آریا بانو

آخرين مطالب

استرس موها را سفید می کند پزشکي

  بزرگنمايي:

آریا بانو - سیناپرس / یافته‌ های جدید پژوهشگران نشان می‌دهد قرار گرفتن در معرض استرس می‌تواند موجب از بین رفتن سلول‌های بنیادی بدن شده و یکی از بخش‌ های متأثر از این آسیب، از بین رفتن رنگ‌دانه‌های مو است؛ بنابراین سفید شدن مو به‌طور مستقیم به دلیل بروز استرس است.
همه‌روزه و طی قرن‌های متمادی در گوشه و کنار جهان، پدران و مادران به فرزندان خود گوشزد کرده‌اند که سفید شدن موی آن‌ها به دلیل حرص‌وجوشی است که از به‌واسطه شیطنت‌ها و کارهای نادرست کودکانشان می‌خورند.
افراد زیادی در گوشه و کنار جهان و طی قرون مختلف این موضوع را از والدین خود شنیده و درزمانی دیگر آن را به فرزندان شیطان خود بازگو کرده‌اند.
نتایج تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که واقعاً اصلی‌ترین دلیل از دست رفتن رنگ‌دانه‌های مو و سفید شدن آن‌ها، استرس و فشارهای عصبی است.
در این مطالعات، پژوهشگران به مطالعه و بررسی رفتار موش‌ها و فرایند سفید شدن موی آن‌ها پرداختند. این مطالعات می‌تواند منجر به ارائه روش‌هایی جدیدتر و کارآمدتر برای حفظ موهای انسان و پیشگیری از سفید شدن آن‌ها شود.
پژوهشگران طی مطالعات خود و ایجاد استرس روی موش‌ها دریافتند که پس از گذشت تنها چند روز، تمام سلول‌های بنیادی احیاکننده رنگ‌دانه‌های مو در این حیوانات از بین رفتند. موضوع بسیار مهم، این است که پس از پایان یافتن این سلول‌ها، بدن دیگر نمی‌تواند رنگ‌دانه‌ها را بازسازی کند. به‌این‌ترتیب، خسارت ایجادشده یک خسارت دائمی است.
دکتر یا چیه سو (Ya-Chieh Hsu) استادیار دانشگاه هاروارد و متخصص زیست‌شناسی احیا و سلول‌های بنیادی که سرپرستی این مطالعات را بر عهده دارد، درباره این موضوع گفت: «هر فردی به‌طور خاص و مجزا روایتی در مورد چگونگی تأثیر استرس بر بدن دارد.
این موضوع به‌خصوص در رابطه باپوست و موها یعنی تنها بافت‌هایی که می‌توانیم آن‌ها را بدون واسطه مشاهده کنیم، تأثیراتی جدی دارد. ما در این مطالعات قصد داشتیم به‌طور دقیق بفهمیم که آیا این ارتباط صحیح است و اگر چنین است، چگونه استرس منجر به تغییر در بافت‌های متنوع بدن انسان می‌شود.»
وی در ادامه توضیحات خود افزود: «رنگ‌دانه‌های موجود در مو برای مطالعه چنین سیستمی مناسب بوده و قابل‌دسترسی و قابل‌ردیابی است. علاوه بر این، ما واقعاً کنجکاو بودیم که ببینیم آیا استرس درواقع منجر به از دست رفتن رنگ‌دانه‌های مو می‌شود یا خیر.»
در تحقیقات انجام‌ شده روی موش‌ها مشخص شد که استرس موجب فعال شدن اعصاب مرتبط با واکنش نسبت به شرایط جنگ یا پریدن و پرواز شده و درنتیجه باعث آسیب دائمی سلول‌های بنیادی ایجادکننده رنگ‌دانه در فولیکول‌های مو می‌شود.
این پژوهشگر ارشد دانشگاه هاروارد گفت: «زمانی که ما شروع به مطالعه این موضوع کردیم، می‌دانستیم که استرس برای بدن مضر است،اما مطالعات بعدی ما را بسیار شگفت‌زده کرد؛ زیرا دریافتیم که تأثیرات مخرب استرس، بسیار فراتر از تصورات پیشین ماست.»
بینگ ژانگ (Bing Zhang) پژوهشگر دوره پسادکترای دانشگاه هاروارد و از دیگر اعضای این تیم تحقیقاتی در تکمیل گفته‌های دکتر یا چیه سو، اعلام کرد: «پیش‌ازاین به نظر می‌رسید وجود واکنش‌های استرسی به‌ویژه استرس‌های حاد، برای بقای جانوران و امکان‌پذیر کردن واکنش سریع نسبت به خطرات محیطی، مفید و لازم است اما مطالعات ما نشان می‌دهد که استرس حاد باعث از بین رفتن دائمی سلول‌های بنیادی می‌شود.»
در گزارش منتشرشده در این رابطه اعلام شد: با درک دقیق چگونگی تأثیر استرس بر سلول‌های بنیادی که باعث تولید رنگ‌دانه می‌شوند، ما زمینه را برای درک چگونگی تأثیر استرس بر سایر بافت‌ها و اندام‌های بدن فراهم کرده‌ایم؛ بنابراین، درک چگونگی تغییر بافت‌های بدن ما تحت استرس، اولین قدم مهم جهت ارائه درمان نهایی است که می‌تواند تأثیرات مضر استرس را متوقف کرده یا بازگرداند. هرچند هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری در این زمینه وجود دارد.
شرح کامل این پژوهش و یافته‌های به‌دست‌آمده از آن در آخرین شماره مجله تخصصی نیچر (journal Nature) منتشرشده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/258070/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با مزاحمت خیابانی چگونه برخورد کنیم؟

