آریا بانو

آخرين مطالب

مفیدترین گوشت‌ها برای سلامتی بدن شما پزشکي

مفیدترین گوشت‌ها برای سلامتی بدن شما
  بزرگنمايي:

آریا بانو - باشگاه خبرنگاران / گوشت جانوران گوناگون خواص مفیدی دارد و برای درمان یا جبران کمبودهایی، مصرف‌شان توصیه می‌شود.
ارزش غذایی مواد خوراکی را میزان خواص مفید آن مشخص می‌کند. با اینکه تعداد خوراکی‌های مفید کم نیست اما در میان آن‌ها گوشت، به تعبیر طب سنتی، نسبت به سایر مواد، ارزش غذایی بیشتری دارد.
فروش گوشت‌های فاسد به مشتریان کبابی
در طب سنتی هر نوع گوشتی، گرم و تر شمرده می‌شود، اما میزان گرمی و تری آنها با یکدیگر متفاوت است؛ برای مثال، گوشت حیواناتی مثل گوسفند، بز، کبک، بلدرچین، شتر، شترمرغ و میگو از جمله گوشت‌هایی هستند که میزان گرمی و تری بالاتری دارند.
ویژگی‌ عمومی انواع گوشت‌ها
در بیماری‌های مختلف به بیمار توصیه می‌شود گوشت نخورد. به این دلیل که هضم گوشت برای دستگاه هاضمه (دستگاه گوارش) دشوار است . از طرفی گفته شده که مزاج گوشت گرم است، بنابراین افراد گرم‌مزاج باید کمتر گوشت مصرف کنند. گوشت حیواناتی که برای مصرف انسان ذبح می‌شوند، تحت شرایط خاصی گرم‌تر می‌شود. حیوان هر چه جوان‌تر، چاق‌تر و پرتحرک‌تر باشد، گوشت آن گرم ‌تر خواهد بود. رنگ گوشت حیوان هم تاثیرگذار است، یعنی هر چه رنگ آن تیره‌تر باشد، مزاج گوشت هم گرم‌تر خواهد بود.
گوشت گوسفند
برای مزاج انسان بهترین نوع گوشت، گوشت گوسفند است. گوشت بره‌ای که کمتر از 6ماه داشته باشد، از گوشت گوسفند هم مرغوب‌تر است. در هر صورت برای مصرف گوشت، قسمت راسته یا سردست یا دست و سینه گوسفند از ناحیه ران بهتر است. این نوع گوشت نسبت به انواع دیگر گوشت‌ ها، به‌راحتی هضم می‌شود و به اصطلاح دستگاه گوارش را اذیت نمی‌کند. داخل گوشت گوسفند نرم‌تر است و تری بیشتری هم دارد.
گوشت بز
گوشت بز برای افرادی که فعالیت جسمانی کمتری دارند، مناسب‌تر است. اگر بز 6ماه یا یک سال داشته باشد، گوشت آن از نظر کیفیت و خواص شبیه گوشت گوسفند است. گوشت بزغاله نسبت به بز لطافت بیشتری دارد و خون لطیف‌تری تولید می‌کند. به افرادی که فعالیت بدنی زیادی دارند، توصیه می‌شود گوشت بره زیر 6ماه یا گوشت بزغاله مصرف کنند.
گوشت کبک
گوشت کبک طبع گرم و خشک دارد و از گوشت‌های لطیف به‌شمار می‌آید. طی چند سال اخیر با آگاهی از خواص مفید گوشت کبک، عده بیشتری نسبت به مصرف آن علاقه نشان می‌دهند. گوشت کبک ارزش غذایی بالایی دارد و خون زیادی تولید می‌کند. البته مصرف این گوشت می‌تواند باعث چاقی شود و به‌دلیل طبع خشکی که دارد ممکن است، یبوست ایجاد کند.
گوشت بلدرچین
طبع بلدرچین هم درست مثل کبک گرم و خشک است. گوشت بلدرچین ارزش غذایی زیادی دارد و بهتر است به روش رایج پخت تهیه شود؛ نه به روش کبابی. مصرف گوشت بلدرچین هم به تندرستی کمک فراوانی می‌کند و باعث نرمی پوست می‌شود. مصرف گوشت بلدرچین همراه چاشنی‌های ملس یا شیرین مثل آلو، رب انار، شکر و سکنجبین توصیه‌ می‌شود. البته مصرف بیش از حد و دائمی گوشت بلدرچین سردرد ایجاد می‌کند.
گوشت شتر و شترمرغ
اگرچه مصرف بیش از حد گوشت شتر و شترمرغ ممنوع است ولی فوایدی هم دارند. مزاج گوشت شتر گرم است و برای افرادی که مزاج سرد و تر یا غلبه خلط بلغم دارند، مفید است. گوشت شترمرغ هم طبع گرم و خشک دارد و فاقد کلسترول است، بنابراین به افرادی که چربی یا کلسترول خون دارند، مصرف گوشت شترمرغ توصیه می‌شود. بهتر است که گوشت شترمرغ را با گوشت گوسفند چرخ کرده و با آن غذا تهیه کنید.
گوشت میگو
گوشت جانوران دریایی معمولا سرد و تر است اما در میان آنها گوشت میگو قدری متفاوت است و طبع گرم و تر دارد. مصرف میگو در وعده‌های غذایی جا افتاده و طرفداران خاص خودش را پیدا کرده است. هضم میگو سنگین است، بنابراین افرادی که دچار مشکلات سوءهاضمه هستند باید از مصرف گوشت میگو خودداری‌کنند.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

