا خامی اش گرفته شود. پس از تفت دادن، مقداری آب اضافه کنید تا بعد از اضافه کردن به قلیه، از سوزش معده در امان باشید.
نکته ها:
اگر می خواهید خورشت قلیه میگو شما خوش رنگ شود. باید سبزی آن را خوب سرخ کنید. اما دو نکته وجود دارد. در صورت زیاد سرخ شدن سبزی، خاصیت آن از بین خواهد رفت. و اگر سبزی را بیش از اندازه سرخ کنید، طعم خورشت شما تلخ خواهد شد. اما شما می توانید بنا به سلیقه خود، و با در نظر گرفتن این نکات، بهترین طبخ را داشته باشید.
اگر می خواهید رنگ قلیه شما سبز باشد، رب گوجه فرنگی را حذف کنید.
شما می توانید به جای تمر هندی، از رب انار یا رب نارنج استفاده کنید. ترشی رب نارنج در قلیه غوغا می کند. پس انتخاب این چاشنی، در صورتی که باب میل شما است، می تواند جایگزین مناسبی باشد.
توجه کنید، که میگو را تقریبا در انتهای طبخ، و بعد از جا افتادن خورشت اضافه کنید. زیرا در صورتی که در ابتدا آن را اضافه کنید، میگوها سفت خواهند شد.
در برخی از شهرهای جنوب، برای تهیه خورشت قلیه میگو، علاوه بر تمام مواد ذکر شده در دستور، از سیب زمینی نیز استفاده می کنند. اگر می خواهید، سیب زمینی به قلیه اضافه کنید، آن را قبل از تمر هندی درون خورشت بریزید. زیرا تمر هندی مانع از پختن سیب زمینی خواهد شد.
امیدواریم خورشت قلیه میگو را، طبق دستور ایران کوک تهیه کنید. نوش جان کرده و لذت ببرید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/259731/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خلیلی: پرسپولیس پا به پای استقلال پیش می‌رود

نبود مسیح در 3 بازی به چشم آمد

رفیعی در تاریخ لیگ جاودانه شد

علیاری: برای حریفان ذوب‌آهن آسان پنالتی می‌گیرند

دهمین بازیکن تاریخ پرسپولیس!

پالس جدید برای انتقال محمد صلاح به عربستان

تاریخچه جت های جنگنده ایالات متحده

تفریح بهاری مبینا نصیری به همراه مهدی توتونچی در شیراز / صمیمیت خانم مجری با خانواده همسرش

گوشت چروکیده؛ مردی که 3 قرن را به چشم دید!

بهترین زمان برای نوشیدن قهوه جهت افزایش تمرکز

برای خوب شدن سرفه آنتی‌بیوتیک بخوریم؟

کمالوند: بعد از بازی تراکتور حرف های مهمی دارم

خلاصه بازی وستهم 1 - بایرلورکوزن 1

برتری رئال مادرید مقابل منچسترسیتی در ضربات پنالتی به روایت کارتون

خنده های یورگن کلوپ در لحظات پایانی بازی آتالانتا و لیورپول و حذف از لیگ اروپا

سیو برتر هفته 29 لیگ برتر پرتغال 2023/24

جراحت سنگین داور، بازداشت و حکم جلب؛ فرجام تلخ کشتی نونهالان

آاس رم (3) 2-1 (1) میلان؛ شیطان در جهنم المپیکو سوخت

خلاصه بازی آاس رم 2 - آث میلان 1

نماشی دیگر از گلر دیوانه با دو کارت زرد!

آخرین بازی اروپایی کلوپ و لیورپول

لورکوزن ادامه می‌دهد؛ نیمه نهایی و رکورد

واکنش آتالانتا به صعود تاریخی

خاطره تیری آنری از بهترین گلی که لیونل مسی به ثمر رسانده است

وقتی آنتونیو رودیگر جهت ضربه پنالتی متئو کواچیچ را به آندری لونین نشان می‌دهد!

گل اول میلان توسط گابیا در دقیقه 85

خلاصه بازی آتالانتا 0 - لیورپول 1

محمد عباس‌زاده دوباره در نقش رهبر نساجی

24 هفته صبر و یک تغییر تیم برای گلزنی!

شروع قوی رم؛ میلان آچمز شد!

دو مصدوم و یک اخراجی، امیدواری میلان به کامبک

پیروزی یوزهای ایرانی در گام نخست آسیا

عملکرد تیم ملی فوتسال ایران مقابل افغانستان از زبان رعدی

جریمه 10 درصدی پس از باخت به پرسپولیس

استفاده حداکثری از غیبت تورس و زنده‌روح

سیو تک دست دیدنی آلیسون در دیدار برابر آتالانتا

گل دوم آاس رم به میلان با ضربه تماشایی دیبالا

واکنش اوسمار به تحریم کنفرانسش در آبادان

صلاح امید را به لیورپول برگرداند

سنگ تمام مردم آبادان برای گلزن پرسپولیس

گل اول وستهم توسط آنتونیو در دقیقه 12

ویدئویی که سایت رهبری برای مدال آوران تیم ملی کشتی آزاد و فرنگی منتشر کرد

اخراج چلیک و ده نفره شدن آاس رم مقابل میلان

آهنگ بی نظیر The magus اثری از یانی

آیفون‌های سرقت شده سر از چین درآوردند!

عملیات انتقال بیمار 300 کیلویی به بیمارستان مسکو!

تلاوت دلنشین سوره قیامت با صدای استاد عبدالباسط

ماکارونی رو فقط با این دستور ویژه بپزید

یک توصیه برای کاهش تاثیر استرس بر قلب

برای مادربزرگتان سجاده جیبی بدوزید