علت ایجاد حس تنفر از فرزند

تابو چیست؟ اهداف تابو کدامند؟

عقده ادیپ چیست؟ انواع و راه های درمان عقده ادیپ

سوگیری شناختی چیست و چه مسائلی باعث سوگیری می‌شوند؟

چطور با یک فرد معلول رفتار کنیم؟

بیش فعالی چیست ؟ علائم ، دلایل و درمان آن کدامند؟

عقدهٔ الکترا چیست و چگونه حل می شود؟

راه های تقویت بهره ی هوشی

قانون باور چیست و آیا می توان آن را تغییر داد؟

سندروم دیوژن چیست و چگونه درمان می شود؟

اختلال حافظه تکرار پنداری

تکنیک ای اف تی چیست و مراحل آن کدامند؟

سندرم استکهلم چیست و چگونه درمان می شود؟

توهم کوتارد چیست و علائم و درمان آن چه چیزی است؟

علائم و روش های درمان سندروم استندال یا سندرم فلورانس

ضد افسردگی های سه حلقه ای

توهم کاپگراس چیست؟

سایکومتریست چگونه کار می کند؟

رفتار تکانشی چیست و چگونه درمان می شود؟

فروپاشی عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال دیس تایمی یا افسرده خویی چیست ؟ علل ، علائم و درمان آن

با بیمار در حال مرگ چگونه باید رفتار کرد؟

درباره اتانازی چه می دانید؟

آزار و اذیت خیابانی چیست و چگونه با آن رفتار کنیم؟

توهم فرگولی چیست؟ علل و درمان آن

فردگرایی چیست و شیوع فردگرایی در میان افراد جامعه

افسردگی غیر معمول یا آتیپیک

سندروم بیت المقدس چیست؟

آشنایی با خصوصیات زنانی که تیپ شخصیت مردانه دارند

آدم های پرتوقع چه ویژگیهایی دارند و چگونه باید با آن‌ها رفتار کرد؟

اختلال افسردگی اساسی چیست؟ دلایل و درمان آن

بیماری وسواس فکری OCD

بی اشتهایی عصبی چیست و چگونه درمان می شود؟

چگونه به شخصی بگویید که بوی بد دهان یا بدن دارند

آگورافوبیا یا ترس از فضای باز چیست؟ علل و درمان

بی‌گوشی‌هراسی (نوموفوبیا)

راههای غلبه بر افسردگی

ادیتیوولتافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

افراد آب زیر کاه چه کسانی هستند؟

کربوفوبیا چیست؟ علت و درمان آن

نئوفوبیای غذایی چیست و چگونه درمان می شود؟

تراپیست کیست؟ معرفی انواع تراپی

اختلالات خلقی چیست؟ انواع اختلالات خلقی

نشخوار ذهنی چیست؟ درمان نشخوار ذهنی

ویژگی افراد درون گرا چیست؟ راههای درمان درون گرایی

آر تی ام اس (rTMS) یا تحریک مغناطیسی مغز چیست؟

مثلث کارپمن چیست؟ خروج از مثلث کارپمن

هیپنوتراپی چیست؟ موارد استفاده از هیپنوتراپی

کلمات و عبارات نشان دهنده افسردگی