مرگ‌بارترین بیماری‌های ویروسی تاریخ کدامند؟

هنگام سرگیجه، 4 گروه غذایی را نخورید

این اشتباهات را کنار بگذارید و تا عید وزن کم کنید

چه کار کنیم تا به ویروس کرونا مبتلا نشویم؟

خوراکی‌های طلایی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا

سیاهی استخوان‌ و فلجی؛ عوارض هولناک مکمل‌های بدنسازی

ویروس کرونا و پاسخ به سؤالات والدین و زنان باردار درباره‌ی آن

اگر هر روز تخم مرغ بخوریم خطرناک است؟

10 باور غلط درباره نحوه پیشگیری از کروناویروس

مصرف این سم سفید ممنوع است

حمله قلبی در برابر حمله هراس؛ تفاوت در چیست؟

آیا قد ایرانی‌ها در طی سال‌های اخیر آب رفته است؟

چرا نباید شب‌ها برنج و ماکارونی مصرف کنیم؟

شیوه صحیح شستن دستان برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا

شباهت ها و تفاوت های ویروس کرونا و آنفلوانزا را بشناسید

اینفوگرافی/ روش های صحیح استفاده از ماسک

اگر گوشتان زنگ می زند دلیل آن را اینجا بخوانید

5 نکته طلایی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا

شیوه صحیح شستن دستان برای جلوگیری ازابتلابه ویروس کرونا

مراقب باشید در سن 20 تا 40 سالگی این بیماری سراغتان نیاید

چرا مبتلا به آپاندیسیت می‌شوید؟

8دلیل قانع کننده برای اینکه کفش پاشنه بلند نپوشید

به مناسبت هفته سلامت مردان ؛ چرا مردان ایرانی به سلامت خود اهمیت نمی دهند؟

آیا می‌دانید چرا لثه‌های شما در سلامت کلی بدنتان این قدر مهم هستند؟

همه چیز درباره ماسک نانو/ از یک ماسک چند بار استفاده کنیم؟

کرونا ویروس جدید چگونه منتقل میشود

عوارض سرخک برای تمامی اعضای بدن

فواید ریختن نمک در شامپو

این خوراکی ها دشمن استرس اند

در صورت ابتلا به کرونا ویروس چه کار کنیم؟

چگونه از خود در برابر کروناویروس محافظت کنیم؟

یک کتاب خوب/ ماجرای یک انسان و تغییراتی عظیمی که در او رخ می دهد

تغذیه/ با این خوراکی ها هوای کلیه هایتان را داشته باشید

چگونه عطـش را برطرف کنیم؟

روش های ساده برای جلوگیری از موخوره

نان برشته نخورید!

تغذیه/ فواید نوشیدن آب نارگیل

آیا می دانید آهسته غذا خوردن هم مضر است؟

اگر به راحتی وزن کم می کنید به سلامتتان شک کنید

با این ماسک پوست صورت‌تان کشیده می‌شود

آزمایش مثبت 2 مورد کرونا ویروس در ایران

5 نوشیدنی که از ناسالم بودن آن‌ها خبر ندارید

چند قدم باید پیاده‌روی کنیم تا از بی‌تحرکی دربیاییم؟

خانم‌ها، این عادت‌ها شما را مریض می‌کنند!

نشستن‌های طولانی خطری جدی برای قلب زنان

حمله قلبی خاموش چیست و چطور آن را تشخیص دهیم؟

دست نگه دارید؛ شما لازم نیست وزن کم کنید!

افراد دچار نفخ معده چه غذاهایی را مصرف نکنند؟

اینفوگرافی؛ کدام مواد غذایی سرفه و سرماخوردگی را تشدید می‌کنند؟

ماهی قرمز شب عید ناقل ویروس کرونا است؟